Monday, January 14, 2008

Wheeeee! Wii!


Αυτή είναι η νέα θαυματουργή παιχνιδοκονσόλα Wii της Nintendo. Έχει σπάσει ρεκόρ πωλήσεων και έχει αλλάξει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑΣ.

Ποιο είναι το βασικό χαρακτηριστικό της; Ότι στο χειριστήριό της δεν πατάς κουμπιά (έχει και από αυτά) αλλά το χρησιμοποιείς σαν προέκταση του χεριού σου. Κουνάς το χέρι, το μπράτσο και όλο το σώμα και η κίνησή σου μετατρέπεται σε κίνηση του παιχνιδιού. Έτσι, για να παίξεις τέννις, χρησιμοποιείς το χειριστήριο σαν ρακέτα και κάνεις τις κινήσεις που θα έκανες στο γήπεδο - οι οποίες με ακρίβεια μεταφράζονται στην οθόνη. Υπέροχο σύστημα άσκησης!

Στην πρωτη φωτό βλέπετε με την σειρά από αριστερά τον εξοπλισμό: Δύο χειριστήρια (το ένα είναι έξτρα, όπως και η βάση φόρτισης) ένα nunchuck (χειριστήριο όταν παίζεις με δύο χέρια - όπως μποξ) η κονσόλα και τα καλύμματα των χειριστηρίων. Εκτός από την σχισμή που παίρνει το δίσκο υπάρχει μπροστά και ένα πορτάκι. Πίσω του κρύβεται μία υποδοχή για κάρτα SD και μπορείς από εκεί να δεις στην οθόνη ταινίες ή φωτογραφίες. Πάνω από την κονσόλα είναι η κεραία που συλλαμβάνει τις κινήσεις.

Όταν ανοίξεις την τηλεόραση στο κανάλι του Wii βλέπεις την αρχική οθόνη. Πάνω αριστερά εμφανίζεται οποιος δίσκος έχεις τοποθετήσει. (Εδώ κανείς) Τα άλλα τετράγωνα παραπέμπουν σε άλλες δυνατότητες για τις οποίες, παρακάτω.

Μπορείς να διαλέξεις το πρόσωπο με το οποίο θα ταυτίζεσαι στην οθόνη (λέγεται Mii). Mπορείς ακόμα και να το ζωγραφίσεις εσύ, όπως θέλεις. Σου δίνονται όλα τα ζωγραφικά εργαλεία. Επίσης όποτε χρειαστεί βγαίνει στην οθόνη πληκτρολόγιο και γράφεις με το χειριστήριο.

Η κονσόλα έρχεται με ένα δίσκο που περιέχει πέντε παιχνίδια: Τέννις, μπόουλινγκ, γκολφ, μποξ, μπέιζμπολ. Αν αγοράσετε το δεύτερο χειριστήριο (αλλιώς θα παίζετε μόνο εναντίον του κομπιούτερ) σε ειδικό πακέτο, παίρνετε άλλα έξη. Κι από κει και πέρα the sky is the limit - αρκεί να αντέχει η τσέπη σας. (Μπορείτε να παίζετε και τα παιχνίδια του Game Cube).

Το κόστος της κονσόλας είναι 200-250€ (το Media Markt είχε μία προσφορά με 190) και των παιχνιδιών 40-50€. Τα γραφικά στα τζάμπα παιχνίδια είναι στοιχειώδη αλλά στα αγορασμένα πολύ καλύτερα. Οι ήχοι είναι πολύ ρεαλιστικοί και στα μεν και στα δε. Από τα έξτρα παιχνίδια έχω δοκιμάσει το πινγκ πονγκ (άψογο) τα ολυμπιακά αθλήματα του Mario και ένα με πτήσεις, αεροπορικά ακροβατικά και αερομαχίες.

Τα μεγάλα νέα: Αν έχετε ασύρματη σύνδεση η κονσόλα συνδέεται πανεύκολα με το Internet. Με τον τρόπο αυτό γίνονται και οι αναβαθμίσεις του λογισμικού. Προς το παρόν υπάρχουν 3 κανάλια: News Channel, Shopping Channel και Weather Channel. Εδώ βλέπετε χθεσινή εκπομπή του News Channel. Δεν βρήκα ακόμα την δυνατότητα διαδικτυακού παιχνιδιού όμως δεν έχω διαβάσει ολόκληρο το manual (πολλές σελίδες!).

Εδώ είναι η εικόνα ενός παίκτη (Mii): λέγεται Nick αλλά δεν είμαι εγώ - είναι ο συνονόματος ανεψιός μου, που ζωγράφισε έτσι τον εαυτό του.

Και κλείνω με μία εικόνα από το αγαπημένο παιχνίδι του Andy, ο οποίος, όπως μαθαίνω, χτυπάει το παγκόσμιο ρεκόρ σε πόντους...

Υ. Γ. Περιττό να σας πω ότι μετά από μία ώρα παιχνίδι Wii είσαι κάθιδρος και την άλλη μέρα πιασμένος. (Άντε να μου ξαναπουν για τα καθιστικά ηλεκτρονικά παιχνίδια!). Απαραίτητο: να υπάρχει ελεύθερος χώρος (γύρω στα 2Χ2μ. για κάθε άτομο) σε απόσταση 2 μ. από την κεραία.

87 comments:

gnik said...

Καλημέρα
Τρελαθήκαμε εντελώς…
Τώρα κατάλαβα τι εννοούσατε όταν λέγατε άσκηση με το νέο έτος.
Περιμένουμε νεότερα με την εξάσκηση…καλή διασκεδαση.

CROSSROADS said...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !
ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ !
το πηρα δωρο σε ενα φιλο που εχει παθει πλακα, και οσονουπω παιρνω και εγω , για ασκηση κατ' οικον !!!
και παιρνω και τον κεφτε / σεφτε...

Anonymous said...

καιρός ειναι να σταματήσουν και οι συντροφικές παραινέσεις:
-ένα απόγευμα μας μένει, πάλι για τένις θα πας?

Somebody961 said...

Για κάποιο λόγο προτιμώ ή το real thing ή τίποτα..
Οσο καλό και αν είναι, το τηλεχειριστήριο βαραίνει τη στιγμή που αφήνεις τη μπάλα στο real bowling?
Νιώθεις το χτύπημα της μπάλας στη ρακέτα?
Η εξομοίωση πάντα θα μου λέει
πως κοροϊδεύω τον εαυτό μου με κάτι που δεν μπορώ να το ζήσω.
Και είμαι ζωντανός ακόμα..

Δεν μου αρέσουν τα παιχνίδια εξομοίωσης. Προτιμώ τα κλασσικά 'κομπιουτερικά'.

giant13 said...

Τα παιδία παίζει!
Τι το καλύτερο;
Χαλάρωση μέσα από εξάσκηση πνευματική και σωματική, με την συγκεκριμένη παιχνιδομηχανή.

CROSSROADS said...

τι εγινε ;; παλι δεν προλαβα γμτ...
παντως Νικο ευχαριστω για την αποδοχη της παρακλησης μου, προβλεπω συνταρακτικες πτησεις...
προς το παρον τρεχω στον ...οδοντογιατρο !

Stavros P (isisdoros) said...

Το Super Mario Galaxy για Wii έχει γίνει ανάρπαστο.Το έψαχνα γιά την κόρη μου στις γιορτές και δεν υπήρχε πουθενά.Πάντως οι πιτσιρικάδες (κάθε ηλικίας) έχουν ξετρελαθεί με την κονσόλα.

Ταχυδρόμος! said...

Η απάντηση στους πολέμιους του indoor gaming..Άλλιώς, "το γυμναστήριο σπίτι σας".

Την καλημέρα μου

nikiplos said...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

ΤΟ PS2 είναι σαφώς υποδεέστερο...
Το PS3 είναι πολύ ακριβό καθώς αγγίζει τα 500€ η αγορά του...

Αυτό που προτείνεται φαίνεται κάπως δελεαστικό...

Nikos Dimou said...

somebody
περιέργως τα νιώθεις όλα αυτά - και το χτύπημα της μπάλας στη ρακέτα και το ελάφρυμα του μπόουλινγκ. Τα χειριστήρια είναι διαδραστικά!

Και επιπλέον δεν είναι πάντα τόσο εύκολο να επισκεφθείς πέντε γήπεδα...

Nikos Dimou said...

Σε φιλική οικογένεια έφεραν ένα Wii δώρο για τον δωδεκάχρονο γιό. Οι γονείς (~35) ενθουσιάστηκαν τόσο πολύ που δεν τον άφηναν να παίξει. Τελικά πήραν και δεύτερο...

Aphrodite said...

Ναι, όντως, το wii κάνει μωρά να γελούν...
:)))))

I'm too old for this!

Το είχα ξαναπεί στο αρχημηνιάτικο ποστ (βάζω νέο λινκ, το παλιό είχε ένα παιδάκι να λεει στον Santa: "I wanna wii" κι εκείνον να απαντά: "Go to the bathroom then"):

"... σήμερα είδα και στην πράξη το wii και ρολλάρισα μάτια ως το ταβάνι... ρώτησα αν θα μπορούσα να παίξω ξαπλωμένη (μπας και ξεκουραστώ όσο κάνω ότι παίζω), αλλά με παιχνίδι bowling ας πούμε, σπας χέρια στο headboard..."

Τι να κάνω, μου αρέσουν χίλιες φορές περισσότερο τα παιχνίδια που έχεις άμεσο feedback από άνθρωπο, την ομάδα, εσένα, τον τοίχο, τον στόχο, το άλογο, ο,τιδήποτε εκτός μιας οθόνης... κάτι χωρίς καλώδια, που να παίζεται και με black-out, που να έχει έστω σφαλιάρες ή επιθετικά χτυπήματα ή "μπράβο ρε" φάπες αλλά χωρίς pixels στο ενδιάμεσο...

Ωπ, μισό, να ξαναδιαβάσω αυτό που μόλις έγραψα... γιατί σα γριά μιλάω.

Χμ, οκ.

I'm too sexy for this!

LOLOLOLOLOLOLOLOLOL!

(ντoμάτες και λεμονόκουπες στο μαίηλ της ψωνάρας παρακαλώ)

Aphrodite said...

@ταχυδρόμοοοος!

"Το γυμναστήριο στο σπίτι σας"

Ναι, αμέ!

(και δε γίνεται και κρεμάστρα για τα ρούχα...)

:)))))

Καλημερασπέραααα σε όλους!

Nikos Dimou said...

Τοο οld

Θεά μπαίνω στα 73 και παίζω μανιωδώς!

άκου too old!

Nikos Dimou said...

Και για επεξήγηση στα βίντεο της θεάς:

Υπάρχουν χειριστήρια σε σχήμα ρακέτας, μπαστουνιού του γκόλφ και baseball bat.

Genghis said...

Ο Chavez είναι στά news η στό παιχνίδι του μπόξ?

Aphrodite said...

Don,

"μπαίνω στα 73 και παίζω μανιωδώς!"

Για μένα μιλάω Γάτε... :(((

I'm too sexy for my cane... I'm so sexy, it huuurts!

... που έλεγε και το παλιό dance anthem.

(να σε δω να το χορεύεις, I'm too sexy for your party, no way I'm disco-dancing!)
:)))))

Λες να είναι ένα καλό τεστάκι πάντως για το ποιοί είναι fit για την νέα εποχή? Κι εσύ αμάν, συμβόλαιο με τα Μark Aalen έχεις και βάζεις τα γυαλιά σε όλους?!

Χαιρετώ, ήρθε το πούλμαν με τους δεινόσαυρους, μη μείνω απ'έξω!

(και πού να με χωρέσει με τόσες φολίδες, λέπια, κέρατα, ουρές και φλόγες το τούρμπο-πατίνι από το προηγούμενο ποστ!)

:)))))))

Nikos Dimou said...

genghis

καλό!

:))

(but, it is a Japanese product...)

Aphrodite said...

@Don,

Σόρρυ, δεν πρόλαβα και το υστερόγραφό σου:

"Υπάρχουν χειριστήρια σε σχήμα ρακέτας, μπαστουνιού του γκόλφ και baseball bat.

Είναι ακόμη πρωινή βάρδεια.
Είναι ακόμη πρωινή βάρδεια.
Είναι ακόμη πρωινή βάρδεια.
Είναι ακόμη πρωινή βάρδεια.
Είναι ακόμη πρωινή βάρδεια.
Είναι ακόμη πρωινή βάρδεια.
Είναι ακόμη πρωινή βάρδεια.
Είναι ακόμη πρωινή βάρδεια!

Αφρω συγκρατήσου!

Οκ, το βράδυ ίσως.

(μα πετάς κι εσύ κάτι πάσσες αδερφάκι μου, με πολύ ζόρι την αφήνω να πέσει κάτω!)
:)))))))))))

sadosadist said...

Kαλημέρα

Tι θα 'λεγε άραγε ο Beckett για το Wii?

υγ:

Περιμένω να κυκλοφορήσει η ερωτική εκδοχή του για ν' αγοράσω.

Φυσικά με δυνατότητα επιλογής avatar εμένα τον ίδιο ξεπατικοτούρα... ε... τι εχω να μου φτιάξω!!! To KAΘ' ΟΜΟΙΩΣΙΝ στην κυριολεξία.

:-)))

sadosadist said...

@arfΟΔΥΤΗ

Σεμνάαά...!

:-)))

Spyros_VJ said...

Πρόκειται για την πρώτη παιχνιδοκονσόλα της οποίας η ζήτηση ξεπέρασε την παραγωγή (σε ΗΠΑ και Μ.Βρετανία κατά τη διάρκεια των γιορτών) σε τέτοιο βαθμό ώστε να υπάρχουν ελλείψεις σε όλα τα μεγάλα καταστήματα.
Το Wii επανεφευρίσκει την έννοια του videogame και εξελίσσεται σε 'μαζικό' πολιτιστικό φαινόμενο. Κυρίως γιατί με την απλότητα και την αληθοφάνεια του χειρισμού του μετατρέπει σε φαναtικούς gamers ακόμα και παντελώς άσχετους (έως και αρνητές) με την όλη διαδικασία.
Το Super Mario Galaxy δε, που αναφέρει ο Σταυρος θα έπρεπε να φέρει προειδοποιητική επιγραφή σαν τα πακέτα των τσιγάρων: "Είναι εξαιρετικά εθιστικό, μην το αρχίσετε!". (Αποτελεί επίσης μια κλασική αφορμή για καβγά μεταξύ ζευγαριών).

SOLON said...

Παιδιά προσοχή, πάντα το λουράκι του χειριστήριου στον καρπό γιατί εύκολα μπορεί να φύγει και να σπάσει απο τηλεόραση μέχρι και κεφάλι. Μόλις πήρα το FIFA ( ποδόσφαιρο)για την κόρη μου. Πολύ καλό.

Periclis said...

Εγώ είμαι μεταξύ δυο επιλογών που κάνουν περίπου τα ίδια λεφτά:

Την... νέα φρυτέζα της TEFAL, actifry που τηγανίζει πατάτες με δυο κουταλιές λάδι (να φάω να χορτάσω χωρίς ανησυχίες για θέματα υγείας), και...

μια και μου ανοίξατε την όρεξη, της video-κονσόλας
wii
.

Ποιο να πάρω;

Πάντως δεν είναι στο αίμα μου τα ηλεκτρονικά παιγνίδια. Τα βαριέμαι. Συν τοις άλλοις, δεν ξέρω αν συμβαίνει και σέ άλλους αυτό αλλά με αρρωσταίνουν. Αυτή η γρήγορη εναλλαγή εικόνων, με βεβαιότητα, πολύ γρήγορα μου προκαλεί ναυτία.

Μόνο μια φορά είχα προχωρήσει πολύ σε ένα παιγνίδι που είχα βρει μαζί με μια πανάκριβη κάρτα γραφικών την οποία είχα αγοράσει για επεξεργασία video κυρίως. Πότε αισθανόμουν ανακούφιση όταν περνούσα από το ένα επίπεδο στο άλλο και πότε ναυτία όταν ζοριζόμουν.

Αλλά αν εδώ παίζουμε όρθιοι και κινούμαστε, ίσως να έχει περισσότερη πλάκα, ίσως να με ξεμουδιάζει και λίγο, και ίσως να μην με πιάνει η γνωστή μου ναυτία.

sadosadist said...

Δεν μπορώ ... θα σκάσω!

Μια παιχνιδοκονσόλα Wii παρακαλώ στην Κα Λαμπέλ πρόεδρο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια».

Nikos Dimou said...

Periclis
περιέργως τρεις βδομάδες πριν την απόκτηση του Wii είχαμε αποκτήσειτην μαγική φριτέζα Tefal Actifry που τηγανίζει ένα μεγάλο πιάτο πατάτες με ΜΙΣΗ κουταλιά λάδι. (Και πολύ τραγανιστές). Αφού φάγαμε και ξαναφάγαμε πατάτες χωρίς τύψεις και ενοχές, την βαρεθήκαμε.

Με το Wii όμως δεν έχουμε βαρεθεί ποτέ (μέχρι στιγμής).

Periclis said...

Αρα είμαι καταδικασμένος να τα πάρω και τα δυο. Την γνώριζα την μοίρα μου.

Και έχουν πέσει και οι μετοχές μου. Ενώ πέρσι...

mistiriO/S said...

Ακόμα γελάω με τους δύο "μεγάλους" (Μicrosoft-Sony) με τα τερατουργήματα που φτιάξανε και τους την βγήκε η Nintendo από δεξιά με μία κονσόλα με τη μισή τεχνολογία αλλά να υλοποιεί την πιο προφανή ιδέα: ότι πρωταρχικός στόχος είναι το παιχνίδι και όλα τα υπόλοιπα είναι μέσο: και η πρώτη επαφή γίνεται με το χειριστήριο...

Προβλέπω το χειριστήριο του Wii να γίνεται πρότυπο για οποιαδήποτε κονσόλα από εδώ και πέρα. Οι "μεγάλοι" πρέπει να έχουν ξεκινήσει την αντιγραφή..

Όσο για μένα έχω αρχίσει να ψήνομαι. Το βράδυ σκοτώνω άπειρους εχθρούς κατά σειρά σε Crysis, Gears Of War και Unreal Tournament III αλλά μου λείπει αφάνταστα η παλιά arcade αίσθηση των coin-ops. Αν αργότερα βγουν και χειριστήρια-παιγνίδι προσομοίωση γυμναστηρίου τότε θα γίνω ο μεγαλύτερος fan. Φανταστείτε ξαπλωμένος στον πάγκο να προσπαθείς να σπρώξεις τα χειριστήρια προς τα πάνω και αυτά να αντιστέκονται!!!!

Spyros_VJ said...

@ mistirios: σε λίγους μήνες βγαίνει στην Ελλάδα το Wii Fit, που ΕΙΝΑΙ προσομοίωση γυμναστηρίου. (ίσως όχι τόσο προχωρημένη, όσο περιγράφεις, αλλά αρκετά 'έξυπνη' ώστε να μπορεί να μετράει το δείκτη μάζας σώματος -body mass index- του ασκούμενου.)

mistiriO/S said...

Ο/Η Spyros_VJ είπε...

@ mistirios: σε λίγους μήνες βγαίνει στην Ελλάδα το Wii Fit, που ΕΙΝΑΙ προσομοίωση γυμναστηρίου.

Ναι το είδα. Πολύ ενδιαφέρουσα υλοποίηση αλλά για να παραφράσω και τη θεά:

i'm too heavy for my board!

Με τα 120 κιλά μου αν αρχίσω να ανεβοκατεβαίνω στη σανίδα για step ως αερόβια άσκηση της δίνω χρόνο ζωής μία ημέρα! LOL. Και θα είναι η πρώτη φορά που θα ρίξω δίκιο στον κατασκευαστή για την προσφερόμενη εγγύηση! Γομάρια σαν και εμένα ανήκουν σε σιδεράδικα κάνοντας power-lifting και τρώγοντας αγριογούρουνα (όχι δεν έπεσα στη χύτρα μικρός - απλά την έσπασα!)

:-)

Dimitrios Georgoulas said...

Καλησπέρα Νίκο,

Τελικά ισχυεί το πρόβλημα με τα wrist strap του Wii?!?

Nintendo slapped with Wii lawsuit:

"Owners of the Nintendo Wii reported that when they used the Nintendo remote and wrist strap, as instructed by the material that accompanied the Wii console, the wrist strap broke and caused the remote to leave the user's hand,"

Οπότε προσοχή λίγο με τον υπερβάλωντα ζήλο του gamer εκεί!! :o)

Εγώ πάλι είμαι stuck στο playsation 2, το budget μου πήγε στην αγορά καινούργιου laptop!

Nikos Dimou said...

Dimitrios Georgoulas said...
Τελικά ισχυεί το πρόβλημα με τα wrist strap του Wii?!?

-----------------------------

Δεν ξέρω αν ενισχύσανε το λουράκι πάντως το βλέπω πολύ γερό και μου φαίνεται απίθανο να σπάσει. (Με τους Αμερικάνους δεν βρίσκεις άκρη - μπορεί και να το πριονίσανε για να πάρουν αποζημίωση...).

Manos Bairaktaris said...

Μου αρέσει να πηγαίνω για μπάσκετ. Πραγματικό.
Όμως πάντα έχω πρόβλημα να δεχθώ πάσα "άλεϊ ουπ" στον αέρα, να κάνω πιρουέτα και να καρφώσω ανάποδα.
Φταίει η πάσα του συμπαίκτη...

Για τον ίδιο λόγο δεν μπορώ να σκοράρω με ανάποδο ψαλίδι στο ποδόσφαιρο (πρέπει να αλλάξω συμπαίκτες...)

Στα video games μπορώ να κάνω τα πάντα. Και να "με" δω να τα κάνω!

Λατρεύω τόσο τα αληθινά παιχνίδια όσο και τα ηλεκτρονικά.

Η αλήθεια είναι ότι έχω να πάω για μπάσκετ 8 μήνες, ποδόσφαιρο 2 μήνες και πριν τις γιορτές δεν είχα αγγίξει το xbox (παλιό) για 3 μήνες.
Ωραίες οι γιορτές! Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κάποιους τους πιάνει κατάθλιψη.

harrygrath said...

Τελικα εδω μεσα ειναι ολοι παντρεμενοι...

Desperate househusbands...

" Αφηστε την προσομοιωση
αρχιστε τη ζωη ",

θα ελεγαν οι αναρχες...

Χρειαζεται ρεαλισμος.
Οπου η προσομοιωση ειναι πετυχημενη,βουρ.
Αλλιως,ζωη μιση δεν θελω πια να ζω...

Nikos Dimou said...

harry

έκανες δημοσκόπηση και έβγαλες συμπέρασμα;

εγώ θα έλεγα πως πλειοψηφούν οι ανύπαντροι...

Antonios Politakis said...

Egw pou eimai latris tis pygmaxias iparxei tipota gia skiamaxia.

ade ipomoni erxetai kai to matrix

Nikos Dimou said...

Όχι σκιαμαχία - πραγματική πυγμαχία... Νιώθεις και τις γροθιές!

Yannis H said...

Ταιριαστό θέμα - έχω ένα καινούριο παιχνιδάκι στα χέρια μου. Πήρα τελικά το NOKIA COMMUNICATOR 9300i, και μπήκα στο μπλογκ του ΝΔ από εκεί. Είπα να στείλω και ένα σχόλιο, αλλά δυστυχώς 'secure internet session failed' μόλις χτύπησα τα σχόλια κι ένας Vainamonen (Φινλανδός ημίθεος) ξέρει τι σημαίνει αυτό.

Επίσης, το Toshiba αρνείται να επικοινωνήσει με το κινητό. Πιστεύω ότι μου κρατά ζήλια, γιατί νιώθει ξαφνικά παραγκωνισμένο. Αφού δεν το συζητάει καν, η σουίτα δεν δίνει κάποιες επιλογές, κλείνει με φοβερό πείσμα και ό,τι θα έπρεπε να κάνω 'κλικ' για να δω εάν θα βοηθήσει, είναι απενεργοποιημένο (ακόμα και στην πιο ενημερωμένη έκδοση που κατέβασα από το νετ).

Τέλος πάντων, νέο παιχνιδάκι, νέα προβλήματα. Σκέφτομαι το ποστ του ΝΔ "μικρό, μικρότερο, μικρότατο". Ε, με ένα υπολογιστάκι 12 εκ. πλάτος, θα ήταν το νανάκι της παρέας.

harrygrath said...

Σε 50 γιουζερνεμια,οι 45 ειναι κρεμασμενοι...

Κρεμασμενάδικο..

Kαπα said...

Η Μαρία-Φωτεινή "παίζει" καπως με τρία διαφορετικά κινητά: ξέρει λίγο να χειρίζεται τις φωτογραφίες και τα βίντεο. Εχει αδυναμία το Ν73της Νοκια.

Είναι πιο δύσκολος ο χειρισμός του Wii ; Προσαρμόζεται στο χέρι ενός παιδιού πέντε χρονών;


Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Κάπα

Nikos Dimou said...

Όχι - δεν νομίζω πως το Wii είναι (ακόμα) για την Μαρία-Φωτεινή.

Yannis H said...

Ο τίτλος του ποστ "Wheeeee! Wii!" μου θύμισε ένα κείμενο του Vonnegut, για τους ινδιάνους που συστήνονταν "We are the Fuh-kar-wee". Είναι για το μιλένιουμ και θα το βρείτε εδώ
(αξίζει να το διαβάσετε μέχρι τέλος!)

Και για να μην κρατάτε την ανάσα σας, τα ‘κινητικά’ προβλήματα διορθώθηκαν – όλα ρολόι!

plorius said...

Let's be careful out there

http://wiihaveaproblem.com/

mtryfo said...

Νίκο,
έτσι όπως παρουσιάζετε το καινούργιο απόκτημά σας μοιάζει πολύ δελεαστικό...
διάβασα παραπάνω για κάποιους γονείς που το δώρισαν στα παιδιά τους και δεν σταμάτησαν να παίζουν οι ίδιοι.
Αυτό είναι παλιά ιστορία.
Ολοι κατά καιρούς κάναμε δώρα στα παιδιά μας διάφορα ηλεκτρονικά παιχνίδια γιατί ντρεπόμασταν να τα δωρίσουμε απ ευθείας στον εαυτό μας.
Τώρα μεταξύ μας σαν καλή νοικοκυρά θα έπρεπε να γνώριζα την ύπαρξη της φριτέζας tefal, δηλώνω όμως ευθαρσώς ότι το διάβασα πρώτη φορά εδώ.
Τι θα διάλεγα μεταξύ των δύο, είναι ένα δίλημμα...

Nikos Dimou said...

plorius

Μάλλον αυτοί που έστησαν το
wiihaveaproblem.com έχουν κάποιο πρόβλημα (αν δεν τα πιάνουν από τους πανικόβλητους ανταγωνιστές).
Τέτοια υπερβολή και υστερία... ένα μήνα παίζουμε και άλλοι φίλοι πολύ περισσότερους κι ούτε είδα ούτε άκουσα για ζημιά...

Kαπα said...

Χθες το βραδάκι πήγαμε μια βολτα στα ξαδερφάκια της που έχουν το wii.

Έπαιξα για ελάχιστα λεπτά τένις και ακόμα πιο λίγα μποξ. Είναι ζήτημα αν άντεξα πέντε λεπτά συνολικά.

Πολυ καλή γυμναστική για εμάς που ζουμε μονίμως σε κλειστό χώρο.
Γυμναστική με κίνητρο και σασπένς!

Καλή σας μέρα!

Με εκτίμηση

Κάπα

irlandos said...

Καλημέρα.

Τελικά η χθεσινή "νυχτερινή βάρδια" μάλλον δεν εμφανίστηκε.

Πάντως αυτό το "Desperate husbands" του Harry ήταν πολύ πετυχημένο και εύστοχο...

Nikos Dimou said...

Καλημέρα!

πράγματι ιρλανδέ, η νυχτερινή βάρδια δεν εμφανίστηκε. Είναι ενδιαφέρουσα η περιοδικότητα των σχολίων. Τα πρώτα μισά ήρθαν μέσα σε δύο ώρες τα υπόλοιπα χρειάστκαν είκοσι...

Periclis said...

Σχετικά με το πρόβλημα με τo τηλεχειριστήριο, είναι αληθές. Είχαν συμβεί και ατυχήματα, νομίζω και τραυματισμοί όταν πρωτοκυκλοφόρισε, και το είχε αναγνωρίσει και η nidendo. Είχε υποσχεθεί ότι θα το βελτιώσει.

Παρακάτω δεν γνωρίζω γιατί δεν με πολυαπασχολούσε το ζήτημα πέραν της αρχικής περιέργειας.

Πάντως είχα δει κάποιον να παίζει box στο Carrefour και δεν είχα ενθουσιαστεί με τα γραφικά.

Αντίθετα τα γραφικά που είχα δει στο νέο XBOX ήταν εκπληκτικής ευκρίνειας και λεπτομέρειας.

Nikos Dimou said...

periclis
η βελτίωση ήταν ένα παχύ πλαστικό κάλυμμα (sleeve) που περιβάλλει το χειριστήριο. Φαίνεται στην αρχική φωτό δεξιά.

Πράγματι τα γραφικά - ιδιαίτερα στα παιχνίδια του πακέτου που συνοδεύει το Wii - είναι φτωχά. Στα αγορασμένα παιχνίδια είναι καλύτερα. Αλλά η ιδιαιτερότητα του Wii δεν έχει σχέση με γραφικά αλλά με την κίνηση.

k2825 said...

Το ποια η παιχνιδομηχανή διαλέγει κανείς μικρή σημασία έχει τελικά, αφού η κάθε μια έχει τον τρόπο της να σε κερδίσει … Πάντως στον 99% των περιπτώσεων η επιλογή γίνεται μεταξύ PlayStation 3, Xbox & Wii.

Προσωπικά ψηφίζω Playstation 3, αφού με λιγότερο από 450 ευρώ αγοράζει κανείς όχι μόνον μια από τις δυο κορυφαίες (από πλευράς τεχνολογικής εξέλιξης και οπτικοακουστικών δυνατοτήτων) παιχνιδομηχανές στην ιστορία της ανθρωπότητας (η άλλη είναι το Xbox) αλλά και ένα εξαιρετικό Blue Ray DVD player.

Αυτό που εκπλήσσει είναι ο βαθμός εξέλιξης των σύγχρονων παιχνιδομηχανών. Το τυπικότερο ίσως παράδειγμα είναι το πολυαναμενόμενο Gran Turismo 5 Prologue για το PlayStation 3.

Δεν ξέρω γιατί αλλά κανένα κινηματογραφικό σποτάκι των τελευταίων χρόνων δεν με έχει συγκινήσει περισσότερο από αυτό ή εκείνο το κλιπάκι του GT5.

Για τους λιγότερο εξοικειωμένους να αναφέρω ότι στα σποτάκια απεικονίζονται αποσπάσματα των όσων βλέπει πραγματικά ο παίκτης κατά την διάρκεια του παιχνιδιού … και ότι πριν μια 20ετία για την αναπαράσταση ενός αντίστοιχης αληθοφάνειας εικονικού κόσμου απαιτούνταν εξοπλισμός αξίας πολλών 10δων χιλιάδων δολαρίων …

Kαπα said...

Νομίζω ότι θα ήταν περισσότερο ασφαλές εάν υπήρχε ένας ιμάντας (με κλιπάκια) για να κρατάει το τηλεχειριστήριο δεμένο ψηλά στον καρπό.

Για εκείνους που θυμώνουν εύκολα, είναι λιγάκι επικίνδυνο. Ιδίως όταν (δίχως να καταλάβεις γιατί) χάνεις στο μποξ και μένεις με δύο τηλεχειριστήρια στα χέρια.

Με εκτίμηση

Κάπα

Nikos Dimou said...

k2825
έχω δοκιμάσει όλες τις παιχνιδομηχανές - αληθεύει πως οι άλλες είναι πιο προηγμένες αλλά το Wii είναι fun. Οι άλλες μοιάζουν εντελώς στατικές μπροστά του.

kαπα αν σφίξεις καλά το λουράκι στο χέρι, φορέσεις και το κάλυμμα δεν υπάρχει πρόβλημα. Όλα ξεκινάνε από τους χρήστες που δεν ακολουθούν τις οδηγίες του κατασκευαστή...

ΑΝΩΝΥΜΟΣ said...

Λέω να προτιμήσω την actifry. Τηγανητές πατάτες τρώω και θα τρώω σε όλη μου τη ζωή. Την wii θα την βαρεθώ μάλλον πολύ πιο γρήγορα.

gerasimos74 said...

Τυχεροί!!! (Όσοι από'σας έχετε τον χρόνο να παίζετε με παιχνιδομηχανές).

Εμένα - με εφημερίες & μια beba - δεν μου περισσεύει τίποτα!!

Παρόλα αυτά, πρόκειται να αγοράσω το PS3 στα πλαίσια ένος συστήματος Home Cinema, μιας & σε σχετικά άρθρα του Hi Teck αποτελεί (εκτός από παιχνιδομηχανή) & άριστο Blue Ray Player!!!

Zoros said...

Μπράβο στην Nintendo!
Ενώ η Sony και η Microsoft έχουν μπει σε έναν αγώνα dragster για το ποιος θα έχει τα πιο γρήγορα τσιπάκια, η Nintendo κυριολεκτικά «αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού»! Το ίδιο έκανε εν μέρει και με το Nintendo DS, όπου πρόσθεσε μία ακόμα οθόνη -και μάλιστα αφής- σε φορητή κονσόλα.
Στο gaming οι απλές ιδέες –διαχρονικά- επιβραβεύονται (θυμηθείτε pacman, tetris κλπ)…

Periclis said...

Και εγώ τελικά ψηφίζω actifry.

gerasimos74 said...

"Μια λέξη εκφράζει αυτό το συναίσθημα του τρόμου, μια λέξη που έχει γίνει αισχρή όπως ο φασισμός και η παιδοφιλία: η λέξη φιλελευθερισμός..."
"Αυτή η αλλεργία απέναντι στον φιλελευθερισμό, στρέφεται στη συνέχεια κατά των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτός είναι ο εχθρός μας, εννοείται συμβολικά, έστω κι αν τα δύο μας έθνη δεν πολέμησαν ποτέ μεταξύ τους."

Από το εξαίρετο κείμενο του κ. Νίκου Δήμου "Η σημερινή Ελλάδα", στα Επίκαιρα!

candide said...

Αχ, να ξέρατε τι θα πει Nintendo.
Δε λέω, το Wii είναι άψογο, και η εταιρεία πάει πολύ καλά, αλλά μια ματιά στο wikipedia θα σας δείξει ότι η εταιρεία αυτή δεν είναι your average company. Πόσο περισσότερο αν πάτε στα κεντρικά τους γραφεία...

Η Nintendo ήταν τελευταία με 0 points στην πρόσφατη λίστα της Greenpeace, πάντως αυτό πιστεύω οφείλεται περισσότερο στο ότι ελάχιστοι μιλούν αγγλικά, και όχι στο ότι δε τηρούν τα περιβαλλοντολογικά standards:

http://blog.wired.com/games/2007/12/greenpeace-upse.html

plorius said...

κ Δημου
κι εγω για πλακα εδωσα το link. Προφανως αυτα ειναι ακραια.
Παντως ειναι αξιοσημειωτο ποσο αυτα τα παιχνιδια επηρεαζουν τη νοητικη συμπεριφορα απο την παιδικη ηλικια μεχρι την ενηλικιωση. Σε μια ταξη 20ρηδων, αυτοι που εχουν ασχοληθει με ηλεκτρονικα παιγνιδια κατα κανονα μιλανε λιγοτερα και πιο ελλειπτικα, βαριουνται πολυ πιο γρηγορα τις θεωρητικες συζητησεις, και γενικα σου δινουν τη εντυπωση οτι το μυαλο τους αναμενει πιο δυνατα και γρηγορα ερεθισματα. Εχω ακουσει και την αποψη οτι το μονο πραγμα που θα μπορουσε να επιφερει μια κληρονομισιμη αλλαγη στο hard-wiring του εγκεφαλου μας (που τωρα λειτουργει με προδιαγραφες hunter/gatherer, αναλοιωτο εξελικτικα) ειναι η εκθεση σε τετοιες εμπειριες απο νεαρη ηλικια. Καταληγοντας στο μελλον στους digital natives και digital naives. Για καλο η για κακο, δυσκολο να πει κανεις. Μαλλον για καλο αν η εκπαιδευτικη φιλοσοφια προσαρμοστει αναλογα.

Anonymous said...

Πολύ σας χαίρομαι που είστε ψημένος για ότι τρελοgadgetoπαίχνιδο κυκλοφορεί!

Εγώ ξηγήθηκα τετραπύρηνο, Ζotac 8800GT και αναμένω πως και πως να κυκλοφορήσει το GTA IV για pc(καυτές πληροφορίες ευπρόσδεκτες). Μέχρι τότε Crysis, Μη Αληθινό Τουρνουά και κανένα καλό adventure αν βρούμε καθόλου χρόνο το σαββατοκύριακο!

Αν χτύπαγα κονσόλα(διότι καλό το pc αλλά μοναδική η αίσθηση του "Just put the disk in and Wheeeeeeeee"!!!) ασυζητητί PS3!
Οσοι βιάστηκαν(δίνω άλλοθι) και πήραν ΧΒοx 360 να το κάψουν μαζί με την απόδειξη και να κρύψουν και τις στάχτες! Περί Wii ούτε λόγος, δεν θα με στάζει εμένα μια κονσόλα!!!

Κ2825 μας έφτιαξες και ταυτόχρονα μας σκότωσες... Το GT δεν βγαίνει για pc και εγώ δεν βγαίνω για PS3!
Και όσο σκέφτομαι ότι είναι μόνο ο πρόλογος...

...Whooooaaaaaaaa(Whoera/Γοερά)!!!

Stormrider said...

καλά, το είδατε το macbook air που παρουσιάστηκε σήμερα; έπαθα την πλάκα μου!!!

andy dufresne said...

Το 'γραψε ο don στο post, το ξανάγραψε κι ο spyros vj:

"με την απλότητα και την αληθοφάνεια του χειρισμού του μετατρέπει σε φαναtικούς gamers ακόμα και παντελώς άσχετους (έως και αρνητές) με την όλη διαδικασία"


To πρωτάκουσα από έναν ενθουσιασμένο φίλο,
δεν έδωσα και πολύ σημασία.

Μετά από καιρό, το δοκίμασα στο σπίτι blogger.
Βρήκα μια δικαιολογία και τ’ αγόρασα.

Τα βράδια των γιορτών πέρασαν με τουρνουά τένις, bowling και μοντέρνο, απίθανο pong που δίνεται μαζί με το 2ο χειριστήριο
(9 κι όχι 6 παιχνίδια έχει το δικό μας).

Παππούδες, γιαγιάδες, παιδιά, εγγόνια, δευτεροξαδέρφια, κουμπάροι και γείτονες - θυμήθηκα τις μέρες που ήρθε η 1η έγχρωμη τηλεόραση στη γειτονιά!

Είχα να δω τον πατέρα μου να παίζει
από τότε που ‘παιζε τάβλι με τον συγχωρεμένο τον παππού μου!

Ο full-wired-nerd-snob γκόμενος της νύφης μου,
αφού έχασε τα δύο πρώτα βράδια σνομπάροντάς το,
μετά δεν έβγαζε το λουράκι απ’ το χέρι του, ούτε στο κατούρημα...
(κι αυτός στην αρχή μουρμούραγε περί PS3 και άλλα τέτοια…)

Η νύφη μου η άσχετη, με κέρδισε στο τέννις (αν είναι δυνατόν να χάνω, εγώ, ο Federer των σαλονιών!)

Ο πεθερός μου μας πήρε τα σώβρακα στο γκολφ κι εγώ πήρα την εκδίκησή μου στο bowling: τους τσάκισα τους μακαρονάδες!
239 πόντους (9 strike και 3 εννιάρια spare!) και γενικό επίπεδο 1350 για όποιον επίδοξο σφετεριστή του θρόνου…

Η πεθερά μου κατάφερε το ακατόρθωτο: βγήκε τελευταία σε όλα τα παιχνίδια και μάλιστα με σκορ που και θα ζήλευε και τυφλός!
Όσο και να προσπαθήσαμε να κάνουμε τόσο χαμηλά σκορ, ήταν αδύνατον!
Η γυναίκα έχει ταλέντο, πρέπει να ντη στείλουμε στο Brainiac και στο Mythbusters…

Μόλις κόψαμε ο ένας τον άλλον, αρχίσανε να πέφτουν τα στοιχήματα.
Η επόμενη φυσιολογική εξέλιξη ήταν να «στήσουμε» παιχνίδια-σικέ (parangawii…),
οι προσπάθειες να λαδώσουμε τους διαιτητές συνεχίζονται.

Το μόνο παιχνίδι που δεν έχω παίξει ακόμα είναι το μποξ,
διότι περιμένω τη νέα αναβάθμιση της Nintendo, στην οποία θα μπορείς να παίξεις με αντίπαλους τα avatar των αγαπημένων σου bloggers…


Wiiiiiiiiσω και σας έφαγαααα!

Lefteris said...

"Σε μια ταξη 20ρηδων, αυτοι που εχουν ασχοληθει με ηλεκτρονικα παιγνιδια κατα κανονα μιλανε λιγοτερα και πιο ελλειπτικα, βαριουνται πολυ πιο γρηγορα τις θεωρητικες συζητησεις, και γενικα σου δινουν τη εντυπωση οτι το μυαλο τους αναμενει πιο δυνατα και γρηγορα ερεθισματα."

Ε, ρίχτους καμιά σφαλιάρα να ξυπνήσουνε.

Nikos Dimou said...

Ενα (νυχτερινό) αλλά λέων!

Το σχόλιο του Andy (τι σχόλιο - ποστ) όλα τα λεφτά!

Δείχνει ακριβώς τις αρετές του Wii...

Καλημέρα!

Kαπα said...

Καλή σας μέρα!

Το διασκεδαστικότατο σχόλιο του Αντυ έχει φοβερή σκηνοθεσία και σασπένς!

Τον ευχαριστούμε για το πρωινό χαμόγελο που μας προσφερε.

Αφήστε που αν το διαβάσουν οι εισαγωγείς του παιγνιδιου, θα το κάνουν πρωτοσέλιδα.

Με εκτίμηση

Κάπα

Nikos Dimou said...

Stormrider said...
καλά, το είδατε το macbook air
------------------------

Εκπληκτικό design (αναμενόμενο από την Apple) αλλά όχι ελαφρύτερο από το ΤΖ της Sony και χωρίς CD drive...

athanasia said...

Καλημέρα!

Το σχόλιο Andy ήταν πολύ διαφωτιστικό για μένα.

Πινγκ-πονγκ έχει? Καλά να χάνεις, αλλά να ψάχνεις και το χαμένο μπαλάκι... Ακόμη θυμάμαι την κυρία Χαρά (μητέρα φίλης μου) να παίζει πινγκ-πονγκ ("ζωντανά"), να χάνει το μπαλάκι, τρεις άνθρωποι να βοηθούν να βρεθεί το εξαφανισμένο μπαλάκι και να διαπιστώνουν μετά ότι το μπαλάκι είχε προσγειωθεί από ώρα στο ντεκολτέ της.

Όσο για την πυγμαχία, θα το πω σε φίλο που παίζει darts όταν μιλάει στο τηλέφωνο για δουλειά και συγχύζεται μ' αυτά που ακούει.

gnik said...

@ Andy
Μπράβο!!!
Να περνάς καμιά φορά να μας φτιάχνεις το κέφι.
Βλέπεις εγώ ήμουν άτυχος & δεν σε πρόλαβα στις δόξες σου.

Nikos Dimou said...

Τις δόξες του Andy - και πολλών άλλων - μπορείτε να τις βρείτε στα παλιά blogs τα οποία διαβάζονται και σήμερα με το ίδιο ενδιαφέρον (σχεδόν όλα είναι διαχρονικά).
Πήγαίνετε στο ndimou στην πρώτη σελίδα υπάρχει κάτω αριστερά "Αρχείo blog".

gnik said...

Εννοούσα το δικό του blog.
Τα δικά σας εξακολουθούν να έχουν επικοινωνία μέσω του ενεργού dimoutech.

dimg said...

Περί macbook air:
nikos dimou said...

Εκπληκτικό design (αναμενόμενο από την Apple) αλλά όχι ελαφρύτερο από το ΤΖ της Sony και χωρίς CD drive...

Ναί αλλά με 13" οθόνη, κανονικό φωτιζόμενο πληκτρολόγιο που χωράνε τα δάκτυλα, κανονικούς 1.6 και 1.8 core 2 επεξεργαστές (όχι 1.2), 2GB ram standard ...

Anonymous said...

Dear Andy,

Κοίτα να δεις που θα μας βγάλουν και "μούχλες" στο τέλος...

-Τι θα πάρεις; PS3;;;...
Με τα αναδρομικά ε;!!..

And what about πλοκή, σενάριο, δομή;
Διότι πλάκα έχει -και πολύ αν παίζει παρέα-, αλλά για πόσο;
Αν μου περίσσευαν θα το αγόραζα αλλά μη έχοντας λεφτά ούτε για το PS3, και ως εκ τούτου θέτοντας εαυτόν ενώπιον ψευδοδιλήμματος, εμμένω στο μικρό θαύμα της Sony, μη ξεχνώντας, φυσικά, και τα Blu Ray. Ισως φταίει και η απογοήτευση που κάποτε φάγαμε από την πολυαγαπημένη Nintendo, όταν μας παράτησε με έναν ηλίθιο Κύβο στα χέρια...

Αλλά που να καταλάβετε εσείς, είσασταν πολύ... μεγάλοι! :ppp

Εξάλλου, μετά από "εμπειρίες" όπως το Grand Theft Auto, το Crysis, το Gran Turismo και η λίστα μαζεμό δεν έχει(που να συμπεριλάβω και τα online!), δύσκολα ξαναγυρνάς στα παιχνίδια!

Καλά είναι και αυτά, αλλά η Αποβλάκωση παίζει σε άλλο επίπεδο!

Αhh, the simple pleasures of life!

andy dufresne said...

@ρηάκτορα,
μη συγκρίνεις τον καφέ με το κρασί...

andy dufresne said...

Οι επικίνδυνες πλευρές του wii που αποκαλύφθηκαν από το link που προαναφέρθηκε, ενεργοποίησαν τα politically correct αντανακλαστικά μου και με οδήγησαν να σας καλέσω να κινητοποιηθούμε μαζικά και δραστικά εναντίον ορισμένων σύγχρονων παθογενειών της νεωτερικής κοινωνίας.


Οι 10 μου προτάσεις.
(επειδή ξέρω ότι στην πλειοψηφία είσαστε χαβαλέδες, απευθύνομαι κυρίως στον antvol)


1. Να απαγορευθεί το γκολφ

Αιτία: Έχετε φάει μπαλάκι του γκολφ στο κεφάλι;
Λύση: Mini golf με μπαλάκια του πινγκ πονγκ.


2. Να απαγορευθεί το μπιλιάρδο

Αιτία: Οι ατζαμήδες συχνά πετούν την μπάλα έξω απ’ το τραπέζι, αν εκείνη τη στιγμή περνάει μωρό ή κατοικίδιο θα θρηνήσουμε θύματα (για να μην πω τίποτα και για τις στέκες…)
Λύση: Το μπιλιάρδο είναι παιχνίδι για gays και macho, να παίζουν μεταξύ τους «αλήθεια ή θάρρος»


3. Να απαγορευθούν οι σκακιέρες

Αιτία: Τα πιόνια από ελεφαντόδοντο, κρύσταλλο, όνυχα κλπ έχουν χρησιμοποιηθεί κατ’ επανάληψιν ως πυρομαχικά στις ενδοσυζυγικές διαμάχες
Λύση: Το σκάκι επιτρέπεται αλλά μόνο τυφλό (blind) – η σκακιέρα στο μυαλό μας


4. Να απαγορευθούν οι συζητήσεις γενικώς

Αιτία: Όλοι οι καυγάδες ξεκινούν ως διάλογοι, χάνουμε το χρόνο μας και τσακωνόμαστε κι από πάνω
Λύση: Βουδισμός, νιρβάνα, βαρβιτουρικά, νοηματική γλώσσα, χανζαπλάστ στο στόμα – ό,τι σας ταιριάζει στο lifestyle σας τέλος πάντων


5. Να απαγορευθούν οι οδοντογλυφίδες

Αιτία: Καρφώνουν μάτια, τρυπάνε αυτιά, βγάζουν νύχια & προκαλούν σωρεία άλλων μικροτραυματισμών
Λύση: Τα καινούρια κινητά θα περιέχουν συσκευή αυτόματου στοματικού καθαρισμού


6. Να απαγορευθούν οι βελόνες, οι καρφίτσες, τα ψαλίδια (για ιδιωτική χρήση)

Αιτία: ομοίως με πριν και τρισχειρότερα (τρυπάνε και το δέρμα τους τα junkια)
Λύση: Αναβίωση του επαγγέλματος της ταπεινής μοδίστρας και του ράφτη


7. Να απαγορευθούν τα κρυστάλλινα ποτήρια

Αιτία: Σπάνε στο τσούγκρισμα (στο τσακίρκεφ') και άντε στο ΚΑΤ για ράμματα (στο δρόμο σε σταματάνε για αλκοτέστ)
Λύση: Κοκάλινα-κρανία-ποτήρια, οι Σκανδιναβοί έχουν παράδοση, θα τσακίσουν την αγορά όπως και στα κινητά


8. Να απαγορευθούν οι μοτοσυκλέτες

Αιτία: Τι να λέμε τώρα…
Λύση: Εκδημοκρατισμός του ελικοπτέρου


9. Να απαγορευθούν όλα τα 4x4, SUV κλπ

Αιτία: Τι να λέμε τώρα…
Λύση: Για να ικανοποιηθεί η απαίτηση του λαού να οδηγεί αφ’ υψηλού (ποιος νοιάζεται για off road…), να δημιουργηθούν νέου τύπου οχήματα , ελαφριά, σαν αράχνες, με αναρτήσεις α λα τιραμόλα – όσο πιο high θες να δείχνεις, τόσο πιο ψηλά θα ανεβαίνουν οι αναρτήσεις, πχ η επόμενη Cayenne Tiramola θα έχει 4,5 μέτρα ύψος (πιο ψηλά δεν χρειάζεται, γιατί δεν σε βλέπουν οι άλλοι οδηγοί)


10. Να επιβληθεί χρήση μάσκας (όσοι έχουν μωρά γνωρίζουν…) για όλο τον πληθυσμό, 24 ώρες το 24ωρο, σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους

Αιτία: Δεν αντέχω άλλες ιώσεις, κάντε κάτι…

Anonymous said...

Μέσα στο κλίμα του politically correct(που καταλήγει σε δεξί direct στο στομάχι) προτείνω -και δεν είμαι ο πρώτος- να απαγορευτούν πάραυτα οι απαγορεύσεις καθώς και οι περί πολιτικής ορθότητας αγορεύσεις(ή blogoρεύσεις αν προτιμάτε).

Πριν τεθεί, ωστόσο, σε ισχύ ο παραπάνω νόμος/κανόνας, εισηγούμαι την απαγόρευση των Porsche οιουδήποτε τύπου(type), κυβισμού(cc) και φρενοαλογατοισχύος(bhp).

Αιτία: Δεν έχω... (...μία και εγώ!)



Υ.Γ@Κονομημένο με τα μαύρα λεφτά του διευθυντή των φυλακών Δραπέτη:

Η σύγκριση αφορά, κυρίως, το value for money...

Το σωστό να λέγεται said...

Καλό το Wii αλλά αν δεν έχει παίξει κάποιος το guitar hero με το Xbox δεν έχει παίξει πραγματικό interactive game.
Παίζοντας οπτικά, ακουστικά και με την αφή πάνω στις χορδές της κιθάρας είναι ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι.
Έχει ορισμένα metal tracks που είναι πολύ εύκολα με χαρακτήρες στο video που έχουν πλάκα, αλλά έχει επίσης κάποια καλά δύσκολα ροκ κομμάτια.
Ξεχωρίζουν αυτά που παίζονται εύκολα (τρεις χορδές σε επανάληψη) από τα πεντάχορδα που η δυσκολία τους χρειάζεται υπερένταση στον καρπό.
Καλή εξάσκηση για μπασκετμπολίστες.
Προειδοποίηση σ’ εκείνους με αρθροπάθεια όπως και το Wii βέβαια.

Τέλος οι Σαντανίστες και οι Κλαπτόνιοι θα βρεθούν να παίζουν συνέχεια τα αγαπημένα τους.

Photis_Stav said...

Αγαπητέ κ. Δήμου,

Δείτε κι αυτό
http://howto.wired.com/wiredhowtos/index.cgi?page_name=make_a_kim_jong_il_mii;action=display;category=Play

Photis_Stav said...

Δεν πέρασε σωστά το προηγούμενο
σχόλιο.

Ψάξτε με google για wired how to
kim jong il mii

και στο πρώτο link θα βρείτε
οδηγίες πως φτιάχνετε χαρακτήρα με
τα χαρακτηριστικά του Kim Jong Il.

surfmadpig said...

ΤΟ ΜΕDIAMARKT το είχε 190 ευρώ;
φτου....

macgiorgosgr said...

Στην κοινή συνέντευξη Gates-Jobs πέρυσι στην All Things Digital, έγινε μία ερώτηση στον Gates σχετικά με το πώς βλέπει το μέλλον της τεχνολογίας και της ψηφιακής διασκέδασης, ποιο στοιχείο θα έκανε κάτι πραγματικά πρωτοποριακό. Αυτό που περιέγραψε ο Gates ήταν κάτι που θα μπορούσες να παίξεις σαν να ήσουν εκεί. Στην ουσία περιέγραφε το Wii, το οποίο ήδη κυκλοφορούσε επί πέντε μήνες τότε, με το πρωτότυπο να είναι γνωστό πάνω από χρόνο. Δεν σχολιάζω την πρωτοτυπία της Microsoft, άλλωστε είναι γνωστό ότι είναι εταιρεία που βασίζεται στην αντιγραφή και στο κλέψιμο-αγορά ιδεών άλλων. Όταν όμως εμμέσως φωτογραφίζει το Wii ως πρωτοποριακό ο ίδιος ο Gates, τότε σημαίνει ότι είναι κάτι που όντως αξίζει. Το διαπίστωσα και ο ίδιος, καθώς δίνει άλλη διάσταση στον τομέα των παιχνιδιών. Δεν είμαι gamer, όμως το Wii είναι κάτι που απέκτησα (κοινοκτημοσύνη βέβαια, η τιμή είναι υψηλή για να το πάρω μόνος μου). Τα σημάδια γράμμωσης στο δεξιό μπράτσο είναι ήδη εμφανή.

Aelaos said...

Το Wii , αποτελεί κατά την άποψη μου την σύνοψη του gaming . Απλό , εθιστικό , διαδραστικό. Η λύση για καλό παιχνίδι δεν είναι πάντα τα συνεχώς καλύτερα γραφικά , αλλά η πρόκληση. Θυμηθείτε πόσο "ντόρο" έκανε το TETRIS

Simos Kosmetatos said...

Εξαιρετικό το κείμενό σας κ. Δήμου, βάλλαμε κι ένα link στην ενότητα hot links του e-go

Nikos Dimou said...

To blog έχει κλείσει και δεν δέχεται άλλα σχόλια.

Anonymous said...

Το Wii ειναι μαλλον η πιο καινοτομα παιχνιδομηχανη της Nitendo απο την εποχη του NES στις αρχες του 80. Παρολα αυτα το κοινο που απευθυνεται ειναι συγκεκριμενο και μεχρι τωρα η καταναλωση του ειναι κυριως εσωτερικη. Οι ευρωπαιοι και αμερικανοι gamers δεν συγκινουνται, κακα τα ψεμματα να παιζουν bowling η tennis σε κονσολα. Ειναι διαφορα νοοτροπιας οπως και να το κανεις. Το κοινο ειναι συγκεκριμενο. Ενα συγκριτικο πλεονεκτημα παντως ειναι οτι ειναι πιο φτηνο απο τις προτασεις των Microsoft και Sony γιατι πολυ απλα οι τιτλοι που εχουν βγει για αυτο ειναι λιγοτερο απαιτητικοι σε υπολογιστικη ισχυ συγκρινομενοι με τους τιτλους που εχουν βγει για τις ανταγωνιστικες κονσολες.

Anonymous said...

Το Wii ειναι μαλλον η πιο καινοτομα παιχνιδομηχανη της Nintendo απο την εποχη του NES στις αρχες του 80. Παρολα αυτα το κοινο που απευθυνεται ειναι συγκεκριμενο και μεχρι τωρα η καταναλωση του ειναι κυριως εσωτερικη. Οι ευρωπαιοι και αμερικανοι gamers δεν συγκινουνται, κακα τα ψεμματα να παιζουν bowling η tennis σε κονσολα. Ειναι διαφορα νοοτροπιας οπως και να το κανεις. Το κοινο ειναι συγκεκριμενο. Ενα συγκριτικο πλεονεκτημα παντως ειναι οτι ειναι πιο φτηνο απο τις προτασεις των Microsoft και Sony γιατι πολυ απλα οι τιτλοι που εχουν βγει για αυτο ειναι λιγοτερο απαιτητικοι σε υπολογιστικη ισχυ. Οσο για το ριζοσπαστικο χειριστηριο τα reviews αλλα και η συντομη προσωπικη εμπειρια μου ειναι οτι το οπτικο feedback που παιρνεις ειναι παραπλανητικο. Οπως και να εχει το Wii εχει καλο value for money, αλλα μετα το SNES και τον θανατο των 16bit παιχνιδομηχανων η Nintendo δυσαρεστησε πολλους οπαδους της εκτος Ιαπωνιας.

Vipera Lebetina said...

Με το χειριστήριο του wii έχω κάνει φοβερά καρούμπαλα (τα χρησημοποιεί ο αδερφός μου σε περίπτωση που δεν έχει κάτι άλλο πρόχειρο). Τραυματικές εμπειρίες.
Αλλά τα μισά Χριστούγεννα που δεν ήμουν έξω έπαιζα wii...
Σαν ζόμπι είχα γίνει και γι' αυτό δεν πρόκειται να επαναληφθεί!
Καλό μήνα και συγγνώμη για το καθυστερημένο μου σχόλιο!