Monday, August 13, 2007

Τα διαβολικά δίκτυα

Όχι δεν εννοώ αυτά του Internet που σύμφωνα με προφήτες της συμφοράς μας έχουν όλους δεμένους – ούτε καν τα δίκτυα της διαπλοκής. Εγώ, από όλα τα δίκτυα, διαβολικά θεωρώ τα ασύρματα γνωστά ως Wi Fi.

Είναι τα πιο χρήσιμα και τα πιο ασταθή. Και τα δικά μου και πολλών τρίτων που γνωρίζω. Στο RAM έπαιρνα πολλά μηνύματα παραπόνων. Κι όποιον ειδικό κι αν ρωτήσετε θα σας πει για την αστάθεια και το απρόβλεπτο που παρουσιάζουν.

Από το δικό μου ασύρματο δίκτυο, τώρα, δεν έχω παράπονο. Λειτουργεί το 90% του χρόνου – ανάθεμα όμως κι αν ξέρω γιατί δεν λειτουργεί το υπόλοιπο δέκα. Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί στην ίδια απόσταση και με τις ίδιες προδιαγραφές ο ένας υπολογιστής συνδέεται κι ο άλλος όχι. Ένας τρίτος συνδέεται μόνο για ένα χρονικό διάστημα και μετά χάνει το δίκτυο (το οποίο, όπως τεκμηριώνεται από άλλα μηχανήματα, είναι πάντα ενεργό). Ο μόνος τρόπος να το ξαναβρεί είναι η επανεκκίνηση. Το κόλπο λειτουργεί άσφαλτα.

Λέω ότι τώρα δεν έχω παράπονο – διότι μέχρι να φτάσω στο τώρα, έφτυσα αίμα. Επειδή το σπίτι μου έχει δύο επίπεδα (ισόγειο- υπόγειο) ένα ασύρματο router στην θέση του επιτραπέζιου δεν μπορούσε να το καλύψει όλο. Η λύση που βρήκα: ενσύρματη σύνδεση με τον επιτραπέζιο (είναι στο βάθος του υπογείου) και ενσύρματη σύνδεση του μόντεμ με ένα ασύρματο πομπό (hot spot) τοποθετημένο στο επάνω μέρος της σκάλας. Ο πομπός καλύπτει όλο το υπόλοιπο σπίτι.

Για να καταλήξω σε αυτή τη λύση δοκίμασα πολλές άλλες και διάφορα προϊόντα. Ένα από αυτά μου έχει κυριολεκτικά σπάσει τα νεύρα. Είναι ο RangeMax – υποτίθεται ο πιο δυνατός (και ακριβός) ασύρματος router της αγοράς με επτά κεραίες που συνεχώς ψάχνουν τους δέκτες, ακτίνα δράσης 120 μέτρα και εμβέλεια 46500 τετραγωνικά μέτρα. Τον είχα αγοράσει από την αρχή ελπίζοντας να δώσει λύσει στο πρόβλημα του πολυεπίπεδου διαμερίσματος.

Όλες αυτές οι εντυπωσιακές προδιαγραφές θα ήταν άριστες, αν μπορούσε κανείς να τον παραμετροποιήσει αρχικά. Κάθε τέτοιο μηχάνημα πρέπει, πριν λειτουργήσει, να συνδεθεί με έναν υπολογιστή και να περαστούν τα στοιχεία του δικτύου, του χρήστη και κάποια κρυπτογράφηση ώστε να μην είναι ανοιχτό το δίκτυο σε ξένους. Την διαδικασία αυτή την έχω κάνει αρκετές φορές με επιτυχία – όχι όμως στο Netgear Range Max.

Κάθε λίγο τον βγάζω από το ντουλάπι και κάνω άλλη μία προσπάθεια – συχνά με άλλον υπολογιστή. Αδύνατον. Ή κολλάει, ή βγάζει error, ή και τίποτα. Έχω κατεβάσει από την εταιρία του το αναλυτικό εγχειρίδιο (174 σελίδες), αναβαθμίσεις firmware, λογισμικό. Το έχω βάλει πείσμα – αλλά και αυτό το ίδιο. Και τελικά στο πείσμα τα μηχανήματα είναι ανίκητα.

Τώρα κάνω την δουλειά μου με ένα router της U.S. Robotics (πανεύκολη η τοποθέτησή του) και ένα μικρό ασύρματο πομπό της Netgear με μόνο μία κεραία, αλλά πολύ αποτελεσματική (όταν δουλεύει).

Μια και μιλάμε για δίκτυα: να είστε προσεκτικοί αν αγοράσετε κάρτα σύνδεσης GSM για υπολογιστή με Vista. Οι περισσότερες δεν είναι συμβατές. Η Vodafone για τις κάρτες τύπου PCMCIA έχει λογισμικό (το 9.1 αντί του 7.1 για τα ΧΡ) που μπορείτε να κατεβάσετε από το site της. Αυτό λειτουργεί σωστά. Για τις μικρότερες κάρτες (τύπου USB ή PCI Express) τα πράγματα αλλάζουν.

Μεγάλη ταλαιπωρία πέρασα με μία κάρτα εξπρές της Wind (Merlin XU870 Express HSDPA) για την οποία με διαβεβαίωναν ότι λειτουργεί με το νέο λογισμικό (λήψη από το site) αλλά ουδέποτε λειτούργησε. Όπως και μία εναλλακτική λύση με USB, που μου πρότειναν. Στην Cosmote, πιο ειλικρινείς, δηλώνουν: «για Vista προς το παρόν, τίποτα».

Είναι προφανώς θέμα χρόνου – φαντάζομαι πως το φθινόπωρο το πρόβλημα θα λυθεί. Γιατί μόνο με μία τέτοια κάρτα η φορητότητα γίνεται απόλυτη. Και με το κόστος να έχει πέσει στα 50 € τον μήνα για 300ΜΒ - δεν είναι καν πολύ ακριβή.





124 comments:

kolassasB said...

Καλημερα,δεν διάβασα το ποστ , ετσι για σεφτέ.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ said...

Καλημέρα

Ευτυχώς τα ασύρματα μου λειτουργούν άψογα χρόνια τώρα.

Υπάρχουν πολλοί που ανησυχούν για τις επιπτώσεις τους στην υγεία μας.

Εσείς κ. Δήμου είχατε ποτέ συμπτώματα που θα μπορούσατε να τα αποδόσετε σε αυτά;

nikiplos said...

Καλημέρα και χαλαρά ένεκα περιόδου (αν και εγώ δεν τελώ εν αργία προς το παρόν)...

Προσωπικά είχα ασύρματο δίκτυο για το σπίτι μου... Το αφαίρεσα όμως καθώς είπα να χαμήλώσω την ακτινοβολία και δεδομένης της χαμηλής ασφάλειας που αύτό παρέχει... Η desktop κάρτα ασύρματου δικτύου ήταν μεν γνωστής μάρκας, αλλά μάλλον για τα καπνά παρά την εξωτερική της κεραία...
Δεν θεωρώ ότι έκανα άριστες ρυθμίσεις...
Το αποξήλωσα όμως ένεκα ακτινοβολίας όπως προείπα. Συρματώθηκα ξανά με τα παλιά καίτοι δεν είναι δικό μου το διαμέρισμα... (ουδέν μονιμότερο των επάρατων ερπόντων καλωδίων)

Με το που το αποξήλωσα παρατήρησα ότι στο laptop είχα δωρεάν internet από κάποιον απρόσεκτο γείτονα... (Κράτησε περίπου 1 έτος).

Για το GSM τι να πω... Αν δώσουν ενιαία προσφορά [GSM + ADSL] κάποιος από όλους θα το σκεφτώ σοβαρά... Στην γείτονα Ιταλία άκουσα ότι είναι περίπου 20€/μήνα όχι όμως από αξιόπιστη πηγή, οπότε θα ήθελα info και επί τούτου...

Ευχαριστώ, και καλά αράγματα...

d3lta said...

καλημέρα,

νέος στο θέμα των ασυρμάτων δικτύων, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω.

επειδή είχα ακούσει και εγώ πολλές ιστορίες με δράκους, 666 κοκ όσον αφορά τα ασύρματα δίκτυα, στην αθήνα το ζήτημα της μεταξύ δύο διαμερισμάτων δικτύωσης (ισόγειο - δεύτερος) επετεύχθη ενσύρματα με πατέντα μέσω κατανεμητού του οτε και το σύστημα δουλεύει άψογα.

από το εξοχικό που γράφω τώρα, είπα λόγω της αγοράς του βαΐου να αναβαθμίσω σε αδσλ με ασύρματο ρούτωρα, enter otenet connex και το σύστημα δουλεύει υαλοπίναξ μετά το στήσιμο του ρούτωρα - μεγάλη υπόθεσις το βλόγκινγκ από αιώρα σε ύπτια θέση!

πλήν όμως, όπως είπατε, λειτουργεί 9 στις 10!

αυτήν την μία φορά, ότι και να του κάνω με τα βίστα δεν θέλει να δεί το ασύρματο δίκτυο με τίποτα - μάλλον το βλέπει, αλλά αρνείται πεισματικά να βγεί στο ιντερνετ, local access only λέει κοροϊδεύοντάς με, - εχθές μου ζήτησε και password ο άθλιος!

ευλογώ τον βάϊο με τον intel duo t7200 που τα βίστα είναι σφαίρα στο ρημπούτ, διότι άλλη λύσις δεν υπάρχει, μετά το ρημπούτ όλα αυτά γίνονται σύντομη δυσάρεστη ανάμνηση και το σερφάρισμα καθίσταται αβάδιστον.

Nikos Dimou said...

Αντώνιο που να ξέρω εγώ ποια από τα συμπτώματα που κατά καιρούς παρουσιάζω οφείλονται σε δίκτυα - και σε ποια; (Ασύρματα τηλέφωνα, κινητά, router Wi-Fi...).

Eγώ πια ότι ακτινοβολία ήταν να φάω την έφαγα... Πάντως πουθενά δεν έχω δει στοιχεία για αρνητικές επιπτώσεις του Wi-Fi.

s_pablo said...

Ο/Η nikiplos είπε...

Με το που το αποξήλωσα παρατήρησα ότι στο laptop είχα δωρεάν internet από κάποιον απρόσεκτο γείτονα... (Κράτησε περίπου 1 έτος).

----------------------------------

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος μου προβληματισμός σε σχέση με τα ασύρματα.

Δεν είμαι ο απόλυτος κομπιουτεράς και έχω τον φόβο της υποκλοπής ή ακόμα χειρότερα της κακόβουλης ενέργειας.

mscmkr said...

D-link router και κάρτες.

Σαν δίκτυο άψογο.

Σύνδεση με νετ, δεν κατάφερα να κάνω ποτέ. Κι επειδή το νετ για μένα είναι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για δουλειά και επαφές, το συστηματάκι μπήκε στο ντουλαπάκι και έκτοτε καλωδιάκιαααα...

Τι ωραίο τεχν(ολογ)ικό ποστ...

ΙΣ said...

Στη του που μένω, το ασύρματο δίκτυο δουλεύει λίγα ...λεπτά την ημέρα. Αν και τα Vista πιάνουν ισχυρό σήμα, σύνδεση δεν έχω.

Ίσως να φταίει η κεραία -οι φοιτητές εδώ ισχυρίζονται ότι το δίκτυο πιάνει μόνο στο κεντρικό κλιμακοστάσιο. Είναι αστείο να βλέπεις τους φοιτητές να κάθονται στις σκάλες προσπαθώντας να πάρουν τα e-mail τους (τις περισσότερες φορές χωρίς επιτυχία)!

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ said...

Δεν έχετε ακούσει τίποτα για electromagnetic sensitivity;

Nikos Dimou said...

s_pablo said...
Δεν είμαι ο απόλυτος κομπιουτεράς και έχω τον φόβο της υποκλοπής ή ακόμα χειρότερα της κακόβουλης ενέργειας.

---------------------------------

Μόνο την απλή κρυπτογράφηση WEP να κάνετε - είστε 99% ασφαλής.

Stavros P (isisdoros) said...

Nikos Dimou said...
Μόνο την απλή κρυπτογράφηση WEP να κάνετε - είστε 99% ασφαλής.

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.Ένας hacker σε λογική απόσταση από το δίκτυο το σπάει σε σύντομο χρόνο.Λεπομέρειες εδώ

Nikos Dimou said...

Antonios Liolios
τώρα μπόρεσα να επισκεφθώ το link που μας έδωσες. Το συμπέρασμα που κράτησα είναι: "EHS has no clear diagnostic criteria and there is no scientific basis to link EHS symptoms to EMF exposure. Further, EHS is not a medical diagnosis, nor is it clear that it represents a single medical problem".

Δηλαδή προς το παρόν κινούμαστε στο χώρο της υποχονδρίας. Διάφορα άτομα νομίζουν ότι υποφέρουν λόγω ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας αλλά δεν υπάρχει καμία επιστημονική τεκμηρίωση.

kolassasB said...

Ο Νικόδημος σαν φιλόσοφος το έχει πάρει απόφαση για την ακτινοβολία και δεν το ψάχνει, εγώ το μόνο ασύρματο που χρησιμοποιώ είναι το ποντίκι και ώρες – ώρες, όταν ακούω περί ακτινοβολίας, λέω να ξαναγυρίσω στο ενσύρματο. Τώρα από καλώδια χιλιόμετρα, τι μόντεμ ,τι ρούτερ , τι διαχωριστές και όχι μόνο αυτό, το τι καλώδια τράβηξα μέσα από τις υπάρχουσες σωληνώσεις για ένα μικρό διαμέρισμα που έχω, υπάρχει και εκεί ο ανάλογος ηλεκτρονικός εξοπλισμός και βρίσκεται από κάτω από αυτό που μένω χαμός και επειδή τα καλώδια δεν περνούσαν με τα φισακια πάνω αγόρασα και τ’απαραίτητα εργαλεία για να τοποθετώ μετά τα φισάκια.
Όσο δε για τα ασύρματα δίκτυα, έτρεξα δεξιά κι’ αριστερά, ρώτησα αριστερά και δεξιά όταν όμως τα βρήκα σκούρα προτίμησα την σίγουρη λύση των ενσύρματων, το αποτέλεσμα δε είναι να μην μπορώ να απλώσω τα πόδια μου κάτω από το γραφείο μου, φυσικά λόγω τον καλωδίων.

Genghis said...

Αφήνω ευχάριστα το προηγούμενο πόστ. Το να απαντάει κανείς σε αντιαμερικανικά σχόλια εξ ελλάδος θα γινόταν εύκολα full time job.

Είχα προβλήματα και εγω με τον Netgear WNR834M RangeMax. Ο παλιός μου Netgear 614 ειχε αρχίσει να δυσλειτουργεί (κόλλαγε ξαφνικά και ήθελε επανεκκίνηση ολο και πιο τακτικά). Ισως να ήταν ο καφές που χύθηκε πάνω του τον περασμένο μήνα. Ετσι αγόρασα τον RangeMax. Δεν κατάφερα όμως να τον κάνω να δουλέψει και δεν επέμεινα και πολύ. Τήλεφωνησα και στην εταιρία και μάλλον υπήρχε κάποιο driver incompatibility για το οποίο προσπάθησαν να μου υποδείξουν μια λύση αλλά αποφάσισα οτι δεν άξιζε τον κόπο. Τον επέστρεψα και αγόρασα τον Linksys WRT 54GS ο οποίος ηταν και φτηνότερος ($60) και δουλεύει θαυμάσια. Δεν ειναι RangeMax αλλα πιάνει καλά στα 40 μέτρα στο ξεχωριστό πρόχειρο γραφειάκι μου στην πίσω αυλή.

Ακτινοβολίες κλπ. Η ισχύς εκπομπής των wirelles router ειναι πολύ χαμηλή (<0.1 W) νομίζω. Αρκετα χαμηλώτερη απο κινητό (περίπου 0.25-0.5 W) η ολες τις άλλες ακτινοβολίες υποβάθρου (ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί, κοσμικές ραδιο ακτινοβολίες κλπ.) οι οποίες αθροίζονται σε αρκετα μεγαλύτερη ισχύ οπότε θά έλεγα οτι ο βαθμός υποψίας οτι επηρεάζουν την υγεία ειναι χαμηλός. Αλλά αναγνωρίζω οτι το θέμα θα μπορούσε να είναι πολύπλοκο.

Nikos Dimou said...

kolassasB

αν έπρεπε να ανησυχώ για τα ραδιοκύματα θα έπρεπε να κρυφτώ σε σπηλιά στα βάθη της γης. (Κι εκεί έχει ηλεκτρομαγνητικά κύματα). Διότι κι εσύ που τα αποφεύγεις τρως τις ακτινοβολίες και τα κύματα:

του ραδιοφώνου
της ΤιΒι
των δορυφόρων
του GPS
των κινητών τηλεφώνων (συσκευών και κεραιών)
του ασύρματου τηλέγραφου
των ραδιοερασιτεχνών
από τις μοτορόλες των μπάτσων
συν το Wi Fi και το ασύρματο τηλέφωνο του γείτονα...

Παρτο καλύτερα απόφαση!

Takis Alevantis said...

Στο σπίτι έχω ενσύρματο LAN συνδεδεμένο σε ADSL και πρόβλημα έχω μόνο όταν όλα τα παιδιά θέλουν να δουλέψουν μαζί και με βαριές (από επικοινωνιακής πλευράς) εφαρμογές (Skype ο ένας, Limewire ο άλλος, MSN Messenger ο τρίτος κοκ.).

WiFi έχω στο φορητό (Lifebook της Fujitsu-Siemens) το οποίο έχει αποδειχτεί εξαιρετικά χρήσιμο για να χρησιμοποιώ (δωρεάν) τις συνδέσεις των άλλων! Είχα γράψει ότι στα Χανιά σε δύο περιοχές (Παχιανά και Νέα Χώρα), αλλά και στο Εδιμβούργο στα διάφορα σπίτι που νοίκιαζαν τα παιδιά μου στις σπουδές τους, είχα απρόσκοπτη πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω ευγενώς προσφερόμενων ασύρματων δικτύων αγνώστων. Ναι, μερικές φορές η σύνδεση κοβόταν, αλλά επανέρχονταν σχετικά γρήγορα και συνέχιζες από εκεί που έιχες διακόψει χωρίς πρόβλήμα. Μια δυό φορές έχασα comment πριν το σώσω αλλά αυτό μου εχει συμβεί και μα τα ενσύρματα δίκτυα.

Όσο για τις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες η κουβέντα είναι τόσο μεγάλη και πολύπλοκη που καλύτερα να μην την πιάσουμε. Για να μετρήσει κάποιος τις ακτινοβολίες που δέχεται, χρειάζεται ειδικά μηχανήματα που να καλύπτουν όλο το φάσμα, κάτι εξαιρετικά δύσκολο ... Θυμάμαι τον καθηγητή της Φυσικής της Ατμόσφαιρας στο Πανεπιστήμιο Πατρών τον Δημήτρη Ηλία που μετρούσε περιοδικές διαταραχές ακόμη και από την παλόμενη ιονόσφαιρα ...

mscmkr said...

Μιας και μιλάμε για (α)σύρματα και καθώς, ακόμη, η ασύρματη μετάδοση ηλεκτρισμού είναι σε πειραματικό στάδιο, μπορεί κάποιος να μου δώσει καμιά καλή ιδέα για το συμμάζεμα των καλωδίων πίσω από το πισι; Αλλά πραγματικά καλή ιδέα. Γιατί όλες οι μέχρι σήμερα γνωστές (σε μένα) απέτυχαν παταγωδώς.

nikiplos said...

Εγώ πιστεύω ότι όλα διορθώνονται και συνηθίζονται... Απλά στο θέμα των Η/Μ ακτινοβολιών το ζήτημα είναι ότι οι εταιρίες χρηματοδοτούν και πιέζουν τις έρευνες προς μια πιο "ήπια" αντιμετώπιση του ζητήματος... Και εδώ παίζονται πολλά χρήματα...[Κλασσικό παράδειγμα, η εξαφάνιση των μελισσών έχει συνετελεστεί και παγκοσμίως ακόμη αναζητούμε αποδείξεις. Συμφωνώ με το Γάτο ότι τίποτε δεν έχει αποδειχθεί (και είναι δύσκολο έως αδύνατο...). Αφήνω εκτός συζήτησης κάτι γραφικούς που βρίσκουν παντού κινδύνους... Όμως θα πρότεινα στο θέμα των ασύρματων Η/Μ επικοινωνιών να είμαστε επιφυλλακτικοί... Στην Έλλάδα όπου είμαστε ολίγον από ξέφραγον όπου όποιος θέλει (αρκεί να λέγεται εταιρία και να πάρει ολίγον από άδεια) στήνει ότι θέλει όπου θέλει κι εκπέμπει όπως θέλει... Τότε δε το οικείο ασύρματο είναι αμελητέο μπρος στην ισχύ του έξωθεν Η/Μ πεδίου...
Οι εταιρίες τηλεπικοινωνιών εδώ, δεν παρέχουν στοιχεία (προς κάθε ενδιαφερόμενο όπως στο εξωτερικό) και βεβαίως όσα δίνουν εκεί που πρέπει να δώσουν (πχ ΕΕΤ) είναι πλασματικά...

Συμφωνώ να είμαστε χαλαροί... Ας είμαστε όμως κι επιφυλλακτικοί...
Πάντως τον δικό μου γάτο τόσο τα καλώδια όσο και τα ασύρματα τον αφήνουν μάλλον αδιάφορο ιδιαίτερα αυτήν την εποχή που έχει οίστρο...
(φυσικά όταν δεν έχει τέτοιον τα καλώδια είναι θανάσιμοι εχθροί του, οπότε κάπου καταλαβαίνω τον Dοn)

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ said...

Είναι μεγάλη ευκολία το ασύρματο. Όντως δεν υπάρχει σαφής τεκμηρίωση του συνδρόμου αλλά υπάρχουν μελέτες που δείχνουν κυτταρικές επιδράσεις.

Αλλά όπως λέτε είμαστε περικυκλωμένοι, ας το πάρουμε απόφαση και να ελπίσουμε το μέλλον νάναι επιεικές μαζί μας

Nikos Dimou said...

Από τα γατιά μου μανία με τα καλώδια (κι ακόμα περισσότερο με τα βύσματα και τις μπανάνες στις άκρες τους) έχει το Σατανάκι. Του οποίου αγαπημένο χόμπι είναι να ξηλώνει συνδέσεις. Προχθές είχε αποσυνδέσει το sub woofer και απορούσα πως ακουγόταν έτσι ρηχός ο ήχος...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ said...

Nikos Dimou said

από τις μοτορόλες των μπάτσων


Τώρα το πρόσεξα, αντεξουσιαστής και σεις κ. Δήμου; ;-)))

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ said...

Έχει κανείς εμπειρία (προσωπική εμπειρία όχι links βρε παιδιά)από το δορυφορικό internet;

Όντως η φορητότητα μέσω GPRS ή 3G είναι χρήσιμη αλλά οι τιμές υπερβολικές.

Τα 300 MB για 50 ευρώ ποιά εταιρεία τα δίνει; Αλλά και πάλι εξωφρενική μου φαίνεται η τιμή.

Πες τε μας κάτι κ. Δήμου με την εμπειρία σας στην διαφήμιση και στο marketing: Ποιοί είναι αυτοί που αποφασίζουν αυτές τις τιμές; Ξεκίνησα με 70 ευρώ τα 80 MB (!!!!) και μετά φυσικά διέκοψα επειδή πλήρωνα πολλά για πολύ λίγα.

Δεν θάταν πιο λογικό να ρίξουν τις τιμές απότομα και να κάνουν κέρδος με την μαζική προσέλευση πελατών;

Για παράδειγμα αν κοστολογούσαν 30 ευρώ τα 5 GB θα ήμουν ο πρώτος που θα ξανασυνδεόμουνα.

Ποιοί είναι αυτοί που μας κάνουν την ζωή δύσκολη και γιατί;

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ said...

Έχει κανείς εμπειρία (προσωπική εμπειρία όχι links βρε παιδιά)από το δορυφορικό internet;

Όντως η φορητότητα μέσω GPRS ή 3G είναι χρήσιμη αλλά οι τιμές υπερβολικές.

Τα 300 MB για 50 ευρώ ποιά εταιρεία τα δίνει; Αλλά και πάλι εξωφρενική μου φαίνεται η τιμή.

Πες τε μας κάτι κ. Δήμου με την εμπειρία σας στην διαφήμιση και στο marketing: Ποιοί είναι αυτοί που αποφασίζουν αυτές τις τιμές; Ξεκίνησα με 70 ευρώ τα 80 MB (!!!!) και μετά φυσικά διέκοψα επειδή πλήρωνα πολλά για πολύ λίγα.

Δεν θάταν πιο λογικό να ρίξουν τις τιμές απότομα και να κάνουν κέρδος με την μαζική προσέλευση πελατών;

Για παράδειγμα αν κοστολογούσαν 30 ευρώ τα 5 GB θα ήμουν ο πρώτος που θα ξανασυνδεόμουνα.

Ποιοί είναι αυτοί που μας κάνουν την ζωή δύσκολη και γιατί;

midel said...

Έχω παρόμοιο πρόβλημα.

Λόγω ISDN και για να μην γεμίζω το σπίτι καλώδια, το Netmod πρέπει να είναι σε μια συγκεκριμένη θέση. Εκεί είναι βολικό να έχω τα "βασικά" υπολογιστικά συστήματα του σπιτιού και το router (USR 9108), στο οποίο έβαλα μεγαλύτερη κεραία 7 dbi. Δυστυχώς, έχω ασύρματο δίκτυο στο μισό διαμέρισμα, γιατί μεσολαβούν εντοιχισμένες ντουλάπες με μηχανισμούς, χοντροί τοίχοι και η εσωτερική σκάλα με το ανσανσέρ (σε κάτοψη φανταστείτε ένα "π"). Υπάρχουν κι άλλα δίκτυα γειτόνων, όμως δεν οφείλεται εκεί το πρόβλημα, καθώς βρίσκομαι στο ρετιρέ και έχω αλλάξει κανάλι.

Για να έχω πρόσβαση και στο υπόλοιπο διαμέρισμα,βλέπω πως υπάρχουν δύο λύσεις:

α) μέσω πρίζας ηλεκτρικού
β) με repeater

Μάλλον θα προτμήσω το δεύτερο. Αν άλλοι φίλοι βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση και θέλουν να μοιραστούν τις σκέψεις ή/και τις προτάσεις τους για repeater, ας μη διστάσουν :)

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ said...

Λοιπόν με το μοντερέσι δεν βγαίνει άκρη. Δεν ακούτε το χάρυ να το βγάλετε προσωρινά και με την εφμάνιση ενοχλητικών εντομων να το κλείσετε;

Nikos Dimou said...

Antonios
τα 300 ΜΒ (ογκοχρέωση) με 55 € δίνουν από όσο ξέρω Vodafone & Wind. Η άλλη λύση είναι τα 80ΜΒ με 37 € (και οι δύο). Σε αυτές τις συνδρομές, η κάρτα δωρεάν. Οι τιμες της Cosmote είναι παρόμοιες (ανταγωνισμός ή καρτέλ;)

Αν όποιος ονομαζε μπάτσους τους αστυνομικούς είναι αντιεξουσιαστής, τότε θα ήταν το 80% των Ελλήνων.

midel said...

(για όσους δεν κατάλαβαν, να συμπληρώσω πως λύσεις με καλώδια απορρίπτονται, λόγω... εχμ, γκουχ, καταλαβαίνετε!)

Μιχάλης

s_pablo said...

Διαβάζοντας ένα ωραίο ποστ του φίλου Αλέξανδρου, μπήκα στη διαδικασία να αγοράσω το τελευταίο τεύχος του Scientific American, όπου και υπάρχει ένα ενδιαφέρον άρθρο για την ευρυζωνικότητα, το οποίο προωθεί την ιδέα ασύρματης δικτύωσης μέσω υπερύθρων.

Βασικό μειονέκτημα, η αδυναμία των υπερύθρων να διαπεράσουν τοίχους (πλεονέκτημα από τη σκοπιά της ασφάλειας) και βασικό πλεονέκτημα, η μεγάλες ταχύτητες.

--------------------------------

mscmkr

Κάποια στιγμή είχα αγοράσει, νομίζω από ΙΚΕΑ ένα σπιράλ, όπου έμπαιναν τα καλώδια και με είχε βολέψει αρκετα.

Μη φανταστείς τίποτα τρομερό. Ένα απλό πλαστικό σπιράλ ήταν.

Filomila said...

nd said:
Από τα γατιά μου μανία με τα καλώδια (κι ακόμα περισσότερο με τα βύσματα και τις μπανάνες στις άκρες τους) έχει το Σατανάκι. Του οποίου αγαπημένο χόμπι είναι να ξηλώνει συνδέσεις. Προχθές είχε αποσυνδέσει το sub woofer και απορούσα πως ακουγόταν έτσι ρηχός ο ήχος...

---

Το Σατανάκι είναι σκέτο...διαβολάκι! Πολύ μου αρέσει αυτό το γατί!


Όσο για τα ασύρματα, καθημερινά μετανιώνω για την επιλογή ενσύρματης δικτύωσής μου (έχω ταυτιστεί με το laptop μου!).
Την ελευθερία να παίρνω αγκαλιά το notebok σε οποιοδήποτε μέρος του σπιτιού, έστω κι αν το δίκτυο είναι ασταθές, δεν θα την άλλαζα με τη σταθερότητα του ενσύρματου και την καθήλωση μπροστά στο γραφείο που συνεπάγεται.

harrygrath said...

Την ασυρματη οι εταιρειες τη θεωρουν γκλαμουρια & τη κοπανανε τιμολογιακα.

Εχουν & τη κακοηθεια να μη σου πιστωνουν τα αχρησιμοποιητα ΜΒ.

Πως ενα σπιτι εχει μονο υπογειο & ισογειο ? Εκτός αν εχει κλιση για Unimog...

Univers said...

Έχουμε ασύρματο δίκτυο με τον αδερφό μου στο διαμέρισμα (το έχει στήσει αυτός). Το laptop από το οποίο δουλεύω εγώ δεν "βλέπει" απευθείας οπτικά την βάση, αλλά μεσολαβούν τοίχοι και διάδρομοι.

Διαπίστωσα εκ πείρας ότι όταν ανοίγω τον laptop και πληκτρολογώ αμέσως το passpword για login στα Windows (XP), συχνά μουλαρώνει και δεν βρίσκει το ασύρματο δίκτυο. Αντίθετα, αν περιμένω) σκόπιμη καθυστέρηση) λίγα λεπτά εν όσω ζητάει το password, η διαδικασία τελειώνει κατά 80-90% με επιτυχία. Και όταν βρει το δίκτυο σπάνια το χάνει.

Anonymous said...

Wi-Fi ως counter measure στο Σατανάκι, "του οποίου αγαπημένο χόμπι είναι να ξηλώνει συνδέσεις"!!!

Στο concept της καμπάνιας της Μastercard...

"Εστω και ένα καλώδιo λιγότερο... Priceless!"

Ασχετο, για όσους δεν το είδαν στα δελτία ειδήσεων, το videο με τις λέαινες, το μικρό γκνού, τον κροκόδειλο και το... ιππικό!

athanasia said...

Kαλησπέρα!

Στο σπίτι τα vista δεν καταλαβαίνουν εύκολα ότι έχουν ασύρματο δίκτυο. Τα ΧP της κόρης το βρίσκουν και δυό τοίχους πιό πέρα.

Εκτός σπιτιού, Wind USB (κάρτα Ηuawei E220), δουλεύει καλά αλλά είναι ακριβή λύση (90 και κάτι ευρώ μηνιαίως πλέον ΦΠΑ, για οσαδήποτε ΜΒ).

athanasia said...

Όσο για το Σατανάκι και την αγάπη του με τα καλώδια, πάλι καλά που δεν τα μασουλάει κιόλας, όπως έκανε η μια από τις δικές μου γάτες (όταν βαριόταν το ύφασμα από τις πολυθρόνες...).

Εδώ στην εξοχή, εμφανίστηκε γάτος κόκκινος, τρισχαριτωμένος και φιλικότατος (τον βγάλαμε Jonathan, μοιάζει πολύ στον δικό μας κόκκινο, που δεν ζει πια). Προς το παρόν, δεν τον εντυπωσιάζουν τα καλώδια, προτιμάει να σφαλιαρίζει με το μπροστινό πόδι τις διερχόμενες νυχτοπεταλούδες. Ίδωμεν.

:)

Nikos Dimou said...

athanasia
Από ότι μου είπαν στην Wind το πρόβλημα με τα Vista είναι ότι οι κάρτες τους δουλεύουν στο 50% των περιπτώσεων (χωρίς να ξέρουν σε ποιο 50%). Π, χ. σε μένα η κάρτα Huawei USB δεν δούλεψε...

Tα 90 € είναι η συνδρομή για απεριόριστη χρήση - αν πραγματι κάνεις όγκο πάνω από 1GB τον μήνα συμφέρει.

Nikos Dimou said...

Πρόβλημα

Πριν δύο χρόνια δώσαμε έναν τρυφερό στειρωμένο γατούλη σε μία οικογένεια με παιδάκι. Από ότι μας έλεγαν ήταν όλοι πανευτυχείς.

Ξαφνικά μας πήραν σήμερα να μας πουν ότι δεν τον θέλουν άλλο και να τον πάρουμε πίσω - αλλιώς θα τον διώξουν. (Ανεύθυνοι που είναι οι άνθρωποι!).

Θα τον πάρουμε, αλλά τι θα τον κάνουμε; Στο Ψυχικό δεν χωράει (είναι πέντε μέσα και ήδη σφάζονται) και στα Κιούρκα θα χαθεί στον λόγγο. Καμία ιδέα;

d3lta said...

@filomila

υπάρχει ελπίς!

αντικαθιστάτε τον αδσλ μόνδεμ - ρούτωρα με έναν με wi fi δυνατότητες, και αν το λάπτοπ σας δεν έχει wi fi, αποκτάτε εξωτερική μοντούλα σε μορφή usb έναντι ευτελούς τιμήματος και λύθηκε το πρόβλημά σας.

δι αυτού του τρόπου, θα μπορείτε να βλονγκάρετε έτσι (το ρόλεξ μαϊμού αξίας 80 γιούρο φόρος τιμής στον χάρυ).

@αντιδραστήρα 69

εξαίρετο το βίντεο, μία μικρή διορθωσις, δεν επρόκειτο περί γκνού αλλά περί βουβάλων (μπορεί και υδροβουβάλων - water buffaloes), οι οποίοι επιβεβαιώνουν το ρητό there's security in numbers.

athanasia said...

@ΝΔ,

Στις τωρινές συνθήκες ζωής και δουλειάς, δυστυχώς δεν τολμώ να πάρω γάτα ή γάτο.

Θα έμενε πολλές ώρες μόνη/ος (και Σαββατοκύριακα).

Επί του παρόντος απολαμβάνω μόνον την -αντεπιστέλλουσα- φιλία γατιών, αλλά και σκυλιών (στην εξοχή μόνον, όπου υπάρχει περισσότερος χρόνος ν' ασχοληθούμε μαζί τους). Σπίτι έχουν, αλλά τους αρέσει να το σκάνε για αρκετές ώρες για παρέα με τους ενδιαφέροντες "καινούργιους".

Nikos Dimou said...

athanasia - όχι βέβαια εσείς, αλλά μήπως γνωρίζετε εσείς ή κάποιος άλλος blogger κάποιον/αν που να θέλει μία καλή παρέα. Είναι τρυφερός και καλόβολος.

Antidexios said...

Εδώ στην Κωνσταντινουπολη που ειμαι είναι γεμάτος ο τόπος με ελεύθερα ασύρματα δίκτυα.

Για τέσσερις και πλέον μήνες χρησιμοποιούσα του γείτονα μέχρι που το κλείδωσε...

Τώρα χρησιμοποιώ ένα modem-router Zyxel 660HW, το οποίο είναι καταπληκτικό και πλήρως παραμετροποιήσιμο, έχω χάσει τη σύνδεση μία φορά εδώ και πάνω απο 3 μήνες.

Επιπλέον να σας πώ ότι οι τοπικοί δήμοι σε κάποιες περιοχές της Πόλης προσφέρουν δωρεάν ασύρματη πρόσβαση σε επισκέπτες και κατοίκους. Δεν γνωρίζω τεχνικά πως έγινε εφικτό, καλό θα ήταν όμως να τα ακούνε και οι δικοί μας αυτα.

Nikos Dimou said...

giorgos A
Και εδώ υπάρχει (υποτίθεται) ελεύθερη πρόσβαση στην Πλατεία Συντάγματος. Επίσης ο Δήμος Τρικάλων (λένε ότι) καλύπτει με ασύρματο δίκτυο όλη την πόλη.

athanasia said...

@ΝΔ,

Εδώ και μερικά χρόνια, έχω την εντύπωση ότι είναι δύσκολο να βρεις αξιόπιστο άνθρωπο για να δώσεις γατί ή σκυλί.

Λίγο η ανευθυνότητα (παίρνουν ένα ζωντανό στο σπίτι και μετά δυσανασχετούν που δεν είναι κάτι σαν λούτρινο παιχνίδι), λίγο η υποχονδρία (μήπως έχει "αρρώστιες", μήπως ξύσει τα έπιπλα), λίγο η ανησυχία ότι θα δυσανασχετούν οι επισκέπτες, είτε λένε όχι από την αρχή είτε το παίρνουν και σύντομα θέλουν να το ξεφορτωθούν.

@Αll,

Για όποιον μπορεί κι έχει λίγο χρόνο ν' ασχοληθεί με τον γατούλη, μιλώντας από τη δική μου εμπειρία:

Η ίδια η παρουσία μιας γάτας στο σπίτι και, ακόμη περισσότερο, το κουλούριασμά της στην αγκαλιά σας, το γουργούρισμά της, το νωχελικό τέντωμά της, το φιλοσοφικό της ύφος όταν διαβάζετε, βλέπετε τηλεόραση ή ακούτε μουσική, τα ματάκια που μισοκλείνουν ηδονικά στα χάδια σας, τα παιχνίδια της με τα πιό απίθανα αντικείμενα γύρω, ο ενθουσιασμός της όταν της αρέσει το φαγητό της, είναι μια καθημερινή απόλαυση.

Και, επίσης, το καλύτερο (και αβλαβέστερο) αγχολυτικό που θα μπορούσε να σας συστήσει οποιοσδήποτε.

Chrysotheras said...

Έτσι κι αλλιώς "κολυμπάμε" κυριολεκτικά σε θάλασσες και ποτάμια ακτινοβολιών παντός είδους...
Καλώδια υψηλής τάσης κοντά στα σπιτια μας εκπέμπουν χαμηλής συχνότητας ακτινοβολία, διάφορες κεραίες από εκατοντάδες χιλιάδες πηγές κατακλύζουν το φάσμα, κάθε οικιακή ηλεκτρική συσκευή, έστω και εάν έιναι standby ή off, αποτελεί επίσης πηγή -μικρής εμβέλειας- ακτινοβολίας, κλπ, κλπ. Τα αποτελέσματα και οι επιπτώσεις είναι δύσκολο να υπολογιστούν και θα χρειαστεί πολύς χρόνος για εξαγωγή συμπερασμάτων.

Και κάτι πιό τεχνικό τώρα. Πως μπορώ να καλύψω ασύρματα τριόροφο σπίτι όπου υπάρχει ήδη adsl

Filomila said...

delta mike said:
@filomila

...αντικαθιστάτε τον αδσλ μόνδεμ - ρούτωρα με έναν με wi fi δυνατότητες, και αν το λάπτοπ σας δεν έχει wi fi...

---

Σ'ευχαριστώ.
Γνωρίζω τη λύση του router και το "αγόρι" μου σαφέστατα έχει όλα τα προσόντα (ναι, και wi-fi). Αλλάζω, όμως, τόπο διαμονής σύντομα και δεν σκοπεύω να ασχοληθώ με την τωρινή δικτύωσή μου περαιτέρω.

PS: Στην αιώρα ρίξε και κάνα ριχτάρι, γιατί σε βλέπω να σηκώνεσαι με ανάγλυφα σχεδιάκια σε όλο το σώμα! (Από τη ζήλια μου το λέω - και για την αιώρα και για το ασύρματο και για το μίνι βάιο! Βεβαίως, όχι για το ρόλεξ!)

---

Γάτε, γιατί δεν βάζεις καμιά φώτο του γατούλη? Θα δελεάσει περισσότερο και τους "περαστικούς" που δε διαβάζουν τα σχόλια.


Πολλοί γονείς τάζουν στα παιδιά τους ζωάκια χωρίς να έχουν στο μυαλό τους τη δέσμευση που συνεπάγεται η απόφασή τους και τη συνέπεια και υπευθυνότητα που απαιτείται για τη φροντίδα τους. Και κάποια στιγμή κουράζονται από τις "απαιτήσεις" του pet-toy...

Nikos Dimou said...

chrysotheras
hot spot - access point στην κατάλληλη θέση (στην μέση) είναι η λύση

Anonymous said...

Delta Mike,

Εχετε δίκιο αλλά η πρώτη μου "επαφή" με το video ήταν ακουστική. Μου το περιέγραψε, κατενθουσιασμένη,η μάνα μου με αποτέλεσμα τα "τεράστια βουβάλια", όπως τα χαρακτήρισε, να μεταφραστούν στο μυαλό μου και να αποτυπωθούν ως γκνου, που είναι και πιο δεμένα, πάλι στο μυαλό μου, με την Αφρικανική σαβάνα.
Και αύριο, αν με ρωτήσει κάποιος, πιθανά πάλι ως γκνου θα τα αναφέρω, παρότι είναι τελείως διαφορετικά εμφανισιακά(πιο "μπομπέ" και δίχως χαίτη αλά "μεταλλάς"!).

Οσο για το ρητό, στη συγκεκριμένη περίπτωση, μάλλον ταιριάζει καλύτερα το "η ισχύς εν τη ενώσει", και θυμίζει και το "cavalry" των Αγγλων με την έννοια του σωτήρα της τελευταίας στιγμής(αναρωτιέμαι από που προήλθε!!!). Το περίεργο με το συγκεκριμένο βίντεο είναι που δεν το σκότωσαν οι λέαινες, αν και είχαν αρκετή ώρα -δεν χρειάζονται παρά δευτερόλεπτα για ένα τόσο μικρό βουβάλι- στην οποία περίπτωση το κοπάδι μάλλον δεν θα επέστρεφε, και αν το έκανε σύντομα θα εγκατέλειπε.

Τα βουβάλια έχουν μεν ένα πολύ παχύ στρώμα λίπους και μυών στο λαιμό τους, αλλά αυτό ήταν πολύ νεαρό για να το έχει αναπτύξει σε τέτοιο βαθμό που να κρατήσει τους κυνόδοντες(λεοντόδοντες) μακριά από την αρτηρία.

Πάντως, για να δούμε και την πραγματικότητα, το μικρό δεν υπάρχει περίπτωση να επέζησε πάνω από δύο-τρεις μέρες, κι αυτό λόγω της πληγής από τον κροκόδειλο. Στο στόμα τους έχουν ένα σκασμό βακτήρια και άλλους παθογόνους μικροοργανισμούς, που αντιστέκονται ακόμα και στα πλέον ισχυρά αντιβιωτικά.

Τι ωραία που την τίναξε, όμως, την λέαινα στον αέρα!

Υ.Γ: Τώρα τι σχέση έχει αυτό, Γάτε, με τα ασύρματα δίκτυα, θα σας γελάσω! Το έγραψα, όμως, και λυπάμαι να το κόψω!

arammos said...

Στους περισσότερους που χρειάζεται να κάνουν reboot για να συνδεθούν ξανά στο ασύρματο δίκτυο θα πρότεινα να απενεργοποιήσουν, ή μάλλον καλύτερα να αφαιρέσουν (εάν αυτό είναι εφικτό) τα πρόσθετα προγράμματα που ακολουθούν συνήθως τα ασύρμτα usb sticks και τις λοιπές συσκευές.

Chrysotheras said...

Tks Νίκο.
Ναι. Ένα Access Point κατηγορίας N)?
Ποιό θα ήταν αρκετά ισχυρό ώστε να μπορούσε να περάσει το σήμα από τα μπετά και τοίχους; (γνωρίζετε τίποτα για τα Belkin N, ή για κάποιο άλλο με καλές προδιαγραφές;)

Nikos Dimou said...

Chrysotheras
Δεν έχω κάνει πρόσφατες έρευνες - μία βόλτα στο Διαδίκτυο θα σας δώσει αρκετά στοιχεία. Το δικό πάντως είναι Ν της Netgear.

Chrysotheras said...

Πάντως πολύ κατατοπιστικό ήταν το ποστ σου.
Όντως μετά από σχετικό γουγλάρισμα βρήκα πολύ χρήσημη πηγή σε ό, τι αφορά τα οικιακά δίκτυα >ΕΔΩ<

tk said...

"Έκλεβα" κι εγώ από έναν γείτονα μέχρι που πήγε διακοπές και έβαλα το 3G της COSMOTE. 35 euro τα 80 ΜΒ. Λέει ότι στην Αθήνα και τη Σαλονίκη έχει 1.8 ΜΒΙΤ. Στην Λάρισα που είμαι τώρα βγάζει ονομαστική 55.7 ΚΒΙΤ. Στην Πάτρα έβγαζε 36.6. Είναι λίγο αργό για download αλλά για τη δουλειά που το θέλω καλό είναι. Έβαλα πιο ψηλά στις προτεραιότητες την φορητότητα. Ισχύει αυτό για τον Δήμο Τρικάλων.

sadosadist said...

Kαλησπέρα

δεν υπάρχει όντως μέχρι στιγμής τρόπος να αποφύγουμε την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν χρειαζόμαστε αξιόπιστες έρευνες σχετικά.

Περί ογκοχρέωσης:

Μα καλά τους πληρώνετε πακέτα σύνδεσης με ογκοχρέωση πάσης φύσεως; Κανονικά η οποιαδήποτε σύνδεση με το διαδίκτυο θα έπρεπε να είναι δωρεάν. Κάτι σαν την τηλεόραση. Όχι να τους πληρώνουμε κιόλας. ΤΟ ΚΌΒΩ ΓΙΑ ΚΑΜΙΆ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΑΚΟΜΑ.


@ re - actor 69:

Πολύ καλό το video. Τα λιοντάρια έκαναν στρατηγικό σφάλμα. Έκοψαν από τα βουβάλια την πρόσβαση στο νερό.Απ' ότι είδες τα βουβάλια βάδιζαν προς το μέρος τους στην αρχή. Μάλλον τα βουβάλια ήξεραν ότι η πλευρά εκέινη της λίμνης είχε κροκόδειλους και πήγαιναν από αλλού. Οι λέαινες μάλλον δεν είχαν κάνει καλή αναγνώριση της περιοχής. Επίσης τα βουβάλια μπορέι να μην περίμεναν επίθεση πριν την πρόσβαση στο νερό. Όταν ένα κοπάδι βουβαλιών βαδίζει για το νερό τα δίνει όλα για όλα. Για την ακρίβεια, χάστηκαν για το μικρό. Ο έξυπνος θηρευτής επιτίθεται αφού το θήραμα ικανοποιήσει την ανάγκη του ή κατά την διάρκεια. Αλλοιώς...

...ρισκάρει να βρεθεί αντιμέτωπος με τα σοσιαλιστικά ένστικτα της αγέλης!

:-))

Unknown said...

Τα δικτυακά γενικά και τα ειδικά είναι πονεμένη ιστορία.

Το παρακάτο video ταιριάζει ειδικά στην περίπτωση μιας και αναφέρεται σε Dlink N series που αναφέρεται ο κ.Δήμου.

Nikos Dimou said...

Καλημέρα

Τεχνολογικό blog και Δεκαπενταύγουστος, δεν λεει...

Αλλά πάμε "πρόσω ηρέμα" που λέγαν και στο ναυτικό.

XD said...

Εδώ http://www.eeae.gr/gr/docs/president/_KINHTA-final.pdf μπορείτε να διαβάσετε μια ενδιαφέρουσα μελέτη για την Η/Μ ακτινοβολία από ΕΕΑΕ (Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας), η οποία θέτει τα πράγματα στην αντικειμενική τους βάση, δίχως τρομολαγνεία και υπερβολές.

mistiriO/S said...

Καλημέρα.

Για το θέμα της ακτινοβολίας όπως έγραψε και άλλος βλόγγερ είναι πολύ μικρή η εκπεμπόμενη ακτινοβολία ειδικά σε σχέση με αυτή των κινητών (στα οποία καλό είναι να παίρνουμε τις προφυλάξεις μας).
Λόγω χωροταξικής πολυπλοκότητας χρησιμοποιώ ασύρματο δίκτυο εδώ και τρία χρόνια (διαφορετικά απλώνεις καλωδιάκι με switch και φτιάχνεις δικτυάκι gbit και ξενοιάζεις). Η εμπειρία μου λέει ότι σε επίπεδο hardware καλό είναι να χρησιμοποιούνται ασύρματο router και ασύρματη κάρτα δικτύου (για τα desktop) του ίδιου κατασκευαστή. Συνεργάζονται πάντα καλύτερα και ειδικά όταν χρησιμοποιούν δικές τους πατέντες. Η εμπειρία μου από 3com και Zyxell είναι θετική. O αδερφός μου με netgear έχει μαρτυρήσει. Δυστυχώς το ασύρματο δίκτυο είναι πολύ ευαίσθητο στις παρεμβολές. Μία λύση είναι για όσους έχουν adsl χαμηλής ταχύτητας (μέχρι 4-8 Mbps) να γυρίσουν το router σε 11b που είναι πιο ανθεκτικό στις παρεμβολές αλλά θα υπάρχει χαμηλότερη ταχύτητα για ανταλλαγή αρχείων στο εσωτερικό δίκτυο. Επίσης αντί για reboot στο pc συχνά ένα δεξί κλικ και επιδιόρθωση στο εικονίδιο της σύδεσης δικτούου λύνει την προσωρινή αδυναμία σύνδεσης όταν γίνεται μπάχαλο στο DNS. Στα vista τώρα τα πράγματα δείχνουν πιο μεταφυσικά για το δικό τους firewall είναι πολύ πιο ζόρικο από τα xp και οι κατασκευαστές λογισμικού και οδηγών υποστήριξης ακόμα ψάχνονται...
Στο θέμα της ασφάλειας τώρα παίζουν μεγάλο ρόλο οι δυνατότητες του router αλλά στο 90% των περιπτώσεων ένα φίλτρο mac adress δουλεύει μία χαρά. Στο υπόλοιπο 10% χρειάζεται διάβασμα και στεντόρεια υπομονή για τί οι κρυπτογραφήσεις δικτύου δουλεύουν σωστά μία στις δέκα. Το τωρινό μου router draytek vigor κάνει παπάδες και επίσης διαθέτει media management ή traffic shaping που είναι η καυτή πατάτα όταν αρχίζει ο διαμοιρασμός του δικτύου και ο ένας θέλει online gaming, o άλλος voip, o άλλος ατελείωτο κατέβασμα με p2p...

nikiplos said...

Ο/Η XD είπε...
Εδώ http://www.eeae.gr/gr/docs/president/_KINHTA-final.pdf

---------------------------------
Αφήνω τα ελληνικά "Ερευνητικά Ινστιτούτα" που κάνουν "μετρήσεις" γιατί καθώς ο Ροίδης είπε όλα αυτά είνα άθλιες παρωδίες (Δημοσιοϋπαλληλικού χαρακτήρα, ιδίως αυτοί της ΕΕΑΕ) των αντίστοιχων της Δύσης... Τώρα μια διδακτική ιστορία για το πόσο και αυτοί της Δύσης άγονται και φέρονται... Γύρω στα 2000 η εταιρία V6 πλήρωσε ένα ερευνητικό πρόγραμμα στη Νορβηγία (Οδοντιατρική σχολή) για να δείξουν ότι μασώντας τσίχλα κάποιος κάνει καλό στα δόντια του (ούλα του κάπου τέλως πάντων...) Η έρευνα έδειξε ότι σε ότι αφορά το στόμα, η τσίχλες κάνουν κακό... Αποτέλεσμα: Απολύθηκε ο Καθηγητής που προΐστατο της έρευνας και ο αντικαταστάτης του "μαγέιρεψε" ταύτην ουτως ώστε τα αποτελέσματα να είναι βολικά...


PS> Η όλη συμπεριφορά των Λιονταριών στο Βίντεο έδειξε ότι δεν πολυπεινούσαν... Ούτε και φάνηκε να ενεδρεύουν... Μάλλον το κοπάδι έπεσε πάνω τους... Όσα ειπώθηκαν για τον κροκόδειλο, τα έχω διαβάσει και εγώ... σκοτώνει περισσότερα θύματα από τις δαγκωματιές του, από όσα πραγματικά τρώει...

Stavros Katsaris said...

Καλημέρα!
Πονεμένη ιστορία τα "διαβολικά δίκτυα"
Στο σπίτι βάλαμε πριν 1 χρόνο.
Δεν δούλεψε ποτέ παραπάνω από 5 λεπτά!!!!
Για να μπορέσω να συννενοηθώ με την οτενετ πέρασαν 2 μήνες και 10 εκρήξεις (δικές μου) Τελικά φταίω εγώ που δεν το πέτξα από το μπαλκόνι ή κάπως έτσι ήταν η ευγενική δικαιολογία που μου έδωσαν.
Τι να πω?
Επειδή σε λίγο καιρό θα μετακομίσουμε το άφησα έτσι και θα το ξαναδώ στην νέα κατοικία!

Nikos Dimou said...

Σταύρο, θα ζήσεις πολλά χρόνια!

Σήμερα το πρωί σε θυμήθηκα και αναρωτιόμουν: τι έγινε αυτή η ψυχή;

Και ατάκα το σχόλιό σου!

ioannisk said...

Καλημέρα σε όλους.

Wi-Fi χρησιμοποιώ μόνο όταν είμαι στο γραφείο και δεν θέλω να καταλάβουν πως σερφάρω, όπως... τώρα :)

Ας είναι καλά οι φιλάνθρωποι (ειδικά ο ΧΧΧΧ) που αφήνουν ανοιχτές τις συνδέσεις τους. Μιας και είναι η τελευταία μέρα πριν τις διακοπές μάλλον θα καταχραστώ την φιλανθρωπία :P

ioannisk said...

Το moderation ενοχλεί και εμένα αλλά φοβάμαι πως είναι αναγκαίο κακό. Ρωτήστε και τον κύριο Καπλάνι που το έβγαλε...

Dion.M. said...

Nikiplos said:

"Αφήνω τα ελληνικά "Ερευνητικά Ινστιτούτα" που κάνουν "μετρήσεις" γιατί καθώς ο Ροίδης είπε όλα αυτά είνα άθλιες παρωδίες (Δημοσιοϋπαλληλικού χαρακτήρα, ιδίως αυτοί της ΕΕΑΕ) των αντίστοιχων της Δύσης...

--------------

Δεν είναι μόνο τα «Ερευνητικά Ινστιτούτα» αλλά η μέχρι σήμερα υπάρχουσα επιστημονική γνώση. Είναι επίσης για την Ελλάδα και η επιστημινική άποψη του κου Τριχόπουλου, καθηγητή του Harvard. (Παραλείπω τους τίτλους, που έχει στην Ελλάδα, για την αξιοπιστία των οποίων ίσως αμφιβάλλετε. Πάντως δεν είναι εκφραστής δημοσιουπαλληλικών παρωδιών)

Κατά την άποψή μου η επιστημονική γνώση μόνο με πιο τεκμηριωμένη επιστημονική άποψη μπορεί να αμφισβητηθεί, (οιδημόνων- όχι του παππά της ενορίας ούτε του φυσικού του φροντιστηρίου της γειτονιάς), διαφορετικά καταλήγουμε σε συνωμοσιολογία, θρίαμβο της άγνοιας και της τεχνοφοβίας και συνακόλουθα σε κυνήγι μαγισσών και οπισθοδρόμηση.

Προσπαθώ να βρώ τον διάλογο του Σωκράτη, στον οποίο αποδεκνύει διαλεκτικά, ότι πρέπει να δίνουμε σημασία στην γνώμη των οιδημόνων, για κάθε θέμα, και όχι των ασχέτων, αν και σίγουρα πλειοψηφούν. Δεν τα άχω καταφέρει μέχρι τώρα. Μήπως θυμάται κανείς τον τίτλο του διαλόγου;

Ισως, αυτός ο διάλογος, να μπορεί να εκληφθεί και σαν μία άλλη εκδοχή του έργου του Λεμπέση "Η επαναστατική μάζα και η τεράστια σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω"

Stavros Katsaris said...

Απολαμβάνουμε την άδεια Αθήνα!
Γυρίζουμε οικογενειακώς όλη μέρα, από παραλίες σε θερινά και από εμπορικά κέντρα σε λουνα παρκ!

Όνειρο η Αθήνα!!!!!

d3lta said...

καλημέρα και από μένα,

καθώς το να συζητάει κανείς τεχνολογικά δεκαπενταυγουστιάτικο μου κάνει πολύ nerdy όπως σωστά επισημαίνει ο βλονγκοδεσπότης μας, θα μείνω στο εξαίρετο βίντεο που μας πρότεινε ο φίλος souvlakis - τον οποίον με την ευκαιρία συγχαίρω γιά το ευφάνταστο nick :)

κατ' αρχάς ο τυπάς είναι γεννημένος κωμικός, κατά δεύτερον ως technical editor των ny times γνωρίζει άριστα τι λέει, και το σημαντικώτερο το λέει χωρίς φόβο και πάθος κράζοντας όπου δει.

κάτι τέτοια βλέπω σε σχέση με κάτι γλειψιματικές δικές μας 'ενημερωτικές' εκπομπές (δεν βάζω τον τρομοεισαγγελάτο μέσα, αυτός πουλάει πανικό σε συσκευασία δώρου), και σκέφτομαι πόσο πίσω είμαστε σε θέματα consumer awareness.

PS σωστά όσα ελέχθησαν γιά τα βακτηρίδια στα δόντια του κορκόδειλου, αλλά σκεφτείτε άν είχαμε και εμείς τέτοια μασέλα τι θα μαζεύαμε με την πάροδο του χρόνου - αφήστε που οι κορκόδειλοι δεν καπνίζουν!

Takis Alevantis said...

Για τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας των κινητών κοιτάξτε την σχετική βρεταννική έκθεση (Stewart report). Για ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες γενικά κοιτάξτε τις σχετικές σελίδες του ΠΟΥ (ιδίως το σχετικό διεθνές πρόγραμμα ηλεκτρομαγνητικών πεδίων - International EMF Project).

s_pablo said...

Ωραιότατον το βίνδεο με τα λεοντάρια. Η νίκη είναι προδιαγεγραμμένη για τα βουβάλια, λόγω αριθμητικής υπεροπλίας. Κάπως έτσι θα φάνε και τον πλανήτη οι Κινέζοι (εκτός από εμάς βέβαια, διότι και πρωθυπουργό κινέζο είχαμε και θα προστρέξει εις βοήθειαν και ο Σιντάλκας, Ακερσεκόμης, Φοίβος, Δεληβοριάς κλπ Απόλλων).

Εκτός αυτού οι λέοντες μάλλον βαριούνται. Έπεσε στα χέρια μου σήμερα παλιό National Geographic που τους δείχνει να κατασπαράσουν ελέφαντες.

Αυτό θα πει βασιλιάς της ζούγκλας.

nikiplos said...

Ο/Η Dion.M. είπε...

Κατά την άποψή μου η επιστημονική γνώση μόνο με πιο τεκμηριωμένη επιστημονική άποψη μπορεί να αμφισβητηθεί, (οιδημόνων- όχι του παππά της ενορίας ούτε του φυσικού του φροντιστηρίου της γειτονιάς), διαφορετικά καταλήγουμε σε συνωμοσιολογία, θρίαμβο της άγνοιας και της τεχνοφοβίας και συνακόλουθα σε κυνήγι μαγισσών και οπισθοδρόμηση.
----------------------------------

Συμφωνώ εν γένει σε αυτά που λέτε...

Δύο πράγματα μόνο επιτρέψτε μου... Ειδικούς εν Ελλάδι θα αναγνωρίζω μόνο όταν υπάρξει αξιοκρατία... Επί των ερευνητικών θεμάτων ειδικά υπάρχουν κάπως αντικειμενικοί τρόποι να κρίνει κανείς τον αιθέρα μιας ομάδας ή ενός ινστιτούτου... (Δημοσιεύσεις, impact factors, citations κλπ)... Όταν αρχίσουν αυτά τα "ιδρύματα" να προσλαμβάνουν άξια στελέχη, να τα δεχθώ μετά χαράς και να σιωπήσω... Μέχρι τότε επιτρέψτε μου το δικαίωμα της αμφιβολίας... Επίσης όσον αφορά τους Διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες (που πρέπει να πάνε έξω για να τύχουν διάκρισης της προκοπής) θα έχετε παρατηρήσει ότι χρησιμοποιούν τους έξωθεν τίτλους τους κι όχι τους έδώ (πχ alumnii Harvard και όχι Professor of duth... )



Τώρα το παράδειγμα που ανέφερα πριν (V6) αφορούσε κυρίως τους ειδικούς και τις έρευνές τους... Ανατρέξτε στη βιβλιογραφία και διαβάστε σχετικά... Ας μην μας έδιναν αυτοί δικαιώματα να μην λέμε και εμείς... Ειδικά για τα mobiles και για όσους ξέρουν στατιστική ανάλυση οι μέθοδοι που δημοσιεύονται ασμένως από τα μεγάλα περιοδικά είναι διαβλητότατες...

Τέλος μακρυά από μένα γραφικοί συνομωσιολόγοι και λοιποί που βλέπουν παντού να εξυφαίνονται ίντριγκες...

Συνοψίζοντας και με το χέρι στην καρδιά, οι ειδικοί λένε ο Don, εγώ, εσείς και πολλοί άλλοι να μην φοβούνται... Όμως θα έλεγα και σε κάποιον που έχει νεογέννητο να μην βάλει τον router δίπλα στο προσκέφαλλό του... Για τα κινητά ειδικά, αν δείτε στα SAR τις τιμές ακτινοβολίας που είναι ανεκτές και τις συκγρίνετε με έτερες πηγές (συσκευές διαθερμίας, τηλεοπτικοί πομποί, κλπ) ιδίου έυρους ζώνης θα παρατηρήσετε ότι στα μέν κινητά είναι αποδεκτές, στα δε όχι...

Συγνώμη για το σεντόνι...

irlandos said...

Τελικά μου φαίνεται ότι το καταπληκτικό βίντεο κλιπ με τα λεοντάρια και τα βουβάλια, δεν είναι άσχετο με το κυρίως θέμα δηλαδή τα ασύρματα δίκτυα.

Ο συνδετικός κρίκος των δύο είναι η συνεχής ανατροπή, το αναπάντεχο ...

Εκεί που νομίζει κανείς (ως λιοντάρι - τρομάρα μας) ότι ελέγχει το σύστημα, νά’ σου και ο αναπάντεχος «κροκόδειλος».

Ακόμα και αν ξεπεράσει κανείς αυτό το εμπόδιο και αισθανθεί (πρόσκαιρα) ότι τα κατάφερε, οι ...«βούβαλοι» επιστρέφουν!

Εγώ, μετά από πρόσφατη μεταπήδηση σε ιδιωτική εταιρεία τηλεπικοινωνιών και με ρούτερ Tilgin Vood, μετά από πολλά πειράματα και ρεσέτ, ξαναγύρισα στο «σίγουρο καλώδιο». Και πάλι είχα άλλα προβλήματα, αλλά αυτά είναι μια άλλη ιστορία.

Nikos Dimou said...

Tελικά τα σχόλια επιβεβαιώνουν τόσο την προσωπική μου πείρα όσο και το feedback του RAM και τις εμπειρίες φίλων και γνωστών. Οι εννέα στους δέκα είχαν (ή έχουν ακόμα) κάποιο πρόβλημα με τα ασύρματα δίκτυα.

Πρέπει να είναι η πιο προβληματική ψηφιακή τεχνολογία σήμερα.

Chrysotheras said...

Χμμμμ...
κ. Αλεβαντή πολύ ενδιαφέροντα τα λινκ!
ειδικά το Stewart Report του IEGMP.

Nikos Dimou said...

Ενδιαφέρον το Stewart Report αλλά ...αρχαίο (για ψηφιακά στάνταρ). Είναι του 1999!

Σήμερα το SAR των συσκευών είναι πολύ κάτω από το 2,0 W/kg που ορίζει το ICNIRP. Οι περισσότερες δεν φτάνουν ούτε το 1.

sadosadist said...

Καλά 15αύΓΟΥΣΤΑ !

:-))

Lefteris said...

"Πρέπει να είναι η πιο προβληματική ψηφιακή τεχνολογία σήμερα. "

Είναι στην αρχή ακόμα και προβλήματα θα έχει. Ειδικά όταν ξέρουμε ότι οι νέες τεχνολογίες παράγονται και καθοδηγούνται από 20χρονους (καλά κάνουν τα παιδιά, αλλά δεν καταλαβαίνουν και τις ανάγκες των ενηλίκων για αποτελεσματικότητα, μια κι αυτοί έχουν χρόνο, αλλά εμείς δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο).

Όταν η τεχνολογία αυτή δουλεύει πραγματικά και με ελάχιστα προβλήματα, τότε θα αγοράσω...

Τελικά η μεγαλύτερη γνώση στην αγορά, σε όλους ίσως τους τομείς, είναι το "Περίμενε λίγο...".

d3lta said...

αυτό το πόστ όντως είναι διαβολικό, πρός επίρρωσιν επισημαίνω τα εξής πρωτοφανή:

- το εξόχως οξαποδώ λίνκ του sadosadist...

- το ολιγόλογον σχόλιον του lefteris!

- τα επιδημία οιδημάτων που ενέσκηψε...

- δεν έφταναν όλα αυτά και εγώ κατακρημνίστηκα από την αιώρα, αλλά κατάφερα ως νέος μελισσανίδης (αλήθεια τι απέγινε αυτός?) να περισώσω τον βάιο με έξοδο επάξιά του - δεν θα έλεγα το ίδιο και γιά το τρίτο άνω δεξί παΐδι μου.

μετά από όλα αυτά δεν θέλει και πολύ ο άνθρωπος...

στην συνημμένη φωτό, απέλπιδες χρήστες wifi επί τω έργω.

Dion.M. said...

Για το video με τα βουβάλια και τα λεοντάρια στο Κρούγκερ...

Παρατηρήσεις:

Τα λεοντάρια δεν κυνηγούσαν αλλά ανεπάυοντο. Συνεπώς μάλλον δεν πεινούσαν.

Οι βούβαλοι έπεσαν επάνω σχεδόν στα λεοντάρια εξεπλάγησαν και έκαναν αυτό που δεν πρέπει να κάνει κανείς με τα αρπακτικά: Τράπηκαν σε φυγή. Αυτό είναι σήμα για τα αρπακτικά... Κυνήγησέ με!

Τα λεοντάρια ενστικτωδώς αντέδρασαν κυνήγησαν το κοπάδι και έπιασαν το μικρό.

Αν προσέξουμε τα λεοντάρια λίγο καλύτερα, νομίζω ότι δεν είναι όλα λέαινες αλλά υπάρχουν και λεοντάρια με χαίτη μικρή που μόλις αρχίζει και φαίνεται. Πρόκειται δηλαδή για ανώριμα ακόμη αρσενικά, τα οποία δεν έχουν ακόμα την πείρα να κυνηγήσουν σωστά και να σκοτώσουν αμέσως.

Γεγονός πάντως είναι ότι μεταξύ λεονταριών και βουβάλων γίνονται μάχες με νικητή συνήθως, αλλά όχι πάντα, τα λεοντάρια βέβαια.

Η καιροσκοπική ανάμειξη του κροκοδείλου και η διεκδίκηση της λείας από τα λεοντάρια είναι κατά την γνώμη μου το πιο ενδιαφέρον.

harrygrath said...

Οχι κακοποιηση GR γλωσσας...
Στεντορεια ειναι μονο η φωνη,η υπομονη ειναι...Ιωβεια...

Αθηνα,15αυγουστος.
U r so beautiful to me...

Αν καποιος εχει εμπειρια απο τα διαφημιζομενα δωρεαν τηλ. μεσω κινητου Νοκια Ν95,ας μας πει.
Φαινεται ριζοσπαστικο.

magnon said...

Όλα αυτά με τα δίκτυα μου μυρίζουν απάτη. Εάν κάτι δεν δουλεύει όπως μου το διαφημίζουν, το επιστρέφω και ζητώ τα λεφτά μου πίσω. Αυτό ισχύει για τα αυτοκίνητα, τα μίξερ και τα δράπανα, γιατί όχι για τα δίκτυα και τα κομπιούτερ. Εκτός αν στην συσκευασία κάπου με μικρά γράμματα αναφέρεται ότι δεν εγγυώνται την σωστή λειτουργία του, και τα λεφτά δεν επιστρέφονται μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου. Προτείνω να στήσουμε μία εταιρία να πουλά wifi δίκτυα τα οποία ποτέ δεν θα λειτουργήσουν. Θα χεστούμε στο παρά, συγνώμη παραφέρθηκα.

nandia masoura said...

Καλέ τί κάμνετε ; Παραμενετε δέσμιος της ελληνικής εξοχής ; Για ποσο ; Δεν κουραστήκατε; Ο κάματος αργεί ακόμη ;
Εγώ επιστρέφω, γιατί παρακάθησα εκτός πόλης, εκτός γραφείου και καθώς είμαι αντικτιτ με τη δουλειά , θα σκάσω.
ritsmas

mistiriO/S said...

Ο/Η harrygreco είπε...

Οχι κακοποιηση GR γλωσσας...
Στεντορεια ειναι μονο η φωνη,η υπομονη ειναι...Ιωβεια...

---------------

Φυσικά.
Mea Culpa...

Ποιος διαφημίζει δωρεάν τηλ.;

Nikos Dimou said...

Επιστρέφω από μία εμπειρία που θα μπορούσε να είναι η συμπύκνωση όλου του ποστ. Επί τεσσερις ώρες προσπαθουσα να συνδέσω μία φίλη που είχε αγοράσει ενα λογαριασμό Connex. Οι οδηγίες δεν ήταν μόνο ελλιπείς - ήταν και λάθος. Επί ώρες επέμενα και μόνον όταν τηλεφώνησα στην Οτενετ (άμεση και υποδειγματική εξυπηρέτηση) πληροφορήθηκα πως στο συμβόλαιο σύνδεσης της είχαν γράψει λάθος κωδικό πελάτη (έλειπε ένα 1). Υπήρχαν και άλλα λάθη και παραλείψεις - χρειάστηκαν 4 τηλεφωνήματα στην Οτενετ και 1 στο 1242 για να συνδεθεί.

Περίεργως το μόνο εύκολο ήταν η ασύρματη δικτύωση: εκεί ακολούθησα τις οδηγίες του κατασκευαστή (στα αγγλικά) και πήγε ρολόι.

Nikos Dimou said...

nandia masoura said...
Παραμενετε δέσμιος της ελληνικής εξοχής ;

-----------------------------

Όχι βέβαια - έχω γυρίσει εδώ και καιρό. Έχετε χάσει επεισόδια από το blog...

Dion.M. said...

delta_mike said...

"- την επιδημία οιδημάτων που ενέσκηψε...

--------

Επειδή μάλλον εμένα διορθώνετε...

ειδήμων λοιπόν εκ του οιδα και όχι οιδήμων.

(Παραείναι ανώμαλλο αυτό το ρήμα... ούτε το λινκ του sadosadist να ήταν...
Να λοιπόν πόσο η γνώση των αρχαίων Ελληνικών είναι απαραίτητη!)

...αεί δισδασκόμενος ευχαριστώ για την διόρθωση και το χιούμορ.

Dion.M. said...

Ανώμαλο και όχι ανώμαλλο... Ουφ!

d3lta said...

nikos dimou said...

...Επί τεσσερις ώρες προσπαθουσα να συνδέσω μία φίλη που είχε αγοράσει ενα λογαριασμό Connex. Οι οδηγίες δεν ήταν μόνο ελλιπείς - ήταν και λάθος.

--------------------------

τώρα καταλάβατε τι πέρασα πρό ημερών με το ίδιο προϊόν.

απαράδεκτες οδηγίες, φυλλάδιο και cd...

έχοντας εμπειρία από ενσύρματα routers, συνδέθηκα με ethrenet, αγνόησα τις ελλειπέστατες οδηγίες και τα βρήκα μόνος μου - η οτενετ μου είχε δώσει σωστά user name και password.

έγινα γιά καμμία ώρα μέχρι να βγάλω άκρη οιδήμων, αλλά ο ειδήμων στο τέλος θριάμβευσε - αυτό το τελευαίο γιά τον φίλο dion.m :)

Nikos Dimou said...

Μα κι εγώ ειδήμων θεωρούμαι (τρομαρα μου!) υστερα από22 χρόνια στην δουλειά. Άμα όμως σου λέει θα συνθεθείτε στην σελίδα της Οτενετ (χωρίς να δίνει διεύθυνση) και θα δώσετε το ID και τον κωδικό που σας δώσανε (και εννοει να γραφτείς με otenet@otenet.gr + password: otenet (άλλα γράφουν οι οδηγίες) και τελικά ο κωδικός πελάτη έχετ ένα νούμερο λιγότερο...

harrygrath said...

Προφανως με το Ν95 μπαινεις ιντερνετ & τηλεφωνεις φτηνα. Καποιος που να το εχει κανει ?

Ενδιαφερον το βιντεο με τα ζωα της ζουγκλας...

Τα λιονταρια ειναι οι "ελ",το βουβαλακι οι Μακεδονες,ο κροκοδειλος οι Βουλγαροι,το κοπαδι βουβαλιων οι Ευρωπαιοι,ο αρχιβουβαλος οι Αμερικανοι (μακαρι)

Nikos Dimou said...

Και με άλλα smartphones (σειρές E + N της Nokia, P της Sony Ericsson) έχεις Skype και VOIP...

harrygrath said...

Ωραια.

κούκλοθ said...

@ midel:

Πονηρούλη...καρφώθηκες!

harrygrath said...

Ανθρωπολογικη παρατηρηση.
Ολα τα ζωα χτυπουν το θηραμα τους στο λαιμο. Αρα,οι στραγγαλιστες ειναι οι πιο ζωωδεις φονιαδες & αξιζουν τη Κορυφαια Ποινη.

Αν τωρα καποιος ειναι high tech,με ασυρματα δικτυα & μοιχαλιδα συζυγο θυμα ( " ο εραστης μου δεν εχει λαπτοπ,ουτε ασυρματα,ουτε γουάη φάγια,αλλα την εχει... " ) ,τοτε...ενταξει,να αποφυλακιζεται σε μερικα χρονια...

κούκλοθ said...

harrygreco said...
Ανθρωπολογικη παρατηρηση.
Ολα τα ζωα χτυπουν το θηραμα τους στο λαιμο. Αρα,οι στραγγαλιστες ειναι οι πιο ζωωδεις φονιαδες & αξιζουν τη Κορυφαια Ποινη.
---------------------------------
Άρα τα ζωα αξίζουν την κορυφαία ποινή.

s_pablo said...

Ανθρωπολογική παρατήρηση.

Οι αετοί πιάνoυν τις χελώνες και τις πετάνε από ψηλά για να τις σκοτώσουν.

Άρα όσοι πετάνε τα θύματα τους από ψηλά είναι αετοί και τους αξίζει να πεθάνουν στον αέρα.

sadosadist said...

Κε Δήμου

Καλημέρα

Εγκαταλείπω την πρωτεύουσα. Δεν την αντέχω άλλο πια. Μ' έπιασε μια... Εθνικότης και θέλω να την κάνω. Θα επανέλθω αφού οριστεί ακριβής ημερομηνία εκλογών και αν κι εφόσον οι πολιτικοί αρχηγοί πάρουν ξεκάθαρη θέση για τις δεκαοχτούρες. Επηρεάζουν το ασύρματο διαδίκτυο για όχι;

:-)))

Διαφορετική την φανταζόμουν αυτή την χώρα στα δεκαοχτώ μου.

----------------------------

@ Δ - mike:

επεράσαμ' όμορφα...!!!

:-)))

Οι αντιστίξεις σου είναι αριστούργημα. Ελπίζω με το παΐδάκι σου να μην κυριολεκτείς.

-----------------------------


@Dion.M.

Η Ανωμαλομαλία είναι σπουδαία σχολή. Η Μεγάλη του Γένους ...meta-συχωρήσεως!

:-)))

Nikos Dimou said...

Καλημέρα!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στις Μαρίες, τους Μάριους, τους Παναγιώτηδες - και την δική μου την Μαριάννα.

Δίκτυα - μίκτυα, συνεχίζουμε.

Προαναγγελία: Το Doncat θα ανοίξει στις 20.8 αφού συμπληρώσει ακριβώς ένα μήνα διακοπές.

sadosadist said...

harrygreco said...

Ανθρωπολογικη παρατηρηση.
Ολα τα ζωα χτυπουν το θηραμα τους στο λαιμο. Αρα,οι στραγγαλιστες ειναι οι πιο ζωωδεις φονιαδες & αξιζουν τη Κορυφαια Ποινη.

----------------------

Εκτός από τις ύαινες. Μην ξεχνάς επίσης ότι κάποια στιγμή στην εξέλιξή μας τις ανταγωνιστήκαμε στην πτωματοφαγία. Αν δεν το είχαμε κάνει ίσως να μην υπήρχαμε τώρα.

Πως να το συνδέσω τώρα αυτό με το wifi? Δεν ξέρω.

Ας ευχηθώ χρόνια πολλά.

:-))))

Nikos Dimou said...

Και μία δυσάρεστη είδηση:

το Μουντζουρίδι (βλέπε ποστ Μουντζουρίδι survivor
did not survive. Το βρήκα νεκρό σήμερα το πρωί.

d3lta said...

καλημέρα και χρόνια πολλά και από εμένα σε όλες/όλους τις/τους εορτάζουσες/εορτάζοντες!

συλλυπητήρια στον nikos dimou γιά αδόκητο χαμό μουντζουριδίου - αν και υπερέβη κάθε πρόγνωση προσδοκίμου εξ όσων διάβασα στο σχετικό πόστ, παρ' όλα αυτά ο οιοσδήποτε χαμός πονάει.

όσο γιά το connex, και εγώ στην &^%$*#@ σελίς my.otenet.gr σκάλωσα γιά καμμία ώρα μέχρι να καταλάβω τι ήθελε να πεί ο ποιητής (δεν είχε προηγηθεί επίσκεψις στην καφετζού της γειτονιάς βλέπετε) και καθότι δεν χαρακτηρίζομαι από στεντόρειο υπομονή (γειά σου χάρυ - όχι κακοποίηση GR γλώσσας λέει, λολ), 'χτύπησα' ένα στεντονάκι πρός καταπράϋνση του ευλόγως ερεθισμένου ΚΝΣ.

τελικά, η ονομασία connex αποδεικνύεται άκρως επιτυχής, καθώς είναι προϊόν σχεδιασμένο από cons απευθυνόμενο σε connards (νομίζουν) ...

φίλε sadosadist,

σε ευχαριστώ γιά τους καλούς σου λόγους, ο παΐδης μου χαίρει άκρας υγείας, ο αγκώνας έφαγε μία ξώφαλτση σε επίπεδο εκδορών, τίποτα το ανησυχητικό :)

st_darwin said...

Καλημέρα από μια άδεια Θεσσαλονίκη και καλό 15 Αύγουστο σε όλους. Επιστροφή από 10ήμερο ταξίδι σε Ναύπλιο-Επίδαυρο-Ελαφόνησο-Κύθηρα-Μονεμβασιά και πρώτη φορά 15Αύγουστο στην πόλη!
Εξαιρετικό το video του Reactor!!
Και το απόγευμα: ου παντός πλην εις Χαλκιδικήν.

Univers said...

Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και συλληπητήρια στους θρηνούντες.

Εφ' εξής στον υπολογιστή να καθόμαστε με τον "Μπαμπινιώτη" ανά χείρας (είναι και βαρύς ο άτιμος...).

Πάντως, για τα δωρεάν ή φτηνότερα τηλέφωνα μέσω Nokia N95 και Nokia N65, γίνονται από τα (λιγοστά ακόμα, φαντάζομαι) hot spots της εταιρίας που το διαφημίζει.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.eml.gr.

Nikos Dimou said...

univers
εφόσον έχεις δικό σου ασύρματο δίκτυο μπορείς να κάνεις τηλέφωνα και μέσω αυτού.

Univers said...

Σωστά. Αλλά καταργείται η έννοια της φορητότητας του κινητού. Απλώς θα χρησιμοποιείται ως ασύρματο VoIP στο σπίτι. Ενώ αν τα hot spots εξαπλωθούν...

mtryfo said...

κρίμα για το μουτζουριδάκι...
φροντίσατε όμως Νίκο, οσο ζούσε να περνάει καλά.
Ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές (παριστάνοντας τον εκπρόσωπο των εορταζόντων-ουσών, διότι φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι-ες λείπουν διακοπές)

Univers said...

Είναι πάντως πολύ περίεργη η αδυναμία που έχουμε οι άνθρωποι στα αιλουροειδή, από τα μικρότερα μέχρι τα μεγαλύτερα (εμένα μου αρέσουν και οι λεοπαρδάλεις).

Anastassios said...

Καλημέρα.

Χρησιμοποιώ ασύρματο δίκτυο της WIND. Μόλις προσπάθησα να δω το βίντεο του reactor69. Τα κατάφερα μεν αλλά με δεκάδες διακοπές. Ποτέ δεν έχω μπορέσει να δω ένα βίντεο χωρίς διακοπές.

Φταίει το δίκτυο, εγώ που δεν κάνω κάτι σωστά ή έτσι συμβαίνει με όλους σας;

Nikos Dimou said...

GOD
φταίει το δίκτυο που είναι αργό. Το streaming είναι καθαρά υπόθεση ταχύτητας του δικτύου. Από τότε που ανέβηκα στα 8 Mbps (που ποτέ δεν είναι 8 - από 3-7) δεν έχω προβλημα. Στα 768 kbps είχα.

harrygrath said...
This comment has been removed by the author.
takis vasilopoulos said...

Λυπαμαι πραγματικα για το γατακι....

Εχετε ζησει με πολλα ζωα τοσα χρονια....και εχετε δει πολλους θανατους.... αλλα σιγουρα ο θανατος ειναι καθε φορα καινουργιος,δεν συνηθιζεται.

Απ΄την αλλη να χαιρεστε την κ.Μαριαννα και να την αγαπατε.

Να στε καλα και χαιρετισμους σε ολους τους εορταζοντες του μπλογκ ( εμενα << με γιορταζουν >> αλλη μερα )

Anastassios said...

Παράλειψη...

Χρονιά Πολλά, Νίκο και διπλά Χρόνια Πολλά για την κ.Μαριάννα.

athanasia said...

Καλησπέρα σε όλους!

Χρόνια πολλά στη Μαριάννα και σ' όλους τους εορτάζοντες συν-μπλόγκερς.

:-)

Υ.Γ. Είμαι στην εξοχή, πίνω πανευτυχής τον καφέ μου κάτω από τα δέντρα του κήπου, σε αρχαία πολυθρόνα ξύλινη με πανί πορτοκαλί, ακούω Villa Lobos - Bachianas Brasileiras (No. 7) (σε κανονική ένταση, καθότι το κοντινότερο σπίτι απέχει 200 μέτρα) και σας διαβάζω. Δίπλα, παρακολουθεί κουλουριασμένος ο αντεπιστέλλων γάτος, ο Jonathan.

Αυτό το ονομάζω ευτυχισμένες στιγμές.

athanasia said...

Όσο για το Μουντζουρίδι, αν υπήρχε "μέλλουσα ζωή" (για γάτες ή γενικότερα), φαντάζομαι θα έκανε ήδη παρέα με την δική μας survivor γάτα, την Άννα.

Έτσι κι αλλιώς, στην μόνη σίγουρη ζωή, αυτήν που άφησαν πίσω τους, έζησαν καλά (εν μέρει χάρη στον χαρακτήρα τους), κι αυτό είναι που μετράει - και για γάτες και για ανθρώπους.

Stavros Katsaris said...

Καλησπέρα!
Τελικά αφου διέψευσε τους γιατρούς το γατί την έκανε.
Μου θύμιζε ανθρώπους καθημερινούς αυτό τα γατί.
Ξεγραμμένοι από Θεό και ανθρώπους δίνουν τη δική τους μάχη για την επιβίωση.
Και είναι πάντα εκεί, πείσμα στις διαγνώσεις δίνουν τον αγώνα της ζωης.
Και μένουν πάντα ζωντανοί στις καρδιές και το μυαλό μας.


Πολλές πολλές ευχές στην κυρία Μαριάννα.

Anonymous said...

Χρόνια Πολλά στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες, και βέβαια στην κυρία Μαριάννα που αντέχει τον bloggοεθισμένο σύζυγό της! :)))


God,

Αν πατήσετε pause και περιμένετε μέχρι να τελειώσει το streaming, θα το δείτε με καθυστέρηση μεν, αλλά δίχως διακοπές ανεξαρτήτως σύνδεσης.

Γάτε, κι εγώ με την On εννιά Mbit περίμενα, 4-7 πήρα και πολλές διακοπές, που μου σπάνε τα νεύρα θυμίζοντάς μου πως δεν πήγα... διακοπές!

mscmkr said...

Να σου ζήσει η Μαριάννα.

Anonymous said...

Χρόνια Πολλά στην Μαριάννα! Να την χαίρεστε! Και στην υπόλοιπη (μισή)Ελλάδα που γιορτάζει...

Λυπάμαι για το μουτζουρίδι...φαίνεται, τελευταία, πως οι γιορτές και οι χαμοί πάνε μαζί...Να χαιρόμαστε δλδ την ζωή αλλά να μην ξεχνιόμαστε κιόλας!
Ετσι δεν είναι god!

Αθανασία enjoy!

proinos said...

ΝΔ: Χρόνια Πολλά για τη σύντρόφό σας, την κυρία Μαριάννα.

Το Μουτζουρίδι θα το θυμόμαστε...

ΥΓ. reactor69 ευχαριστούμε για το tip περί streaming στα βίντεο

nandia masoura said...

Χρονια πολλά κι από μένα για τη Μαριάννα. Το άλλο μπλογκ δεν λειτουργεί και επειδή δεν ειμαι ειδήμων, εξηγήστε μου τί γίνεται
σας ευχαριστω
ριτσα μασουρα


ΥΓ από τεχνικά και ασύρματα ειμαι λίγο ασχετη και δεν θέλω και να μάθω περισσότερα.

viewokto said...

Χρονια πολλα σε οσους γιορταζουν! Μη ξεχναμε και τις Δεσποινες...

Χρονια πολλα και στον ΝΔ κατα το ημισυ- αφου γιορταζει το ετερον ημισυ η γιορτη μεταφερεται…
Για τη συντροφο αυτονοητο!

Για το Μουντζουρίδι τι να πω; τα ζωακια που «φευγουν» νομιζω μας πληγωνουν με ενα τροπο τοσο διαφορετικο απο αυτο των ανθρωπων… Πιο αμεσο, χωρις δικαιολογιες και εκλογικευσεις…

Ευχομαι δυναμη και κουραγιο στους μπλογκερς ...και σε οσους ειναι σε διακοπες και σε οσους δουλευουν (σνιφ, σνιφ)

PS:Αν ξανακουσω «καλο χειμωνα» απο μεσα Αυγουστου και «καθε κατεργαρης στον παγκο του» θα βγαλω φλυκταινες και πομφολυγους!

Stavros P (isisdoros) said...

Πολλά και ευτυχισμένα χρόνια.

Disposition21 said...

Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες :)

Μπορεί τα δίκτυα να είναι "διαβολικά" αλλά τα θετικά τους είναι απείρως περισσότερα, πχ. αν και εκτός Ελλάδας βλέπω το ΑΕΚάκι μου ζωντανά σε αυτό το λινκ, για όσους δεν έχουν SSport. Πατήστε το link Sevilla - AEK Atenas, δουλεύει μάλλον μόνο σε IE και θέλει να έχεις εγκατεστημένο το πρόγραμμα SopCast.

1-0 δυστυχώς για τη Σεβίλλη μέχρι στιγμής...

Filomila said...

Λυπάμαι για το Μουντζουρίδι.

Στην αυλή της πολυκατοικίας έχουμε πολλά γατιά. Ένα από αυτά, φτηστό το Μουντζουρίδι. Από εκείνο το ποστ κι έπειτα, το χαιρετώ με αυτό το όνομα.


---

Χρόνια πολλά και καλά στην Μαριάννα.
Να χαίρεστε ο ένας τον άλλο.

Ευχές σε όσους co-bloggers γιορτάζουν.

Nikos Dimou said...

nandia masoura
αν εννοείτε το doncat - έχει διακοπές και θα ξανα-ανοιξει στις 20 Αυγούστου.

Ευχαριστούμε όλους για τις ευχές τους!

Somebody961 said...

Υπάρχουν και άλλα 'ασύρματα' δίκτυα, εκείνα δεν αποτυγχάνουν ποτέ.
Είχα βρεθεί μέσα στο κάστρο της Μεθώνης το καλοκαίρι του '93 με τη φίλη μου που έμενε στον Πύργο της Ηλείας με τους γονείς.
Πήραμε το κτύπημα της καμπάνας για σήμα της ώρας!
Και κλειστήκαμε μέσα! Ηταν σήμα για 'βγείτε, κλείνουμε'!
Αποδείχτηκε πως για μας ήταν "κλείσαμε, μείνετε μέσα"!
Βιώσαμε την αγωνία του να μείνουμε μέσα ως το πρωί.
Βρέθηκε όμως κάποιος και μας ελευθέρωσε αργά το βράδυ. Είδε το αμάξι απ έξω και κατάλαβε.
Επιστρέψαμε στη 'βάση' μας για να μάθουμε και να εξηγήσουμε τον λόγο ανησυχίας της γάτας της φίλης μου..
Στριφογύρναγε και νιαούριζε ανήσυχα, και οι γονείς της ήξεραν πως κάτι άσχημο είχε συμβεί.
Ποτέ δεν είχε φερθεί έτσι το γατί.
Πως ήξερε το γατούλι πως κάτι άσχημο συνέβαινε?..
Αυτά τα 'δίκτυα' δεν αποτυγχάνουν..

Ελπίζω Μουντζουρίδι πως κάποτε θα σε συναντήσουμε...

ΥΓ: Δείγμα από τις υπερφυσικές ικανότητες των γάτων που κάποτε ανέφερα..

Nikos Dimou said...

Καλημέρα!

Πραγματικά somebody υπάρχουν και αυτά τα δίκτυα. Πολλές φορές έχω αναφέρει το πώς εμφανίστηκε ο Don στο όνειρό μου, μία μέρα πριν εμφανιστεί στην ζωή μου. Με ποιο δίκτυο με ειδοποίησε ότι κινδύνευε;

Dem said...

Nικος Δημου εγραψε:
Παρτο καλύτερα απόφαση!

Nαι ρε!

Παρτο αποφαση οτι θα ψοφησεις απο
καρκινο αλλα ...δικτυωμενος.

Aντε,πανε και μια βολτα απο κανενα
αντικαρκινικο νοσοκομειο να δεις
τι γινεται.

Εγω μια μερα πηγα στο Θεαγενειο της
Θεσσαλονικης και εφριξα απο το τι
εικοσαχρονο και τριανταχρονο κυκλοφορει
εκει μεσα!