Friday, August 10, 2007

Διάλειμμα: Χαλαρά...



Τώρα δεν είναι ώρα για θέματα - τεχνολογικά ή άλλα. Τώρα είναι η ώρα για χαλάρωση. Ακόμα και για εκείνους που έμειναν στην πόλη. (Τι ηδονή να κατεβαίνεις από το Ψυχικό στο Σύνταγμα σε δέκα λεπτά!).

Βάζω μόνο τρεις φωτογραφίες από τον Μικρό Γιαλό της Λευκάδας όπου πέρασα δύο υπέροχα δεκαήμερα πριν από χρόνια. Για να ξεκουράσουν τα μάτια. Στο μέλλον θα υπάρξουν θέματα πολλά, θα αναβιώσει και το Doncat (εκλογές έρχονται!) θα ανάψουν τα αίματα. (Αν και αμφιβάλλω - δεν έχω κατάλαβει τι θα αλλάξουν).

Μέσα ή έξω από την πόλη - χαλαρώστε. Αφήστε την πίεση να πέσει, τους ρυθμούς να επιβραδυνθούν, τον χρόνο να χαζέψει...




Όσοι μείναμε, μπλογκάρουμε άνετα κι ελεύθερα, χωρίς θέμα και σε ρυθμούς ανατολίτικους - άντε και πέντε σχόλια την ημέρα...

224 comments:

«Oldest   ‹Older   201 – 224 of 224
paragrafos said...

Αγαπημένε μας ΝικόΔημε, να χαίρεστε την κυρία Μαριάννα!!!

Αγαπητοί περί των ασφαλίσεων φίλοι, ειρήνη ημίν και χρόνια μας πολλά με υγεία!

--------------------------

Για το ασφαλιστικό των ΗΠΑ υπάρχει μια πραγματικότητα αδιαμφισβήτητη και είναι τα 45 με 50 εκατομμύρια ανασφαλίστων στις ΗΠΑ, τα οποία δεν ανήκουν στο "λούμπεν προλεταριάτο", αλλα στα μεσαία στρώματα.

Αυτό το κοινωνικό πρόβλημα,συνιστά και την αχίλλειο πτέρνα του "αμερικάνικου ονείρου", η οποία δεν ξορκίζεται ούτε με τον επιστημονικό "αντικρατισμό", εισηγητής του οποίου, ως γνωστόν, ήταν ο Robert Nozick ("Anarchy, State and Utopia" (1974),
ούτε με τη θεωρία των "ατομικών επιλογών" του Isaiah Berlin, ο οποιος μιλώντας για "θετική ελευθερία" εννοούσε "τη δυνατότητα βουλητικής ενέργειας του υποκειμένου", θεωρία που βολεύει ακόμα και εξυπηρετεί αρκετά τους απολογητές του αμερικανικού δράματος της ατελείωτης στρατίας των ανασφαλίστων.

Αυτές οι θεωρίες έχουν εκλαϊκευθεί σε απελπιστικό βαθμό (είναι η παντιέρα των Ρεπουμπλικάνων) για να στηρίξουν τη μυθολογία του "αμερικάνικου ονείρου", που ως άλλη κολυμβήθρα του Σιλωάμ, ανακαλείται όταν θέλουμε να επιβεβαιώσουμε το αφελές δόγμα "όμορφος κόσμος... αμερικανικός, αγγελικά πλασμένος".

Εμείς, όμως, ξέρουμε ότι πουθενά δεν υπάρχει ασφαλιστικός παράδεισος. Ολα τα συστήμα έχουν τα τρωτά τους. Στην μεν Αμερική το κράτος βολεύεται να κάνει την πάπια, στη δε Ευρώπη οι Ασφαλιστικές Εταιρίες σε πνίγουν με τις εξαιρέσεις των μικρών γραμμάτων (όχι νευρολογικά, ούτε ψυχιατρικα νοσήματα, ουτε προυπάρχουσες βλάβες κολ) καθιστώντας έτσι απαραίτητο το Ευρωπαϊκό Κράτος Πρόνοιας.

Το τέλειο θα ήταν ένας συνδυασμός ασφαλιστικού καπιταλισμου με σοσιαλιστικές ευαισθησίες.

Σε έναν άλλον κοσμο, ισως...

Με αγάπη

Παράγραφος

magnon said...

Για να φανεί πόσες είναι οι παροχές αυτού του τόσο παρεξηγημένου ΙΚΑ, θα μιλήσω με πραγματικούς αριθμούς και ο Λευτέρης μας ας μας πει ποια εταιρία στον κόσμο θα μπορέσει να αντεπεξέλθει.

Οι παροχές είναι ποσοστιαίες. Η κοπελίτσα που δούλεψε παρτ ταιμ και έχει καλύψει 50 ένσημα, έχει τα ίδια δικαιώματα με τον υπάλληλο που βρίσκεται στην ανώτατη κλάση ασφάλισης του ΙΚΑ. Η μεν κοπελίτσα έχει πληρώσει 50χ30χ0,15=225 Ευρώ, ο δε υπάλληλος που ανήκει στην ανώτατη κλάση ασφάλισης, όχι πάνω από 350*14=4.900 Ευρώ.

Από αυτές τις εισφορές, τα 2/3 περίπου πάνε για την σύνταξη. Η κοπελίτσα στην ζωή της (35 χρόνια εργασίας) θα πληρώσει λοιπόν στο σύνολον 35*225*2/3=5.250 Ευρώ, ο δε ευκατάστατος υπάλληλος 35*4.900*2/3=114.334 Ευρώ. Η κοπέλα θα έχει 700 Ευρώ σύνταξη, δηλαδή σε 5.250/700/14=0,54 χρόνια έχει πάρει τα λεφτά της πίσω. Ο υπάλληλος θα χρειαστεί κάτι παραπάνω, αυτά είναι 114.334/14/2.200=3,7 χρόνια. Το προσδοκώμενο εύρος ζωής στην Ελλάδα μετά τα 65 είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα θα περάσεις τα 85 σου χρόνια. Ο δε υπάλληλος αναμένει περισσότερα χρόνια να ζήσει, οι στατιστικές λένε ότι οι ευκατάστατοι ζουν περισσότερο.

Και οι διό τους έχουν ένα καθαρό πλεόνασμα στον ισολογισμό τους. Μετά το 69το έτος της ηλικίας τους θα απομυζούν το ΙΚΑ. Δεν υπάρχει σε όλο τον κόσμο ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία να μπορεί να σου το προσφέρει αυτό. Υπάρχουν μεν κάτι συνταξιοδοτικά προγράμματα μερικών εταιριών, αλλά αν τα κοιτάξεις καλύτερα ανακαλύπτεις ότι προτιμότερο είναι να βάλεις το κεφάλαιο σου σε ένα απλό ταμιευτήριο και να ζεις με τους πενιχρούς τόκους του παρά από την σύνταξη μιας οποιασδήποτε Allianz. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση οι τόκοι των τραπεζών υπερβαίνουν τις παροχές που σου δίνουν αυτά τα «συνταξιοδοτικά προγράμματα ασφάλισης».

Το μόνο που μένει να γκρινιάξεις είναι γιατί το ΙΚΑ δεν δέχεται την αυτασφάλιση και να ορίσεις εσύ το ποσό της σύνταξης σου, αφού βέβαια δεχθείς να ανεβάσεις και τις ανάλογες εισφορές σου.

Nikos Dimou said...

Όλοι οι υπερασπιστές του ΙΚΑ θα έπρεπε να λαβουν υπόψη τους τις τριτοκοσμικές συνθήκες εξυπηρέτησης - που μερικές φορές φτάνουν τα όρια του σαδισμού. Το θέμα δεν είναι μόνο τι παρέχεις αλλά πώς. Όταν φτάνει στον εξευτελισμό του ασφαλισμένου - να λείπει!

Επίσης το γεγονός ότι εκτός από τις μεγάλες εισφορές που πληρώνουμε όλοι (εργαζόμενοι και εργοδότες) πληρώνουμε επίσης τις αργομισθίες και τις μίζες - και ως φορολογούμενοι τα ελλείμματα του ταμείου. Με τέτοιες συνθήκες κάνω κι εγώ ΙΚΑ!

Troll said...

fatwords
Χωρις να θελω να υποστηριξω τις παπαριες του Λευτερη και την επιδερμικη του ματια και να ερθω αντιμετωπος με την Κοινωνικη Ασφαλιση την οποια υποστηριζω, σφαλεις σε δυο τουλαχιστον σημεια στα πραγματικα νουμερα που παρεθεσες.
1.στην ιδιωτικη ασφαλεια λειτουργει η αρχη της ανταποδοτικοτητας, οσα δωσεις τα ιδια θα παρεις, τοκιζομενα με ενα ελαχιστο ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ επιτοκιο το οποιο υπερβαινει ΠΑΝΤΑ το επιτοκιο ταμιευτηριου.
2.Το υψος της μελλοντικης συνταξης των δυο ασφαλισμενων του ΙΚΑ του παραδειγματος που εφερες ειναι αγνωστο.

Troll said...

κ.Δημου φαινεται οτι δεν διεκδικισατε αποζημιωση απο ιδιωτικη ασφαλεια!!!!

Nikos Dimou said...

Troll said...
κ.Δημου φαινεται οτι δεν διεκδικισατε αποζημιωση απο ιδιωτικη ασφαλεια!!!!

------------------------

Έχω ζήσει πρόσφατα δύο περιπτώσεις στο άμεσο περιβάλλον μου όπου οι ιδιωτικές ασφαλίσεις πλήρωσαν αμέσως και χωρίς συζήτηση υπέρογκες δαπάνες για σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Troll said...

Διευκρινηση
Στο σημειο 1.Αναφερομαι στο ποσο που παει ΜΟΝΟ για την συνταξη του ασφαλισμενου χωρις καμια αλλη παροχη!!!!

s_pablo said...

Ο/Η Nikos Dimou είπε...
Όλοι οι υπερασπιστές του ΙΚΑ θα έπρεπε να λαβουν υπόψη τους τις τριτοκοσμικές συνθήκες εξυπηρέτησης - που μερικές φορές φτάνουν τα όρια του σαδισμού.

----------------------------------

Σωστό αυτό. Εδώ στο Ρέθυμνο το ΙΚΑ έχει ελάχιστες ειδικότητες, με έλλείψεις σε γιατρούς όπως δερματολόγος, καρδιολόγος, ΩΡΛ, γαστρεντερολόγος κλπ.

Οπότε, αναγκάζεσαι να πας σε εξωτερικό γιατρό και μετά να πάρεις μέρος των χρημάτων σου από το ταμείο. Από τη μια γλυτώνεις τις ουρές για το γιατρό, αλλά έχεις άλλη ταλαιπωρία για να "γράψεις" τα φάρμακα.

Μεγάλη ταλαιπωρία, καλύτερα από την Αθήνα βέβαια.

Από την άλλη υπάρχουν ταμεία, όπως το ΤΑΞΥ (των ξενοδοχουπαλλήλων), όπου πας σε όποιο γιατρό θέλεις (αρκεί να έχει σύμβαση με το ταμείο, αλλά εδώ έχουν όλοι) και δεν πληρώνεις τίποτα.

Αυτό είναι το τέλειο σύστημα ιατροφαρμακευτικής κάλυψης. Μακάρι να έκανε και το ΙΚΑ το ίδιο.

Troll said...

Εγω πριν πολλα χρονια απο ασφαλεια αυτοκινητου μετα απο ατυχημα πηρα μερος των χρηματων μειων τα δικηγορικα για την μεσολαβηση που χρειαστηκε!!!!

s_pablo said...

Πεποίθηση μου είναι ότι όταν έχεις κάτι που δυσλειτουργεί, αλλά στη βάση του είναι καλό, το διορθώνεις, δεν το διαλύεις.

Το αυτό και για τα πανεπιστήμια.

Τέλος πάντων ας αφήσουμε τις κόντρες μέρα γιορτινή σήμερα.

Τις ευχές μου για τη σύντροφο σας και να τη χαίρεστε όσο περισσότερο μπορείτε. Από τα λίγα που έχω διαβάσει φαίνεται κάτι παραπάνω από αξιόλογη και ως επιστήμων και ως άνθρωπος

doctor said...

Ο/Η Nikos Dimou είπε...
Όλοι οι υπερασπιστές του ΙΚΑ θα έπρεπε να λαβουν υπόψη τους τις τριτοκοσμικές συνθήκες εξυπηρέτησης - που μερικές φορές φτάνουν τα όρια του σαδισμού. Το θέμα δεν είναι μόνο τι παρέχεις αλλά πώς. Όταν φτάνει στον εξευτελισμό του ασφαλισμένου - να λείπει!

Επίσης το γεγονός ότι εκτός από τις μεγάλες εισφορές που πληρώνουμε όλοι (εργαζόμενοι και εργοδότες) πληρώνουμε επίσης τις αργομισθίες και τις μίζες - και ως φορολογούμενοι τα ελλείμματα του ταμείου. Με τέτοιες συνθήκες κάνω κι εγώ ΙΚΑ!

August 15, 2007 1:41 PM

****

Γάτε είπες θα εξυπηρετείς τα επείγοντα περιστατικά αλλά εδώ παίζει κανονικό blog και εγώ δεν το ήξερα.

Για το Ι.Κ.Α. ως καθημερινός ταλαιπωρούμενος (λογιστής γαρ) δηλώνω ότι οι διοικητικές υπηρεσίες του Ι.Κ.Α. είναι για τα πανηγύρια.
Τεμπελχανάδες ανατολίτες, μεξικάνοι ξάπλα έξω από το σαλούν με σομπρέρο υπό τον καυτό ήλιο, συναγωνίζονται ο ένας τον άλλον στην λούφα και οι συνδικαλιστές τους έχουν έτοιμη την δικαιολογία για την μηδενική τους απόδοση: Έλλειψη προσωπικού!!!

Συγχύστηκα, φεύγω για τέλεια διαδρομή στην άδεια Αθήνα...

doctor

Nikos Dimou said...

doctor
φαίνεται ότι και το σύνδρομο στέρησης είναι επείγον περιστατικό - εγώ έβαλα ένα χαλαρό ποστάκι με ωραίες φωτογρφίες και το έκαναν αρένα! Εξ ου και μεθαύριο ξανανοίγω το doncat.

troll
Υπάρχουν ασφαλιστές καλοί και σκάρτοι - έπεσες σε σκάρτο...

resident said...

Κρίμα!Πιο πολύ για το γατί...

Lefteris said...

- Με τα PPO προγράμματα διαλέγεις όποιο γιατρό θες στις ΗΠΑ. Το κόστος είναι αυτό που έχω αναφέρει πολλές φορές.
Το πρόβλημα είναι η αύξηση του κόστους με το πέρασμα της ηλικίας.
Η λύση αυτού του προβλήματος θα ήταν η "εξίσωση" του κόστους ανά τις ηλικίες, αλλά αυτό θα αδικούσε τους νεότερους.

- Η κρατική ασφάλιση είναι σαφώς απαραίτητη, ως "βασική", αλλά και προαιρετική. Το κράτος δεν πρέπει να επιβάλει με το "έτσι θέλω" ένα προϊόν ασφαλιστικής κάλυψης.

- Στα τρία μου χρόνια ως ασφαλιστής στις ΗΠΑ, όλους όσους γνώρισα (μικροαστοί και μεσοαστοί) που δεν είχαν ασφάλιση υγείας, μου είπαν "δεν θέλω, το θεωρώ κοροϊδία". Η ίδια δικαιολογία που είχα στην Ελλάδα για την ασφάλιση ζωής... ("άμα πεθάνω τι με νοιάζει...").
Η προσωπική μου εμπειρία αυτή αφορά πάνω από 300 άτομα. Αγόραζαν επενδυτικά προϊόντα (επιθετικά κυρίως, μετοχικά) χιλιάδων δολαρίων το χρόνο, αλλά όχι ασφάλεια υγείας. Δε γουστάρουνε.

- Τα "επιτόκια" που αναφέρει κάποιος, αφορούν ΜΟΝΟ ασφαλιστήρια στα οποία μέρος του ποσού επενδύεται. Προσωπικά δεν τα επιλέγω. Αγοράζω μόνο απλή ασφάλεια. Είναι πάμφτηνη.
Παρ' όλ' αυτά, υπάρχουν άριστα επενδυτικά ασφαλιστήρια, όχι με τεράστια επιτόκια, αλλά γενικά καλή συντηρητική πορεία. Τα συνιστώ σε όσους δεν αποταμιεύουν με άλλους τρόπους.
Προσωπικά δεν αποταμιεύω καθόλου, αλλά αυτό δεν το συνιστώ σε άλλους. Η ζωή που ζω δεν είναι για τον καθένα και είναι αρκετά κουραστική.

- Το ΙΚΑ είναι αργό, κουτσό, πανάκριβο και προξενεί ταλαιπωρίες. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα ασφαλιστικά συστήματα σε όλο τον κόσμο, ακόμα και για ορισμένες ιδιωτικές εταιρίες.
Ο λόγος ΔΕΝ είναι το ίδιο το ΙΚΑ. Ο λόγος είναι ότι οι υπάλληλοι ασφαλιστικών οργανισμών, παγκοσμίως, πάσχουν από κακούς τρόπους, διότι νομίζουν ότι έπρεπε να εργάζονται αλλού.

- Στις στατιστικές φαίνεται ότι οι Αμερικανοί πεθαίνουν νεότεροι. Με τα σκατά που τρώνε, φυσικό είναι. Οι κάτοικοι της Καστοριάς ας πούμε ζουν περισσότερο από τους Γερμανούς και τους Σουηδούς, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι συνθήκες ζωής τους είναι καλύτερες για όλη τη διάρκεια της ζωής τους... το αυτό ισχύει και για ορισμένους Κινέζους μαθουσάλες.

- Η προσπάθειά μου ήταν πάντα να δώσω στον κόσμο να καταλάβει ότι ΕΠΙΛΟΓΕΣ = ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Ειδικά στους Έλληνες νέους που τους μάθανε ότι δεν πρέπει να έχουν επιλογές (ένα είναι το κόμμα, ένα το σχολείο, μία η ασφάλεια, μία η πορεία τους στη ζωή).

- Τέλος, όποιος περιμένει να αποκτήσει έστω και το 20% της γνώσης του σαν άνθρωπος από σχολεία (σε οποιαδήποτε χώρα), δεν πάει καθόλου καλά... τα σχολεία είναι απλά "βάση". Επίσης, άκουσα κάτι για "επιστήμονες" και "επαγγελματίες". Δηλαδή, ο επιστήμονας ΔΕΝ πρέπει να είναι επαγγελματίας; Γιατί να καταδικάζουμε τους επιστήμονες στη φτώχεια;
Ποιος θα θέλει να σκοτωθεί στο διάβασμα 10 χρόνια για να πληρώνεται ελάχιστα και στο τέλος να κάνουμε εμείς τους έξυπνους "α, έχουμε επιστήμονες";

Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Λες και προσπαθούμε όλοι να περιορίσουμε κάθε πλούτο στη χώρα μας, στους πολίτες μας. Κακές προθέσεις νιώθω...


Κατά τα άλλα, εύχομαι σε όλους καλά να περάσετε σήμερα και εύχομαι επίσης καλή ζωή και πλούσια.

magnon said...

Troll said...
fatwords
Χωρις να θελω να υποστηριξω τις παπαριες του Λευτερη και την επιδερμικη του ματια και να ερθω αντιμετωπος με την Κοινωνικη Ασφαλιση την οποια υποστηριζω, σφαλεις σε δυο τουλαχιστον σημεια στα πραγματικα νουμερα που παρεθεσες.
1.στην ιδιωτικη ασφαλεια λειτουργει η αρχη της ανταποδοτικοτητας, οσα δωσεις τα ιδια θα παρεις, τοκιζομενα με ενα ελαχιστο ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ επιτοκιο το οποιο υπερβαινει ΠΑΝΤΑ το επιτοκιο ταμιευτηριου.
2.Το υψος της μελλοντικης συνταξης των δυο ασφαλισμενων του ΙΚΑ του παραδειγματος που εφερες ειναι αγνωστο.

August 15, 2007 1:54 PM


Αν εισάγουμε τον πληθωρισμό στους υπολογισμούς μας, τα πράγματα χειροτερεύουν εις βάρος των ασφαλιστικών εταιριών. Στο παράδειγμα μου χρησιμοποίησα τα δύο άκρα, την κατώτατη εισφορά με την κατώτατη σύνταξη, και την ανώτατη εισφορά με την ανώτατη σύνταξη. Στο μόνο που υπερτερούν οι ασφαλιστικές εταιρίες είναι τα προγράμματα αποταμίευσης που ανέφερες με τον εγγυημένο επιτόκιο, οι εισφορές του οποίου έχουν και έκπτωση από την εφορία (όπως και οι εισφορές στο ΙΚΑ εξάλλου). Και αυτό πάλι ισχύει όσο πάει καλά η εταιρία. Στην παραμικρή δυσκολία της έχει το δικαίωμα η εταιρία να αναστείλει το πρόγραμμα και να ζητήσει αναπροσαρμογή των εισφορών. Στο τέλος του προγράμματος έχεις την επιλογή να σου επιστραφεί το συσσωρευμένο κεφάλαιο, ή να το αφήσεις και να σου δίνουν κάποια σύνταξη. Η εταιρία όμως για να φυλαχτεί από μελλοντικούς κινδύνους θα πράξει σοφά και θα σου δίνει ως σύνταξη μόνο ένα μέρος από τα (εφεξής) κέρδη της εκμετάλλευσης του κεφαλαίου. Με το θάνατο σου θα επιστραφεί όλο το κεφάλαιο μαζί με τα υπόλοιπα κέρδη. Σύντομα ανακαλύπτεις ότι αυτή η σύνταξη είναι κατώτερη σε ποσό από τους τόκους ενός απλού ταμιευτηρίου. Δεν μπορούσε να γίνει και αλλιώς. Όπως έγραψα στο παράδειγμα, το πολύ σε 4 χρόνια το κεφάλαιο έχει μηδενιστεί. Αυτό δεν διορθώνεται αν γίνει ανταποδοτικό, διότι ναι μεν θα έχεις μεγαλύτερη σύνταξη, αλλά και μεγαλύτερες εισφορές.

magnon said...

Για να μην μακρηγορούμε ανεύθυνα, με 10 εκ. πληθυσμό και 3 εκ. ασφαλισμένους στο ΙΚΑ, πάλι θαύματα γίνονται. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, όχι όμως και να το κατακεραυνώνουμε άκριτα. Εάν ήμασταν Γερμανία με 40 εκ. ασφαλισμένους θα μπορούσε να κάνει περισσότερα? Αμφιβάλλω. Εάν συγκρίνουμε τα μεγέθη ανακαλύπτουμε με έκπληξη ότι τα διάφορα ΑΟΚ και ΤΚ της Γερμανία είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από το δικό μας σύστημα. Για την Αμερική δεν μιλώ, εκεί δεν υπάρχει καν σύστημα κοινωνικών ασφαλειών και ο καθένας είναι έρμαιο της κακομοιριάς του.

s_pablo said...

Λευτέρη δεν προσέξατε καλά αυτό που είπα για τους επιστήμονες.

Αφορά στα πανεπιστήμια και μόνο. Αν πρέπει να είναι Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, όπως θέλουν να τα κάνουν ή εκπαιδευτήρια για επιστήμονες, όπως θα έπρεπε, σύμφωνα με την ταπεινή μου γνώμη, να είναι.

Κάποια από αυτά, στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στο εξωτερικό είναι.

Από κει και πέρα τι θα κάνει ο καθένας, πως θα διαχειριστεί τις γνώσεις του και τι χρήματα θα αποκομίσει από αυτές είναι δικό του θέμα και μόνο.

Genghis said...

Καλημέρα, απο τη μέση του πουθενά.

...αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη μέση του πουθενά όπως λενε και οι αγγλώφωνοι. Εχω ανέβει στην κορυφή ενος λόφου 4χλμ απο τον καταυλισμό μας (4χλμ αναβαση η 15χλμ οδήγηση – προτιμώ την ανάβαση) για να εχω επικοινωνία με το κινητό και κατεβάζω το εμαιλ μου και χθές κατέβασα και το blog. Ομολογώ οτι τα περί ΙΚΑ φαίνονται αφάνταστα μακρυνά απ εδώ.

Βλέπω συνεχίστηκε πολύ το θέμα της ιατρικής περίθαλψης ....

Oι εξ ελλάδος δεν φαίνεται να γνωρίζουν το αμερικανικό υγειονομικό περιβάλλον (λεω περιβάλλον διότι δεν ειναι σύστημα, σε πολλά πράγματα η αμερική έχει το σύστημα του μη συστήματος). Και λογικό είναι να μην το γνωρίζουν. Γι αυτό κάντε λίγο κράτει πρωτού το κατηγορήσετε.

Στο περιβάλλον της ελληνικής ασφάλισης εχω ζήσει (οχι πρόσφατα ομως) αλλά ακούω από συγγενείς και φίλους οι οποίοι λόγω της εργασίας μου συχνά ζητούν συμβουλές για ιατρικά προβλήματα. Αν υπάρχει ενδιαφέρον να ανταλλάξουμε γνώμες για το πως ενα εναλλακτικό σύστημα δουλεύει τοτε ίσως συνεχίσουμε το θέμα, doncat ίσως?
@fatwords : Γι αυτό ήρθα και μένω στις ΗΠΑ διότι θέλετε με το ζόρι να με εντάξετε στην οικονομική θεωρία που παρουσιάσατε (την οποία θεωρώ τελείως λανθασμένη). Λυπάμαι αλλα προτιμώ να δουλεύω για τους αμερικάνους.

Λοιπόν κατεβαίνω στα πεδινά, Laptop στο ένα χέρι και Καλάσνικωφ στο άλλο - έχουμε το νού μας και για κανένα ελάφι (άντε θα μιλήσουμε και για τα όπλα κάποια φορά).

Συλλυπητήρια Κε Δημου για τον Μουντζουρίδι. Τελευταία έχει εμφανιστεί μια καινούργια αδέσποτη γάτα στην πίσω αυλή μας (υπάρχει ήδη άλλη μια αδέσποτη και οι δυο ημέρες δικές μας). Καθότι η καινούργια αδέσποτη δεν έχει ακόμα όνομα θα την ονομάσω Μουντζουρίδι.

Troll said...

Genghis
Λοιπόν κατεβαίνω στα πεδινά, Laptop στο ένα χέρι και Καλάσνικωφ στο άλλο - έχουμε το νού μας και για κανένα ελάφι (άντε θα μιλήσουμε και για τα όπλα κάποια φορά).
---------------------
Για ελαφι η για να μην σε κλεψουν το λαπτοπ!!!!

cyberdustz said...
This comment has been removed by the author.
Genghis said...

troll
Φτάνοντας στό «εξοχικό» ανεκάλυψα ότι ποτίκια (η οί σκιούροι) είχαν φάει δύο καλώδια από τήν γεννήτρια (μανία έχουν αυτά τα τρωκτικά με καλώδια ?), άρα τώρα έχω αρχίσει και φοβάμαι ότι τά ελάφια θά μού κλέψουν τό laptop.

Troll said...

Το καλασνικωφ ειναι καλο για τους αρουραιους...αλλα ακαταλληλο για τις ελαφινες!!!!
Για τις ελαφινες να χρησιμοποιεις το μαγκνουμ!!

Genghis said...

troll
Εχεις δικιο. Δεν εδωσα λεπτομερειες.
Η διαδρομή στό σημείο ασύρματης επικοινωνίας είναι μέσα σε πυκνή βλάστηση με θάμνους και πυκνές βελανιδιές που περιορίζουν την ορατότητα. Σε αυτό το περιβάλλον είναι σχεδόν απίθανο να μου δωθεί ευκαιρία για βολή πάνω απο 100 μέτρα. Σε αυτήν τήν απόσταση το καλάσνικωφ είναι κατάληλο. Καί μιλάω για αρσενικά ελάφια με μία τουλάχιστον διακλάδωση στα κέρατα. Οι ελαφίνες δεν περιλαμβάνονται στο κυνήγι. Κυνήγι ελαφινών, τα λεγόμενα doe hunts, δέν είναι και τόσο συνηθισμένα, μόνο σε μερικές περιοχές και αυτό συνήθως όχι κάθε χρόνο.
Η αλήθεια είναι ότι σε αυτή τη συγκεκριμενη διαδρομη έχω δεί ελάφι μόνο μία φορά σε 5 χρόνια, οπότε δεν περιμένω τίποτα. Αλλά θα ήταν μεγάλη απογοήτευση να είναι αυτή η συγκεκριμένη ημέρα που θα δώ κάτι καί να είμαι άοπλος. Εξ ου και η επιλογή ΑΚ-47 στη συγκεκριμένη διαδρομή περιτ’ο να κουναλάω κάτι πιό ογκώδες. Την υπόλοιπη ημέρα οταν κυνηγάμε πιο σκόπιμα χρησιμοποιώ 270Win το οποίο έχει μεγαλύτερο βεληνικές. Τα magnum calibers πχ.7mm Rem, Mag, 300 Win Mag κλπ. χαραμίζουν πολύ κρέας και τα αποφεύγω. Οπως και οί περισσότεροι κυνηγάω μόνο ζώα που τρώω, εκτός από ποντίκια στά οποία πολλές φορές αναγκάζομαι ούτως η άλλως να βάλω ποντικοφάρμακο διότι κάνουν αρκετές ζημιές στον καταυλισμό. Επίσης το βεληνικές τών magnum calibers είναι χοντρικά μόνο 10-20% μεγαλύτερο από το 270 καί άρα δεν αξίζει. Πέρα απο τα 300 μέτρα είναι ουσιαστικά πολύ δύσκολο να πετύχεις κάτι. Χρειάζεται διόρθωση παραβολικής τροχιάς και η σταθερότητα που χρειάζεται είναι αδύνατον να βρεθεί σε συνθήκες κυνηγίου. Οι βολές τών 500 μέτρων είναι συνήθως όπως τα «5κιλα ψάρια» που ερασιτέχνες ψαράδες «πιάνουν» στο μώλο του λιμανιού. Μερικοί νομίζουν οτι το κυνήγι του ελαφιού είναι εύκολη υπόθεση. Η δική μου εμπειρία είναι οτι κατά μέσον όρο αντιστοιχούν 5 μέρες κυνήγι για κάθε ελάφι που πιάνεις. Το μου έδειξε οτι χτές περπατήσαμε 27χλμ.

Sakiss said...

Ωραίος ο Μικρός Γιαλός!

Πήγα και εγώ φέτος.

Καταπράσινο νησί η Λευκάδα.

«Oldest ‹Older   201 – 224 of 224   Newer› Newest»