Sunday, October 28, 2007

Επιστροφή στη Nokia



Μετά από μία δεκαετία στην Sony Ericsson σαγηνεύθηκα από ένα μοντέλο της Nokia. Ανήκει στην λεγόμενη Business Series (E) και αποκαλείται Ε65.

Πρέπει να πω ότι το πρώτο που με γοήτευσε ήταν η ποιότητα κατασκευής. Ουδέποτε είχα συναντήσει τέτοια ποιότητα (κι είχα παράλληλα με τα S/E, Samsung, LG, και Motorola). Τα Nokia τα είχα εγκαταλείψει από παλιά λόγω πολύ δυσάρεστων εμπειριών με το σέρβις τους (μάλιστα τους είχα απονείμει, με παμψηφία και των αναγνωστών, την Χρυσή Λεμονόκουπα από την στήλη μου στο RAM).

Το δεύτερο αποφασιστικό ήταν το slide. Είμαι θερμός οπαδός αυτού του τύπου και τα προτιμώ – με δεύτερα τα oyster και τελευταία τα candybar. Όμως η S/E έβγαζε σχεδόν αποκλειστικά αυτά τα άχαρα παλούκια, τα δε slide της ήταν χοντρά και κακοφτιαγμένα. Η Samsung έχει πολύ ωραία slide, αλλά το λογισμικό της είναι άθλιο.

Το λογισμικό ήταν και ο λόγος που είχα μείνει τόσα χρόνια πιστός στη S/E – ήταν (και παραμένει) σαφώς το καλύτερο.

Το Nokia όμως με γοήτευσε. Απλό και σοβαρό design, άριστη κατασκευή (ανοίγει και κλείνει σαν χρηματο- κι όχι γραμματο-κιβώτιο) οθόνη 16.000.000 χρωμάτων, λογικό βάρος (114 γρ.) και (πολύ σημαντικό για μένα) Wi-Fi. Έχοντας ασύρματη σύνδεση και στο Ψυχικό και στα Κιούρκα κάνω τις μισές μου δουλειές γρήγορα και τσάμπα.

Επιπλέον έχει το πιο πλούσιο λογισμικό που έχω συναντήσει – συν το ότι μπορεί κανείς να κατεβάσει δεκάδες εφαρμογές και προγράμματα (τα περισσότερα δωρεάν) που το μεταμορφώνουν σε δικτυωμένο υπολογιστή.

Ως εδώ το post διαβάζεται σαν διαφήμιση της Nokia (και δεν παίρνω αμοιβές από την Alfa Copy!) αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά.

Ελάττωμα πρώτο: το απόλυτα χαζό σύστημα ανεύρεσης των επαφών. Αντί να δουλεύει αλφαβητικά με το πρώτο γράμμα, δουλεύει με συνδυασμούς γραμμάτων. Αν δώσεις Α δεν θα σου βγάλει τα ονόματα που αρχίζουν από Α – αλλά όσα περιέχουν Α. (Τα μισά…) Οπότε πρέπει να δώσεις άλλα δύο τουλάχιστον γράμματα για να περιοριστεί η επιλογή.

Ελάττωμα δεύτερο: η φωνητική κλήση (απαραίτητη λόγω Bluetooth). Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να καταγράψεις φωνητικά στην συσκευή τα ονόματα που θέλεις, γιατί διαθέτει λογισμικό που διαβάζει μεγαλόφωνα ό,τι γράφεται στην οθόνη (σημαντικό για όσους έχουν προβλήματα όρασης). Άρα κάθε όνομα έχει και τον φωνότυπό του και τον απαγγέλλει μία ανδρική (Martin) ή γυναικεία φωνή (Ellen). Το κακό είναι ότι αν θες να κάνεις φωνητική κλήση πρέπει να πεις το όνομα όπως το διαβάζει ο Martin (ο οποίος τα Κιούρκα τα λέει: “k-k”). Να μην πω πως θα έλεγε την κυρία Ξενογιαννακοπούλου.

Κατά τα άλλα όμως άριστη συνεργασία με τον υπολογιστή (το Nokia PC Suite επιτρέπει όχι μόνο άψογο συγχρονισμό με το Outlook και με bluetooth, αλλά και πλήρες backup του τηλεφώνου – ακόμα και της κάρτας μνήμης). Η κάμερα 2ΜΡ χωρίς autofocus βγάζει καλύτερες και πιο ευκρινείς φωτό από τα αντίστοιχων MP cybershot της S/E. Και, ενώ δεν το περιμένει κανείς από ένα business phone, είναι άριστο ΜΡ3 με πολύ καλή ηχητική απόδοση τόσο χωρίς όσο και με ακουστικά. Με μία κάρτα 2GB (δική του μνήμη 150ΜΒ) φορτώνεις πολλά.

Last but not least: είναι το καλύτερο κινητό-παιχνιδομηχανή που έχω δουλέψει. Από την μάνα του έχει μόνο ένα παιχνίδι, μπορείς να κατεβάσεις και άλλο ένα δωρεάν – αλλά υπάρχουν πολλά στο Διαδίκτυο, με 5-10€, να παίζεις με τις ώρες…

Και όλα αυτά ελάχιστα κάτω από 400 ευρώ – όταν τα αντίστοιχων δυνατοτήτων smartphones πάνε γύρω στα 500.

Ελπίζω πάντως να μην χρειαστώ σέρβις - ή, στα χρόνια που πέρασαν να έχει γίνει καλύτερο...

158 comments:

proinos said...

Ως παλαιός οπαδός της Nokia, σας καλωσορίζω πίσω!!
Είναι δυνατόν να έχουν κάνει αυτό με το ευρετήριο? Τα (αρκετά) μοντέλα της Nokia που ξέρω, πατάς Α και σου δίνουν ονόματα απο Α...

Nikos Dimou said...

proinos
κι εμένα μου φάνησε παράξενο. Το τσεκάρησα και με έναν άλλο χρήστη του Ε65 ο οποίος μου το επιβεβαίωσε...

zizugataki said...

Καλημέρα,
έχει ο σύζυγος το ίδιο που του άρεσε πάρα πολύ. Είναι αυτό που έχει και τους χάρτες, έτσι δεν είναι;
Και κάθε φορά μου λέει περιμένε να δεις από το δορυφόρο που βρισκόμαστε. Σε ποιο γεωγραφικό πλάτος και μήκος και σε τί υψόμετρο. Μεγάλη τρέλα το αρσενικό φύλο με τα gadgets (ελπίζω να το γράφω καλά).
Και το κακό ξέρετε ποιο είναι; Επειδή εγώ είχα ήδη ΝΟΚΙΑ, από απλή σύμπτωση, μονίμως ψάχνω το φορτιστή μου.

zizugataki said...

'Ασχετο με το post σχετικό όμως με την τεχνολογία, δεν μπορώ θα το γράψω κι αν θέλετε κ. Δήμου μην το δημοσιεύετε.
Το πρωί προσπαθήσαμε να κάνουμε μια κατάθεση μέσω ίντερνετ από την Πειραιώς σε άλλη τράπεζα και επειδή δεν ξέραμε τον αρ. e-banking μας έβγαλε μήνυμα ότι θα μας χρεώσει 10 ευρώ για τη συναλλαγή.
Το αστείο ξέρετε ποιο είναι; Οτι η κατάθεση ήταν 30 ευρώ.
Μήπως να τους πάνε μέσα για ληστεία τους τραπεζίτες;

Nikos Dimou said...

zizu
αυτό με τοςυ χάρτες μοιάζει αλλά είναι σε άλλη σειρά όχι στην Ε και λέγεται 6110 Navigator.

andy dufresne said...

Στη μ.Μ. εποχή (Μ=Μπαμπίνα) το κινητό πρέπει να περνάει τα τεστ της Μ (δάγκωμα, πάτημα πολλών κουμπιών ταυτόχρονα, απανωτά χτυπήματα στο κεφάλι του μπαμπά, σφυροβολία, ποδόσφαιρο στον κήπο, μπάσκετ στην λεκάνη της τουαλέτας, βούτηγμα στη φρουτόκρεμα κλπ).

Οπότε το επιτέλους-ένα-καλό-slide Nokia Ε65 έδειξε την έξοδο στο Sony Ericsson.

Και είναι γεγονός ότι τα τεστ της Μ τα έχει περάσει μέχρι τώρα.

Αλλά...

H μετάβαση από το SE 800 στο Nokia E65 ήταν τραυματική, κάτι σαν τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ.

Προβληματική μεταφορά των ονομάτων, δεν μεταφέρθηκαν όλα, πολλά μεταφέρθηκαν αλλοιωμένα.

Το bluetooth της Nokia συνεργαζόταν άψογα με το εχθρικό SE, όχι όμως και με το αδελφό Nokia!
Όταν καλώ δουλεύει κανονικά, όταν με καλούν απαντάει μόνο του, χωρίς να πατήσω κανένα κουμπί, χωρίς καν να το καταλάβω.
Αποτέλεσμα: όποιος με καλεί, με ακούει να μιλάω με την παρέα μου!
Χωρίς bluetooth, σκέτο ή με hands free, δουλεύει κανονικά.
Πιθανόν γι' αυτό να ευθύνεται φόρτιση που έκανα στο bluetooth με διαφορετικό φορτιστή.

Το wifi δεν δουλεύει για την ώρα,
η ανεύρεση ονομάτων, που αναφέρει κι ο don, είναι θαρρείς φτιαγμένη για ψυχαναλυτικό εργαλείο, δοκιμασία για γερά νεύρα.

Τι μου λείπει πιο πολύ απ' το SE;
Τα πολλά alarms και η δυνατότητα για recurrent alarm.
To Nokia έχει ένα μίζερο alarm και τίποτα παραπέρα.
Δοκίμασα να βάλω reminders στην agenda, αλλά παίρνει μόνο μέρα, όχι όμως και ώρα.

Ανάθεμα την ώρα...

Filomila said...

Αχ, η Νόκια, ως άλλη παλιά ερωμένη, σε δέχτηκε αμέσως πίσω στην αγκαλιά της, κι ας διατυμπάνιζες την πίστη σου στην ασχημομούρα Σόνυ-Έρικσον χρόνια τώρα, λες και στον έρωτα μπαίνουν κριτήρια (θυμάμαι και μια Ελ Τζι, καλή της ώρα, σε όποιο ντουλάπι κι αν είναι), κι εσύ ακόμα κάθεσαι και την ξεψειρίζεις...
Μου φαίνεται, εμείς οι Φινλανδέζες, πρέπει να γίνουμε κάπως πιο ακατάδεκτες.


(Ορίστε το έγραψα το σαχλάκι μου!)

harrygrath said...

S-E & NOKIA ειναι σαν BMW & MERCEDES.

Δυσκολα κάνεις crossover.

Αν ο Δημου στειλει ημεηλ κατ' ευθειαν στον υπευθυνο σχεδιασης,υπαρχει πιθανοτητα να εισακουστει. Ισως & ο ιδιος προσωπικα να διαβασει το ημεηλ,οπως κανει ,καμμια φορα & ο Gates.

Somebody961 said...

Αυτό με τα ευρετήρια βοηθάει όσους ομιλούν και γράφουν τα ..ποδανά! :)

Πολλές φορές, για τις παγιωμένες συνήθειες ενός χρήστη, μια ευκολία για κάποιους, είναι δυσλειτουργία ή 'χαζό' για κάποιους άλλους.

Ετσι σκέφτομαι: Μήπως το σε πρώτη εξέταση μειονέκτημα του ευρετηρίου είναι πλεονέκτημα για κάποιους άλλους;

Πχ, συνηθίζω και γράφω πρώτα το επώνυμο κάποιου και μετά το μικρό.
Ετσι, το πάτημα του πρώτου γράμματος μου φέρνει με το πολύ άλλο ένα, το όνομα.
Αν όμως δεν το θυμάμαι το επώνυμο;
Η αν πάνω σε βιασύνη έχω πρώτα το μικρό όνομα;

Γράφω λοιπόν το Ν,κ για τους Νίκους, Γι για γιώργο και νομίζω πως εκεί θα βοηθάει.

Filomila said...

Andy,

με αυτά που περιγράφεις το τεστ αξιοπιστίας δεν αφορά το κινητό και κάθε άλλη συσκευή, αλλά μάλλον τον μπαμπά και τη μαμά της μπαμπίνας. Μου φαίνεται θα πρέπει να κυκλοφορείτε με αυτοκόλλητο ενδεικτικό των αστεριών ασφαλείας που έχετε πάρει (σε κόβω να κάνεις νέα κατηγορία, 6 stars!).

Και μια παράκληση: όταν αναφέρεσαι σε "ψυχαναλυτικά εργαλεία", πριν γράψεις το όποιο σχόλιο, να ξαπλώνεις αναπαυτικά στον καναπέ και να ταξιδεύεις πίσω, στην παιδική σου ηλικία..

Nikos Dimou said...

Andy

το δικό μου έχει πολλά alarm - όλα τα sound files που έχω στην κάρτα μνήμης.

Επίσης συνεργάζεται πολύ καλά με τα δύο Nokia Bluetooth. Αλλά δεν μπορώ να μαθω σωστα την προφορά του Μάρτιν.

Το σύστημα ανεύρεσης σιγά σιγά το συνήθισα.

athanasia said...

Ξεκίνησα με Sony Ericsson (έτσι κι έτσι), συνέχισα με Nokia (π0λύ αξιόπιστα όλα τους, στα γεράματά τους με μια ευαισθησία στην οθόνη), έκανα μια παρασπονδία σ' ένα Sharp (που δεν με ευχαρίστησε).

Ξαναγύρισα στη Sony Ericsson (Z710i), πρωτίστως γιατί από τα τηλέφωνα που ήταν άμεσα διαθέσιμα για παραλαβή ("αυτό δεν το έχουμε σήμερα" κλπ) ήταν το μόνο που μου άρεσε στην εμφάνιση: χρώμα σκούρο γκρί θαμπό, απλά πλήκτρα. Το ευρετήριο oνομάτων δουλεύει μια χαρά (απλό και εύχρηστο, σαν τα παλιά Nokia), η οθόνη ευκρινέστατη. Και, επιπλέον, έχει σημασία που δεν είναι πολύ μικρό ούτε πολύ πλακέ τηλεφωνάκι (άρα το βρίσκω σχετικά εύκολα στην τσάντα μου όταν χτυπάει...). Έφαγε και μια τούμπα και σηκώθηκε ατάραχο. Καλά πάμε, δηλαδή.

Nikos Dimou said...

athanasia
τι περίεργες προτεραιότητες έχουν οι άνθρωποι. Εγώ ψάχνω για το πιο μικρό και ελαφρό τηλέφωνο να μην βαραίνει και φουσκώνει τις τσέπες (γι αυτό κρατάω και το Sony Ericsson W880i - 72 γρ., φλούδι) κι εσύ χαίρεσαι που το δικό σου είναι αρκετά μεγάλο για να το βρίσκεις στην τσάντα!

Andy - η μεταφορά των επαφών μέσω Outlook γίνεται 100% σωστή. Έχω την εντυπωση ότι δοκίμασες άλλον ανορθόδοξο τρόπο...

athanasia said...

@ND,

Μικρό κινητό σε μεγάλη γυναικεία τσάντα να χτυπάει με κλιμακούμενη ένταση, σατανικά κρυμμένο πίσω από το πορτοφόλι και την ατζέντα; Προτιμώ να το βρίσκω με "τυφλό σύστημα"...

:-)

Αρχαίος said...

Νίκο γιατί δεν προτίμησες το 6110 που έχει και navigation.
Θέλω να πάρω ένα τέτοιο και σε ρωτάω μήπως διαπίστωσες τίποτα ελλατώματα.

Nikos Dimou said...

Αρχαίος said...
Νίκο γιατί δεν προτίμησες το 6110;

------------------------------

Βασικός λόγος: δεν έχει Wi-Fi.

Δευτερεύοντες: μικρότερη διάρκεια μπαταρίας (αν χρησιμοποιείς το GPS) ενώ το E65 είναι τέρας αυτονομίας - και λίγο μεγαλύτερο βάρος (11 γρ.).

antvol said...

nikos dimou said. ...Να μην πω πως θα έλεγε την κυρία Ξενογιαννακοπούλου.
---

Αχ, Νίκο, με απογοητεύεις. Η Nokia παρακολουθεί τις εξελίξεις (στο μέλλον θα τις προβλέπει κι όλας) και δεν μένει προσκολημμένη στο στείρο κι άγονο παρελθόν, ιδίως όταν γι' αυτό έχει ήδη γίνει αυτοκριτική.

Για προσπάθησε λοπόν, αντί για το τελειωμένο "Ξενογιαννακοπούλου" να πεις "Αθανασάκης" και να δεις τι ωραία το έχει προφέρει ο Martin και τι γρήγορα θα βρει τ' όνομα το τηλέφωνό σου.

antvol said...

Η Filomila είπε...
Αχ, η Νόκια, ως άλλη παλιά ερωμένη, σε δέχτηκε αμέσως πίσω στην αγκαλιά της, κι ας διατυμπάνιζες την πίστη σου στην ασχημομούρα Σόνυ-Έρικσον χρόνια τώρα, λες και στον έρωτα μπαίνουν κριτήρια (θυμάμαι και μια Ελ Τζι, καλή της ώρα, σε όποιο σε όποιο ντουλάπι κι αν είναι)...
---

Φιλομήλα, πες μου σε παρακαλώ, τι εννοείς όταν λες "ως ΑΛΛΗ παλιά ερωμένη"; Ξέρεις κάτι και μας το κρύβεις; Δηλαδή υπήρχε κι άλλη ερωμένη, που δεν είχε πρόβλημα με την επιστροφή του ασώτου;

Επίσης, γιατί αποκαλείς τη Σ/Ε ασχημομούρα; Υπάρχει πιο όμορφο κινητό; Σε παρακαλώ ...

Τέλος, για να σου λύσω και την απορία σχετικά με το LG: Ο ΝΔ είχε αγοράσει το μοντέλο chocolate. Που, προφανώς, μια μέρα, αφηρημένος, και σε κρίση υπογλυκαιμίας, το έφαγε. Γι αυτό, κι από τότε, ούτε που το αναφέρει πια.

lifer said...

Βασικά Nokia και πάλι Nokia. Μετά από 3 Ericsson ορκίστηκα ότι δε θα ξαναγόραζα ποτέ πάλι Ericsson κι ας έγινε merged με τη Sony. Δε μ' αρέσει και το design τους, πολύ ψυχρό.
Ετσι βολεύτικα με το E50 της Nokia το οποίο ανήκει στην κατηγορία των Smartphones και έχει περισσότερες λειτουργίες απ' όσες μπορώ να χρησιμοποιήσω. Είμαι υπέρ της απλότητας η της πολυπλοκότητας την οποία όμως να μπορώ να χρησιμοποιήσω. Περιμένω με αγωνία να διατεθεί το Ε90 στην αγορά, του οποίου δυστυχώς η διαθεσιμότητα πάει από αναβολή σε αναβολή. Το θέλω για ηλεκτρονικό organiser γιατί δεν αντέχω άλλο το χάος του χειρόγραφου που έχω τώρα. Επιπλέον έχει ενσωματωμένο GPRS και θα μπαινοβγαίνει και στο αυτοκίνητο. Το Ε50 μου έχει παρουσιάσει κάτι προβληματάκια αλλά έχω πολύ καλή τεχνική υποστήριξη από μαγαζί κοντά στο σπίτι μου και τηλεφωνικά από την Cosmote. Η Vodafone θα έλεγα τώρα τι να πάει να κάνει άλλα σέβομαι το blog.
Zizu τους τραπεζίτες πρέπει να τους χώσουν ΟΛΟΥΣ μέσα αλλά είναι "κράτος εν κράτη" οπότε ξέχασέ το.

Nikos Dimou said...

antvol

η Φιλομήλα αναφέρεται στο κείμενο "η σύζυγος και η γκόμενα" από το RAM 1.9.06

Το chocolate δεν το έφαγα - με έφαγε εκείνο με το χάλια λογισμικό του. Το χάρισα για να απαλλαγώ...

Giannis said...

και μια μικρή πληροφορία...δεν ξέρω αν έχει γίνει πολύ γνωστή στο κόσμο.

Αυτή τη στιγμή υτρέχει ένα μεγάλο project από τη ΝΟΚΙΑ για το φτηνό κινητό, το λεγόμενο κινητό των 10€. θα πωλείται ακόμα ποιο φτηνά και το target group θα είναι ασία και αφρική.

Αν πετύχει και δεν βρούνε και οι άλλοι ανταγωνιστες παρόμοιες λύσεις, τότε θα μιλάμε για αυτοκρατορία

An-Lu said...

Όσο κι αν με βάλατε σε πειρασμό, το 400άρι στέκει ως τοίχος ανάμεσα στην αφεντιά μου και σε αυτό το κοσμηματάκι!

Nikos Dimou said...

giannis
το κύριο κόστος στην κινητή δεν είναι η συσκευή αλλά η σύνδεση. Ήδη και τώρα υπάρχουν πολύ φθηνές συσκευές - και συχνά δίνονται δωρεάν.

Nikos Dimou said...

An-Lu
τότε λίγη υπομονή. Τα φετεινά 400άρια του χρόνου θα κάνουν 250... Τίποτα δεν πέφτει τόσο γρήγορα όσο οι τιμές των κινητών!

doctor said...

Δεν αλλάζω την Ericsson με τίποτα.

Γάτε, μας πρόδωσες, μάλλον έπεσες θύμα συνωμοσίας του Πρωινού (proinos)!

doctor

harrygrath said...

Μακαρι να ξανανοιξει το ...πολιτικό μπλογκ γιατι εχουμε πραμα για σχολιασμο...
Βαλκανια,ενα απεραντο τρελλοκομειο.
Οι κουζουλοι του Βάλτου...

Nikos Dimou said...

doctor
δεν σας πρόδωσα τελείως - έχω και Sony Ericsson...

antvol said...

Ο/Η Nikos Dimou είπε...
doctor
δεν σας πρόδωσα τελείως - έχω και Sony Ericsson...
---

Το οποίο θα σε συμβούλευα, μαζί με τον doctor, να φορτίζεις κάθε μέρα, να ξεσκονίζεις και να κρατάς σε καλή κατάσταση.

Γιατί καλό το nokia για one night (mobile)stand, αλλά μέχρις εκεί (η απιστία με το chocolate πολλά διδάσκει).

Giannis said...

ΝΔ, οι συσκεύες είναι φτηνές γιατί επιδοτούνται από τις τηλεφωνικές εταιρίες. Αυτό είναι φαινόμενο καθαρά ευρωπαικό που τώρα πάει να αρχίσει να λειτουργεί και στην Ασία, πχ στην Ινδία δεν ισχύει ακριβώς το ίδιο καθεστώς όπως στην Ευρώπη.
και δεν ξέρω κατά πόσο θα συνεχιστεί αυτή η επιδότηση. Πάντως από την ίδια την ΝΟΚΙΑ στηρίζουν ποιο πολλά σε αυτό το κινητό παρά στα λεγόμενα επαγγελματικά. Και πιστέψτε με πολλές εταιρίες ημιαγωγών στην Ευρώπη δουλεύουν σε αυτό το προτζεκτ, αν επετύχουν θα έχουμε ενα νεο μπουμ στο τομέα και πολλές προσλήψεις. Αν οχι ίδωμεν. Τουλαχιστον αυτό ισχύει για την εταιρία στην οποία δουλεύω.

Πάντως αρκετές εταιρίες οχι πολύ μεγάλες αλλά φημισμένες κλείνουν στην Ευρώπη και μεταφέρονται στην Ασία, τελευταίο παράδειγμα είναι η Μικρονας που κλείνει περίπου 30000 θέσεις οι ποίες μεταφέρονται στην Ασία.

Βέβαια αυτές είναι φήμες ακόμα και έρχονται από μέσα από την εταιρία στο τέλος δεν νομίζω οτι θα γίνουν τόσες πολλές απολυσεις, αλλά όπου υπάρχει καπνός...

Kαπα said...

Για ένα άλλο Nokia
-------------------

Οι άσχετοι που έχουν λίγο μυαλό θα πρέπει να ρωτάνε τον κόσμο που ξέρει, αλλιώς αγοράζουνε άλλα αντί άλλων.

Την περασμένη άνοιξη πήρα ένα Nokia N73, γιατί, υποτίθεται θα… είχε βιντεοτηλέφωνο και δυνατότητα να στέλνει φωτογραφίες από μακριά. Οι υπάλληλοι του "γερμανού" της γειτονιάς μας, μου είπαν ότι είναι ζήτημα ολίγων εβδομάδων να δουλέψουν τα βιντεοτηλέφωνα σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Τίποτε από αυτά δεν συνέβη (ακόμα) και τελικά το τηλέφωνο άδικα αγοράστηκε αφού δεν εξυπηρέτησε την επικοινωνία με τις ΗΠΑ.

Αν εξαιρέσουμε ότι βγάζει πολύ ωραίες φωτογραφίες και βίντεο (το παιδί τα χαίρεται), ωστόσο έχει ένα απελπιστικά ενοχλητικό και σοβαρό πρόβλημα: καθε τρεις-τέσσερις μέρες μπλοκάρει και δεν με ακούει κανείς, ενώ εγώ τους ακούω. Τι κάνω; το κλείνω εντελώς και το ξανανοίγω. Συνέβη, μάλιστα, να μπλοκάρει και σε μια πολύ επείγουσα κατάσταση. Οπότε, καλού-κακού, στο τσαντάκι, κουβαλάω και ένα παλιό μοτορόλα για εφεδρεία...

Επανειλημμένα το πήγα (το νόκια) στο γερμανό της γειτονιάς. Κάθε φορά μου το στερούσαν λίγες μέρες. Λίγες μερες μετά την παραλαβή πάλι γινόμουνα… τουρκος.

Με την έξτρα μνήμη κόστισε 270 λίρες, σχεδόν 450 ευρώ. Αυτά σκέφτομαι και δεν το έχω πετάξει ακόμα. (Γιατί δεν είναι ότι μπλοκάρει κάθε λίγο και λιγάκι, είναι και αγωνία και το άγχος πότε θα με αφήσει ξανά και ξανά.)

Αύριο θα το ξαναπάω για... σέρβις. Δεν θα κάνουνε τίποτε, η εγγύηση κυλάει κανονικά, ομοίως και η κοροϊδία.

Και μόνο που το θυμήθηκα, εκνευρίστηκα.

Μπορεί να βοηθήσει κανείς φιλάνθρωπος;;; Εν ανάγκη σας το στέλνω και ταχυδρομικώς να το εξετάσετε. Κι αν δείτε ότι δεν διορθώνεται, κάντε το βίδες για να βγάλουμε το άχτι μας!!!

Με εκτίμηση

Κάπα

giant13 said...

Εχω το αξιόπιστο SE 750ι, εδώ και ένα χρόνο ακριβώς.
Το αγόρασα 209ευρώ, τώρα κοστίζει 159 και μάλλον ήρθε η ώρα να αποσυρθεί απ την πιάτσα.

Γιά την χρήση που το θέλω, με καλύπτει πλήρως.

Τα υπέρ του τα είχα πληροφορηθεί από το πρώτο blog του οικοδεσπότη.
Την εποχή που το χρησιμοποιούσε και ο ίδιος.

Nikos Dimou said...

Κάπα
Όλη η σειρά Ν της Nokia έχει προβλήματα.
Πάντως βιντεο-τηλέφωνο γίνεται όπου υπάρχει δίκτυο GSM 3G και εφόσον οι συσκευές το επιτρέπουν.

Στις ΗΠΑ όμως δεν χρησιμοποιούν GSM - παρά μόνο σε λίγες περιοχές. Η Ευρώπη ήταν τυχερή γιατί ξεκίνησε πιο αργά με το καλύτερο σύστημα.

Nikos Dimou said...

giant13
Και να σκεφθείς ότι όταν αγόρασα εγώ το Κ750 (από τους πρώτους) το πλήρωσα 400!

harrygrath said...

Εεπ... οχι & Τουρκος ...

Το Κ750 θα γινει συλλεκτικο σε λιγα χρονια...

Giannis said...

ΚΑΠΑ, μάλλον εικάζω 2-3 πιθανούς λόγους για τα προβλήμα που ίσως έχει το κινητό σου.

Θα ήθελα αν μπορώ να σε συμβούλευα καποια πράγματα.
Το πιο απλό και μπακαλίστικο θα ήταν με βάση το datasheet να ελέγξεις τα βολτς αλλά και πάλι δεν θα έβγαινε καμία ακρη.
Το άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να τσεκάρεις στο ιντερνετ να δείς αν έχουν αλλοι users ίδιο πρόβλημα .

Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι οι αντιπροσωπείες γιατί δεν κάνουν σωστά την δουλεία τους. Είναι απαράδεκτοι, δεν ξέρω πως είναι στα κινητα αλλά από εμπειρίες που είχα στα αμάξια, δεν μπορούσα να κρατηθώ από τα γέλια με αυτά που μου έλεγαν.

καλό κουράγιο, αλλά μην το δώσετε πάλι στο Γερμανό πηγαίνετε το στην αντιπροσωπεία όσο έχετε ακόμα την εγγύηση

Dormammu said...

@Κάπα: Προσπαθήσατε να κάνετε upgrade στο λογισμικό του Ν73? Μόλις το έκανα, τα προβλήματα λύθηκαν ως δια μαγείας. Πρέπει να είναι τουλάχιστον V4.0726.2.0.1. Δεν αλλάζω το συγκεκριμένο μοντέλο με τίποτα, παρά μόνο με το εξωφρενικά ακριβό Ν95. Ακόμα και το Ε65 του οικοδεσπότη, δεν διαθέτει κάμερα 3.2 megapixel

Nikos Dimou said...

dormammu
σωστός!

Κάπα, μέσω του λογισμικού PC Suite (υπάρχει στο CD και στο Internet) και συνδέοντας την συσκευή με το καλώδιο μπορείτε να την αναβαθμίστε και μόνος σας.

Το Ν95 έχει πρόβλημα μπαταρίας - είναι πολύ ενεργοβόρα συσκευή. Ένας γνωστός ξεκινάει την μέρα του με δεύτερη μπαταρία στην τσέπη.

Anonymous said...

Όταν καμιά φορά θέλομεν στο κινητό μας να συγκράψομεν και από το χείλος του γκρεμού να αποστείλομεν ένα μήνυμα, το μήνυμα που ο καθείς περιμένει, υπό το τεχνολογικό σκότος και μέσα στα αρώματα της τηλεθέασης, εν τη συγγραμμικότητι των νυφοπάζαρων - των σημερινών και των προκατακλυσμιαίων – ως στιγμιαία εκφόρτιση χιλίων πυκνωτών, ή ως ήχος παλμικός, ρευστός, της οχείας ερπετού απείρου ιξώδους, υψώνονται πίδακες ζοφεροί, ωρισμέναι λέξεις, λέξεις-χρησμοί, λέξεις ενώσεως ψηφιακής και κορυφαίας, λέξεις με σημασίαν ακαταμάχητον δια το παρελθόν και δια το μέλλον, αι λέξεις "ανανέωση χρόνου συνομιλίας", "Σε αγαπώ", και "πριν εκτελωνίσουμε τελειώνει η τηλεκάρτα", και, αιφνιδίως, ως ζυγοσταθμίσεις που μεταιωρούμενες αυτοκαταργούνται, ή ως σφαγή αφίξεως ορμητικού ρετρό εις υπογείους αρτηρίας των τοξικοεξηρτημένων, και αι λέξεις: "ο ουρανός θα με πλακώσει μέχρι την τελευταία δόση", "η κόκα κόλα είναι φόλα", "ιδιωτικοποιήσατε τη vodafone airways ιδιωτικοποιήσατε τους νεκρούς", "σύνταξη στα 70", "ψηφίστε Μπένυ και θα ζήσετε", και "θέλω να μην είμαι ο μικροαστούλης μα δεν επιτρέπω εγώ να γίνεται».

Dormammu said...

Όπως είπε κι ο ΝΔ, η καλύτερη λύση είναι να κατεβάσεις τον Nokia Software Updater και να κάνεις την αναβάθμιση σπίτι σου. Όταν πήγα σε κατάστημα της Alpha Copy και τους ρώτησα, μου είπαν ότι θα έπρεπε να τους αφήσω το τηλέφωνο 10 εργάσιμες ημέρες στο service (!!!) για μια δουλειά που στο σπίτι δεν χρειάζεται παρά μόλις 15 λεπτά.

Kαπα said...

Ειλικρινά, σας ευχαριστώ πολυ για τις συμβουλές σας! (Μόλις έχω νέα, θα σας ειδοποιήσω.)

Καλή σας νύχτα.

Με εκτίμηση

Κάπα

SK said...

Ο giannis είπε...
ΝΔ, οι συσκεύες είναι φτηνές γιατί επιδοτούνται από τις τηλεφωνικές εταιρίες. Αυτό είναι φαινόμενο καθαρά ευρωπαικό που τώρα πάει να αρχίσει να λειτουργεί και στην Ασία
---

giannis, και στις ΗΠA η επιδότηση συσκευής είναι κανόνας, οπότε δεν είναι μόνον ευρωπαîκό το φαινόμενο.

Ο nikos dimou είπε...

Στις ΗΠΑ όμως δεν χρησιμοποιούν GSM - παρά μόνο σε λίγες περιοχές.
---

Αυτό ίσχυε πριν από χρόνια. Τώρα πλέον το GSM είναι εξίσου κοινό και στις ΗΠΑ. Π.χ., ιδού το coverage map της ΑΤΤ.

Nikos Dimou said...

Καλημέρα!

Ξύπνησα στις 6 γιατί το εσωτερικό μου ρολόι νόμιζε πως είναι 7 (ήταν μέχρι χθες). Με χαρά είδα πως υπήρχαν τέσσερα σχόλια στην αναμονή για moderation - δυστυχώς ήταν όλα από τα μη δημοσιεύσιμα του "Σαλτάρω"...

Nikos Dimou said...

Ο "σαλτάρω" είναι ο πιο τακτικός σχολιαστής των blog μου από την πρώτη μέρα. (Πριν, για χρόνια, μου έστελνε ανάλογα μηνύματα με e mail). Από τα σχόλιά του δημοσιεύεται περίπου το 10%.
Τα χωρίζω σε τέσσερις κατηγορίες:

α) λογικά και συνήθως χιουμοριστικά - ελάχιστα - δημοσιεύσιμα

β) Σουρρεαλιστικά, αυτόματης γραφής, ονειρικά και επιτυχημένα - δημοσιεύσιμα

γ) το ίδιο αλλά αποτυχημένα - απλώς ασυνάρτητα - μη δημοσιεύσιμα

δ) β) ή γ) αλλά χυδαία - μη δημοσιεύσιμα.

Δεν έχω καμία ένδειξη για την ταυτότητά του αλλά το ύφος του είναι αναγνωρίσιμο.

Somebody961 said...

"Τα φετεινά 400άρια του χρόνου θα κάνουν 250..."

Η καλύτερη παγίδα για να μην πάρουμε ποτέ!

Οταν τα 400άρια θα κάνουν 250, τα τότε 400άρια θα έχουν τέτοιες δυνατότητες που τα 250άρια τότε θα είναι τόσο ξεπερασμένα που δεν θα τα θέλουμε..
Οτι γίνεται δλδ σήμερα για τα περσινά 400άρια.

Εγώ το βλέπω αλλιώς.
400-250=150.
Αρα, πληρώνω 150 το χρόνο για να το έχω 12 μήνες περισσότερο. :)

takis vasilopoulos said...

Eχω ενα nokia 5300 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος αν εξαιρεσεις την μπαταρια ( διαρκει το πολυ 2 μερες ) ....

Δεν εχω καταλαβει κατι,για την ποιοτητα της οθονης τι μετρα κυριως τελικα,το ποσα χρωματα εχει ή η αναλυση της ( π.χ 240*320 ) ?

Απο οτι εχω καταλαβει η αναλυση πρεπει να ειναι το κυριοτερο ( ? )

Η μηπως και τα περισσοτερα χρωματα το κανουν και ποιο ζωντανο?

Nikos Dimou said...

Τάκη και η ανάλυση μετράει αλλά και τα χρώματα. Δες το και στον υπολογιστή σου - όταν ρυθμίζεις την οθόνη, αριστερά υπάρχει δείκτης που ελέγχει την ανάλυση και δεξιά άλλος ρυθμίζει τα χρώματα (16bit-32-bit). Και τα δύο στο μάξιμουμ δίνουν το όπτιμουμ...

Somebody961 said...

Μετράει επίσης σε μεγάλο βαθμό να έχει ρυθμίσεις φωτεινότητας κ κοντράστ.
Είναι πολύ 'σπάσιμο' την ημέρα να μην την καλοβλέπεις και την νύχτα να σε στραβώνει..

Nikos Dimou said...

Somebody το Nokia E65 έχει έναν αυτόματο αισθητήρα που ρυθμίζει φωτεινότητα ανάλογα με τις συνθήκες.

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ των κινητών. Στο eBay πουλιούνται άπειρα πειραγμένα iPhone που δουλεύουν με κάθε δίκτυο GSM σε πολύ λογικές τιμές. Ριξτε μία ματιά ΕΔΩ.

Τι Nokia καιS/E: με το iPhone ρίχνεις δίμετρη στα δύο μέτρα!

Yannis H said...

Με τη NOKIA, επειδή λόγω διαμονής στη Φινλανδία ήμουν το πρώτο τους πειραματόζωο για τη φωνητική αναγνώριση στα ελληνικά, έχω τη θεωρία ότι τους έβαλα bug: αν δεν δουλεύει, προσπάθησε να μιλήσεις με βαρύ ‘λάμδα’ :)

Πέρα από αυτά, δεν ξέρω αν ακούστηκε κάτι για το νόμο που αναμένεται στην Ιταλία, περί περιορισμού των blog, επιβολή φόρου, μίσθωση ‘δημοσιογράφου΄, επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση ανάρτησης ψευδών ειδήσεων, κτλ. Αντιμετωπίζουν δηλαδή τα blogs σαν εκδοτικές εταιρίες. Δεν πιστεύω ότι θα περάσει ο νόμος – αλλά έχει ενδιαφέρον (κι ακόμα περισσότερο, ότι τον υποστηρίζουν όλοι οι βουλευτές). Πληροφορίες εδώ και (πιο ψύχραιμη ματιά, αλλά δυστυχώς στα ιταλικά) εδώ

andy dufresne said...

Η απουσία του broccoli με αναγκάζει να σας καταθέσω το report πωλήσεων κινητών τηλεφώνων για το 1ο τρίμηνο του 2007.

Η συνολική πίτα αυξήθηκε μόνο κατά 12% (συνήθως η αύξηση ήταν της τάξης του 20%), φθάνοντας τις 250 εκ συσκευές.
Η πρόβλεψη για ολόκληρο το 2007 είναι 1,1 δις συσκευές!

Η Nokia αγγίζει ιστορικά ρεκόρ μεριδίου αγοράς, ξεπερνώντας το 36% της πίτας (από 33% πέρσι), δηλαδή κάτι σαν 90 εκ συσκευές (σε ένα τρίμηνο θυμίζω!).

Η Motorola υποχώρησε στο 18% (από 22%), παραμένει όμως 2η, κρατιέται ψηλά λόγω πωλήσεων στις ΗΠΑ, αν και η τεχνολογία της είναι εποχής Clinton...

Τρίτη είναι εδώ και καιρό η Samsung με 13% (ας όψονται οι σχιστομάτ αγορές) και τέταρτη και καταϊδρωμένη η Sony Ericsson με 9%, πουλώντας μόνο 22εκ συσκευές σε 3 μήνες...

Όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές μοιράζονται το υπόλοιπο 25% των πωλήσεων.


Μετά από αυτά ελπίζω οι νεαρές Φινλανδέζες του blog να συνειδητοποιήσουν ότι φιλοξενούν στην κωλότσεπή τους κάτι σαν... Toyota...

Η Motorola είναι κάτι σαν General Motors (και χειρότερη...)
και η Sony Ericsson ας πούμε ότι είναι κάτι σαν VW Group, δηλαδή Porsche
(τώρα που μας δικαίωσε και το ευρωπαϊκό δικαστήριο, θα την καταπιούμε τη ΦάουΒε...)

antvol said...
This comment has been removed by the author.
antvol said...

Ο/Η Nikos Dimou είπε...

Τι Nokia καιS/E: με το iPhone ρίχνεις δίμετρη στα δύο μέτρα!
---

Δηλαδή αν δεν υπολογίσεις σωστά και βγάλεις το iphone στο ένα μέτρο, τι ρίχνεις, πυγμαία; (εκτός κι αν κάτω από το, ας πούμε 1.80 το πολύ, η εντολή "ρίξιμο" απενεργοποιείται αυτόματα).

Nikos Dimou said...

antvol said...
Κι άντε και την έριξες, τι την κάνεις μετά;

------------------------------

Να σου στείλω σχετικό εγχειρίδιο με οδηγίες; Γιατί αν τις δημοσιεύσω το blog δεν θα λέγεται πια the joy of tech αλλά the joy of sex...

Nikos Dimou said...

Andy σωστές οι στατιστικές σου, αλλά έχει σημασία και η κερδοφορία. Εκεί η S/E έχει το μεγαλύτερο ποσοστό σε δείκτη κέρδων/τζίρου γιατί πουλάει περισσότερες upmarket συσκευές (σειρές W και K). Η σειρά Ν της Nokia δεν πέτυχε τα αναμενόμενα.

antvol said...

Ο/Η Nikos Dimou είπε...
...το blog δεν θα λέγεται πια the joy of tech αλλά the joy of sex...
---

Το συζητάμε, φαίνεται καλή ιδέα. Μόνο που τότε, εκτός από moderation, θα απαιτείται και γονική συναίνεση, οπότε το σύστημα ίσως γίνει λίγο περίπλοκο.

harrygrath said...

Σημασια εχει ποια εταιρεια κανει τα μεγαλυτερα κερδη...

Filomila said...

Antvol,

Δώσ'της γάλα, βοηθά στην ανάπτυξη.

Looooser said...

Nikos Dimou a dit...

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ των κινητών. Στο eBay πουλιούνται άπειρα πειραγμένα iPhone που δουλεύουν με κάθε δίκτυο GSM σε πολύ λογικές τιμές.
---

Κ. Δήμου δεν θα χρειαστεί καν να τα αγοράσετε πειραγμένα. Στη Γαλλία, που είναι η πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα στην οποία θα κυκλοφορήσει το iPhone, η Apple φαίνεται να προσανατολίζεται προς την προσφορά του ξεκλείδωτο, καθώς ο γαλλικός νόμος περί ανταγωνισμού απαγορεύει το "δέσιμο" του κινητού με την εταιρία (άλλο η επιδότηση).
Αλλά και περαιτέρω ήδη και στην αμερική έχουν κατατεθεί δύο μηνύσεις κατά της apple πάνω στο ζήτημα, ενώ η Sprint συμβιβάστηκε εξωδικαστικά με τους ενάγοντες σε class action, δίνοντάς τους έναν κωδικό για το ξεκλείδωμα του κινητού τους. Υποθέτω, λοιπόν, ότι στην (πιο φιλελεύθερη ως προς τις τηλεπικοινωνίες) Ευρώπη θα κυκλοφορούν ελεύθερα τα iPhone, ενώ ταυτόχρονα αλλάζει η τάση και στην άλλη όχθη.

dimg said...

yannis_h

Ήμουν και εγώ πειραματόζωο στη Νοκια Φινλανδίας το 2002 για τα Ελληνικά -- χωρίς βαρύ λάμβδα η δικιά μου προφορά οπότε μπορεί και να θέλει ενδιάμεση προφορά :)

Επ' ευκαιρία να πώ οτι αν και πρώην εργαζόμενος της Νοκια έχω χρησιμοποιήσει αρκετές συσκευές του ανταγωνισμού και την πιο βολική, που χρησιμοποιώ τώρα, βρήκα την Ε61 με το πληκτρολόγιο.

Αν μπορέσουν και διώξουν το symbian σύντομα, τα πράγματα θα γίνουν ακόμα καλύτερα.

Somebody961 said...

Ν.Δ. said: "Somebody το Nokia E65 έχει έναν αυτόματο αισθητήρα που ρυθμίζει φωτεινότητα ανάλογα με τις συνθήκες."

Κλαψ! Μάλλον έχω μείνει λίγο πίσω.. :(

Ασχετο:
Παρασκευή φεύγω για Βενετία (Πάτρα-Αγκόνα->Βενετία), Κροατία, Αυστρία, Αλπεις and some places in between.
Προτάσεις για μέρη;
Κύριος σκοπός είναι:
Αχτι για έξω, συγκρίσεις. (εδώ φοβάμαι)..
Και μέρη για όμορφες φωτό.
Διαδρομές, χωριά. Τέτοια.
Ν.Δ. Προτείνεις κάτι;

Ευχαριστώ.

Και για να είμαι κάπως στο θέμα: Με κοσμοκάρτα τι χρειάζεται για roaming;

Nikos Dimou said...

somebody
σε ζηλεύω! Ακόμα χειρότερα: σε φθονώ.

Όπου και να πας εκεί είναι όμορφα. Έχω κάνει πολλά ταξίδια στην περιοχή, χωρίς πρόγραμμα και πέρασα καλά και στο πιο άσημο αυστριακό χωριουδάκι.

Για roaming με κάρτα θα πρέπει να μιλήσεις με την εταιρία

Somebody961 said...

Ξεφύγαμε λίγο από το θέμα αλλά δεν πειράζει.

Ξέρεις Νίκο, μου φαίνεται τόσο απίστευτο που θα αφήσω για λίγο την ελλαδίτσα μας που η καρδιά μου, δεν ξέρω για τι από τα δύο θα σπάσει.
Επειδή φεύγω, ή επειδή (νιώθω πως την απατώ για λίγο, η πρώτη φορά), ή επειδή θα δω άλλα μέρη και θα με πληγώσει;..
Φοβάμαι το δεύτερο.. Αλλά η αλήθεια, αλήθεια.
Και την προτιμώ..

antvol said...

Ο/Η Somebody είπε...
Παρασκευή φεύγω για Βενετία (Πάτρα-Αγκόνα->Βενετία), Κροατία, Αυστρία, Αλπεις and some places in between.
Προτάσεις για μέρη;... Με κοσμοκάρτα τι χρειάζεται για roaming;

---

Ασφαλώς. Πηγαίνοντας για Πάτρα (προκειμένου να πάρεις το φέρυ), βγες στην έξοδο προς Ακράτα και στη συνέχεια πάρε το δρόμο που πηγαίνει προς Βαλιμή - Περιστέρα - Ζαρούχλα (28 χλμ από την Ακράτα και 178 χλμ από την Αθήνα). Εκεί θα συναντήσεις τη λίμνη Τσιβλού, ένα μαγευτικό μέρος για περίπατο, φωτογραφίες, πικνίκ κλπ. (άσε που, από κει, κάνεις όλα σου τα τηλέφωνα χωρίς να πληρώσεις για roaming).

alekos markellos said...

Καλη(σπέρα)μέρα :

O antvol πρότεινε μια εκπληκτική διαδρομή η οποία δεν κάηκε φέτος, καταλάθος.

Δε βαριέσαι, θα ΄ρθει η ώρα του.

Στην Ελλάδα όλα είναι θέμα υπομονής.

Όλα γίνονται, ακόμη και να συνέλθει το service της ΝΟΚΙΑ.

(Η επιστήμη έχει τεκμηριώσει την ύπαρξη άλλων διαστάσεων).

Οοοχι, δεν βάζω στοίχημα, θύμα είμαι.

Anonymous said...

Αγόρασα ένα P.D.A. (cingular 8525, στην Ευρώπη δεν ξέρω πως λέγεται...)καλό, με πολλές δυνατότητες, αλλά μεγάλο σαν ψυγείο, και πολύπλοκο...

Ένα μήνα μετά βγήκε το iphone! Το πήρε ο άντρας μου, και το χρησιμοποιεί περισσότερο και από το τηλέφωνο που έχει για την δουλειά...(κάποιο palm trio).

Πολύ καλό και χωρίς προβλήματα!(κάτι ξέρουν και οι δίμετρες...) Προτέινω όσοι θέλετε ν'αγοράσετε τηλέφωνο να το περιμένετε...αξίζει το κόπο! Ακούστε και μία μετανιωμένη...που από ότι φαίνεται θα πληρώσει διπλά την αμαρτία της...

(Μπλόγκινγκ από iphone, πολύ πιο έυκολο και ευχάριστο!)

Νοκια έχω να πιάσω στα χέρια μου πολλά χρόνια...

antvol said...

Ο/Η Rallou είπε...
Ένα μήνα μετά βγήκε το iphone! ...
Πολύ καλό και χωρίς προβλήματα!(κάτι ξέρουν και οι δίμετρες...)
---

Ανεξάρτητα από το ότι δεν προτιμούμε όλοι τις δίμετρες, το iphone φοβάμαι ότι έχει δυο μειονεκτήματα:

α. Δεν δέχεται δεύτερη μπαταρία. Έτσι, αν η πρώτη πάθει κάτι, το δίνεις στο service, βγάζεις απ' το συρτάρι το παλιό σου κινητό, κι αρχίζεις να μετράς μέρες (ή και μήνες, αν η αντιπροσωπεία είναι σαν της nokia).

β. Δεν έχει ενσωματωμένο ραδιοφωνικό δέκτη. Κι όσοι ακούνε ραδιόφωνο περπατώντας, πρέπει να αγοράσουν το πρόσθετο γκαντζετάκι (κι άντε μετά να μπαζοβγάζεις καλώδια κλπ, αφήνω και το βάρος του, νομίζω 14 γρ).

Εν πάση περιπτώσει, κι όταν το iphone έρθει στη χώρα μας, ο ΝΔ, που, μέχρι τότε, θα 'χει αρχίσει να ψιλοβαριέται το καινούργιο του nokia, θα μας κάνει τη χάρη να το αγοράσει (το αυθεντικό, όχι σπασμένες εκδόσεις απ' το ebay κλπ), να το μελετήσει και να μας το παρουσιάσει.

Και μετά παίρνουμε τις τελικές μας αποφάσεις.

Nikos Dimou said...

Καλημέρα!

antvol & rallou για το iPhone έχω μία βασική αντίρρηση: βάρος! Όπως στα αυτοκίνητα έχω το όριο των 4,5μ και 1600 κιλών - έτσι και στα κινητά το όριό μου είναι τα 110γρ. Το πραβίασα κατά 4 για το Ε65 - αλλά δεν θα πάω στα 135! Είναι ενδιαφέρον ότι τελικά, παρόλο που μου αρέσει, χρησιμοποιώ περισσότερο την εναλλακτική μου συσκευή Sony Ericsson W880i λόγω βάρους (71γρ) και όγκου. Ούτε που την νιώθεις στην τσέπη!

Το ραδιόφωνο προϋποθέτει την χρήση ενσύρματων ακουστικών (που χρησιμεύουν ως κεραία) τα οποία έχουν εξοβελιστεί λόγω Bluetooth (στο αυτοκίνητο είναι και παράνομα.
Αυτή έλλειψη στο iPhone δεν με καίει. Blogging κάνω άνετα και από το Ε65 - με wi-fi, GPRS ή 3G (που επίσης δεν έχει το iPhone).

Dion.M. said...

alekos markellos said...

"O antvol πρότεινε μια εκπληκτική διαδρομή..."

Επειδή μελετώ μια ιστορικη-φυσιολατρική εκδρομή στην Πελοππόνησο, βλέπω ότι από την Ζαρούχλα υπάρχει δρόμος για Φενεό, και από εκεί για το Ελατόφυτο (τέως Μάζι-κάπου εκεί πρέπει να υπάρχει μια περιοχή που λέγεται Μαγέρου...) Εν συνεχεία υπάρχει δρόμος για την Κλειτορία (τέως Μαζέϊκα). Μια δυσκολία για όσους αναζητούν ιστορικές τοποθεσίες η αλλαγή των ονομάτων των οικισμών. Διαφορετικά αναφέρονται στα ιστορικά βιβλία και αλλιώς ονομάζονται τώρα.
Επί τη ευκαιρία, θα τσεκάρω και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στα βουνά και στις ερημιές...

Anonymous said...

Antvol,

το πρόβλημα της μπαταρίας δεν το πολυκατάλαβα...Η μπαταρία κρατάει για μέρες...βέβαια εξαρτάται από το πόσο το χρησιμοποιεί κανέις...(φωτεινότητα της οθόνης κλπ...)

Όσο για το ραδιόφωνο, εγώ δεν ακούω πια, οπότε δεν μπορώ να πω τίποτα γι'αυτό...

Και, με λίγα λόγια, λες, αν το εγκρίνει ο Ν.Δ. τότε...εντάξει...
...ΓΙΑΤΙ?

(ζήλεια/φθόνος και καλά....)

(...ο γάτος που εγκρίνει Α.Ε.Κ. και Subaru!!!!)

Anonymous said...

Στοίχημα!

Αν του χρόνου τέτοιο καιρό (περιπου)... έχετε iphone με κερνάτε σε ένα καλό εστιατόριο....αν όχι κερνάω εγώ...

Βάρος το iphone!...ίσα ίσα size matters...

Nikos Dimou said...

Rallou said...
(...ο γάτος που εγκρίνει Α.Ε.Κ. και Subaru!!!!)

----------------------------

Και η Subaru πάει καλά και η ΑΕΚ σκίζει (πρώτη στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, 6Χ6 νίκες - κανένα γκολ!).

Φυσικά δεν αποκλειεται να προσθέσω ένα iPhone στην συλλογή μου - αλλά δεν με βλέπω να κυκλοφορώ με ένα τούβλο που θα μου κατεβάζει την τσέπη. Για τον ίδιο λόγο που δεν μακροημέρευσαν τα Ρ900i και Ρ990i της Sony Ericsson

Anonymous said...

O.K. Νικο,

πλάκα έκανα...
Α.Ε.Κ είμαι και εγώ...για λόγους που δεν θυμάμαι πια...

"Τούβλο" το iphone, όμως, είναι σαν να λέμε... τούβλα οι πετρες των πυραμίδων...ίσα ίσα για μένα είναι και λίγο προς το μικρό...(γυναικείες ανησυχίες...χαχα!)

Κερνάω άμα είναι πάντως, αφορμή έψαχνα...

(Steve job's big fan here!!!)

Dion.M. said...

Rallou said...
Στοίχημα!

Αν του χρόνου τέτοιο καιρό (περιπου)... έχετε iphone με κερνάτε σε ένα καλό εστιατόριο....αν όχι κερνάω εγώ...

-----------
Τώρα αρχίζω να καταλαβαίνω πως δουλεύει το iphone με τις δίμετρες!... :-)

Nikos Dimou said...

rallou

κερνάω - κερνάς - my place or your place - anything as long as we meet!

Μόνο που πέφτει λίγο μακριά η California... άσε που είστε όλοι πυρόπληκτοι!

Φαίνεται πάντως ότι σας άναψαν φωτιές...

Somebody961 said...

"Για τον ίδιο λόγο που δεν μακροημέρευσαν τα Ρ900i και Ρ990i της Sony Ericsson"

Και άλλωστε δεν ήταν εξ αρχής δική σου επιλογή.
Δώρο ήταν το ένα τουλάχιστον, από όσο θυμάμαι (νομίζω το 990) στην περσινή σου ονομαστική εορτή.

ΥΓ: Είδες μνήμη? Και ας με ..φθονείς! :)

antvol said...

@ Rallou

α. Στα "συμβατικά" κινητά, αν χαλάσει η μπαταρία, αγοράζεις μια άλλη, αντικαθιστάς την ψόφια και συνεχίζεις. Όχι όμως και στο iphone, εκεί δεν μπορείς μόνος σου να επέμβεις, πρέπει να το στείλεις στον Steve Jobs να δει τι τρέχει (απ' ό,τι έχω διαβάσει). Και μέχρι να στο φτιάξουν πρέπει να βολευτείς με άλλο κινητό (ή σταθερό ή ταμ ταμ ή σύννεφα καπνού κλπ).

β. Το ραδιόφωνο χρειάζεται σ' όσους έχουν την αυτοκτονική συνήθεια να περπατούν στα αθηναϊκά πεζοδρόμια μ' ακουστικά στ' αυτιά (το τι μηχανάκι περνάει ξυστά δίπλα σου και το βλέπεις την τελευταία στιγμή δεν φαντάζεσαι).

γ. Ζήλεια και φθόνος για τον ΝΔ; ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΕΚΤΖΗ; Αν είναι δυνατόν, με προσβάλλεις.

Απλά, o άνθρωπος ξέρει από τεχνολογία, θ' αγοράσει το iphone, θα το δουλέψει, θα το αναλύσει, θα βρει τα δυνατά του σημεία, θα βρει και τα αδύνατά του, θα μας ενημερώσει. Λίγα είναι όλ' αυτά; (άσε που μπορεί και να μας συγχρηματοδοτήσει την αγορά). Μόνο θετικά στοιχεία λοιπόν περιέχει η εμπιστοσύνη μου στον ΝΔ, ειλικρινή κι ανιδιοτελή.

δ. Όσο για το subaru forester, θα είναι το προσεχές μου αυτοκίνητο, αρκεί, στην επόμενη έκδοσή του, να κόψει περίπου 20-30 πόντους και να φτάσει το πολύ μέχρι 4.20.

Et in Arcadia ego said...

@ dion.m

Ζαρουχλα - Φενεος , μια διαδρομη μεσα απο το πιο ομορφο δασος της Ελλαδας (ενταξει .. αν δεν παινεψεις το σπιτι σου)με ενα δρομο που η παλια C-180 περασε χωρις φοβο (οχι τετοια εποχη ομως). Οταν καταφερουμε και καψουμε και αυτο το δασος θα φυγω απο τη χωρα.

Anonymous said...

Ν.Δ. είπε...

"άσε που είστε όλοι πυρόπληκτοι"...

Γιατί εσείς δεν είσαστε;;;

(Btw anywhere!)

Dion,

διμετρη δεν είμαι, I wish...


(σταματώ την πολυλογία...ξεπέρασα τα μπλογκιακά όρια....)

Nikos Dimou said...

somebody

μνήμη ελέφαντα!

Somebody961 said...

"μνήμη ελέφαντα!"

Αχ τι μου θύμισες..
Μία αποτυχημένη τελικά σχέση μου το 2000 όπου, όταν ήθελε να κλείσει το παράθυρο στο αυτοκίνητο, έκανε την χειρονομία πως έπιανε την ...προβοσκίδα μου και την έβαζε μέσα ακουμπώντας την στην αγκαλιά της ή τυλίγοντας την στο κορμί της..

Δεν έπρεπε να θυμηθώ το 990.
Δεν έπρεπε.. :(

Δεν ξέρω τι αλλαγές είχε το 990.
Το Ρ800 που είχα πάρει πάντως για 'επαναστατικό' της εποχής ήταν απίστευτα δύσχρηστο και το άφησα στην άκρη.
Με τι αγαλλίαση επέστρεψα τρέχοντας στο Νοκια 6310..

Jerry said...

Κατ’ αρχήν να ευχηθώ καλορίζικο το Ε65. Δηλώνω φανατικός οπαδός της ΝΟΚΙΑ καθώς ποτέ δεν αγόρασα κινητό άλλης μάρκας.

Από την αρχή με κέρδισε το απλό μενού που είχαν όλες οι συσκευές της. Μερικές από τις καλύτερες που χρησιμοποίησα ήταν το 7110, το 6210, το 6610 και το 6230.

Η Χρυσή Λεμονόκουπα του ΝΔ δε με άγγιξε ποτέ καθώς ποτέ δεν είχα κάποιο πρόβλημα με τα προηγούμενα μοντέλα με αποτέλεσμα να μη χρειαστώ ποτέ το σερβις της ΝΟΚΙΑ.

Μέχρι πριν από 2 μήνες, οπότε παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα στο νεοαποκτηθέν Ε65!
Τα διάφορα μικροελαττώματα όπως: παντελής έλλειψη αντίστροφου χρονομέτρου, απ’ ευθείας εισαγωγή αριθμού από τον κατάλογο στο sms (τα οποία υπήρχαν στα μοντέλα που ανέφερα παραπάνω!) και οι ξαφνικές επανεκκινήσεις, αντισταθμίζονταν πλήρως από τη δυνατότητα να στέλνω mails, να διαβάζω dimoutech, in.gr και meteo.gr από το κρεβάτι μέσω του wi-fi.

Ήταν προς τα τέλη Αυγούστου λοιπόν, όταν προσπάθησα να δω τα mail μου λίγο πριν κοιμηθώ για να ανακαλύψω προς μεγάλη μου έκπληξη ότι το βουητό που ακουγόταν στο παρελθόν όταν φωτίζονταν τα πλήκτρα είχε εξαφανιστεί καθώς πλέον δεν φωτίζονταν! Σκέφτηκα ότι μάλλον θα χάλασε ο αισθητήρας και πως θα νομίζει ότι είναι μέρα γι’ αυτό και είναι απενεργοποιημένα.

Μπαίνοντας στο forum της ΝΟΚΙΑ διαπίστωσα ότι δεν ήμουν ο μόνος που είχε το ίδιο πρόβλημα.

Πήγα λοιπόν το κινητό στο γερμανό, απ’ όπου το αγόρασα και ήρθε η ώρα να θυμηθώ τον ΝΔ και τη χρυσή λεμονόκουπα…

Το κινητό ταξίδεψε μέχρι τη Φιλανδία όπου του άλλαξαν πλακέτα (νέο ΙΜΕΙ) και γύρισε σε 40 περίπου ημέρες.

Με πείραξε που έπρεπε να παραμείνω τόσο καιρό χωρίς το κινητό και ουσιαστικά να χάσω κάτι παραπάνω από ένα μήνα από την εγγύηση για σφάλμα το οποίο δεν ήταν δικό μου.

Πιστεύω ότι σε περιπτώσεις αναγνωρισμένου κατασκευαστικού σφάλματος το κινητό θα έπρεπε να αντικαθίσταται με καινούριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να αντικατασταθεί ένα κινητό ΝΟΚΙΑ δεν πρέπει να έχουν περάσει πάνω από 7 ημέρες από την αγορά του και δεν πρέπει να έχει πάνω από 30 λεπτά συνολικού χρόνου ομιλίας…

Με μεγάλη απογοήτευση κατέληξα στο ότι κάθε καινούριο προϊόν θα πρέπει να παραμένει λίγο καιρό στην αγορά, πρωτού επενδύσω σε αυτό, προκειμένου να γιατρέυονται οι παιδικές του ασθένειες.

Είναι πραγματικά εξαιρετικό κινητό όταν δεν είναι στο σέρβις της ΝΟΚΙΑ και δουλεύει όπως θα έπρεπε!

Nikos Dimou said...

jerry
φαίνεται λοιπόν πως ισχύει ακόμα η Χρυσή Λεμονόκουπα!

Ας ελπίσουμε πως θα είμαι τυχερός...

Filomila said...

ΝΔ said:
"...αλλά δεν με βλέπω να κυκλοφορώ με ένα τούβλο που θα μου κατεβάζει την τσέπη."


Αυτό να το προσέξεις Γάτε μου, δεν είναι ώρα τώρα να μας λέει ο Άντυ και για τις δικές σου τσέπες.

tassos georgakopoulos said...

Τελικά είναι από που φεύγεις και που πας. Μετα από πολυετη χρήση του SIEMENS me45 το Sony Ericson w850i μοιάζει σαν άλλαξα παπακι με πορσε. Oποτε το ΝΟΚΙΑ παει για το καινουργιο 5ετες!!!

harrygrath said...

Σωστος ο κανονας Δημου...

ΙΧ οχι..μικροτερο απο 4,5 μ.
& κινητο οχι ...ελαφρυτερο απο 110γρ.

Εν τω πολλω το ευ,που θα ΄λεγαν οι μη προγονοι...

Nikos Dimou said...

Αχ, βρε Χάρη

πρέπει να ζεις σε πολύ large κόσμο!

large parkings

large pockets...

harrygrath said...

Large but not Xtra -Large...

Ποία του ΙΧ τρυφη,αν δεν μπορεις να κατσεις σταυροποδι στο πισω καθισμα ?

Δεν ειναι τοσο το κόστος καθ' εαυτο αλλα η ψυχικη διαθεση. Οι Ευρωπαιοι γενικα πασχουν απο μικροτητα.Δεν εχουν large ψυχη.

Ακομα & τα σπιτια τους ειναι κουκλίστικα. Σταματουν στα 130τ.μ,εκει απ' οπου...αρχιζουν τα Αμερικανικα.

Unknown said...

@harrygrath
Στη Νέα Υόρκη τα σπίτια των μέσων εισοδηματιών είναι πολύ μικρά, πολύ μικρότερα από τα δικά μας. Αρκούνται στα 60-80 τ.μ. για 3 άτομα.

harrygrath said...

Οντως,οι ταινιες για ...Μαφια δειχνουν την αληθεια,οτι τα δ/σματα στη ΝΥ ειναι μεγεθους...Καλλιθεας. Γι' αυτο την λενε Γκοθαμ Σιτυ.

Η ουσια ειναι οτι λαοι με χωρο ελευθερο,με ξυλεια & λεφτα,οπως οι Σκανδιναυοι,δεν εχουν μεγαλωσυνη μεσα τους & απο μονοι τους φτιαχνουν κουκλοσπιτα.
Ειναι στο...DNA τους.

d3lta said...

Αν ταχθούμε με την άποψη ΝΔ βάζουμε πλώρη γιά Ε65, αν με αυτήν του Jerry ανακρούομε πρύμναν - προβλέπω το ποστ να οδεύει προς επεισόδιο Tom and Jerry...

Nikos Dimou said...

Μόλις έκανα αναβάθμιση λογισμικού του Ε65 μέσω υπολογιστή και Διαδικτύου. Προηγουμένος είχα κάνει backup όλο το τηλέφωνο (όχι απλό συγχρονισμό) πράγμα απαραίτητο γιατί η αναβάθμιση τα σβήνει όλα - και τις ρυθμίσεις. Ήταν φοβερά κουραστικό γιατί το καλώδιο σύνδεσης USB δεν κάνει καλή επαφή και πρέπει να κρατάς σφιχτά καλώδιο και συσκευή με τα δύο χέρια. Αν διακοπεί η επαφή όταν κάνεις απλό συγχρονσιμό δεν είναι προς θάνατο - αλλά στην αναβάθμιση είναι: η συσκευή μπορεί να καταστραφεί. Νόμιζα πως η υπόθεση θα κρατούσε λίγα λεπτά - κράτησε 25! Πιάστηκαν τα χέρια μου, έπαθα κράμπες... τελικά όμως τα κατάφερα. Ένα restore μετά και όλα μοιάζουν τέλεια. Ίδωμεν...

k2825 said...

Πάντως αν ενδιαφερόμουν για αγορά κινητού στην υψηλή κατηγορία τιμής - και ειδικότερα για κάποιο ντιζαϊνάτο μοντέλο - θα ανέβαλα την εξόρμηση μου στα ηλεκτρονικάδικα για μετά τις γιορτές … Κατά την γνώμη μου τo Apple iPhone θα αλλάξει τον κόσμο των συσκευών κινητής τηλεφωνίας στην κατηγορία του (κατ’ αναλογία με τα iPod).

Αν και γκατζετάκιας, είχα πάρα πολύ καιρό να ενθουσιαστώ πραγματικά με μια φορητή ηλεκτρονική συσκευή τόσο όσο με το iPhone.

Το μόνο πρόβλημα θα είναι η υποστήριξη του στην Ελλάδα αφού πρόκειται για revolutionary και όχι evolutionary περίπτωση συσκευής, που χαλαρά θα άξιζε κάμποσα βραβεία υποδειγματικού βιομηχανικού σχεδιασμού.

harrygrath said...

Μηπως καποια προιοντα ,σαν το iphone ειναι υπερτιμημενα ?

Τωρα που θα βγει & το Nissan GT-R στα Ε 60 χ.,θα τελειωσει & τη Πορσε...

Ο,τι δεν εχει VFM πρεπει να τελειωνει...

Nikos Dimou said...

k2825 said...
πρόκειται για revolutionary και όχι evolutionary περίπτωση συσκευής

--------------------------------

revolutionary είναι το design - τεχνολογικά δεν είναι τόσο εξελιγμένη: ούτε καν 3G.

Dormammu said...

Νίκο, μπορείς να μου πεις την version του προηγούμενου λογισμικού του Ε65 και αυτήν που τοποθετήθηκε με την αναβάθμιση?

Μέ έπεισες και το αγόρασα στην γυναίκα μου και παίζω απο χτές με το wi-fi στο σπίτι που έχω ασύρματο δίκτυο! Μπλογκάρω μέχρι κι απ' την τουαλέτα!

Έχει λογισμικό 1.0633.18.01 απο 11-1-2007. Σε τι έκδοση το αναβάθμισες?

harrygrath said...

Λιγο ζ-μπρωξιμο να πιασουμε 100 & παμε για αλλο θεμα.
Πορσε εναντιον Φερραρι.
Μερσεντες-ΒΜW- Λεξους.

Stavros Katsaris said...

Καλησπέρα!
Καλορίζικο το νεο ΝΟΚΙΑ γάτε.
Αυτή η περίοδο με βρίσκει πρώτη φορά χωρίς ΝΟΚΙΑ.
Το τεέυταίο ήταν ένα Ν70.
Κάποια στιγμή μου πήρε ιο.
Το πήγα στο ΓΕΡΜΑΝΟ από όπου το είχα αγοράσει και μου ζητούσαν 60€ για αναβάθμιση.
Αποφάσισα να την κάνω μόνος μου!
Αγόρασα ένα καινούριο USB γιατί το παλιό αντιμετώπιζε τα ίδια και σε μισή ωρίτσα έτοιμο και τα 60€ στο παντελόνι μου!
Γενικά ήμουν ευχαριστημένος.
Όταν ήρθε η ώρα της αντικατάστασης πήρα S/E k800i
Τώρα είμαι σε έλγχο αγοράς.
Εχω προβληματιστεί και δεν μπορώ να αποφασίσω!
Θα δούμε.

panil said...

Πως σας φαίνεται η τιμή του εδώ : http://www.megamarket.gr/nokiae653g-p-46356.html
Και απ' ότι καταλαβαινω είναι σκέτη συσκευή.

Nikos Dimou said...

Kαλημέρα!

dormammu το λογισμικό του τηλεφώνου τώρα είναι το:

2.0633.65.01
03-10-07
RΜ-208

Πριν (αν θυμάμαι καλά) είχα την δική σου έκδοση.

(Για όσους δεν το ξέρουν το λογισμικό εμφανίζεται αν πληκτρολογήσετε *#0000#)

Jerry said...

Καλημέρα.

Νίκο, γιατί έκανες την αναβάθμιση; Είχες τίποτα προβλήματα; Λύθηκαν;

Επίσης, η ελληνική γλώσσα συμπεριλαμβάνεται ή όχι;

Εμένα εξακολουθεί να μου κάνει κάποια σποραδικά restart αλλά λέω να μη ρισκάρω αναβάθμιση ακόμα. (το έχω δεν το έχω 2 βδομάδες μετά το σέρβις)

Σ.σ. έχω την ίδια έκδοση λογισμικού με τον dormammu.

Υ.Γ. Απίστευτο bug αυτό με το καλώδιο! Από την πρώτη στιγμή!

Nikos Dimou said...

jerry

δεν είχα προβλήματα - αλλά κατά κανόνα κάνω πάντα τις αναβαθμίσεις.
Τα ελληνικά υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν.

harrygrath said...

Παμε ενα πιασαρικο θεμα για 200αρα,το οπτιμουμ των δημοφιλων ποστς.
Γραφουμε ιστορια...εδω μεσα & δεν το καταλαβαινουμε ( ακομα)...

Dormammu said...

@jerry: Στο Ν73 δεν είχα κάνει καμμία αναβάθμιση, όταν ξαφνικά το τηλέφωνο άρχισε να κάνει reboot απο μόνο του και να καθυστερεί να ανοίξει αρχεία και να στείλει μηνύματα. Μετά την αναβάθμιση του λογισμικού, έγινε πραγματικά άλλο τηλέφωνο. Μην το αμελείτε. Απλώς, πρώτα χρειάζεται ένα καλό back up!

Το σωστό να λέγεται said...

H Ericsson την 15η Οκτωβρίου έχασε το ένα τρίτο της αξίας της μετοχής της. Μετά από10 μέρες ανακοίνωσε κέρδη πού ήταν 36% λιγότερα από τον περασμένο χρόνο.
Το περιθώριο κέρδους της εταιρείας μειώθηκε από 21% σε 13%.
Η Nokia έχει κατορθώσει να επικρατήσει στην παγκόσμια αγορά με αποτέλεσμα η μετοχή της να έχει διπλασιασθεί σε ένα χρόνο.

Παρόλα αυτά διαφαίνεται η χρονιά του 2008 να είναι η χρονιά του Iphone ιδίως μετά την μείωση της τιμής τους από την Apple. Όλες οι Κορεάτικες εταιρίες σχεδιάζουν παρόμοια αντίτυπα του Iphone λόγω της τεράστιας επιτυχίας του στην Αμερικάνικη αγορά (1 εκ κινητά πουλήθηκαν σε 2-3 εβδομάδες).

Θα πέσει η Nokia στο ίδιο λάθος με την δυσκαμψία της σε αλλαγή στρατηγικής κατεύθυνσης που της κόστισε πριν δύο-τρία χρόνια μεγάλες ζημιές όταν οι Κορεάτικες εταιρίες γέμισαν την αγορά με shell design κινητά (χελώνες);
Τα Nseries όπως και το κινητό που μας παρουσιάζει ο Νίκος δεν φέρνουν καμιά τεχνολογική επανάσταση. Το Ν65 είναι ένα πολύ καλό κινητό αλλά απλησίαστο στην τιμή και λόγω των περιορισμών στις μπαταρίες και στους φακούς των κινητών σχεδόν άχρηστο σαν photo-video συσκευή.

Βρίσκω το σχέδιο του πληκτρολογίου του Ε65 παλαιολιθικό.
Ναι το συρταρωτό σχέδιο είναι καλό αλλά δεν μπορεί να λέγεται business phone χωρίς ένα καλό Qwerty πληκτρολόγιο και enterprise server email.
Το Blackberry Curve (Research in Motion, με Ελληνο-Καναδό συνιδιοκτήτη) είναι το πραγματικό business phone και έχει εξαιρετικό λογισμικό με δυνατότητες όχι μόνο Wi-Fi αλλά και GPS με οδικούς χάρτες.

Η προσφορά αγοράς από την Nokia της Navteq θα βοηθήσει την Nokia στον καινούργιο τεχνολογικό τομέα της ενσωμάτωσης οδικών χαρτών και GPS σε όλα σχεδόν τα κινητά αλλά χωρίς ένα μοντέλο με touch-screen οθόνη και έξυπνο λογισμικό σαν της Apple η τελευταία θα αφήσει στην Nokia τα ψίχουλα της Ευρωπαϊκής αγοράς και στο μέλλον της ΙνδοΚινέζοΛατινοΑμερικάνικης.

Το Iphone είναι χάρμα της ανθρώπινης εφεύρεσης στο τεχνολογικό παιχνίδι-εργαλείο.
Το πιάνεις στα χέρια σου και χαίρονται οι αισθήσεις, όραση, αφή, και ακοή όπως και το Blackberry με λίγο διαφορετικό τρόπο. Το βάρος του Iphone είναι αμελητέο και χρειάζεται γιατί έχει μια μεγαλύτερη και καλύτερη μπαταρία από τα άλλα κινητά.
Ίσως δεν είναι για το τσεπάκι στο πουκάμισο αλλά σίγουρα χωράει άνετα σε άλλα τσεπάκια.
Τα μαγαζιά της Apple είναι ασφυκτικά γεμάτα και έχουν τις μεγαλύτερες πωλήσεις ανά τετραγωνικό μέτρο από όλα τα άλλα μαγαζιά στα αμερικανικά εμπορικά κέντρα.

Είναι Η Tελευταία Tεχνολογία του 2007-2008 για τον φίλο του κινητού.
Το 2009 θα έχει ξεπερασθεί είτε από την RIM είτε από την ίδια την Apple.
Ίσως το γεγονός ότι σε κάθε χώρα μόνο μια τηλεφωνική εταιρεία θα το αντιπροσωπεύει να είναι το μεγάλο μειονέκτημα στην επικράτηση του Iphone..
Ο Steve Jobs είναι κολλημένος ακόμη στην ιδέα των μεγάλων κερδών χωρίς «μονοπωλιακή» επικράτηση στην αγορά. Το αιώνιο αουτσάιντερ.

Αυτό θα δώσει ευκαιρία στις εταιρίες κινητών με ανοικτό λογισμικό να προσφέρουν προσωπικό customization μαζί με χαμηλές τιμές.
Οι Κορεάτες και Ταιβανέζοι ξανάρχονται;


Άκης

Nikos Dimou said...

Kαλημέρα και καλό μήνα!

Όχι και όμορφο το Blackberry "σωστέ"! Σαν παντόφλα είναι. Όσο για το querty πληκτρολόγιο, το είχα στα S/E Ρ900i & Ρ990i και στα Qtek - με το στάνταρ πληκτρολόγιο και Τ9 γράφω πολύ πιο γρήγορα. Το πληκτρολόγιο του Ε65 είναι από τα καλύτερα.

ΑΝΩΝΥΜΟΣ said...

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι εδώ που έχουν μαζευτεί τόσοι εξπέρ στο θέμα αυτό.
Θέλω να αγοράσω ένα κινητό που να κάνει δύο δουλειές:
1. Να δουλεύει σαν τηλέφωνο, δηλαδή να επικοινωνεί με άλλα κινητά και σταθερά τηλέφωνα.
2. Να επικοινωνεί μέσω email με υπολογιστές.
Βάρος, αισθητική, φωτογραφίες κλπ μου είναι αδιάφορα. Θα πρέπει όμως να έχει ένα βολικό πληκτρολόγιο και καλή οθόνη.
Ποια είναι η φθηνότερη λύση (αγορά συν σύνδεση και λειτουργία) που θα προτείνατε;

Anonymous said...

We miss the real Nick!

Don't need geeks no more..

Nikos Dimou said...

Rallou said...
We miss the real Nick!

--------------------

Me too!

Nikos Dimou said...

glob

Οποιοδήποτε τηλέφωνο μεσαίας κατηγορίας (150-250€) τα κάνει αυτά. Δοκίμασα προσφατα το Sony Ericsson K550i - κοστίζει λιγότερο από 200 και κάνει τα πάντα.

Stavros Katsaris said...

Καλημέρα και καλό μήνα!
Πραγματικά το s/e k550i τα κάνει όλα και συμφέρει.
Το έχει η σύζυγος και το ζήλεψα.
Κοστίζει τα μισά από το δικό μου και κάνουν ακριβώς τα ίδια πράγματα!

Anonymous said...

@ Ν.Δ.

Αντε πια, πόσο θα περιμένουμε...

ΑΝΩΝΥΜΟΣ said...

ND

Υποθέτω ότι τα 200€ είναι μόνο για την αγορά. Η σύνδεση και η λειτουργία; Υπάρχουν και καρτοτηλέφωνα σ' αυτή την κατηγορία;

Nikos Dimou said...

glob
τα 200 είναι για αγορά χωρίς σύμβόλαιο σύνδεσης (αλλιώς μπορεί να σας έρθει και τζάμπα). Αν το πάρετε χωρίς σύνδεση μπορείτε να του βάλετε κάρτα - αλλά αν κάνετε εντατική χρήση συμφέρει το συμβόλαιο. Αν έχετε πολύ Internet μπορείτε να πάρετε και ένα πακέτο Διαδικτύου με το συμβόλαιο θα σας έρθει φτηνότερα.

giant13 said...

Καλημέρα και καλό μήνα,

Μήμπως ο οικοδεσπότης γνωρίζει πως βλέπω την έκδοση λογισμικού στο SE Κ750ι;

Εκανα αναβάθμιση προχθές απ το site της SE, αλλά δεν βλέπω να άλλαξε και τίποτα διακριτό από το λειτουργικό που είχε προηγουμένως.

ΑΝΩΝΥΜΟΣ said...

Nikos Dimou said...
glob
τα 200 είναι για αγορά χωρίς σύμβόλαιο σύνδεσης (αλλιώς μπορεί να σας έρθει και τζάμπα). Αν το πάρετε χωρίς σύνδεση μπορείτε να του βάλετε κάρτα - αλλά αν κάνετε εντατική χρήση συμφέρει το συμβόλαιο. Αν έχετε πολύ Internet μπορείτε να πάρετε και ένα πακέτο Διαδικτύου με το συμβόλαιο θα σας έρθει φτηνότερα.
-------------------------------
Δεν θα κάνω καθόλου εντατική χρήση και καθόλου Internet. Μόνο email. Επομένως καταλήγουμε σε καρτοκινητό; Ποιο θα είναι το μηνιαίο κόστος αν κάνω ας πούμε 30 τηλεφωνήματα του ενός λεπτού και στέλνω 30 email το μήνα; Ποια είναι η φθηνότερη εταιρεία στην περίπτωση αυτή;

Somebody961 said...

Για το 550i η κοσμοτέ ζητάει με συμβόλαιο 90-100€ (δεν θυμάμαι ακριβώς).
Τελικά, προτίμησα να μείνω με την κοσμοκάρτα όπου μπορείς σε έως 2 αριθμούς (ίδιου δικτύου) να μιλάς με χρέωση 1cent/λεπτό.

Αυτή η μαγική λέξη "δωρεάν" σε χρόνο ομιλίας είναι νομίζω μεγάλη παγίδα.
Π.χ.: 20€ πάγιο για 90min 'δωρεάν' ομιλία. (τόσο περίπου είναι)
Κόστος: 22c/λεπτό.
Και τα δίνεις είτε κάνεις τηλέφωνα είτε όχι.
Ελάχιστα λιγότερο δλδ από την κοσμοκάρτα!

Για άλλα προγράμματα δεν ξέρω. Κάτι ανάλογο φαντάζομαι.

Nikos Dimou said...

giant 13
την ώρα που κάνεις την αναβάθμιση λέει από ποιο σε ποιο. Δεν έχω βρει το κόλπο για να το δεις μετά, αλλά πάρε το 80111810810 μάλλον θα σου πούνε.

Nikos Dimou said...

glob
τα προγράμματα λλάζουν συνεχώς και μόνο επιτόπου θα βρεις άκρη (αν βρεις).

Πάντως somebody εγώ με 27€ (Wind) έχω 240 λεπτά ομιλίας.

ΑΝΩΝΥΜΟΣ said...

Somebody said...
Για το 550i η κοσμοτέ ζητάει με συμβόλαιο 90-100€ (δεν θυμάμαι ακριβώς).
Τελικά, προτίμησα να μείνω με την κοσμοκάρτα όπου μπορείς σε έως 2 αριθμούς (ίδιου δικτύου) να μιλάς με χρέωση 1cent/λεπτό.
---------------------------
Είχα πάει παλιότερα στην κοσμοτέ και μου είχαν πει κάτι για i-mod. Αυτό έχετε;

antvol said...

Για όσους μιλούν λίγο στο κινητό, η wind έχει ένα πρόγραμμα συμβολαίου, το wind 1, το οποίο, τουλάχιστον σύμφωνα με το site της εταιρείας, παρουσιάζει δύο μεγάλα (σε σχέση με την καρτοκινητή) πλεονεκτήματα:

α. Δεν έχει πάγιο (μόνον εφάπαξ τέλος 25 ευρώ) και, το σπουδαιότερο,

β. Έχει χρέωση ανά δευτερόλεπτο, ακόμη και για τα πρώτα 30.

Όταν ρώτησα σε κατάστημα wind, είδα την κοπέλα λίγο απρόθυμη να το πουλήσει, άρχισε (και σωστά) να μου αναλύει τα άλλα προγράμματα, με προπληρωμένο χρόνο.

Όποιος ενδιαφέρεται, ας το ψάξει περισσότερο, είδα και τις χρεώσεις και νομίζω ότι, για όσους μιλούν από ελάχιστα έως λίγο, είναι το πιο τίμιο πρόγραμμα

(η πληροφορία αυτή παρέχεται δωρεάν. Τυχόν donations μόνο στον blog administrator).

giant13 said...

Ευχαριστώ πολύ γιά την πληροφορία, οικοδεσπότα μου

tassos georgakopoulos said...

Ο/Η Rallou είπε.......
Don't need geeks no more
..................................

Ι agree entirely !!!!!!

ΑΝΩΝΥΜΟΣ said...

Nikos Dimou said...
glob
τα προγράμματα λλάζουν συνεχώς και μόνο επιτόπου θα βρεις άκρη (αν βρεις).
--------------------------
Αυτό φοβάμαι κι εγώ, ότι δεν θα βγάλω άκρη. Είχα πάει παλιότερα στην κοσμοτέ και τελικά δεν κατάφερα να καταλάβω τι μου λέγανε.

athanasia said...

Όπως και σ' ορισμένα άλλα μη τεχνολογικά ζητήματα (π.χ. Σπυρόπουλος), συντάσσομαι με τη Ραλλού...

Somebody961 said...

@glob:
Απλή κοσμοκάρτα έχω. Το imode είναι κάτι που ποτέ δεν με ενδιέφερε.
Μπορεί να το έχω και να μην το γνωρίζω!

Προσωπικά προτιμώ την κοσμοτέ επειδή λόγω συχνότητας έχει μικρότερη ακτινοβολία (παλιά είχα panafon και πάνω στο λεπτό ζαλιζόμουν) και δεν έχει φαινόμενα αντηχήσεων-καθυστερήσεων στον ήχο και άλλα που είχα δει τότε.
Επιπλέον έχει εξαιρετική κάλυψη.
Εχω ταξιδέψει την Ελλάδα κ δεν με έχει αφήσει πουθενά.

Δημήτρης ηλεκτρολόγος said...

Καλό μήνα.

@ giant 13

Για να δεις την έκδοση του λογισμικού στο Κ750ι, και όχι μόνο, πας στα κρυφά μενού δηλαδή :
Από την κεντρική οθόνη πατάς συνεχόμενα τα πλήκτρα >*<<*<*<
Όπου < και > αριστερά και δεξιά το joystick αντίστοιχα.
Μετά πληρ.υπηρεσ. πληροφ.λογισμ.
Υποπτεύομαι ότι το ίδιο ισχύει και για άλλα μοντέλα της SE αλλά δεν μπορώ να το βεβαιώσω.

ΑΝΩΝΥΜΟΣ said...

Somebody said...
@glob:
Απλή κοσμοκάρτα έχω. Το imode είναι κάτι που ποτέ δεν με ενδιέφερε.
Μπορεί να το έχω και να μην το γνωρίζω!
-------------------------------
Αν η διεύθυνση e-mail έχει τη μορφή username@imode.gr έχετε i-mod.

Kαπα said...

Είχα την εντύπωση ότι χτες κατάφερα να αναβαθμίσω το Ν73. Σήμερα όμως κόλλησε ξανά. Φαίνεται πώς δεν έκανα κάτι σωστά. Θα το δώσω σε κάποιον ειδικό για να βεβαιωθουμε ότι δεν έγινε λαθος.

Με εκτίμηση

Κάπα

giant13 said...

@ Ηλεκτρολόγος,

Ευχαριστώ πολύ γιά τις οδηγίες.
Μπόρεσα και είδα τις διάφορες εκδόσεις του λειτουργικού.

harrygrath said...

Το μπλογκ δεν πρεπει να εκφυλιστει σε τσαταρισμα τεχνοφιλων...

Ενα ποστ χωρις ζουμι πρεπει να εχει κοφτη στα 100 σχολια...

Zoros said...

Καλησπέρα σε όλη την παρέα μετά από καιρό!

Πλέον για εμένα οι Windows Mobile συσκευές είναι μονόδρομος - κάθε άλλο software που φαίνεται λίγο. Άρα αυτή τη στιγμή μόνο τις νέες συσκευές της HTC γλυκοκοιτάζω (έχω ένα TyTN πρώτης γενιάς)...

Οι συσκευές της Nokia είναι ο σίγουρος δρόμος για τους περισσότερους, λόγω της ευκολίας χρήσης τους και του καλού φινιρίσματος.

Nikos Dimou said...

zoros
είχα κι εγώ διάφορα PDA με Windows Mobile - αρχίζοντας με την Κασιόπεια... Μετά 2 QTEK (που τώρα έγιναν HTC) με τελευταίο το S200. Ποτέ δεν με βόλεψαν σαν τηλέφωνα - ήταν organizer με πρόσθετο ένα τηλέφωνο...
Οι οθόνες αφής για πληκτρολόγηση αριθμών κλήσης είναι μπελάς.

-----------------

Χάρη πάψε να νοσταλγείς τις παλιές καλές (και κακές) μέρες, πάνε αυτές, πέρασαν ανεπιστρεπτί.

harrygrath said...

Ο παλιος σχολιαστης Ρασουλης ( απο το αραβικο Rasul ? ) τα ειπε σωστα...

Ολα τριγυρω αλλαζουνε
κι ολα τα ιδια μενουν
ο,τι περασε περναει
μα μπορει ν' αναστηθει...

Τσαταρισμα,το Αλτσχάιμερ του μπλογκ...

Anonymous said...

θα οργανώσω πραξικόπημα...Βλέπω έχω και υποστηρικτές...

:)

Anonymous said...

Γεια και χαρά σε όλους.
Το πρώτο μου σχόλιο μετά το κλείσιμο του doncat και με αρκετή ζαλάδα ομολογώ,αφού μου πήρε πάνω από ώρα να διαβάσω όλα τα σχόλια.
Είμαι φανατικός της Νοκια καιέχω αλλάξει γύρω στις δέκα συσκευές,με τελευταία την 6220 την οποία αντικατέστησα τον Ιούνη του 2006 με το Ν80.
Δεν είχα ποτέ παράπονο με καμία από τις προηγούμενες συσκευές και έπαθα αυτό που έπαθε ο jerry όταν χρειάστηκα σέρβις,μια και ξαφνικά σταμάτησε να συνδέεται με τον υπολογιστή.
Από τον φλεβάρη που το αφησα μου το παραδώσαν τον...Απρίλη αφού ταξίδεψε στην Φιλανδία για να αλλάξει πλακέτα!
Γενικά-κατά τα άλλα-πρόκειται για αξιόπιστη συσκευή με φωτογραφίες που θα ζήλευαν πολλές φωτογραφικές και αρκετά καλό βίντεο,MP3 με κρυστάλινο ήχο,γρήγορη-εύκολη σύνδεση με το pc,κλπ...
Το πήρα €637 αλλά τώρα η τιμή του είναι γύρω στα €450.
Καλό μήνα σε σένα don και σε όσους σε αγαπάνε.

Anonymous said...

Με συσκευές nokia είναι στρωμένος ο Γολγοθάς δρόμος.

Το σωστό να λέγεται said...

Ο/Η Nikos Dimou είπε...

"Όχι και όμορφο το Blackberry "σωστέ"! Σαν παντόφλα είναι. Όσο για το querty πληκτρολόγιο, το είχα στα "S/E Ρ900i & Ρ990i και στα Qtek - με το στάνταρ πληκτρολόγιο και Τ9 γράφω πολύ πιο γρήγορα. Το πληκτρολόγιο του Ε65 είναι από τα καλύτερα."

Καλό μήνα κυρ Νίκο.
Beauty is in the eyes of the beholder. Στην περίπτωση των κινητών αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κρατήσεις και να δουλέψεις στα χέρια σου το κινητό για αρκετές ώρες για να βγάλεις απόφαση αν είναι πραγματική η ομορφιά ή επιφανειακή.
Το πληκτρολόγιο του Ε65 μοιάζει σαν μικροσκοπική γκοφρέτα με τα τρία πρώτα πλήκτρα στρίμωγμα σχεδόν κάτω από την μικρή οθόνη.
Το ότι δεν είναι Qwerty δείχνει πόσο τηλεφωνικό μόνο (και ερασιτεχνικό) είναι.

Στην περίπτωση των Blackberry συμβαίνει η πραγματική ομορφιά να βρίσκεται μέσα τους όταν τα δουλεύεις σε τέτοιο σημείο που είναι αχώριστα από τους ιδιοκτήτες τους που τα λένε Crackberry λόγω εθισμού.
Χωράνε και άνετα στο τσεπάκι τα Curve. Ωραίες καμπύλες!

Το έξυπνο λογισμικό του BlackBerry μαζί με το εργονομικό του πληκτρολόγιο κάνουν ευχάριστη την συμβίωση.
Βασικά είναι ένα επαγγελματικό κινητό αν και παρέχει καλή μουσική και φωτο.

Το πρόβλημα με τα Nokia των ίδιων απαιτήσεων και διπλάσιου κόστους είναι το λογισμικό Symbian. Όταν η Nokia αγόρασε την αγγλική εταιρεία το 2004 κόλλησαν σε μια μόνο πηγή λογισμικού για τα κινητά τους. Όπως με τους συμπατριώτες τους κατασκευαστές τροχοφόρων οι Άγγλοι προγραμματιστές δεν δίνουν πολύ σημασία στο Quality Control με αποτέλεσμα software bugs στα πολύπλοκα λογισμικά των κινητών της Nokia.

Από τα πιο συχνά προβλήματα είναι το key ghosting όταν δουλεύοντας στα γρήγορα ακουμπάς δύο ή τρία πλήκτρα ταυτόχρονα με αποτέλεσμα να πηγαίνει το Symbian για ύπνο και να χρειάζεται reboot.
Αυτά τα πληκτρολόγια έχουν σχεδιασθεί και προγραμματισθεί για τηλεφωνικές κλήσεις με το ένα δάκτυλο και όχι πληκτρολόγηση με δέκα.

Βέβαια ο καθένας με τις ανάγκες τους αλλά αν αγοράζεις κινητό για τηλεφωνήματα και διασκέδαση δεν χρειάζεται να ξοδέψεις τα διπλάσια για να αγοράσεις ένα επίσης μη επαγγελματικό της Nokia.
Τα ασιατικά υψηλής ποιότητας ναι καλύτερα στην κομψότητα, διασκέδαση και τιμή από τα Nokia.
Samsung, LG, HTC κτλ. είναι μια σωστή εκλογή.

Αν και με το Iphone έχουν ένα πολύ σοβαρό αντίπαλο σε αυτό τον τομέα που μόνο με την αντιγραφή μπορούν να συναγωνισθούν.

Nikos Dimou said...

αχ "σωστέ" συγκρίνεις τα 7Χ10 χιλ. πλήκτρα του Nokia με τις ψείρες του Blackberry - αυτό κι αν είναι bias!

Yannis H said...

dimg, μου εξουδετέρωσες το bug – ευτυχώς! :)
Είναι ευχάριστο να βλέπεις τόσα άτομα να έχουν κάνει Φινλανδία (υποθέτω σαν φοιτητές στο Erasmus). Αναλογικά με τον πληθυσμό της και το που βρίσκεται, είναι πραγματικά εκπληκτικό – όταν το σύστημα διεθνοποίησης δουλεύει σωστά και με πρόγραμμα…

panil said...

Φρέσκα και ευχάριστα νέα :

Νέα τιμή από την επίσημη αντιπροσωπεία για το Ε65 330 ευρώ.
Στο συγκεκριμένο NOKIA CENTER δεν υπήρχε.
Τρέξιμο για να βρω διαθέσιμο και φυσικά με την νέα τιμή.
Στο γερμανό διαθέσιμο μεν αλλά σε τιμή πολύ πάνω απο τα 400.
Σε κατάστημα της Wind διαθέσιμο στα 385.
Και φυσικά πάντα μετά την γύρα τελικός προορισμός Πλαίσιο ένα τελαυταίο διαθέσιμο και 330 ευρώ.

Οκ το παίρνω.
Σκέτη συσκευή.
Ο,σε σημείο απελπισίας, εξυπηρετικός υπάλληλος επιμένει να κερδίσω λεφτά (!!!!) και προτείνει πρόγραμμα Cosmote με μηδενικό πάγιο ΚΑΙ επιδότηση που αναλύεται σε 6μηνη διάρκεια με πάγιο 9 ευρώ το μήνα (λόγω επιδότησης) και τιμή συσκευής με την επιδότηση 226 ευρώ και συνολική τιμή 280 ευρώ (226 + (9Χ6=)54 = 280).

Τώρα το νέο mocca/silver μου φορτίζεται για πρώτη του φορά και εγώ ξεκοκαλίζω τα φόρα για να βρω με μιας όλα τα tips 'n' triks για το μωρό μου.

Με γειά μας ;-)

Nikos Dimou said...

panos

με γειά - είναι καλό τηλέφωνο. Το έχω δύο μήνες και ακόμα με εκπλήσσει ευχάριστα.

Anonymous said...

@Ν. Δήμου:
Βάζουμε ένα στοίχημα ότι σε περίπου 6-10 μήνες θα γυρίσετε σε Windows Mobile; Η αλήθεια είναι μια! :P

Ας σοβαρευτώ!
Χρησιμοποιείται e-mail στο κινητό; Αν ναι μέσω κάποιας συγκεκριμένης υλοποίησης όπως Visto ή απλά μέσω του client του; (imap or pop3;) Αν ισχύει το δεύτερο πόσα περίπου mb καταναλώνεται το μήνα;

Nikos Dimou said...

Exposed Bone said...
πόσα περίπου mb καταναλώνεται το μήνα;


-----------------------------

Ελάχιστα. Έχω Wi-fi παντού και στο σπίτι και στο καταφύγιο και το χρησιμοποιώ για surfing, blogging & email. Το Ε65 έχει τέλειο Wi-Fi.

Anonymous said...

Σωστά,
Με τις τιμές που χρεώνουν τα mb το wifi είναι μονόδρομος για τους περισσότερους.

Το σωστό να λέγεται said...

7χ10 χιλιοστά!!
Τόσο μεγάλα;

Bias?
Όχι βέβαια, δεν χρειάζεται κανείς να έχει δάχτυλα πιανίστα αλλά ούτε και δάχτυλα ελέφαντα να γράψει μήνυμα στο κινητό.

Το πληκτρολόγιο του Ε65 γεννήθηκε από σχέδιο με πλατυποδία.

Το πληκτρολόγιο του Blackberry είναι πολύ sexy, σαν Γαλλοκαναδεζούλα.
Η μπαλίτσα στο κέντρο κινείται ολόγυρα σε όλες τις κατευθύνσεις σαν PC κι όχι μόνο σε τέσσερις όπως τα συμβατικά κινητά όπως το Ε65.

Nikos Dimou said...

Διευκρινήσεις:

Η τιμή του Ε65 είναι σήμερα 330 €.

Το πρόβλημα της φωνητικής κλήσης μπορεί να αντιμετωπισθεί αν κατεβάσετε από το Nokia Downloads άλλες φωνές: ελληνική ή και αγγλική των ΗΠΑ.

Anonymous said...

@Δήμου

Κάτι που είναι λογικό, το είχε ανακοίνωση η Nokia πριν 2-3 εβδομάδες ότι θα υπάρχει περίπου 30% μείωση στη τιμή

christosk said...

Δεν έχετε πρόβλημα όταν μπαίνετε σε site που χρησιμοποιούν flash 7 ή 8;

Anonymous said...

Σχεδόν κανένας browser για φορητές συσκευές υποστηρίζει (πλήρως) flash

KIRHATZI said...

Ευγενικά ζητώ να επιστρατεύσω τις γνώσεις σας. Το WIND PLUS NON-STOP παρέχει απεριόριστη πλοήγηση στο ιντερνετ μόνο με 3,49 ευρώ το μήνα? Ευχαριστώ για την απάντηση σας εκ των προτέρων

Nikos Dimou said...

MANGO
Καλύτερα να ρωτήσετε την Wind. Υποπτεύομαι πάντως ότι θα αφορά πλοήγηση μόνο στο Wind-Plus. Τα πακέτα Internet κοστίζουν πάγιο 30€ για 40ΜΒ...

Patsman said...

Κύριε ΝΔ, είμαι ανάμεσα σε δύο κινητά: το Sony Ericsson K850i και το φρέσκο LG KU990 Viewty. Πάνω κάτω έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, αλλά τείνω προς το πρώτο, γιατί το LG δεν έχει προστασία του φακού και φοβάμαι επίσης πως θα φθαρεί γρήγορα η οθόνη αφής.

Μήπως έχετε κάποια άποψη;

Nikos Dimou said...

Patsman
καμία σύγκριση. Τα LG είναι για φιγούρα (ωραίο design) αλλά ούτε η λήψη ούτε το λογισμικό συγκρίνονται με τα S/E. Aν δεν σου είναι απαραίτητα τα 5ΜΡ του Κ850 - προτείνω το S/E Κ810i με ισάξιο φακό, 3,2ΜΡ και τιμή 289€! (Πλαίσιο).

gerasimos74 said...

Διάβασα κ.Δήμου, ότι το Nokia E65 μπορεί να προβάλλει αρχεία Word, Excel & PDF.

Είναι όντως έτσι;
Και γίνεται η προβολή τους απρόσκοπτα;

Anonymous said...

Wind Plus ναι μεν αφορά την περιόριστη πρόσβαση στο Internet αλλά μόνο στην Port 80 (δλδ HTTP) και στην Port του pop3/imap/smtp

Unknown said...

όχι πάλι νόκια δεν θα το αντέξω ...
Τώρα που βγήκε το Κ850ι μας παρατάς.
:(

Anonymous said...

πολυ καλο κινητό κυριε νικο! το εχω εδω και μια βδομαδα και ειμαι πολυ ικανοποιημενος. εχει φυσικα τα αρνητικα του αλλα τα προσπερναμε. λιγο η μπαταρια δε μας τα λεει καλα βεβαια. το wifi με εχει εντυπωσιασει. msn, google maps και φυσικα opera mini στο χερι μας! (για μενα ειναι νεα πραγματα γιατι ποτε δεν ειχα καλο κινητό- pda). και παιρνει και gps με εξωτερικη κεραια. πολυ ευχρηστο και με παρα πολλες δυνατοτητες. και μου βγηκε και φθηνα με κατι επιδοτησεις και νεα συνδεση

Simos Kosmetatos said...

Καλησπέρα σας! Διαβάζω πάντα με ενδιαφέρον αυτά που γράφετε.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω, γιατί σε παγκόσμια κατάταξη η SE δεν τα πάει και τόσο καλά ενώ στην Ελλάδα ο νέος της διευθυντής βάζει στόχο να την κάνει νούμερο ένα στην αγορά το 2008 (άρα δεν είναι μακριά από την πρώτη θέση);

Γιατί μας αρέσουν τόσο πολύ τα SE εδώ;

Έχουν κάτι που αρέσει στους Έλληνες ή μήπως το Ελληνικό περιτύλιγμα (σέρβις, επικοινωνία, ενημέρωση) είναι εξαιρετικό σε σχέση με τις άλλες εταιρείες και μας τραβάει σαν Έλληνες ανεβάζοντας τις πωλήσεις και αποδεικνύοντας ότι το περιτύλιγμα είναι το ίδιο σημαντικό (αν όχι περισσότερο) από το δώρο;