Wednesday, September 5, 2007

Η ακύρωση της ακύρωσης

Αυτή η ιστορία είναι τόσο απίστευτη που πρέπει να διαβεβαιώσω ότι είναι αληθινή. Έχω και όλα τα δικαιολογητικά για να το αποδείξω.

Οι αναγνώστες του Dimoutech ίσως θυμούνται ότι γράφοντας για τα «διαβολικά δίκτυα» (13.8) είχα πει: να είστε προσεκτικοί αν αγοράσετε κάρτα σύνδεσης GSM για υπολογιστή με Vista. Οι περισσότερες δεν είναι συμβατές. Η Vodafone για τις κάρτες τύπου PCMCIA έχει λογισμικό (το 9.1 αντί του 7.1 για τα ΧΡ) που μπορείτε να κατεβάσετε από το site της. Αυτό λειτουργεί σωστά. Για τις μικρότερες κάρτες (τύπου USB ή PCI Express) τα πράγματα αλλάζουν.

Μεγάλη ταλαιπωρία πέρασα με μία κάρτα εξπρές της Wind (Merlin XU870 Express HSDPA) για την οποία με διαβεβαίωναν ότι λειτουργεί με το νέο λογισμικό (λήψη από το site) αλλά ουδέποτε λειτούργησε. Όπως και μία εναλλακτική λύση με USB, που μου πρότειναν. Στην Cosmote, πιο ειλικρινείς, δηλώνουν: «για Vista προς το παρόν, τίποτα».

Αυτό έγραφα τότε. Την κάρτα Merlin της Wind την επέστρεψα την άλλη μέρα. Πήγα με τον φορητό μου στο κατάστημα για να διαπιστώσουν την ασυμβατότητα με τα Vista. Χρειάστηκε να ξαναπάω για να επιστρέψω όλα τα σχετικά (κουτιά, θήκες κλπ.). Υπέγραψα και μία αίτηση να ακυρωθεί το συμβόλαιο που είχα κάνει (αξίας 720 € το χρόνο). Με διαβεβαίωσαν ότι το θέμα έληξε.

Αμ, δε! Μερικές ημέρες αργότερα μου έρχεται ο λογαριασμός της Wind για την κάρτα. Νέα – τέταρτη – επίσκεψη στο κατάστημα (δυστυχώς τα θέματα αυτά δεν ρυθμίζονται από το τηλέφωνο) για να διαμαρτυρηθώ. Ξαναστείλαμε την αίτηση στα κεντρικά (ευτυχώς κρατάω αντίγραφα από τα πάντα) και με διαβεβαίωσαν ότι το θέμα έκλεισε.

Όπου σήμερα πάω να τηλεφωνήσω από το κανονικό μου κινητό (σύνδεση Wind και αυτό) και ακούω μήνυμα ότι δεν είναι δυνατό να τηλεφωνήσω από αυτόν τον αριθμό. Παίρνω τηλέφωνο το 1260 και μετά από τρεις ανεπιτυχείς συνομιλίες πληροφορούμαι στην τέταρτη ότι ο αριθμός έχει ακυρωθεί κατόπιν αιτήσεώς μου!

Δηλαδή: αντί να ακυρώσουν την κάρτα sim με τον αριθμό της κάρτας δεδομένων που επέστρεψα, ακύρωσαν τον προσωπικό μου αριθμό φωνής που ήταν επάνω στην αίτηση σαν τηλέφωνο συνεννόησης! Και ξαφνικά είμαι χωρίς κινητό ενώ το συμβόλαιο της κάρτας express συνεχίζει να τρέχει!

Νέα συνεννόηση με τον υπεύθυνο του καταστήματος (κοντεύουμε να κουμπαριάσουμε) ο οποίος υπόσχεται για άλλη μία φορά να τακτοποιήσει το θέμα. Μόνο που επειδή απόγευμα τα γραφεία ήταν κλειστά και χρειάζονται και 24 ώρες (μία εργάσιμη) για να ακυρωθεί η ακύρωση – εγώ κινητό θα έχω σε δύο μέρες, δηλαδή την Παρασκευή (αν όλα πάνε καλά…).

Υ. Γ. Εντωμεταξύ έχω προμηθευτεί κάρτα δεδομένων Express της Vodafone η οποία λειτουργεί κανονικά με Vista. Αλλά μην το πείτε στην Wind πριν μου ακυρώσει την ακύρωση και επικυρώσει την άλλη ακύρωση…

107 comments:

harrygrath said...

Μιας & δεν μπηκε ακομα η σβαστικα,να σχολιασω...

Οπως λενε στο νοητοηλιο : sh*t happens...

Κι εκει η εξυπΕρετηση πελατων δεν ειναι ιδανικη...

Σαν διδαγμα,μπορουμε να ζητησουμε αυξημενη δικαιοδοσια για αλλαγες ηλεκτρονικα,μεσω σαητ,με κωδικο

Dion.M. said...

Είχα και εγώ μια τραυματική εμπειρία σήμερα!

Πριν λίγες μέρες είχα μήνυμα στον υπολογιστή μου, ότι η ετήσια προστασία με Norton antivirus symantec, που είχα πληρώσει πλησιάζει στο τέλος και πρέπει να κάνω ανανέωση της συνδρομής.

Πράγματι ξεκίνησα την διαδικασία, έβαλα τα στοιχεία μου και τον αριθμό πιστωτικής κάρτας αλλά πήρα μήνυμα ότι η κάρτα δεν γινόταν δεκτή.

Αφού προσπάθησα αρκετές φορές με τρείς κάρτες από διαφορετικές τράπεζες και πάντα έβγαινε το ίδιο μήνυμα άφησα την διαδικασία και την επανελάβα την επομένη.

Αυτό συνεχίστηκε για τρείς η τέσσερεις ημέρες με πάντα το ίδιο αποτυχημένο αποτέλεσμα.

Επειδή οι πιστωτικές κάρτες ήταν αποδεδειγμένα έγκυρες φαντάστηκα ότι για κάποιον λόγο έφταιγε ο υπολογιστής και τον πήγα εκεί που τον αγόρασα για να δούμε τί έφταιγε.

Προσπάθησαν και εκεί... Το αποτέλεσμα το ίδιο.

Μετά από προσπάθειες επικοινώνησαν με την symantec, όπου πληροφορήθηκαν το εξής καταπληκτικό.
Πράγματι υπήρχε πρόβλημα στις χρεώσεις των πελατών της εταιρείας και να κοιτάξω να ελέγξω τις πιστωτικές μου κάρτες διότι ενδέχεται να έχουν χρεωθεί τις αποτυχημένες προσπάθειες!!!

Αρχισα να παίρνω τηλέφωνα σε όλες τις τράπεζες. Πράγματι είχαν χρεωθεί οι κάρτες, δεν ξέρω ακόμα πόσες φορές, αλλά δεν μπορούσαν να ακυρώσουν οι τράπεζες τις χρεώσεις των καρτών.

Κατόπιν τούτου, μου υποσχέθηκαν από την symantec ότι θα μου επιστρέψουν τα χρήματα εφόσον τους προσκομίσω η τους στείλω τα στοιχεία. Λογαριασμούς καρτών, αριθμούς καρτών, ποσά, ID κ.λ.π.

Τι να προσθέσω... Ουδέν σχόλιο.
Ηταν το μόνο που δεν μπορούσα να φαντασθώ.

Nikos Dimou said...

dion.m.
Έχω πάθει ακριβώς το ίδιο και το έχω πάθει ΔΥΟ φορές!

Την μία όπως εσύ - την δεύτερη διότι ο κωδικός που μου έδωσαν δεν γινόταν δεκτός από το πρόγραμμα.

Την δεύτερη μάλιστα έχασα τα λεφτά μου γιατί δεν είχα φυλάξει την φόρμα παραγγελίας on line.

ΠΟΤΕ ΠΙΑ on line αγορά για Symantec. Αγοράζετε από μαγαζί - με τα ίδια χρήματα παίρνετε τρεις άδειες χρήσης!

s_pablo said...

Μια πρόσφατη ιστορία.

Μόλις έκανα νέα σύνδεση με Cosmote και είχα κάποια απορία-παράπονο σχετικά με τον πρώτο μου λογαριασμό.

Επί τρεις ώρες προσπαθούσα να επικοινωνήσω με το 1212 (τηλέφωνο εξυπηρέτησης πελατών) και μόνο εξυπηρέτηση δεν είχα, αφού έμενα μονίμως στην αναμονή και μετά η γραμμή έπεφτε.

Λίγο πριν αρχίσω να σπάω πράγματα από τα νεύρα μου, αποφάσισα να μπω στο site της Cosmote και να τους γράψω ένα οργισμένο (στα όρια του υβριστικού) μήνυμα για την απαράδεκτη εξυπηρέτηση.

Σε λιγότερο από 20 λεπτά, το κινητό χτύπησε και μια κοπέλα από την Cosmote μου έλυσε όλες τις απορίες.

Σκέφτομαι, βέβαια, ότι αν δεν είχα πρόσβαση στο ιντερνετ, ακόμα θα προσπαθούσα, αλλά βρήκα τον χρόνο απόκρισης τους πολύ ικανοποιητικό.

Ελπίς said...

Τραγελαφική ιστορία νεοελληνικής τρέλας και όχι μόνο! Για να συμπληρωθεί το σουρεαλιστικό σκηνικό μπορούμε να βάλουμε στοιχήματα για το πότε θα αποκατασταθεί η λειτουργία του κινητού;-)

Εγώ πάντως εύχομαι ταχεία αποκατάσταση!

SOLON said...

οπως είπε και ο χαρυ s.it happens.

Τα λάθη είναι ανθρώπινα

http://www.cnn.com/2007/US/09/05/loose.nukes/?iref=mpstoryview

(πως μπορω να βάζω links στα comments?)

lifer said...

Χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα.
Συγγνώμη για το γέλιο μου ,δεν είναι ειρωνικό αλλά μια τόσο απίστευτη ιστορία μόνο γέλιο βγάζει. Αντε , καλά ξεμπερδέματα.

giant13 said...

Παρόμοια ιστορία με τον dion.m.

Αγόρασα πριν μερικούς μήνες μέσω πιστωτικής και internet, τους κωδικούς για MP3 Encoding/Decoding στο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας και δημιουργίας dvd, STUDIO 9 της PINNACLE.
Μετά την συμπλήρωση και αποστολή της φόρμας και της ανάλογης χρέωσης, μου στάλθηκαν αμέσως μέσω email οι κωδικοί ξεκλειδώματος.
Η συνέχεια όμως ήταν πως μετά λίγες μέρες, ανά δεκαήμερο, μου έρχονταν email, με τα οποία μου ζητούσαν να καταθέσω στα κεντρικά της Γενικής Τράπεζας της Ελλάδας, το ποσό που είχα χρεωθεί μέσω πιστωτικής, αλλοιώς δεν θα μου έστελναν τους κωδικούς.
Φυσικά τα αγνόησα όλα, μέχρι που σταμάτησαν.
Δεν γνωρίζω όμως αν η PINNACLE έχει black list και με έχουν μαυρίσει γιά τυχόν μελλοντικές αγορές.

Apostolos said...

Δηλαδή κ. Δήμου, θέλετε να πείτε πώς όλα αυτά που τραβάτε είναι κυρώσεις για την ακύρωση της ακύρωσης που δεν επικυρώσατε την ακύρωση και πρέπει να πληρώσετε κύρωση;
Λογικό δεν είναι αυτό; (λολ)

proinos said...

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι στο θέμα της εξυπηρέτησης πελατών, οι περισσότερες μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν τα χειρότερα συμπτώματα λειτουργίας, δομής, λαθών, συμπεριφοράς και αδιαφορίας, με ανάλογα τμήματα δημοσίων υπηρεσιών.

Περιέργως δε, εκ μέρους του κοινού παρατηρείται μια περίεργη ανοχή στα φαινόμενα αυτά...

CROSSROADS said...

ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ (Τηλεφωνιας κλπ)... μαλλον προκειται για το συντομωτερο ανεκδοτο στο Διαδικτυο !
Εμπειρια απο VIVODI : 3 (ΤΡΕΙΣ) μηνες για να γινει η συνδεση και μεταφορα αριθμου απο τον ΟΤΕ, και μετα απο αλλεπαλληλα τηλεφωνικα βρισιδια... Το helpdesk λαμπει δια της απουσιας του, οποτε καλουσα τον σχετικο αριθμο ηταν κατειλημμενος και μετα απο αρκετη ωρα επεφτε...Περιμενω να κλεισει το συμβολαιο για να φυγω.
Το μονο που ενδιαφερει τις idiotic(ες) εταιρειες ειναι να αυξησουν το πελατολογιο τους, πενταρα τσακιστη δεν δινουν για το after sales...
Η χωρα ειναι Μπανανια για ολους αυτους τους καραγκιοζηδες : μας βλεπουν σαν "ιθαγενεις" που αγοραζουν υποτιμημενες υπηρεσιες σε υπερτιμημενες τιμες !!

CROSSROADS said...

συνεργασια με το LiFo...?????
χαρα στο κουραγιο σας !
Καλη τυχη, εγω παντως το διαβαζα συστηματικα μεχρι προσφατα που "σπαστηκα" με καποιες "εμμονες" τους και βαρεθηκα.
Αληθεια ποια στηλη θα κρατατε ;
Τεχνολογικη, κοινωνικη ή αλλη ;;

d3lta said...

το ποστ θα μπορούσε να τιτλοφορείται και "a brave new world", δυστυχώς ο μαγικός κόσμος της ψηφιακής τεχνολογίας που μας περιβάλλει είναι γεμάτος ανακολουθίες τέτοιου είδους - η ευτυχία εναλλάσεται με την δυστυχία (η οποία συνήθως συνοδεύεται από μέγιστη ταλαιπωρία) σε χρόνο dt.

είχα παρόμοια εμπειρία διπλών χρεώσεων με το mcafee antivirus, συνδρομητής από το 1998, στην αρχή δούλευε καλά, με την πάροδο του χρόνου βάρυνε πολύ, είχα κάθε χρόνο διπλές χρεώσεις και το help center τους ήταν εξόχως καφκικό - το πέταξα από το παράθυρο, εγκατέστησα avast και αααααχ ανάσανα...

γιά τους κατόχους norton να το ξαναπώ: πετάξτε το και εγκαταστήστε avast antivirus, είναι ελαφρύ, δουλεύει στο background απρόσκοπτα και γιά τους οικιακούς χρήστες είναι δωρεάν (η φιλοσοφία της εταιρείας είναι ότι με την δωρεάν διανομή συμβάλει στην αποτροπή μετάδοσης ιών).

το lifo κάθε πότε εκδίδεται?

Nikos Dimou said...

Καλημέρα

Το Lifo εκδίδεται κάθε Πέμπτη, είναι free press και η στήλη ("Υπερκείμενα") είναι προσωπική - ό,τι μου προκύψει.

Για τα χάλια του ιδιωτικού τομέα είχα γράψει πριν πολλά χρόνια ένα προφητικό κείμενο: "Η δημοσιοποίηση του Ιδιωτικού τομέα" όπου ανέλυα πόσο η δημοσιουπαλληλική νοοτροπία έχει διαβρώσει και τον ιδιωτικό. Θα το βρείτε ΕΔΩ

sadosadist said...

Harry σε καταλαβαίνω...

Τι να πεις κι εσύ εφόσον ο Γ.Παπανδρέου δήλωσε σε συγκέντρωση στο περιστέρι ότι: ''η χώρα έχει ανάγκη από ένα νεο πατριωτισμό, ο οποίος δεν σημαίνει μόνο υπεράσπιση των συμβόλων, αλλά και διασφάλιση του μέλλοντος για τις νέες γενιές.''

Μεταξύ άλλων επίσης τόνισε και το βαρυσήμαντο, ότι η ΝΔ διέλυσε τις κοινωνικές δομές που στηρίζουν τη γυναίκα και την οικογένεια.

υγ:

Η φράση: ''θέλει μια μέρα προκειμένου να επεξεργαστεί η αίτησή σας'' είτε πρόκειται για ακύρωση είτε για επικύρωση, ΜΟΥ ΣΠΆΕΙ ΤΑ ΝΕΎΡΑ ΠΙΑ. Ακόμα μου τηλεφωνούν από την cosmote για την προ εξι μηνών ακύρωση του συμβολαίου μου. Εκείνη η μέρα δεν θα τελειώσει ποτέ μου φαίνεται. Υπήρχε ένα εξοφλητικό υπόλοιπο 72 ευρώ από τον τελευταία χρήση μεταξύ του προτελευταίου λογαριασμού και πριν την ακύρωση, πήγα το πλήρωσα κράτησα ευτυχώς την απόδειξη και απ' ότι φαίνεται θα την φυλάω για πολύ.

υγ2:

Διπλο-τριπλοχρεώσεις έχουν γίνει σε πάρα πολλούς από online αγορές. Μήπως πρόκειται για πάγια τακτική;

Somebody961 said...

solon,
Κάνε το εξής απλό.
Εχε στο desktop ένα text αρχείο που να έχει μέσα το εξής:

(a href="url")Text to be displayed(/a)

Αντικατέστησε στο παραπάνω την παρένθεση με το σύμβολο του μικρότερου κ μεγαλύτερου αντίστοιχα (<,>).
Μετά, ότι λινκ θέλεις να παραθέσεις το κάνεις paste αντικαθιστώντας εκεί που λέει "url" και το κείμενο που θέλεις να παρουσιάζεται το κάνεις paste εκεί που λέει "Text to be displayed".

Αυτό κάνω εγώ μιας και μου είναι αδύνατον να θυμάμαι την σύνταξη κάθε φορά. :)

Οσο για τα προβλήματα φαίνεται πως πρέπει να επεκτείνουμε το γνωστό ρητό "αν δεν παντρέψεις, δεν χτίσεις και δεν μπλέξεις με δικηγόρους.." με το εξής ακόμα: Αν δεν μπλέξεις με κινητά και εταιρίες σύγχρονης (ως πότε για ελλάδα) τεχνολογίας, δεν ξέρεις τι θα πει ζωή!...

Το θέμα το συνδέω με το προηγούμενο του doncat όπου όλοι ψάχνονται να βολευτούν και, είχε αναφερθεί η τάση να αντιμετωπίζουν οι νέοι τις μεγάλες εταιρίες κάπως σαν δημόσιο (άσε μεγάλε, βρήκα δουλειά στη windvodote..) με τις γνωστές συνέπειες..

drunk tank said...

καλημέρα κύριε Δήμου.
δε μου αρέσει να γελάω με τέτοιες, τραγικές στην ουσία, καταστάσεις που ταλαιπωρούν τους συνανθρώπους μας, αλλά πραγματικά με κάνατε και γέλασα. ίσως φταίει και η δική σας νηφάλια τοποθέτηση και το χιουμοριστικό υστερόγραφο!
ας ελπίσουμε ότι δε διαβάζουν τα blog σας στη wind ή τίποτε ρουφιάνοι!
κρίμα που δε ζει ο μπουνιουέλ. θα μπορούσε να κάνει μια ακόμα όμορφη σουρεαλιστική ταινία!

Nikos Dimou said...

Να πούμε και μία καλή κουβέντα:

Το τηλέφωνό μου λειτουργεί!

Η ακύρωση ακυρώθηκε.

Ο μηχανισμός της Wind κινήθηκε αστραπιαία.

(Ελπίζω να γίνει σωστά η άλλη ακύρωση).

Nikos Dimou said...

Άλλη μία ιστορία με συνδέσεις και ακυρώσεις:

Ζήτησα να αναβαθμίσω τη γραμμή ISDN που έχω στα Κιούρκα σε μία (μικρής ταχύτητας) ADSL. Επειδή έχω ήδη ένα λογαριασμό Οτενετ είπα να μην ανοίξω και δεύτερο. Θα έκλεινα το router στο Ψυχικό και θα έμπαινα με το ίδιο ID+Password από Κιούρκα. Έτσι ζήτησα μόνο την γραμμή χωρίς σύνδεση.

Κανείς δεν με πληροφόρησε ότι: το να έπαιρνα επιπλέον μία σύνδεση connex θα μου στοίχιζε μόνο 1,5 € τον μήνα ενω θα έπαιρνα τζάμπα ασύρματο router & splitter και θα γλύτωνα 48 ευρώ που είναι το τέλος ενεργοποίησης. Συν ότι δεν θα χρειαζόταν ο μπελάς να κλείνω και να ανοίγω την σύνδεση.

Όταν τα έμαθα αυτά ζήτησα να αλλάξω την αίτησή μου. Αυτό όμως δεν γίνεται. Ακυρώθηκε και ξεκινήσαμε πάλι από την αρχή. Το router ήρθε αλλά η γραμμή αργεί.

Θα σας τηρήσω ενήμερους.

Somebody961 said...

χμ... Ιδέα!
Δλδ, αν κάποιος έχει στον χώρο του 2 τηλεφωνικές γραμμές και το pc του δύο θύρες ethernet θα μπορεί με 1.5€ επιπλέον να έχει την διπλή ταχύτητα?

Οπως κάποτε με τα διπλά modem!
Μου αρέσει η ιδέα μου! :)

Nikos Dimou said...

somebody
οι δύο χωριστές συνδεσεις δεν αθροίζονται...

και για διπλή ταχύτητα πρέπει η γραμμή να είναι διπλής ταχύτητας...

Somebody961 said...

Αυτό που μου αρέσει στους υπολογιστές είναι πως τα πάντα γίνονται!
Το πρόβλημα είναι το πως!
Η "ιδέα" μου τελικά είναι υλοποιήσιμη αρκεί να υπάρχει ένα load balancing router όπως λέγεται, π.χ. εδώ και να υποστηρίζει επίσης ο isp το dsl bonding.
Ο περιορισμός είναι πως αν οι γραμμές είναι πχ 1Mb τότε δεν θα μπορούμε να έχουμε ένα ftp session πχ με 2 αλλά αν ανοίξουμε και δεύτερο τότε και το δεύτερο θα πηγαίνει επίσης με 1.
Γίνεται βέβαια πολύ εξειδικευμένο και μιας και δεν είναι αυτό το θέμα μας, δεν θέλω να ξεφεύγω.

Το ερώτημα μου είναι το εξής:
Ωραία τα λέμε εδώ, λέμε τις ταλαιπωρίες μας.
Δεν θα μου άρεσε όμως να μείνει μόνον έως εδώ.
Μπορεί να γίνει κάτι, σύλλογος ή δεν ξέρω και γω τι άλλο ώστε να υπάρχει μία ευρύτερη ενημέρωση του κόσμου αφενός και αφετέρου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτό εδώ το 'βήμα' ως μια εν δυνάμει απειλή για όλους εκείνους που μας δουλεύουν 'ψιλό γαζί'...

d3lta said...

Nikos Dimou said...



Ζήτησα να αναβαθμίσω τη γραμμή ISDN που έχω στα Κιούρκα σε μία (μικρής ταχύτητας) ADSL. Επειδή έχω ήδη ένα λογαριασμό Οτενετ είπα να μην ανοίξω και δεύτερο. Θα έκλεινα το router στο Ψυχικό και θα έμπαινα με το ίδιο ID+Password από Κιούρκα. Έτσι ζήτησα μόνο την γραμμή χωρίς σύνδεση.

Κανείς δεν με πληροφόρησε ότι: το να έπαιρνα επιπλέον μία σύνδεση connex θα μου στοίχιζε μόνο 1,5 € τον μήνα ενω θα έπαιρνα τζάμπα ασύρματο router & splitter και θα γλύτωνα 48 ευρώ που είναι το τέλος ενεργοποίησης. Συν ότι δεν θα χρειαζόταν ο μπελάς να κλείνω και να ανοίγω την σύνδεση.

Όταν τα έμαθα αυτά ζήτησα να αλλάξω την αίτησή μου. Αυτό όμως δεν γίνεται. Ακυρώθηκε και ξεκινήσαμε πάλι από την αρχή. Το router ήρθε αλλά η γραμμή αργεί.

---------------------------

την ίδια ακριβώς σκέψη έκανα γιά την σύνδεση στο εξοχικό μου στο σούνιο χωρίς ουδείς να με ενημερώσει περί connex (ως γνήσιοι cons και εγώ μεγαλύτερος που δεν ρώτησα!)...

ακύρωσα και εγώ την αίτηση, έκανα νέα γιά connex, και σε μία εβδομάδα το είχα, γιά το στήσιμο του ρούτερ connex τα έχουμε ξαναπέι, μην συγχιζόμαστε μεσημεριάτικο (αυτά τέλη ιουλίου - αρχές αυγούστου)...

nikos dimou, προφανώς εννοείτε ότι η σύνδεση connex κοστίζει 1,5 € επιπλέον τον μήνα από την μετατροπή της γραμμής isdn σε adsl...

Resistentía said...

Το αντίθετο θα με εξέπληζε. Impossible (κατ' επέκτασιν: απίθανο, ψευδή)is nothing, πόσο μάλλον όταν βρίσκεσαι στην Ελλάδα.

Nikos Dimou said...

nikos dimou, προφανώς εννοείτε ότι η σύνδεση connex κοστίζει 1,5 € επιπλέον τον μήνα από την μετατροπή της γραμμής isdn σε adsl...

--------------------------

ακριβώς. Αλλά διαιρέστε και το 48 που γλυτώνω δια του 1,5 να δείτε πόσους μήνες θα είναι δωρεάν...

Nikos Dimou said...

Somebody said...
Ωραία τα λέμε εδώ, λέμε τις ταλαιπωρίες μας.
Δεν θα μου άρεσε όμως να μείνει μόνον έως εδώ.
Μπορεί να γίνει κάτι, σύλλογος ή δεν ξέρω και γω τι άλλο ώστε να υπάρχει μία ευρύτερη ενημέρωση του κόσμου αφενός και αφετέρου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτό εδώ το 'βήμα' ως μια εν δυνάμει απειλή για όλους εκείνους που μας δουλεύουν 'ψιλό γαζί'...

-------------------------------

Αυτό εξαρτάται από την εμβέλεια και την απήχηση του blog. Αν αποκτήσει αρκετό κοινό θα μετράει - όπως μέτραγε η στήλη μου στο RAM.

d3lta said...

έτσι είναι, αν θυμάμαι καλά υπάρχει εξάμηνη δέσμευση με υποχρέωση επιστροφής του ρούτερ και πληρωμή της διαφοράς σε περίπτωση νωρίτερης ακύρωσης - την οποία προφανώς ουδείς εχέφρων διανοείται να κάνει.

Anastassios said...

Εργάστηκα για 14 μήνες, σε κεντρική υπηρεσία γνωστής τράπεζας.

Και μπορώ να επιβεβαιώσω με απόλυτο τρόπο και το κείμενο του '85 και το σημερινό σχόλιο του ΝΔ.

Πίτσες, σουβλάκια, ατέλειωτα ντελίβερι από το πρωί ακόμα, πηγαινοέρχονταν στον όροφό μας. Το χαρτομάνι πήγαινε στην άκρη(τουλάχιστον 2 φορές τη μέρα) και τη θέση του έπαιρνε το πιάτο με σαλάτα "του Σεφ" ή με τα μπιφτέκια του κυρ-Θόδωρου από το παρακείμενο κυλικείο... Και τις υπόλοιπες ώρες, οι δεσποινίδες να μιλούν με τις ώρες στο τηλέφωνο(της εταιρείας εννοείται). Ενδιάμεσα γινόταν και λίγη δουλειά...

Το πιο κωμικό: Ο άμεσος προϊστάμενος μας, κάθε τόσο μας διαβεβαίωνε: "Να μην ανησυχείται. Όσο θα είμαι εγώ εδώ, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει!"

Θα σας έλεγα και τί -με πάθος- υπερασπίζεται σε πολιτικό επίπεδο, αλλά νομίζω αυτό, γίνεται εύκολα αντιληπτό...

Anastassios said...

Διευκρίνηση:

γνωστής, ιδιωτικής, τράπεζας

Somebody961 said...

"Αυτό εξαρτάται από την εμβέλεια και την απήχηση του blog. Αν αποκτήσει αρκετό κοινό θα μετράει - όπως μέτραγε η στήλη μου στο RAM."

Πάντως προσωπικά, σε ότι γνωστούς και φίλους έχω, το έχω συστήσει!
2 άτομα δε που ψάχνανε για laptop με έχουν ευγνωμονήσει..

Να πω και γω το δικό μου..
Το '99 είχα σύνδεση panafon (σήμερα vodafon). (αυτό το fon μου φέρνει κάτι σε ...φόνο! :) , θα δείτε γιατί!
Σεπτέμβρης, ότι είχα επιστρέψει από διακοπές από Κρήτη.
Δεν πρόλαβα να επιστρέψω στη δουλειά μου και γίναν οι σεισμοί.
Επέστρεψα βρίσκοντας το λογαριασμό του κινητού να έχει έρθει σπίτι 2-3 μέρες μετά που είχα φύγει (αρχή με μέσα Αυγούστου).
Πάνω στο 'χαμό' και τις ζημιές μας, πέρασε περίπου 1 μήνας και πριν να έρθει ο επόμενος, μου κόψανε το τηλέφωνο!
Δεν είχα άλλη επιλογή, διέκοψα τη σύνδεση. Στο έντυπο δε της διακοπής έγραψα: Επειδή απλά ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ... (εξηγώντας το γιατί).

Με τον κοσμοτέ δεν είχα ποτέ κανένα τέτοιου είδους πρόβλημα, ούτε γενικώς.. Να μην αναφέρω πως ήταν ο μόνος που είχε κάλυψη τότε..
Λέμε τα άσκημα, να λέμε και τα καλά.
Οπως και πρόσφατα ο Ν.Δ.: "στην κοσμοτέ ήταν ειλικρινείς"..

st_darwin said...

Το να πιάσεις γραμμή εξυπηρέτηση πελατών (κυρίως τεχνικής) με ελληνικό ISP είναι δυσκολότερο από το να μιλήσεις στο τηλ. με τον Bush!
Πριν από λίγους μήνες σκεφτόμουν να ενταχτώ στο ιδιόκτητο δίκτυο της forthnet με μεγαλύτερη ταχύτητα adsl, αλλά μετά το πάθημα φίλης που ανέμενε 1 1/2 μήνα την ενεργοποίηση της γραμμής και τη διαδικασία διακοπής σύνδεσης με τον τωρινό πάροχο συν το ενδιάμεσο στάδιο αναμονής, το ανέβαλα επ' αόριστον!

Nikos Dimou said...

st_darwin
από αυτή την άποψη η Οτενετ είναι όαση. Όσες φορές χρειάστηκα απάντησαν με την πρώτη και ήταν πολύ εξυπηρετικοί.

Αντίθετα το 1242 (γραμμή για ADSL του ΟΤΕ) είναι άπιαστο. Η βουίζει ή δεν απαντάει.

Από τους παρόχους γραμμής ο ΟΤΕ είναι ο πιο αξιόπιστος.

st_darwin said...

Μία φορά (ευτυχώς!!!) χρειάστηκε να καλέσω τεχνική εξυπηρέτηση της vivodi και παραλίγο το ακουστικό να γίνει ένα με το αυτί μου! Περίμενα περίπου μισή ώρα για να με συνδέσουν! Και αυτό μετά από αρκετές προσπάθειες να συνδεθώ απλά με τη γραμμή εξυπηρέτησης της vivodi!
Ευτυχώς και πάλι ευτυχώς δεν προέκυψε κανένα πρόβλημα ούτε στη γραμμή ούτε στο (υποτυπώδες) router για να χρειαστεί να ξανακαλέσω.
Το ίδιο έπαθε φίλη και με τη forthnet.

stivos said...

Γιατί απορείτε με τον τρόπο που λειτουργεί ο ιδιωτικός τομέας; Όσοι έχουν εργαστεί ιδιαίτερα σε μεγάλες εταιρείες θα έχουν διαπιστώσει. Υπάλληλοι κακοπληρωμένοι, χωρίς κανένα κίνητρο για εργασία μια που η εξέλιξη τους σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τις δημόσιες σχέσεις που θα καταφέρουν να δημιουργήσουν, χωρίς τις περισσότερες φορές να κρίνονται οι ικανότητες τους. Στελέχη εταιριών τα οποία για το μόνο που νοιάζονται είναι η προσωπική τους προβολή, πατώντας επί πτωμάτων και λειτουργώντας ακόμα και σε βάρος της εταιρείας. Όσο πιο μεγάλη και απρόσωπη είναι η εταιρεία τόσο πιο έντονα εμφανίζονται τα παραπάνω φαινόμενα μια και αυτό που μετράει πιο πολλοί είναι η παρουσίαση αριθμών παραγωγικότητας και όχι η ποιότητα υπηρεσιών.

Somebody961 said...

"Πριν από λίγους μήνες σκεφτόμουν να ενταχτώ στο ιδιόκτητο δίκτυο της forthnet με μεγαλύτερη ταχύτητα adsl, αλλά μετά το πάθημα φίλης.."

Αυτό ακριβώς ήθελα και εγώ να γράψω πιο πριν αλλά είπα "μην κατηγορηθώ", μιας και πριν είχα γράψει για κοσμοτέ..

Επίσης μία φίλη που θέλησε να αλλάξει πάροχο σε ..ηλεκτροεταιρία και κατέληξε σε νετ καφε. Εμεινε 1 μήνα χωρίς δίκτυο εν καιρώ εξετάσεων που το είχε τόσο ανάγκη..
Επανήλθε σε οτενετ.
Και από προσωπική εμπειρία, είμαι οτενετ απο 17/1/2006 και ποτέ μα ποτέ δεν έμεινα χωρίς σύνδεση με τις γνωστές συνήθως δικαιολογίες...
Ο πιο αξιόπιστος νομίζω επίσης..

Somebody961 said...

Ο μόνος ενδοιασμός που έχω είναι ο εξής:
Εχω την εντύπωση πως στο emule δεν αφήνει πάντοτε όλες τις πόρτες ανοικτές με συνέπεια αρκετές φορές να έχω χαμηλό id.
Ισως για να μην 'φορτώνεται'.
Αν κάποιος φίλος γνωρίζει περισσότερα θα εκτιμούσα την απάντηση του..

harrygrath said...

Τι θα γινει με το αηδιαστικο αβαταρι ?

Somebody961 said...

Ρε συ harry γιατί κόλλησες τώρα?! :)

Μήπως να διάβαζες (θα το έχεις κάνει ήδη) τον μικρό πρίγκηπα του εξυπερύ που εκείνος σχεδίαζε έναν ελέφαντα και όλοι γύρω του το βλέπανε καπέλο?

Φαση έχει η ..φάση! :)

harrygrath said...

Το θεμα της σβαστικας ειναι σοβαρο,αν το μπλογκ ειναι σοβαρο & γελοιο αν το μπλογκ ειναι τετοιο.
Κανενας δεν βαζει αβαταρι παραλλαγη σβαστικας αν δεν ειναι νεοναζιστης.
Οσοι το δεχονται,ειναι συνενοχοι.

Nikos Dimou said...

Harry επαναλαμβάνεσαι. Το θέμα δεν ένοχλεί κανέναν άλλο - προφανώς το βλέπουν αλλιώς.

Aphrodite said...

Το μπλέξιμο που τράβηξα με την Tellas για να ξεγραφτώ ήταν κάτι το ασύλληπτο... Και στο τέλος αυτό που έκαναν οι κατά τα άλλα συμπαθείς κοπέλλες που εξυπηρετούσαν αλλά προφανώς δεν επικοινωνούσαν μεταξύ τους (κι έπρεπε να λέω τα ΙΔΙΑ πράγματα σε κάθε μία, επί μέρες, τα είχα μάθει απ'έξω), ήταν να βάλουν σαν επιλογή μου ΟΛΕΣ μου τις κλήσεις να γίνονται αυτόματα με τον κωδικό τον δικό τους!!

Δλδ ξεγράφτηκα για να τους έχω... αποκλειστικούς σταθερής τηλεφωνίας!

Τρελλάθηκα μέχρι να βρω την άκρη και να κοπεί η βιόλα!!!!

Ποτέ ξανά!

Aphrodite said...

ΥΓ- harrygreco, εσύ ειδικά ξεκόλλα! :)))

Somebody961 said...

"Ποτέ ξανά!"

Τελικά όσο πάει βλέπω πως οι περισσότερες εταιρίες τεχνολογίας στην Ελλάδα αντιγράφουν αεροπορικές εταιρίες, και συγκεκριμένα την Sabena!

Such
A
B
ad
Experience
Never
Again! :)

Nikos Dimou said...

Θεά

είναι αυτό που λένε: ό,τι γράφει -δεν ξεγράφει!

d3lta said...

προς κατόχους sony vaio:

όπως ήδη ειπώθηκε, η εγγύηση της sony hellas γιά τα laptops είναι (παράνομα) μόνο ένα έτος αντί των δύο που ισχύει γιά όλα τα προϊόντα στην ευρωπαϊκή ένωση...

με έκπληξη σήμερα πληροφορήθηκα από τηλεφώνημα που δέχτηκα από το after sales service της sony στην γερμανία γιά το κατά πόσον έμεινα ικανοποιημένος (φυσικά έμεινα - είχα νέο τροφοδοτικό σε 24 ώρες) ότι η εγγύηση του vaio μου είναι 2 χρόνια.

μου εξήγησαν ότι ο χρόνος εγγύησης εξαρτάται από το serial number και την προέλευση του laptop - προφανώς ήνουν τυχερός.

προτείνω στους κατόχους vaio εγγραφή στο club vaio και έλεγχο γιά τον χρόνο εγγύησης του laptop τους - εύχομαι καλή τύχη!

athanasia said...

Αυτά είναι τα μικρά δράματα της καθημερινότητας...

Προσθέτω τον μεγάλο χρόνο αναμονής στην τηλεφωνική γραμμή, το -ανήκουστο- "να σας δώσω ένα άλλο τηλέφωνο γιατί είναι λίγο δύσκολο να σας συνδέσω", και (για τον κατά τα άλλα εξυπηρετικότερο ΟΤΕnet) τα πολλά, πάρα πολλά, χαρτάκια που πρέπει να υπογράψει κανείς με κάθε αίτηση (τόσο δύσκολο είναι να τα οργανώσουν σε ένα?).

Ελαφρώς άσχετο με το αντικείμενο του ποστ αλλά, μέχρι στιγμής, μόνον από την Amazon έχω δει υποδειγματική εξυπηρέτηση.

Και μιας και θυμήθηκε ο Somebody το ακρωνύμιο SABENA (such a bloody experience never again), υπάρχει και το SAS (same as Sabena).

harrygrath said...

Καταλαβαινω οτι μερικα ατομα προκειμενου να προβληθουν θα σχολιαζαν & στο Χρυσαυγαδικο,αν ειχε μπλογκοθεαση. Εγω δεν ειμαι τετοιος,γι' αυτο λοιπον,τερμα & το σβαστικαδικο.

kolassasB said...

Καλημέρα σας, διάβασα πολλές από τις ιστορίες καθημερινής τρέλας που συμβαίνουν γύρω μας , λοιπόν κανόνας πρώτος και απαράβατος: ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΠΟΤΕ.
Πάντα πηγαίνουμε στα γραφεία ή στα σέρβις των εταιρειών, στην αρχή ευγενικά και όσο δεν βρίσκουμε το δίκιο μας ανεβάζουμε τους τόνους.
Περιπέτεια που είχα με την HP, η ΗΡ δεν επισκευάζει εδώ τα μικρά μηχανήματα της τα στέλνει στην Γερμανία και σου φέρνει άλλο επισκευασμένο, εάν κάποιος έχει δώσει εκτυπωτή η σκάνερ για επισκευή ας ελέγξει τον αριθμό του μηχανήματος θα δει ότι είναι διαφορετικός από τον παλιό, ήθελαν λοιπόν να μου πάρουν μηχάνημα ενός μηνός και να μου φέρουν επισκευασμένο αγνώστου προελεύσεως από την Γερμανία, εγώ απαιτούσα αντικατάσταση λόγω εγγύησης, μετά από e-mail με Αμερική και επιστολές στα περιοδικά με πήραν τηλέφωνο από την ΗΡ του Λονδίνου!!! και τελικά μου το αντικατέστησαν με καινούργιο!!
Ιδια περίπτωση με την Φουτζιτσου- Ζιμενς ίδια αντίδραση αντικατάσταση του μηχανήματος.
Στο εξωτερικό είναι κανόνας , είναι το μηχάνημα στην εγγύηση το αντικαθιστούν , ακόμα και στην περίπτωση που δεν μείνεις ευχαριστημένος.

@ Ο/Η st_darwin είπε...
Πριν από λίγους μήνες σκεφτόμουν να ενταχτώ στο ιδιόκτητο δίκτυο της forthnet …..

Φιλος μπήκε στην Forthet και έχει όλο προβλήματα,πότε δεν έχει ιντερνετ ποτε το τηλέφωνο εχει παράσιτα κλπ

@ Ο/Η Nikos Dimou είπε...
από αυτή την άποψη η Οτενετ είναι όαση. Όσες φορές χρειάστηκα απάντησαν με την πρώτη και ήταν πολύ εξυπηρετικοί.

Εγκρίνω και επαυξάνω !!!!!

.

Thodoris said...

Τουλάχιστο αποκτήσατε έναν νέο κουμπάρο!!!
Καλά ξεμπερδέματα....

Somebody961 said...

Thanks Athanasia! :)

Salebu! :)

Such
A
L
ovely
Experience (as this blog and people)
Blows me
Up!

athanasia said...

@Somebody,

Συμμερίζομαι το SALEBU (SAS=same as Somebody)

:-)

Looooser said...

Somebody a dit...

Εμεινε 1 μήνα χωρίς δίκτυο εν καιρώ εξετάσεων που το είχε τόσο ανάγκη..
Επανήλθε σε οτενετ.
---

Καταλαβαίνω γιατί κανείς επιλέγει Otenet, αλλά δεν σας ενοχλεί (γενικά μιλώντας) που κάνετε ακριβώς αυτό που η Otenet (=ΟΤΕ) θέλει, σαμποτάροντας τους ανταγωνιστές της?
Δεν είμαι σίγουρος πως θα έπραττα αν ήμουν στη θέση κάποιου από σας, αλλά θα μου κακοφαινόταν να ξέρω μέσα μου ότι επέλεξα Otenet μόνο και μόνο για να αποφύγω πιθανές ταλαιπωρίες, για τις οποίες η ίδια θα φρόντιζε αν επέλεγα άλλη εταιρία. Στην τελική, πέρα από τα πρόστιμα της ΕΕΤΤ (που ευτυχώς δεν φαίνεται να χαρίζεται στην Otenet), μόνο οι επιλογές των καταναλωτών μπορούν να αποδοκιμάσουν τη μονοπωλιακών καταβολών τακτική της Otenet.

Apostolos said...

@ delta_mike και λοιπούς κατόχους Vaio...

Μετά από 20λεπτη συνομιλία - σε άπταιστα ελληνικά οφείλω να ομολογήσω - με γερμανίδα του Vaio-Link-Support, λύθηκε το πρόβλημα της εγγύσης...:
Σε όλη την Ευρώπη η εγγύηση των Vaio είναι δύο χρόνια, εκτός από την Ελλάδα που είναι ένα. Τελεία και παύλα.
Αν το αγοράσατε στην Ελλάδα είναι ένα. Δυστυχώς.. Και στην ερώτηση "Πού μπορώ να απευθυνθώ με mail για να διευκρινίσω πού οφείλεται η ιδιαιτερότητα αυτή για την Ελλάδα;" η απάντηση κοφτή και ξάστερη: "Δε σας καταλαβαίνω, έτσι είναι. Ένα χρόνο"
"Wir brauchen nicht mehr darueber zu sprechen. Ende. " Μόνο αυτό δεν μου είπε....
Ιδέες για πιθανές αντιδράσεις delta και λοιποί συμπάσχοντες;

Somebody961 said...
This comment has been removed by the author.
Somebody961 said...

what do έχεις απόλυτο δίκιο και φυσικά το συμμερίζομαι.
Εως και θα έλεγα πως αυτό είναι ένα θέμα για ποστ από μόνο του.

Το θέμα είναι πως σαν 'πελάτης', όταν δίνω κάποια χρήματα το μήνα ΑΠΑΙΤΩ να έχω αυτό που πληρώνω.
Δεν θέλω να ξέρω το πως και το γιατί.
Οπως έλεγε και ο Γ.Κωνσταντίνου για το προφιτερόλ δλδ. Δεν θέλω να το μάθω, θέλω να το φάω!

Γίνονται πάντως βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση.
Αν θελήσεις να αλλάξεις πάροχο πχ, δεν επιτρέπεται νομικά πλέον, να μείνεις χωρίς δίκτυο πάνω από ένα 24ωρο.
Ελπίζουμε..

giant13 said...

ο/η what do είπε,

"Στην τελική, πέρα από τα πρόστιμα της ΕΕΤΤ (που ευτυχώς δεν φαίνεται να χαρίζεται στην Otenet), μόνο οι επιλογές των καταναλωτών μπορούν να αποδοκιμάσουν τη μονοπωλιακών καταβολών τακτική της Otenet. "

Κάπου είσαι ανημέρωτος.
Πρώτα απ όλα υπάρχει μιά κάποια αμφισβήτηση γιά το αδιάβλητο και την ακεραιότητα των αποφάσεων και κρίσεων της ΕΕΤΤ.
Ολοι οι ιδιωτικοί ISP, χρησιμοποιούν μέχρι τον τελικό χρήστη (ενσύρματο δίκτυο) τα κυκλώματα του ΟΤΕ, έναντι πολύ μικρού ποσού ενοικίασης, ύστερα από την επιβολή του μέτρου αυτού από την Ε.Ε.
Μάλιστα έχουν τοποθετήσει κυκλώματα και μηχανήματα, μέσα στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ, όπου και μπαίνουν άνετα να εργαστούν δίπλα δίπλα με τους τεχνικούς του τελευταίου.
Επομένως εσύ θέλεις, σε μιά κοινωνία ανταγωνισμού, κάποιος να αφήνει νηστικό τον γάιδαρο του,( και να ταίζει τον γάιδαρο του άλλου.
Αν δεν κάνω λάθος η υποχρεωτική παροχή κυκλωμάτων από τον ΟΤΕ, θα σταματήσει κάπου σε δύο χρόνια.
Να δούμε λοιπόν, τι υποδομές έχουν δημιουργήσει οι άλλοι, μετην χοντρή κονόμα μέχρι τώρα.

d3lta said...

@apostolos

θα επικοινωνήσω εκ νέου την δευτέρα με το vaio link και θα επανέλθω - σ/κ η υπηρεσία δεν λειτουργεί...

sadosadist said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Constantinos said...

Νόμιζα ότι δεν θα είχα να συνεισφέρω κάτι σε αυτή τη συζήτηση, και όμως ιδού η χθεσινή μου εμπειρία με τη Hellas On Line, αποτυπωμένη στο fax που αναγκάστηκα να στείλω χθες το βράδυ στις 11:00:

Από: Κωνσταντίνο Κxxxxxxx (user name xxxxx τηλ. 210 xxxxxxx)
Αριθμός Σελίδων: 1
Θέμα: ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Κύριοι,
Από τις 6.30 περίπου το απόγευμα σήμερα έχει διακοπή η σύνδεσή μου με το Internet (η γραμμή ADSL είναι σε λειτουργία / συγχρονισμό). Κάλεσα την τεχνική υποστήριξη στη γραμμή 13844 όπου μετά από 30 λεπτά αναμονής και 15 λεπτά συνεννοήσεων με τον τεχνικό (κ. Θxxxxxxx) αυτός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το userid μου φαίνεται να ανήκει σε διακοπείσα συνδρομή και με παρέπεμψε στο τμήμα πωλήσεων όπου μετά από αναμονή στο τηλέφωνο 60 λεπτών αναγκάστηκα να αφήσω μήνυμα μέσω της επιλογής voice mail που δίνεται και να κλείσω το τηλέφωνο. Στη συνέχεια και αφού δεν είχα καμία ανταπόκριση στο μήνυμα μου, κάλεσα ξανά το 13844 αλλά δεν κατέστη δυνατό να μιλήσω με κάποιον εντός λογικού χρονικού πλαισίου και με βάση τις οδηγίες που δίνονται στην αρχή της τηλεφωνικής σύνδεσης με το 13844 σας στέλνω αυτό το fax δεδομένου ότι είναι προφανώς αδύνατη η αποστολή email από το χώρο που βρίσκομαι.
Επειδή η χρήση του internet της συγκεκριμένης σύνδεσης είναι επαγγελματική (το γνωρίζετε αφού έχω ζητήσει την έκδοση τιμολογίου), παρακαλώ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΥΦΙΣΤΑΜΑΙ ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.
Περιμένω ΑΜΕΣΑ τις ενέργειές σας για αποκατάσταση της ζημιάς (για να μην αναφερθώ στην καθυστέρηση των 2 ωρών λόγω της τηλεφωνικής αναμονής προκειμένου να επικοινωνήσω με κάποιον αρμόδιο).
Εφόσον χρειαστεί να επικοινωνήσετε μαζί μου τηλεφωνικά, όπως ανέφερα και στο μήνυμα που σας άφησα στο voice mail, ο αριθμός κινητού μου είναι 69xx xxxxxx.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις άμεσες ενέργειες σας.

Κωνσταντίνος Κxxxxxxxx

Υ.Γ. Λυπάμαι πραγματικά για το επίπεδο εξυπηρέτησης των πελατών σας και σας αναφέρω απλώς ότι είμαι πελάτης της Hellas On Line από το 1994 όταν λειτουργούσε σαν BBS στη Νέα Ερυθραία.

Και τώρα η σημερινή συνέχεια:
Μετά από 45 λεπτών αναμονή κατάφερα να μιλήσω με τις πωλήσεις, η εκπρόσωπος των οποίων επιβεβαίωσε ότι η συνδρομή μου έχει διακοπεί χωρίς να γνωρίζει το λόγο και ότι θα πρέπει να μιλήσει με τον υπεύθυνο αλλά από Δευτέρα. Όταν χρειάστηκε να ανέβουν οι τόνοι σε αυτή την απάντηση δεσμεύτηκε να βρεθεί λύση εντός της ημέρας. Όντως 30 λεπτά αργότερα με κάλεσαν για να με ενημερώσουν ότι κάποιος είχε αλλάξει τα στοιχεία της συνδρομής μου χωρίς να γνωρίζουν ποιός και γιατί (ασύμμετρη απειλή? :) ) και ότι τώρα με ένα νέο password που τους έδωσα όλα θα είναι εντάξει όπως και τελικά είναι, εξ ου και η δυνατότητα να μοιραστώ μαζί σας αυτή την εμπειρία.

Τελικό συμπέρασμα ... ου παντός πλειν εις Κόρινθον ... (σε παράφραση του ότι δεν γίνεσαι μεγάλος πάροχος χωρίς ουσιαστικές επενδύσεις σε ανθρώπους και υποδομές, το να διαφημίζουμε τα 6άρια 12άρια MBPS δεν φτάνει).

Καλημέρα σας!

Nikos Dimou said...

Αχ! constantinos, πόσο οικεία μου είναι αυτή η ιστορία...

d3lta said...

επιστολή αγανακτισμένου πελάτη προς την ntl, πάροχο στην μεγάλη βρετανία, είχε κυκλοφορήσει σχετικά πρόσφατα στο διαδίκτυο - μάλλον πρόκειται περί urban myth, παρ' όλα αυτά το χιούμορ είναι αδαμάντινο:

Dear Cretins,

I have been an NTL customer since 9th July 2001, when I signed up for your 3-in-one deal for cable TV, cable modem, and telephone.

During this three-month period I have encountered inadequacy of service which I had not previously considered possible, as well as ignorance and stupidity of monolithic proportions. Please allow me to provide specific details, so that you can either pursue your professional prerogative, and seek to rectify these difficulties - or more likely (I suspect) so that you can have some entertaining reading material as you while away the working day smoking B&H and drinking vendor-coffee on the bog in your office.

My initial installation was cancelled without warning or notice, resulting in my spending an entire Saturday sitting on my fat arse waiting for your technician to arrive. When he did not arrive at all, I spent a further 57 minutes listening to your infuriating hold music, and the even more annoying Scottish robot woman telling me to look at your helpful website.... how? I alleviated the boredom to some small degree by playing with my testi*les for a few minutes - an activity at which you are no-doubt both familiar and highly adept.

The rescheduled installation then took place some two weeks later, although the technician did forget to bring a number of vital tools - such as a drill-bit, and his cerebrum.

Two weeks later, my cable modem had still not arrived. After several further telephone calls (actually 15 telephone calls over 4 weeks) my modem arrived ... a total of six weeks after I had requested it, and begun to pay for it. I estimate that the downtime of your internet servers is roughly 35%... these are usually the hours between about 6pm and midnight, Monday to Friday, and most of the useful periods over the weekend.

I am still waiting for my telephone connection. I have made 9 telephone calls on my mobile to your no-help line this week, and have been unhelpfully transferred to a variety of disinterested individuals, who are it seems also highly skilled bollock jugglers.

I have been informed that a telephone line is available (and someone will call me back), that no telephone line is available (and someone will call me back), that I will be transferred to someone who knows whether or not a telephone line is available (and then been cut off), that I will be transferred to someone who knows whether or not a telephone line is available (and then been redirected to an answer machine informing me that your office is closed), that I will be transferred to someone who knows whether or not a telephone line is available (and then been redirected to the irritating Scottish robot woman.... and several other variations on this theme.

Doubtless you are no-longer reading this letter, as you have at least a thousand other dissatisfied customers to ignore, and also another one of those crucially important testicle-moments to attend to. Frankly I don't care, it's far more satisfying as a customer to voice my frustrations in print than to shout them at your unending hold music. Forgive me, therefore, if I continue.

I thought BT were sh*t, that they had attained the holy piss-pot of god-awful customer relations, that no-one, anywhere, ever, could be more disinterested, less helpful or more obstructive to delivering service to their customers. That's why I chose NTL, and because, well, there isn't anyone else is there?

How surprised I therefore was, when I discovered to my considerable dissatisfaction and disappointment what a useless shower of bastards you truly are. You are sputum-filled pieces of distended rectum - incompetents of the highest order. British Telecom - wankers though they are - shine like brilliant beacons of success, in the filthy puss-filled mire of your seemingly limitless inadequacy.

Suffice to say that I have now given up on my futile and foolhardy quest to receive any kind of service from you. I suggest that you do likewise, and cease any potential future attempts to extort payment from me for the services which you have so pointedly and catastrophically failed to deliver

- any such activity will be greeted initially with hilarity and disbelief - although these feelings will quickly be replaced by derision, and even perhaps a small measure of bemused rage.

I enclose two small deposits, selected with great care from my cats litter tray, as an expression of my utter and complete contempt for both you, and your pointless company. I sincerely hope that they have not become desiccated during transit - they were satisfyingly moist at the time of posting, and I would feel considerable disappointment if you did not experience both their rich aroma and delicate texture. Consider them the very embodiment of my feelings towards NTL, and it's worthless employees.

Have a nice day - may it be the last in you miserable short life, you irritatingly incompetent and infuriatingly unhelpful bunch of tw*ts,

Yours psychotically

aggelos-x-aggelos said...

SOS SOS SOS!!!

Πάω να πάρω κινητό. Έχω 180€. Τι να πάρω -εκτός από Sony Ericsson?

Nikos Dimou said...

aggelos-x-aggelos said...
SOS SOS SOS!!!

Δεν είδα εγκαίρως το μήνυμα και φαντάζομαι ότι θα το έχεις ήδη πάρει. Δεν κατάλαβα τον αποκλεισμό της S/E από την πείρα μου αυτή και η Nokia κάνουν τα καλύτερα τηλέφωνα με το καλύτερο λογισμικό διαχείρισης.

Looooser said...

@ giant13

Μάλλον άλλο εννοούσα και άλλο καταλάβατε, αλλά στρέφομαι εν πάση περιπτώσει στο σχόλιό σας.

Δεν θέλω κανένα γάιδαρο νηστικό. Η Otenet ως θυγατρική πρώην μονοπωλιακής εταιρίας προφανώς ευνοείται. Τη δε υποχρέωση διασύνδεσης, διαλειτουργικότητας και ανοιχτού δικτύου τη φέρουν όλες οι εταιρίες, όχι μόνο ο ΟΤΕ. Άρα δεν χρωστάμε καμιά μεγάλη χάρη στον καλό ΟΤΕ που μας αφήνει να χρησιμοποιούμε τις υποδομές του.

Όσο για την υποχρέωση που θα λήξει σε δυο χρόνια, δεν ξέρω ποιες είναι οι πηγές σας, αλλά πολύ αμφιβάλλω. Οι υποχρεώσεις "ανοχής" στις πρώην μονοπωλιακές εταιρίες επιβλήθηκαν γιατί είχαν πλήρη διείσδυση στον πληθυσμό, αποτέλεσμα της μακροχρόνιας ύπαρξής τους, κι μόνο με τη βοήθειά τους (έστω και νομικά εξαναγκασμένη) θα μπορούσαν να μπουν και άλλες εταιρίες στο χώρο. Σήμερα και για πολλά χρόνια ακόμη καμία εταιρία, όσο και να φάει και όσο μεγάλη και να είναι, δεν μπορεί να αναπτύξει δίκτυο συγκρίσιμο με του ΟΤΕ (ειδικά στις επαρχιακές περιοχές). Ο ΟΤΕ επιπλέον φέρει και το βάρος των καθολικών υπηρεσιών. Συνεπώς η θέση του, αλλά και οι υποχρεώσεις του είναι στην παρούσα φάση αναντικατάστατες.

Σημειώστε επίσης ότι το ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τον τομέα είναι μόλις του 2002 (προθεσμία συμμόρφωσης 2003) και στις προθέσεις αναθεώρησης της Επιτροπής δεν βρίσκεται απ' όσο ξέρω η κατάργηση υποχρέωσης διασύνδεσης των πρώην μονοπωλιακών εταιριών.

Giannis123 said...

Να καταθέσω την δική μου εμπειρία.
Έχω ADSL από 5/10/2005 στην ΟΤΕΝΕΤ.
Την χρησιμοποιώ επαγγελματικά και μέχρι σήμερα δεν με άφησε. Την θεωρώ αξιόπιστη. Όσο για το κόστος επειδή και η αρχική σύνδεση (ετήσια) και η ανανέωση (επίσης ετήσια) έγιναν αμέσως μετά τη ΔΕΘ και ίσχυαν ειδικές προσφορές νομίζω ότι ήταν η καλύτερη επιλογή.
Όσο για τα σταθερά και τους παρόχους που όλοι μας έχουμε συναντήσει δυσλειτουργίες εγώ εφαρμόζω το εξής:
Όποτε έχουν προβλήματα γυρίζω στον ΟΤΕ βάζοντας σε κάθε κλήση το πρόθεμά του 1777. Τις κλήσεις προς κινητά τις κάνω πάντα με το πρόθεμα 1777 (ΟΤΕ) γιατί η διαφορά στη χρέωση είναι υπέρ του ΟΤΕ.

st_darwin said...

delta_mike
χαχαχαχαχαχαχα πολύ καλό το γράμμα!

giant13 said...

ο/η What do είπε,

"Τη δε υποχρέωση διασύνδεσης, διαλειτουργικότητας και ανοιχτού δικτύου τη φέρουν όλες οι εταιρίες, όχι μόνο ο ΟΤΕ. Άρα δεν χρωστάμε καμιά μεγάλη χάρη στον καλό ΟΤΕ που μας αφήνει να χρησιμοποιούμε τις υποδομές του."
--------------------------------

Αγαπητέ φίλε, χωρίς να θέλω να ερθω σε αντιπαράθεση μαζί σου, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.
Οι υπόλοιποι πάροχοι δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα σε διαλειτουργικότητα, εκτός της κινητής τηλεφωνίας, όπου γιά περιβαλλοντολογικούς λόγους, και το σπουδαιότερο, οικονομίας κόστους τοποθέτησης και λειτουργίας, τοποθετούνν σε κοινό ιστό, τους αναμεταδότες και ενισχυτές η cosmote, vodafone, wind.
Γιά σύνδεση τώρα στο διαδίκτυο, τα τερματικά των χρηστών, τα λεγόμενα dslam, τοποθετούνται στον ίδιο χώρο από κοινού, στις εγκαταστάσεις του οτε. Φυσικά ο καθένας έχει τους δικούς του τεχνικούς.
Γιά να φθάσει ομως η σύνδεση μέχρι τον χώρο του χρήστη, την ενσύρματη αυτή γραμμή, αν δεν υπάρχει, πρέπει να την τραβήξει, τον υποχρεώνουν γι αυτό, ο οτε μέχρι την είσοδο της πολυκατοικίας, μονοκατοικίας ή οτιδήποτε άλλο ο οτε.
Καθυστερήσεις σε αυτό υπάρχουν και μάλιστα αρκετές φορές μεγάλες. Αυτό είναι μεγάλο κακό και με βρίσκετε απόλυτα σύμφωνο.
Μετά από κεί αναλαμβάνει ιδιωτικός ηλεκτρολόγος.
Που βλέπετε λοιπόν συνεισφορά των άλλων εταιριών;

athanasia said...

Βλέπω τα κλειστά σχόλια στο ποστ Doncat για τα 30 βιβλία, βλέπω και τον τίτλο του ποστ στον Dontech: "Η ακύρωση της ακύρωσης"...

Ως τώρα είχαμε τους τεχνοφοβικούς και τους φοβικούς των θετικών επιστημών που μας έλεγαν ότι "θα χάσουμε την ανθρωπιά μας".

Τώρα έχουμε κι αυτούς που μας λένε ότι, όχι, δεν διαβάζουν λογοτεχνία, δεν βλέπουν τον λόγο, διαβάζουν τα επιστημονικά τους, δίνουν προτεραιότητα στο σύμπαν και σ' αυτό που οι ίδιοι κατανοούν ως ορθολογισμό.

Η ακύρωση της ακύρωσης?

Λάθος κάνω ότι η καλλιέργεια νοείται πρωτίστως ως μη άρνηση προσέγγισης αυτού που δεν καταλαβαίνουμε?

Nikos Dimou said...

Athanasia
αυτό δεν γράφει και η Marianne Moore στο ποίημά της;

Κουράστηκα...

ΑΝΩΝΥΜΟΣ said...

athanasia said...
...Λάθος κάνω ότι η καλλιέργεια νοείται πρωτίστως ως μη άρνηση προσέγγισης αυτού που δεν καταλαβαίνουμε?

--------------------

Πώς μπορώ να ξέρω ότι δεν καταλαβαίνω κάτι αν δεν το προσεγγίσω; Μήπως η καλλιέργεια νοείται πρωτίστως ως η κατανόηση αυτών που προσεγγίζουμε;

Constantinos said...

Μια απόπειρα επανόδου σε παρεπόμενες σκέψεις με αφορμή το αρχικό θέμα (πριν τα συγκοινωνούντα δοχεία με το doncat το οδηγήσουν και αυτό σε αδιέξοδο).

Διαβάζοντας τις εμπειρίες που κατατίθενται σχετικά με τις ανεπάρκειες διαφόρων φορέων να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πελατών τους και συνεκτιμώντας και προσωπικές προσλαμβάνουσες λόγω επαγγέλματος, οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι οι κλασικές παρατηρήσεις/ παράπονα περί ανεπάρκειας του δημοσίου τομέα στην πραγματικότητα συγκαλύπτουν μια άλλη πραγματικότητα.

Τι εννοώ: δεν έχει τελικά σημασία το ιδιοκτησιακό καθεστώς ενός οργανισμού αλλά η συνθετότητα / πολυπλοκότητα των υπηρεσιών που παρέχει σε συνάρτηση με τα μέσα που διαθέτει (υλικά και άυλα) προκειμένου να παρέχει αυτές τις υπηρεσίες. Όταν έχεις κακοπληρωμένους, μη υποκινημένους ανθρώπους που με δυσανάλογα για την έκταση του αντικειμένου μέσα προσπαθούν να παρέχουν υπηρεσίες, τότε το αποτέλεσμα θα είναι κακό είτε είσαι δημόσιος φορέας είτε είσαι ιδιωτική επιχείρηση. Απλώς επειδή κατά κανόνα η κλίμακα ή/και η πολυπλοκότητα των δημόσιων υπηρεσιών είναι μεγάλη και τα μέσα ως χώρα (είτε για λόγους αντικειμενικούς, βλέπε μέγεθος οικονομίας, είτε για λόγους συγκυριακούς, βλέπε κακές κυβερνήσεις) είναι πενιχρά τότε το κακό αποτέλεσμα συνδέεται κατά κύριο λόγο με το δημόσιο τομέα χωρίς όμως αυτό να είναι αξιωματικά σωστό.

Θα με ενδιέφερε αν και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες το κρίνουν σκόπιμο, μια ανταλλαγή απόψεων στο θέμα.

Dion.M. said...

Constantinos said:

"Όταν έχεις κακοπληρωμένους, μη υποκινημένους ανθρώπους που με δυσανάλογα για την έκταση του αντικειμένου μέσα προσπαθούν να παρέχουν υπηρεσίες, τότε το αποτέλεσμα θα είναι κακό είτε είσαι δημόσιος φορέας είτε είσαι ιδιωτική επιχείρηση."

Συμφωνώ!

Το θέμα είναι ότι οι δημόσιες επιχειρήσεις είναι έκθετες σε κυβερνητικές (βλ. κομματικές) παρεμβάσεις και αργά η γρήγορα θα επηρεαστούν από αναξιοκρατικούς διορισμούς, ακατάλληλους manager κ.ο.κ.

Πάντως συμφωνώ ότι σε περιόδους που έμειναν ανεπηρέαστες και είχαν σωστό management, μερικές επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα επετέλεσαν θαύματα που είχαν μεγάλη απήχηση διεθνώς.

Αργά η γρήγορα όμως... Η μοίρα είναι προδιαγεγραμμένη.

Ας μην το αναλύσουμε περαιτέρω το θέμα γιατί "τα συγκοινωνούντα δοχεία με το doncat θα οδηγήσουν και αυτό σε αδιέξοδο"

Looooser said...

@ giant13

Καλά κάνετε και μου αντιπαρατίθεστε, αλλά μιας και μ' αυτό το σχόλιο φτάνω στον ανώτατο επιτρεπτό αριθμό, θα σας απαντήσω και μετά θα πάμε να διαβάσουμε κάποιο από τα 30 κλασσικά του κ. Δήμου.

Στη συζήτησή μας υπάρχει ένα ζήτημα κανόνα και ένα ζήτημα πράξης. Ο κανόνας είναι αυτός που σας έγραψα, ότι δηλαδή όλες οι εταιρίες παροχής ηλεκτρονικών επικοινωνιών έχουν υποχρέωση να διαπραγματεύονται τη χρήση του δικτύου τους από τις λοιπές εταιρίες του χώρου (πρβλ. ά. 2 οδηγίας 2002/77). Νομικά λοιπόν όλες οι εταιρίες του χώρου φέρουν τις ίδιες υποχρεώσεις όσον αφορά τη διασυνδεσιμότητα.
Αυτό που λέτε εσείς είναι ότι σε πρακτικό επίπεδο μόνο ο ΟΤΕ χρειάζεται να "ανέχεται" άλλες εταιρίες να χρησιμοποιούν το δίκτυό του και επίσης ότι στον τελικό χρήστη ο ΟΤΕ υποχρεούται να τραβήξει τη γραμμή. Το δεύτερο είναι λάθος. Στη γενική άδεια που παίρνουν οι εταιρίες ηλεκτρ. επικοινωνιών περιλαμβάνεται η αξίωσή τους (πόσο μάλλον το δικαίωμα) να εισέλθουν σε ιδιωτικό και δημόσιο χώρο προκειμένου να εγκαταστήσουν το δίκτυό τους (πρβλ. ά. 21,22,29 Ν. 3431/2006), άρα μπορούν να τραβήξουν γραμμή μέχρι και τον τελικό χρήστη. Ως προς το πρώτο χωρίς να έχω απτά στοιχεία για την Ελλάδα, μπορώ να σημειώσω τα εξής: καθώς ο όρος "εταιρία παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών" περιλαμβάνει τηλεπικοινωνίες (σταθερές και κινητές), παροχή πρόσβασης στο ίντερνετ, καλωδιακή τηλεόραση κ.ά. μου φαίνεται αδύνατον μέχρι στιγμής, 9 χρόνια μετά την εισαγωγή του νομοθετικού πλαισίου, όλοι να "βαρύνουν" μόνο τον ΟΤΕ και καθόλου οι τρίτες εταιρίες μεταξύ τους.
Σε κάθε περίπτωση πάντως α) δεν είναι σωστό να χρεώνετε στις λοιπές εταιρίες το ότι δεν προσφέρουν μόνο και μόνο επειδή δεν υπάρχει ανάγκη να προσφέρουν και β) δεν είναι σωστό να τονίζετε ως θετική τη συμβολή του ΟΤΕ τη στιγμή που ο μόνος λόγος που αυτή υπάρχει είναι ο νομικός εξαναγκασμός (γιατί αλλιώς όλοι ξέρουμε πόση αντίσταση προέβαλαν οι μονοπωλιακές εταιρίες για να μην υπάρξει απελευθέρωση και μάλιστα με γελοίες δικαιολογίες).
Τελικά τη συνεισφορά των εταιριών τη βλέπω στη δημιουργία ανταγωνισμού και φυσικά στη βελτίωση και συμπλήρωση του δικτύου, ώστε είτε στο παρόν είτε στο μέλλον να υπάρχει όσο το δυνατόν καλύτερη γραμμή προς όφελος του χρήστη. Είμαι βέβαιος ότι και σήμερα, αλλά ακόμη περισσότερο στο μέλλον, η διασυνδεσιμότητα (θα) είναι πυκνή προς όλες τις κατευθύνσεις (κρίμα να μην έχω πρόχειρα στοιχεία εκ των έσω... :)).

Καλημέρα σας

pepe said...

@constantinos δεν εχεις αδικο και ειδικα στην Ελλαδα που ανταγωνισμος με την καθαρη εννοια δεν υπαρχει τοτε μπορει ο καταναλωτης να βρεθει σε τετοιες περιπτωσεις.
Απλα στο δημοσιο ειναι το συνηθες ενω στον ιδιωτικο τομεα ο υγειης ανταγωνισμος υπαρχει περιπτωση να βελτιωσει τις υπηρεσιες.
Πιστευω ομως πως και μεις σαν καταναλωτες θα πρεπει να αντιστεκομαστε σε διαφορα τετοια περιστατικα και ειδικα τωρα με το internet η πληροφορηση μπορει να ειναι αμεση.
Στηλες σαν του ΝΔ σε διαφορα περιοδικα, αρθρα και blogs αντιστοιχα θα βοηθουσαν στην καλυτερευση των υπηρεσιων και προιοντων που προσφερονται.

giant13 said...

Αγαπητέ What do, επί το πρακτικότερον....

Συγγενής μου στο Χαιδάρι, γράφηκε συνδρομητής σε εταιρία που παρέχει δωρεάν σταθερή τηλεφωνία χωρίς το πάγιο του ΟΤΕ και φθηνό ιντερνετ.
Η αίτηση έγινε τέλη Μαίου.
Σε επικοινωνία που είχε μαζί τους πριν λίγες μέρες, τον είπαν πως περιμένουν ο ΟΤΕ να τραβήξει νέα γραμμή μεχρι την είσοδο του σπιτιού του, αυτοί δεν έχουν την δυνατότητα αυτή γιατί δεν έχουν δικό τους δίκτυο, τεχνικά μόνο ο ΟΤΕ μπορεί.
Αν επιθυμεί ομως για το συντομότερο, μπορεί να φύγει απ τον ΟΤΕ, να χρησιμοποιθεί η υπάρχουσα γραμμή, να έχει (καλό αυτό) τον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό κλήσης, αλλά δεν θα υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας φαξ.

Υ.Γ. Κλείνω και γώ εδώ με το θέμα αυτό, γιατί το παραέκανα.

ΑΝΩΝΥΜΟΣ said...

giant13
Κάτι δεν καταλαβαίνω: Γιατί να τραβήξει ο ΟΤΕ νέα γραμμή; Η υπάρχουσα γραμμή δεν αρκεί; Και τι θα πει "μπορεί να φύγει από τον ΟΤΕ"; Αφού "γράφηκε συνδρομητής σε εταιρία που παρέχει δωρεάν σταθερή τηλεφωνία χωρίς το πάγιο του ΟΤΕ και φθηνό ιντερνετ" προφανώς έφυγε από τον ΟΤΕ.

d3lta said...

ευπειθώς αναφέρω ότι σε σημερινή μου επικοινωνία με την υπηρεσία vaio link στην γερμανία, μου επιβεβαίωσαν ότι η εγγύησή μου είναι διετής (μέχρι το 2009).

σε ερώτησή μου γιατί συμβαίνει αυτό, η ευγενής υπάλληλος στο άλλο άκρο δεν μπορούσε να μου εξηγήσει , με διαβεβαίωσε όμως ότι ο χρόνος εγγύησης καθορίζεται αυτόματα από το σύστημά τους - προτείνω στους κατόχους πρόσφατα αγορασμένων laptops vaio να το ελέγξουν μέσω της υπηρεσίας.

με αφορμή όσα συνέβησαν στο doncat να συγχαρώ τον (τους; δεν έχει και μεγάλη σημασία) εμμονικό ο οποίος οπλισμένος με την ανοχή και το αίσθημα δημοκρατίας του συνομιλητού του έπραξε το ηθικά και κοινωνικά μη ορθό παραδίδοντας μαθήματα καλλιέργειας διαδικτυακών μαργαριταριών - τύφλα νάχει ο μικιμότο.

mtryfo said...

παρ ότι άσχετη εντελώς με την τεχνολογία, μεταφέρθηκα στην forthnet πριν απο 4 μήνες, χωρίς παγιο στον ΟΤΕ. Μέχρι στιγμής δεν έχω κανένα πρόβλημα ούτε με το τηλέφωνό μου ούτε με το internet.
Μάλλον ανήκω στους τυχερούς. Δεν ξέρω τι με περιμένει στο μέλλον!

@Giant13

πολυ με προβλήματισε η πληροφορία ότι σε 2 χρόνια θα σταματήσει η υποχρεωτική παροχή κυκλωμάτων απο τον ΟΤΕ κι αν θα είναι έτοιμες οι εταιρίες ν ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους

giant13 said...

ο/η glob είπε,

"giant13
Κάτι δεν καταλαβαίνω: Γιατί να τραβήξει ο ΟΤΕ νέα γραμμή; Η υπάρχουσα γραμμή δεν αρκεί; Και τι θα πει "μπορεί να φύγει από τον ΟΤΕ"; Αφού "γράφηκε συνδρομητής σε εταιρία που παρέχει δωρεάν σταθερή τηλεφωνία χωρίς το πάγιο του ΟΤΕ και φθηνό ιντερνετ" προφανώς έφυγε από τον ΟΤΕ."
----------------------------------
Νομίζω πως στο σχόλιο μου το εξηγώ επαρκώς.
Θελει ο ενδιαφερόμενος να κρατήσει την κλασσική τηλεφ. σύνδεση του ΟΤΕ, γιά να έχει πρώτον φαξ και δεύτερο τηλέφωνο, σε μιά τυχόν παρατεταμένη διακοπή της ΔΕΗ.
Γιά σύνδεση σταθερής τηλεφωνίας από πάροχο, χρειάζεται απαραίτητα δισύρματη γραμμή.
Αν υπάρχει από το "καφάου" του ΟΤΕ, (τα μεγάλα κουτιά που βλέπουμε στις γωνίες των πεζοδρομίων κατά καιρούς τους υπαλλήλους του ΟΤΕ να σκαλίζουν τα καλώδια), μέχρι τον χώρο του ενδιαφερόμενου έχει καλώς. Διαφορετικά πρέπει να δημιουργηθεί νέα. Το τελευταίο είναι αποκλειστικά εργασία του ΟΤΕ, αφού όλο το δίκτυο της Ελλάδας είναι δικό του και λογικό και σωστό είναι να το χειρίζεται ο ίδιος.
Τουλάχιστον εγώ δεν γνωρίζω μέχρι τώρα κάποιον πάροχο που να διαθέτει δικό του δίκτυο, τουλάχιστον μέσα στα αστικά κέντρα.

ΑΝΩΝΥΜΟΣ said...

giant13
Εντάξει, αυτό το δεύτερο τηλέφωνο απαντάει στις ερωτήσεις μου. Αλλά τώρα δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει η διακοπή της ΔΕΗ με τα τηλέφωνα. Διακόπτονται και αυτά;

giant13 said...

ο/η glob είπε,

"Αλλά τώρα δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει η διακοπή της ΔΕΗ με τα τηλέφωνα. Διακόπτονται και αυτά;"
---------------------------------
Αν ο πάροχος τηλεφωνίας, δεν έχει αυτόματα επαγωγικά συστήματα παροχής ηλεκτ. ενέργειας στις εγκαταστάσεις των μηχανημάτων ή σε αναμεταδότες και ενισχυτές, σε περίπτωση διακοπής της ΔΕΗ, τότε νεκρώνουν τα πάντα.
Μερικοί πάροχοι λοιπόν, τουλάχιστον σε μη κεντρικές μονάδες, δεν διαθέτουν τέτοια συστήματα.

ΑΝΩΝΥΜΟΣ said...

giant13 said...
Αν ο πάροχος τηλεφωνίας, δεν έχει αυτόματα επαγωγικά συστήματα παροχής ηλεκτ. ενέργειας στις εγκαταστάσεις των μηχανημάτων ή σε αναμεταδότες και ενισχυτές, σε περίπτωση διακοπής της ΔΕΗ, τότε νεκρώνουν τα πάντα.
Μερικοί πάροχοι λοιπόν, τουλάχιστον σε μη κεντρικές μονάδες, δεν διαθέτουν τέτοια συστήματα.

------------------------
Ευχαριστώ, δεν ήξερα ότι υπάρχουν πάροχοι χωρίς τέτοια συστήματα. Είναι ένας σοβαρός λόγος να τους αποφύγουμε.

Giasafox said...

Αγαπητέ ΝικόΔημε

συγνώμη για το άσχετο με το post σχόλιο, όμως δεν είχα άλλη επιλογή επικοινωνίας αφού το doncat είναι κλειστό (α, και ειρήσθω εν παρόδω, εύχομαι να ανοίξει σύντομα - αγνοήστε τους μαλ**).

Επί του θέματος: επιχείρησα χτες να κάνω ένα blog με αφορμή τις αντιδράσεις των κατοίκων της Αγ.Γαλήνης και του Τυμπακίου - με τις οποίες είμαι σύμφωνος - για το υπό κατασκευή διαμετακομιστικό λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων στην νότια Κρήτη, το οποίο θα φέρει τεράστια οικολογικά και όχι μόνο προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή.

Θα ήμουν υπόχρεος αν παίρνατε θέση στο ζήτημα αυτό, γράφοντας σχετικά
ΕΔΩ

ευχαριστώ εκ των προτέρων

giasafox

Dion.M. said...

GLOB said...

Ευχαριστώ, δεν ήξερα ότι υπάρχουν πάροχοι χωρίς τέτοια συστήματα. Είναι ένας σοβαρός λόγος να τους αποφύγουμε.

----------

Θυμάμαι κάτι ασφαλιστικές εταιρείες κυρίως ατυχημάτων αυτοκινήτων...

Ανοιγαν και εισέπραταν συνδρομές και όταν ερχόταν η ώρα των αποζημιώσεων έκλειναν... Ολα ωραία και καλά!

Αλλο να στέλνεις μερικά παιδάκια να χτυπάνε πόρτες αρχίζοντας την ενημέρωση με το "χωρίς το πάγιο του ΟΤΕ..." η να βάζεις μερικά κοριτσάκια να κάνουν το ίδιο τηλεφωνικά... Και άλλο να κάνεις σοβαρές επενδύσεις!

athanasia said...

Delta_Mike said...

με αφορμή όσα συνέβησαν στο doncat να συγχαρώ τον (τους; δεν έχει και μεγάλη σημασία) εμμονικό...

----

Ένας ή περισσότεροι? Πού να ξέρει κανείς...

Βρίσκω πάντως ότι υπήρχε κάτι κοινό σε ορισμένα σχόλια στον Doncat τον τελευταίο καιρό, τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και ως προς το πάθος (κάπως μη αναμενόμενο, θα έλεγα, για κάποιον που πρωτοσχολιάζει).

Είχαμε έναν Ανδρέα Παπουτσή (καλά τον θυμάμαι?) λίγο παλιότερα. Πρόσφατα είχαμε έναν asterix, έναν Επαμεινώνδα Σαραντόπουλο, ένα κόκκινο και μαύρο... Μπορεί να ξεχνάω και κανέναν άλλον.

Φαίνεται επίσης ότι ο -πολύ πρόσφατα- υπερηφάνως επώνυμος Επαμεινώνδας Σαραντόπουλος προτίμησε, στο τελευταίο ποστ για τα 30 βιβλία, ένα λογοτεχνικό nickname ("το κόκκινο και το μαύρο", λόγω Σταντάλ ίσως).

Καθώς είδα και πολλή συζήτηση για τον Μπαγκς Μπάννυ, μήπως να ευχηθώ, με το καλό και Μπαγκς Μπάννυ ή όποιο άλλο καρτούν προτιμά (-ούν)?

Να ευχηθώ και περαστικά σε όλους μας?

Υ.Γ. Κι εμένα μ' αρέσει ο Μπαγκς Μπάννυ (όπως και άλλα καρτούν), παρακαλώ μην το πάρει κανείς προσωπικά το σχόλιό μου και συγχυστεί, διότι δεν είναι στις προθέσεις μου...

:-)

Nikos Dimou said...

Στα Επίκαιρα ένας αποχαιρετισμός στα blog.

s_pablo said...

Nikos Dimou είπε...

Στα Επίκαιρα ένας αποχαιρετισμός στα blog
---------------------------------

Η βλακεία ήταν, είναι και θα παραμείνει ανίκητη.

Καλά κάνετε και αποχωρείτε από την ενεργή μπλογκοδράση. Δεν είστε υποχρεωμένος να ανέχεστε τον κάθε αναιδή και κομπλεξικό που κρυμμένος πίσω από ένα ψευδώνυμο, αισθάνεται ότι με προσβολές μπορεί να αναπληρώσει τα ελλειματα του.

Καλή ξεκούραση αν και θα μας λείψει η επικοινωνία.

athanasia said...

Πολύ λυπάμαι, αλλά μάλλον λιγότερο από τον (τους) εμμονικό (-ούς), που θα του(ς) λείψει αυτή η ιδιόρρυθμη ικανοποίηση...

Αλεξία Ηλιάδου (synas) said...

Δεν ξέρω ποιον εννοείτε στα Επίκαιρα, αλλά φοβάμαι πως ήταν κάποιος που θεωρούσατε φίλο σας... Μόνο κάτι τέτοιοι μπορούν τελικώς να μας βλάψουν. Γι' αυτό πρέπει να έχουμε τ' αυτιά μας τεντωμένα προς τους απ' έξω. Κι ας τους θεωρούμε τους μεγαλύτερους μαλάκες του κόσμου. Βλέπουν τα πράγματα ως παρατηρητές.

Dion.M. said...

"Δεν είστε υποχρεωμένος να ανέχεστε τον κάθε αναιδή και κομπλεξικό που κρυμμένος πίσω από ένα ψευδώνυμο, αισθάνεται ότι με προσβολές μπορεί να αναπληρώσει τα ελλειματα του."

Μόνο μια ένσταση...

...κομπλεξικό που κρυμμένος πίσω από πολλά ψευδώνυμα...

Univers said...

Είναι απίστευτο ότι μπορεί να στηθεί τρίτος παγκόσμιος πόλεμος για μια λίστα βιβλίων λογοτεχνίας! Έμείς οί Έλληνες είμαστε οξύθυμοι.

mtryfo said...

Γιατί έχω την "αίσθηση" ότι αυτή τη φορά είναι οριστικό?
Οι αντοχές σας ήταν αξιοθαύμαστες.
Να είστε πάντα καλά!
Θα σας περιμένουμε :))

harrygrath said...

Παραβλεπω τη σβαστικα για να δηλωσω & εγω την λυπη μου για την αποφαση Δημου. Ελπιζω να αναθεωρησει.
Το " πολιτικό " μπλογκ του ειναι #1 & το τεχνολογικο μπορει να γινει η Μεκκα των τεχνοφιλων.
Κανενας δεν σκοτωνει 2 αλογα που βγαινουν 1ο-2ο στις κουρσες.
Αν ξανανοιξουν,θα γινω...προσαρμοστικός ( sic ) & θα ξανασχολιασω,στο πνευμα του ευ μπλογκειν.
Περιμενουμε γιατι...εχουμε στενοχωρηθει...

Nikos Dimou said...

mtryfo said...
Γιατί έχω την "αίσθηση" ότι αυτή τη φορά είναι οριστικό?

--------------------------------

Ισχύει βέβαια πάντα το "ποτέ μη λες ποτέ" αλλά κι εγώ έχω αυτή την αίσθηση.

Η κούραση είναι τεράστια - η απογοήτευση επίσης. Το ανεξήγητο της ανθρώπινης κακίας που καταστρέφει για να καταστρέψει, με διαλύει.

Όχι synas δεν ήταν φίλος μου - οι φίλοι μου είναι όλοι κι όλοι δύο.

Σας ευχαριστώ όλους!

Αλεξία Ηλιάδου (synas) said...

Είναι υπέροχο να έχετε δύο φίλους, κε Δήμου. Σας στέλνω ένα φιλί.

d3lta said...

η απόφασις σεβαστή μεν, αλλά σκεφθείτε και εμάς τα "ορφανά" (βάζω και τον "κύριο" νώντα μέσα)...

αφήστε που, μετά την βαρυσήμαντη δήλωση χάρρυ, φρονώ ότι η αναθεώρησις είναι μονόδρομος! (όχι τίποτ' άλλο, γιά να τον δούμε να προσαρμόζεται).

giant13 said...

Με την σειρά μου κι εγώ, φοβάμαι μήπως η απόφαση του Γάτου είναι οριστική.
Δεν θέλω να το πιστεύω όμως, γιά τον μόνο λόγο, πως δεν θέλει να στενοχωρήσει τόσους φίλους του εξ αιτίας 2-3 αμετανόητων.
Συμφωνώ με τον Χάρρυ γιά τον χαρακτηρισμό των δύο ενεργών του blog.

Y.Γ. Την προηγούμενη φορά είχα στείλει δυό email, παρακαλώντας να επιστρέψει.
Με τίμησε και με συγκίνησε, με ένα απόσπασμα απ το δεύτερο, που ανέβασε τότε στα επίκαιρα.

Τώρα κατανοώντας την δίκαιη αγανάκτηση του δεν το τόλμησα ακόμη.

Εύχομαι ολόψυχα, αφού ξαποστάσει να τον έχουμε πάλι κοντά μας.

harrygrath said...

Βαρυσημαντη Δηλωση.

Αν ξανανοιξει ο Δημου,

α) Θα δω...ανεμομυλο ( αλλοι βλεπουν UFO...)
β) Θα λεω τη Γραικια...Χώρα.
( Και τους κατοικους... ? )

Αντε να φτιαξουμε κεφι...

Παμε πόστι " Τα 10 καλυτερα αυτοκινητα για το προσωπικο μας Μουσειο).

Να καμψουμε την καμψη.

Να στανιαρουμε & να χτυπησουμε μια 500αρα...

Dion.M. said...

@harrygreco said...
"Βαρυσημαντη Δηλωση.

Αν ξανανοιξει ο Δημου,

α) Θα δω...ανεμομυλο ( αλλοι βλεπουν UFO...)"


Εγώ έβλεπα... Μαίανδρο!! :-)

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ:
1) Ενα είναι το αυτοκίνητο: Porsche. Λιτό λειτουργικό Γερμανικό design (Ολα τα μοντέλα πλην Cayenne και Boxster)
2) Μετά BMW, Σειρά 6 κατά προτίμηση. Ακόμα καλύτερα Μ5 η Μ6.
3) Citroen C6. Πιστεύω ότι είναι τεχνολογικά πολύ προηγμένη και φτηνή για την κλάση της. Τα όργανα, που προβάλλονται στο παρ μπρύζ σαν σε μαχητικό αεροπλάνο, με συγκινούν ιδιαίτερα.
4)Subaru Forester 2,5 Turbo. Αυτοκίνητο που καλύπτει όλες τις ανάγκες. (4Χ4, ταχύτητα, χώροι, λιμουζίνα)
5)Renault Clio 2.0 Sport. Μικρό γρήγορο αυτοκίνητο. Για πόλη και για οδηγική διασκέδαση.
6)Audi σειρά S. Προσωπική προτίμηση το S4. (ή S3)
7)Toyota Aygo. Αυτοκίνητο πόλης.
8) Jeep Wrangler. Ενα είναι το τζίπ!
9) Toyota RAV4 με τις δύο πόρτες. Κατάλληλο για "σκληρές" πόλεις, όπως η Αθήνα και Εθνικές οδούς αλλά και εκτός δρόμου, αν χρειαστεί.
10) Bedley. (Το βάζω τελευταίο γιατί έχει το σοβαρό μειονέκτημα να είναι οικονομικά απλησίαστο)

Niemandsrose said...

Ντριιν, ντριιν
-Παρακαλώ;
-Θα ξανάρθει/δε μπορεί παρά μια μέρα να ξανάρθει
Γκντουπ

Ντριιν, ντριιν
-Παρακαλώ;
-Μην απελπίζεσαι και δε θ'αργήσει/κοντά σου νά'ρθει μια χαραυγή

Ντριιν, ντριιν
-Λέγετε!
-One begins to read between
The pages of a look.
The sound of sleepy music,
And suddenly, you're hooked.
I saw you, I saw you,
Coming back to me.

-Μα ποιος είναι επιτέλους;
-You came to stay and live my way,
Scatter my love like leaves in the wind.
You always say that you won't go away,
But I know what it always has been,
It always has been.

athanasia said...

Για όσους είδαν το τελευταίο ποστ τα Επίκαιρα για την επείγουσα ανάγκη συμπάθειας, να το πιό αγαπημένο μου σοννέτο Shakespeare για τις σχέσεις εκείνες (από μακριά?-από κοντά?-ερωτικές?-φιλικές?-τί σημασία έχει?) που κατορθώνουν να είναι και να παραμένουν
more lovely and more temperate than a summer's day:

Sonnet XVIII.

“Shall I compare thee to a summer’s day?”


SHALL I compare thee to a summer’s day?
Thou art more lovely and more temperate:
Rough winds do shake the darling buds of May,
And summer’s lease hath all too short a date:
Sometime too hot the eye of heaven shines,
And often is his gold complexion dimm’d;
And every fair from fair sometime declines,
By chance, or nature’s changing course untrimm’d;
But thy eternal summer shall not fade,
Nor lose possession of that fair thou ow’st,
Nor shall death brag thou wander’st in his shade,
When in eternal lines to time thou grow’st;
So long as men can breathe, or eyes can see,
So long lives this, and this gives life to thee.

gerasimos74 said...

Ωπ, βρήκα πόρτα ανοικτή και τρούπωσα...

Όταν ένας καπνιστής αρρωστήσει και τον πιάσει βήχας, πυρετός, ακροαστικά, καταριέται την στιγμή που ξεκίνησε το τσιγάρο, και ορκίζεται ότι ποτέ πια δεν θα ξανακαπνίσει...

Όταν όμως περάσει λίγος καιρό και αναρρώσει από την αρρώστεια του και το σώμα του ξεκουραστεί, τότε το ξανασκέφτεται...

Και μόνο τότε έχει γίνει πλήρως καλά ένας καπνιστής, όταν αρχίσει πάλι να καπνίζει...

Πόσο μάλλον που ο καπνιστής μας, δεν τό'χει κόψει πλήρως το τσιγάρο (λέγεμε dimoutech...)

gerasimos74 said...

Διαβάζοντας το κείμενό σας στο LIFO, δεν κατάλαβα ακριβώς αν θα σας δούμε φέτος την Κυριακή των εκλογών σε κάποιο κανάλι.

Και αν ναι, σε ποιο και τι ώρα?

Aphrodite said...

Λοιπόν, δε μπορώ το να κερδίζει μονίμως η κακεντρέχεια, αρνούμαι να παρακολουθήσω το ξεκατίνιασμα στο λινκ-ξελίνκ, δεν έχει νόημα να πέσω στα γόνατα (αν είχε, πιστέψτε με, στην Παράσχου θα βρισκόμουν να βαράω κουδούνια και να με μπουζουριάζουν οι της Γιάννας), δεν μπορώ να μην το κατανοήσω καθώς ένα σιχτίρισμα πότε-πότε κάνει καλό στα νεύρα, δεν μπορώ να κάνω όμως άλλο υπομονή και να σκάσω (δε φημίζομαι και για την ολιγολογία μου), οπότε το σηκώνουμε παίδες μέχρι ν'ανοίξει επισήμως?

Λοιπόν, για να μην γράψω πάλι τα γνωστά γερμανικά και ιταλικά τρεχουντασάλιαμας μονδέλα, να ευθυμήσωμεν ολίγον σε πέντε βηματάκια...

1. Το απόλυτο γκομενο-τσεκάρισμα 1. Αν σας δει να καταφτάνετε με ένα τέτοιο για το κλασικό dinner & movie ραντεβού και δεν φύγει τρέχοντας, τρέχετε εσείς. Μιλάμε για τρελλή με βούλα!

2. Το απόλυτο γκομενο-τσεκάρισμα 2. Αν σας δει να καταφτάνετε με ένα τέτοιο και δεν φύγει, τότε σουτάρετέ την εσείς, εντελώς ανώριμη τύπισα!

3. Το απόλυτο γκομενοτσεκάρισμα 3. Αν όχι μόνο δε φύγει, αλλά σας κάνει και χαρούλες, φωνάχτε τον guerrero να την αναλάβει. Δεν είναι γυναίκα για σας αυτή!

4. Το απόλυτο γκομενοτσεκάρισμα 4. Αν σας δει και αστράψουν τα ματάκια της, α πα παααα, μακριά! Για να "ολοκληρώσετε" θα της έχετε γράψει μέχρι και το δίπατο στο Ζούμπερι (μετά το σαλέ στο Σαμονί εννοείται...)

5. Το απόλυτο γκομενοτσεκάρισμα 5. Αν της εμφανιστείτε έτσι (προσοχή στην κάλτσα), με πεζώ-δύο και κάτσει στο ραντεβού (και σας βρει και χαριτωμένο από πάνω), μόλις βρήκατε wife material!


Και μετά την σχολιαστική μας προσφορά στο μπλογκ (ο Θεός να την κάνει, οι RAM-άδες που θα μπαίνουν για την τεκ-δόση τους θα παθαίνουν ένα κάτι...), πάω να φάω λίγο ακόμη τα νύχια μου (αγωνία γαρ).

Με βλέπω να κάνω μια fear factor αντίπραξη στην συνάδελφο που έφαγε μέχρι ώμο, να συνεχίσω και με πόδια...

Don, πες του ν'ανοίξει σύντομα διότι με βλέπω boxing Αphrodite!

...

...

ΥΓ1- Γουρλής ο εκδότης, πριν δευτερώσει τα κείμενα ο νο 1 μπλόγκερ, έκλεισε το μπλογκ και έκοψε το μπλόγκινγκ! Μου μπαίνουν ιδέες να τον στείλουμε για ποδαρικό σε μερικά πολιτικά γραφεία τώρα που γυρίζει... (όχι τον μπλόγκερ βρε ζωντόβολα!)
:))))

pepe said...

Μια θερμη παρακληση προς τους σχολιαστες. Ας μην κανουμε το blog αυτο ενα αλλο doncat. Το συγκεκριμενο blog (dimoutech) εχει συγκεκριμενη θεματολογια και συγκεκριμενο σκοπο.
Ο ΝΔ για καποιους λογους αποφασισε να σταματησει το doncat. Αυτο σημαινει πως αποφασισε να σταματησει και οτι αλλο αυτο συνεπαγεται.
Φυσικα και υπαρχει ελευθερια εκφρασης και στην τελικη ο ΝΔ αποφασιζει για τα σχολια και λοιπα, αλλα σε ενα καθαρα τεχνολογικο blog, το τελευταιο που θα ηθελα να διαβαζω ειναι οι φιλοσοφικες ονειρωξεις καποιων junkies της εγωπαθειας.
Αν ο ΝΔ ξανανοιξει το doncat ή κατι παρομοιο, ορμηστε. Εδω ομως, σας παρακαλω, σεβαστειτε τον χωρο, το υφος και τον σκοπο του συγκεκριμενου blog.

proinos said...

Είναι συγκινητική η χαραμάδα που αφήσατε στο dimoutech.
Αρκετή για να διατηρηθεί μια ανάσα ελπίδας και προσμονής για τους πολλούς εκείνους που επανέρχονται υπομονετικά, πολλάκις της ημέρας στα favorites του υπολογιστή τους που αφορούν στην Γατοblogoκοινότητα...

Nikos Dimou said...

Μπορεί να είναι συγκινητική η χαραμάδα φίλε πρωϊνέ αλλά πρέπει να την κλείσω. Δεν έφυγα μόνο από το doncat - αλλά από τα blogs γενικά. Για να μην πω ότι διαβάζοντας τα σχόλια που γράφτηκαν για μένα στο σχετικό blog του LiFO αντιμετωπίζω την περίπτωση να αποσυρθώ τελείως από τον δημόσιο βίο. Όταν μετά από τόσα χρόνια καθαρού και έντιμου αγώνα αντιμετωπίζω τόση εχθρότητα και κακεντρέχεια, (βλ. και υπόθεση RAM) θα πει πως συνολικά απέτυχα. Γιατί μπορεί κανείς να διαφωνεί με τις απόψεις μου - όχι όμως με την καθαρότητα και το ήθος μου.