Tuesday, July 24, 2007

Η τελευταία απογοήτευση



Οι ντουλάπες και τα συρτάρια μου είναι γεμάτες από συσκευές που δεν δούλεψαν ποτέ (ή δούλεψαν λίγο και ξαφνικά, χωρίς λόγο, σταμάτησαν), από προγράμματα που δεν λειτούργησαν, από εφαρμογές που δεν έτρεξαν. Νεκροταφείο άχρηστων πραγμάτων.

Πρέπει να έχω ξοδέψει πολλά σε όλες αυτές τις απόπειρες. Που, εκτός από χρήματα, μου έχουν κοστίσει αμέτρητες ώρες μόχθου και νευρικών καταιγίδων.

Η τελευταία άχρηστη (για μένα) συσκευή που αγόρασα ήταν ένας δέκτης τηλεόρασης σε μορφή USB stick. Από γνωστό καλό σπίτι - είχα ήδη μία κάρτα PCTV της Pinnacle στον επιτραπέζιο υπολογιστή μου. Βέβαια και αυτή η κάρτα με τον καιρό έπαψε να εργάζεται, γιατί οι μυστηριώδεις drivers X-pert TV-PVR 883 που έβγαζε η μυστηριώδης ταϊβανέζικη εταιρία V-Stream (λέω μυστηριώδης επειδή δεν έβρισκα πουθενά δικό της site και download) ξεπεράστηκαν και νέες εκδόσεις δεν μπόρεσα να κατεβάσω.

Ωστόσο αυτό το νέο στικ είχε δικούς του drivers (της εταιρίας Pinnacle) και υποσχόταν λήψη αναλογικής και ψηφιακής επίγειας τηλεόρασης στον φορητό σας, είτε με την μικρή κεραία που ερχόταν πακέτο - είτε (ακόμα καλύτερα) με σύνδεση στην κεντρική κεραία του σπιτιού.

Εν όψει διακοπών, η ιδέα του να βλέπω τηλεόραση στην πλαζ ή στην βεράντα μου - σε πλήρη οθόνη, ή σε μικρό παράθυρο του λαπτοπ ενώ εργάζομαι σε κάτι άλλο - ήταν ελκυστική. Η τιμή (γύρω στα 85 €) λογική. Και αγόρασα.

Δεν θα σας ταλαιπωρήσω, όπως ταλαιπωρήθηκα εγώ, με σχοινοτενείς περιγραφές αποτυχιών. Έγιναν πέντε ή και έξη απόπειρες εγκατάστασης σε τρία διαφορετικά μηχανήματα. Μόνο σε μία εγκατάσταση δούλεψε ΜΙΑ φορά - και μετά τίποτα.

Το χειρότερο: σε κάθε υπολογιστή που την έβαλα, μου αναστάτωσε όλο το σύστημα. Τι κολλήματα, τι να μην σβήνει ο υπολογιστής, τι κρεμάσματα προγραμμάτων! Χρειάστηκε, σε όλες τις περιπτώσεις, να κάνω χειροκίνητη απεγκατάσταση και εκκαθάριση όλων των drivers από την registry.

Την χειρότερη ζημιά την έκανε στον Toshiba, που είχε Vista. Με είχαν διαβεβαιώσει στο κατάστημα ότι αν κατέβαζα τους νέους drivers για Vista από την Pinnacle, θα δούλευε άψογα. Τους κατέβασα και μετά δεν είχα υπολογιστή για τρεις μέρες - μέχρι να μπω με safe mode και να κάνω εκκαθάριση.

Άλλη μία απογοήτευση, στις πολλές...





78 comments:

mscmkr said...

Είχα κι εγώ ένα τέτοιο συρτάρι. Με διάφορα αχρησιμοποίητα ή απαρχαιωμένα devices. Όχι μόνο για το pc αλλά και για κινητά, για μουσική κλπ. Θυμάμαι κάτι παλιά walkman, VGA ψηφιακές κάμερες, κάρτες modem, tuners, bernoulli devices... You name it...

Έφυγαν όλα στην τελευταία μετακόμιση.

Somebody961 said...

Γιατί η νέα(?) τεχνολογία και επαφή μαζί της είναι πάντα σχεδόν προβληματική?
Σε αντίθεση, μία νέα γνωριμία με μια κοπέλα πχ είναι πάντα ενθουσιώδης! :)
Αν αναπαριστούσαμε τις 2 αυτές καταστάσεις σε μία καμπύλη ευχαρίστησης σε σχέση με το χρόνο, ο μέσος όρος θα προέκυπτε ευθεία γραμμή! :)

Η καλύτερη λύση είναι: Νέα γνωριμία και απλή lcd φορητή τηλεόραση με μπαταρίες τύπου casio!
Προτιμώ τις ανοδικές καμπύλες ή συμμετρικές καμπύλες εν γένει, ειδικά μες το καλοκαίρι! :)

Την καλημέρα μου!

dinx said...

@Don
Κάνω σεφτέ, κεφτέ?
Καλημέρα σε όλους από Θεσσαλονίκη που βράζει.
Όπως είπε ένας φίλος ζούμε σε sub saharan κλίμα.
Όσο για το θέμα, πιστεύω ότι ορισμένες φορές τα μηχανήματα έχουν ψυχή και πεισμώνουν .
Είχα μια παρόμοια περίπτωση με 1 usb bluetooth που προσπάθησα μάταια επί 2μήνες σε 4 διαφορετικά pc και 1 laptop,αλλά τίποτα.
Μου έσπασε τα νεύρα.
Την έδωσα σε 1 φίλο μου και έπαιξε με την πρώτη. Τι να πει κανείς.

Unknown said...

Μια απορία μόνον:
Όταν θέλετε να πετάξετε ένα παλιό ηλεκτρονικό μηχάνημα πού το πετάτε;

butterfly said...

Φαίνεται πως πολύς κόσμος έχει τελικά ένα τέτοιο συρτάρι! :)

Συμπονώ.

Εντελώς σοβαρά, πάντως, νομίζω πως η συχνή επαφή με μηχανήματα και προγράμματα που δεν δουλεύουν σωστά (κυρίως με αυτά που έχω γράψει εγώ ;)) μου έχει κάνει καλό. Έχω γίνει πιο υπομονετική και επίμονη, δουλεύω συστηματικά για να βρω τι φταίει, ακονίζω το μυαλό μου ψάχνοντας αιτίες και συνδέσεις...Φυσικά αυτά είναι μικρή παρηγοριά όταν δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου, απλά τουλάχιστον ταλαιπωρούμαι λιγότερο λόγω του εαυτού μου.

Καλές διακοπές-και μη στενοχωριέστε για την τηλεόραση!

Spyros_VJ said...

Δεν έχω τίποτα με την Πινακλ, αλλά στο πρόσφατο παρελθόν έχω ακούσει από αρκετό κόσμο να παραπονιέται για "ανστάτωση" της registry, εξαιτίας της.

Δυστυχώς, κάθε ένας που τηρεί μια κοντινή επαφή με την τεχνολογία, διαθέτει ένα τέτοιο συρτάρι...

Somebody961 said...

dinx: Απλά ο φίλος σου εφάρμοσε τις βασικές αρχές χρήσης που περιγράφω στη 2η μου συμμετοχή στο θέμα Computer Sickness

mscmkr said...

Liverios said...

Μια απορία μόνον:
Όταν θέλετε να πετάξετε ένα παλιό ηλεκτρονικό μηχάνημα πού το πετάτε;
------------------

Σε συγγενείς, φίλους, μη-έχοντες.

Πολλά τα αφήνω δίπλα στα σκουπίδια, σε εμφανές μέρος ώστε να τα μαζέψουν οι ενδιαφερόμενοι.

Κάποτε προσπάθησα να έρθω σε επαφή με ανακυκλωτές και επίσης να δωρίσω μηχανήματα (αξιοπρεπή) σε κάποιο σχολείο. Και στις δύο περιπτώσεις μετάνοιωσα για το χρόνο που έχασα...

Nikos Dimou said...

butterfly
εγώ πια δεν έχω συρτάρι - έχω ντουλάπι!

Πάντως σωστά λετε - μαθαίνεις πληροφορική by trial and error. Έτσι έμαθα κι εγώ, επί 22 χρόνια παιδευόμενος... Αυτό ήταν και το αντικείμενο της στήλης μου στο RAM επί 13 χρόνια...


liverios δεν έχω ποτέ πετάξει μηχάνημα - ή το πουλάω, ή το χαρίζω ή το κρατάω για θυμητικό.

Πάντως καλό είναι να δίνεται για ανακύκλωση - το παίρνουν συνήθως οι ετιαρίες που πουλάνε μηχανήματα.

xasodikis said...

@liverios:

Αν μένεις στην Αθήνα, Ιερά Οδός 135, στο αμαξοστάσιο του Δήμου. Πληροφορίες στο τηλ. 195. Υπάρχει και μία (τουλάχιστον) εταιρεία που ασχολείται με αυτό το αντικείμενο, αλλά το site της δεν δουλεύει (σήμερα που το δοκίμασα...): www.electrocycle.gr.

Αν πρόκειται για PC, ρίξε μια ματιά και στο www.ufu.gr -οι άνθρωποι ζητάνε παλιά PC αλλά και μεμονωμένα κομμάτια, για εκπαιδευτικούς σκοπούς...

andy dufresne said...

Ευκαιρίας δοθείσης και εκμεταλλευόμενος την απουσία του antvol, θα ήθελα να καταγγείλω το Γάτο το φευΓάτο,
διότι εκτός από αντί-χριστος, ανθ-έλλην, αντι-εξουσιαστής, αντι-συμβατικός, αντι-δογματικός και γενικώς αντι-τα-πάντας αποδεικνύεται και αντι-φατικός.

- Δυο βδομάδες πριν δεν μας έλεγες ότι είσαι σιγουρατζής;;;
- Δεν μας έλεγες ότι αν δεν είσαι σίγουρος ότι θα σου κάτσει, δεν κάνεις βήμα;;;

- Εδώ γίνεται σαφές ότι ό,τι θηλυκό λικνίζεται στα ράφια του Πλαισίου, του βάζεις χέρι ως που να πεις Βουτσκόγλου!
- Και οι χυλόπιτες βροχή!
- H ντουλάπα-νεκροταφείο (ή μήπως μουσείο;) χυλοπιτών σου είναι πιο πλήρης και updated κι απ’ τα ράφια του Πλαισίου!
- Οι beta εκδόσεις των Windows σου είναι πιο φρέσκες κι απ’ του Βασιλάκη!

- Εσύ, Γάτε μου, βουτάς τη φωτιά ΚΑΙ απ’ τους Θεούς (Dell, HP, IBM κλπ) ΚΑΙ απ’ τον Προμηθέα (Γεράρδος)...

- Και δεν σου φτάνει που τις πηδάς και σε πηδάνε ολημερίς κι ολονυχτίς,
μας τις φωτογραφίζεις κι από πάνω!!!



ΣΕΞ, ΨΕΜΑΤΑ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!!!

butterfly said...

ΝΔ, τη θυμάμαι φυσικά πολύ καλά τη στήλη σου-ήταν η μόνη που κουτσοκατάλαβα στο πρώτο τεύχος του RAM που αγόρασα, το καλοκαίρι που ήμουν 12 χρονών :)

Τα παλιά μηχανήματα δεν μπορώ να τα πετάξω, αφ'ενός γιατί τα λυπάμαι και αφ'ετέρου γιατί δεν ήξερα να υπάρχει οργανωμένο μέρος να τα πετάξω. Ή τα βάζω στο ντουλάπι ή τα δίνω σε γνωστούς.

Σήμερα, πάντως, πήρα ένα πολύ αστείο mail (πρόχειρη μετάφραση):

Αγαπητοί χρήστες,

τα μηχανήματα (...) σημάδεψαν το εργαστήριο (...) επί σχεδόν μία δεκαετία και πλέον έχουν κερδίσει με το σπαθί τους τη συνταξιοδότηση. Εάν θέλετε να προσφέρετε σε ένα από αυτά μία στοργική ζωή μέχρι το θάνατό του, περάστε σήμερα από το γραφείο (...) για να παραλάβετε ένα. Ευχόμαστε στα μηχανήματα μία όμορφη δύση της ζωής τους.

Andreas said...

Μπορώ να πω ότι συμπονώ γιατί ακριβώς τα ίδια έχω πάθει από κάρτα της Pinnacle (PCTV 310e) που είχα αγοράσει για το DVBT. Την αγόρασα πέρυσι το καλοκαίρι... κατάφερα να τη δουλέψω ΦΕΤΟΣ! και όλο αυτό τον καιρό προσπαθούσα...
η συγκεκριμένη εταιρία πιστεύει πως ο λόγος ύπαρξης των υπολογιστών είναι να τρέχουν το "τόνους" βαρύ software που φτιάχνουν. (μέχρι εγκατάσταση SQL Server απαιτείται...)
Κατάφερα να κουτσό-δουλέψει, όταν έσβησα χειροκίνητα μία προς μία όλες τις σχετικές με Pinnacle καταχωρήσεις της registry και εγκατέστησα τελευταία έκδοση software. Και τελικά χρειάστηκε καθαρή εγκατάσταση windows. σημειωτέον: δεν υπάρχουν vista drivers... για την ακριβότερη κάρτα της εταιρίας πριν ένα χρόνο.
Επίσης, Pinnacle software, κατέβασμα 200+ MB, μόνο με γνήσια κλειδιά. Χρησιμοποιώ freeware το CrisTV, γύρω στα 2 ΜΒ, με καλύτερη απόδοση.

mtryfo said...

Don,
Δεν θα πίστευα αν δεν το διάβαζα ότι εγώ η άσχετη έχω μια win tv εδώ και 4-5 χρόνια και χαζεύω tv στον υπολογιστή μου κι εσείς ταλαιπωρείστε με καινούργια μοντέλα...ο ορισμός της αδικίας!

Nikos Dimou said...

mtryfo
Κι εγώ έβλεπα ΤιΒι στον υπολογιστή μου πριν 6 χρόνια...

Δεν είναι θέμα ασχετοσύνης ούτε αδικίας. Είναι - όσο κι αν φανεί παράξενο - θέμα τύχης. Τα της πληροφορικής είναι τόσο πολύπλοκα που κανείς, ούτε ο πιο σχετικός, δεν μπορεί να προβλέψει τις αντιδράσεις που θα προκαλέσει ένα πρόγραμμα στις άπειρες διαμορφώσεις των συγκεκριμένων υπολογιστών.

Γι αυτό έχει πετύχει η Microsoft - τα προγράμματά της έχουν τον μεγαλύτερο βαθμό συμβατότητας από οποιαδήποτε άλλα (κι αυτή όμως όχι 100%).

Nikos Dimou said...

Δυόμιση ώρες μείναμε χωρίς ρεύμα και όλος ο τεχνολογικός μας πολιτισμός κινδύνεψε - για να μην πω η θερμοκρασιακή μας ισορροπία. Μετά απεδείχθη το σοφόν: με το που ήρθε το ρεύμα όλες μας οι προηγούμενες μικρο-γκρίνιες εξανεμίστηκαν και είμασταν απόλυτα ευτυχείς.

diastimata said...

Το καλοκαίρι του 2004 αγόρασα μια εξωτερική κάρτα τηλεόρασφης της Trust. Σκόπευα να δουλεύω στο laptop (IBM) και να ρίχνω και καμία ματιά σε κανένα άθλημα. Άδικα. Δε δούλεψε ποτέ.
Εφέτος, πριν μερικές ημέρες, η συμβία μου χρειάστηκε μια τηλεόραση κι ένα laptop. Βρήκε την κάρτα και, για να μην κουβαλάει, μαζί της, σε κλινική, και τα δύο, εγκατέστησε (αν και σχετικά... άσχετη με τα Pc) στο ίδιο IBM την ίδια Trust. Και, ω του θαύματος, δούλεψε -και δουλεύει!
Τελικά και τα μηχανήματα έχουν ψυχή...

mscmkr said...

Nikos Dimou said...

Δυόμιση ώρες μείναμε χωρίς ρεύμα και όλος ο τεχνολογικός μας πολιτισμός κινδύνεψε - για να μην πω η θερμοκρασιακή μας ισορροπία. Μετά απεδείχθη το σοφόν: με το που ήρθε το ρεύμα όλες μας οι προηγούμενες μικρο-γκρίνιες εξανεμίστηκαν και είμασταν απόλυτα ευτυχείς.
--------------

Αυτές είναι οι στιγμές που μπαίνεις μέσα στο αυτοκίνητο για να κανεις μια βόλτα (ακόμα και με μειωμένες επιδόσεις λόγω a/c). Εκεί ο τεχνολογικός πολιτισμός κινδυνεύει από άλλα... αλλά όχι από το blackout.

youthink said...

Μια καλή επιλογή για λαπτοπιά είναι στα ίδια χρήματα με πινακλ http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=29&product=878979
Θα σας πω τα αρνητικά και τα θετικά
1) ζεσταίνεται αρκετα
2) ειναι προφανές πως η βοηθητικη κεραία θα λαμβάνει ανάλογο σήμα με το πεδίο εκπομπής της περιοχή.. Με ομοαξονικό καλώδιο δείχνει καμπάνα
3) εγκαθήστατε μέχρι και σε linux
4) έχει ραδιόφωνο
5) καταναλώνει πόρους συστήματος. ως usb
6) ελαφρύ και έχει διαστάσεις όσο ένα usb stick

Νομίζω ότι είναι η καλύτερη επιλογή για σύγχρονο μηχάνιμα σε κόστος των 90 euro

Nikos Dimou said...

mscmkr said...
Αυτές είναι οι στιγμές που μπαίνεις μέσα στο αυτοκίνητο για να κανεις μια βόλτα

-------------------------------

όπου μπορείς να φορτίσεις και το κινητό σου!
:))

proinos said...

Μια απορία:

Πως είναι δυνατόν σοβαρές εταιρείες να κυκλοφορούν προϊόντα που δεν θα δουλέψουν ποτέ (όχι μόνο σε συγκεκριμένο και τυχαίο περιβάλλον, αλλά όπως γράψατε ΝΔ παντού όπου το δοκιμάσατε: σε περισσότερα μηχανήματα και συνδυασμούς) ή εν πάση περιπτώσει που δουλεύουν μόνο σε ειδικές συνθήκες στα εργαστήριά τους και όχι στην πραγματική ζωή?

Και πως εξηγούνται οι τόσο σοβαρές και οφθαλμοφανείς παρενέργειες (registry, κρεμάσματα κλπ) σε ένα προϊόν που τσεκαρίστηκε και βγαίνει στα μαγαζιά?

Nikos Dimou said...

Πάλι χωρίς ρεύμα!

Proinos - και όμως συμβαίνει αρκετά συχνά για να τροφοδοτεί μία στήλη επί 160 μήνες...

proinos said...

Ναι, ακριβώς επειδή σας διάβαζα και κατάλαβα καιρό τώρα ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός, γιαυτό μου έχει δημιουργηθεί η απορία για το research & development κάποιων εταιριών...

Yosemite Sam said...

Προτείνω αυτό.

Τό έχω 1 χρόνο και δουλεύει άψογα.

Nikos Dimou said...

yosemite - να δώσω κι άλλα λεφτά; Άσε να χωνέψω αυτά που έχασα...

Somebody961 said...

@proinos: Για να ξεχωρίζουμε εμείς οι καλοί τεχνικοί από εκείνους που σε κάθε αναποδιά απλώς ξαναστήνουν το σύστημα από την αρχή! :)

Να σοβαρευτούμε.
Οι αιτίες είναι πολλές και δεν μπορούμε να τις απαριθμήσουμε όλες. Από τις πιό βασικές είναι η εξ αρχής αγορά σωστής μητρικής και επεξεργαστή. Intel chipset και Intel επεξεργαστή και τα δύο.
Εχω δει απίστευτες ασυμβατότητες σε αντίθετη περίπτωση.

Το ίδιο βασικό είναι και το σωστό τροφοδοτικό με σταθερές τάσεις ανεξάρτητα φορτίου.

Για αυτά τα 2 υπεύθυνος είναι δυστυχώς ο κακώς εννοούμενος ανταγωνισμός της αγοράς και η λάθος οικονομία που κάνουν.
Σε ένα σύστημα π.χ. 1000€ κάνουν "οικονομία" βάζοντας μητρική μή intel και κατά 30-50€ φτηνότερη για να είναι φτηνότεροι 'από τους δίπλα'.
Πρόσφατα μέτρησα, εκτός των άλλων, και τις επιδόσεις γνωστής αλυσίδας pc που διαφήμιζε core 2 duo στα 1800 και ήταν πιό αργό από τον παλιό μου 'ταπεινό' P4 στα 3200.

Επειτα, σωστό setup με σωστή σειρά (ανά ομάδα συσκευών) drivers και τελευταίων εκδόσεων. Δεν μπορείς πχ να βάζεις πρώτα το anydvd (για ξεκλείδωμα dvd και άλλα) και μετά τα drivers των δίσκων.

Και το 4ο τελευταίο σημαντικό.
ΣΥΝΕΣΗ!
Κυκλοφορούν πολλά περιοδικά με 100άδες "utilities" που ούτε ξέρεις ποιός και πως τα έχει γράψει και που απευθύνονται σε διαφορετικούς τομείς του υπολογιστή.
Αλλα για χρήση cpu, άλλα για δίσκους, usb θύρες κ.ο.κ.
Ο πειρασμός για ένα νέο χρήστη είναι μεγάλος, και βάζει πολλά από αυτά για να ανακαλύψει τις δυνατότητες του νέου του 'παιχνιδιού', με αποτελέσματα τις περισσότερες φορές τραγικά.

Με όλα τα παραπάνω, έχω 2 pc, το ένα με ΧΡ εδώ και 4 χρόνια στημένα και ότι έχω βάλει επάνω λειτουργεί απλώς ..με τη μία!

Συμβουλή για όσους θέλουν να πειραματίζονται και έχουν 2 δίσκους: Στήστε 2 φορές το λειτουργικό ή αντιγράψτε το από τον 1ο. Για πειραματισμούς να εκκινείτε το σύστημα από τον 2ο δίσκο.

Είναι πολλά, απλώς σταματώ εδώ.

Nikos Dimou said...

somebody
όλα όσα γράφεις είναι σωστά - αλλά δεν αφορούν στην περίπτωση που περιγράφω. Τα μηχανήματα είναι άψογα στημένα και συντηρημένα - και φυσικά μιλάμε για μάρκες: Dell, Toshiba και Fujitsu-Siemens.

titmus said...

Επειδή όλοι την έχουμε πατήσει με "άχρηστα" προϊόντα, ποιά είναι η γνώμη (αν υπάρχει εμπειρία) του blog για το HTC PDA-GSM Touch; Με χαλάει κάπως που δεν έχει navigator και κάπως λιγότερο που δεν υποστηρίζει 3G υπηρεσίες. Κοστίζει 500Ε (χωρίς σύνδεση) και είναι πολύ κομψό και ελαφρύ. Μήπως να περιμένω το πολυαναμενόμενο i-phone; Πότε όμως και σε τι τιμή;;;

Nikos Dimou said...

titmus
έχω δουλέψει δύο HTC το P900 και το S200. Ήταν καλά μηχανάκια - με τα πλεονεκτήματα των Windows Mobile. To Touch δεν το ξέρω - το έπαιξα μόνο λίγο στην Fnac. Στο Διαδίκτυο πρέπει να υπάρχουν τεστ και απόψεις.

proinos said...

@ somebody

Μήπως όμως έτσι περιγράφετε έναν κόσμο μόνο για ειδικούς, είτε εξ επαγγέλματος (πχ εσείς) είτε από ειδική προχωρημένη τεχνολογοφιλία-ικανότητα (πχ ΝΔ).

Θέλετε να πείτε ότι οι υπόλοιποι απλοί χρήστες είμαστε έρμαιοι πάντων των εμπλεκομένων? Των επικίνδυνων προσφορών των περιοδικών, των ασυνείδητων εμπόρων, των ελαφρόμυαλων στελεχών των εταιριών και ποιός ξέρει τι άλλο...

titmus said...

Ναι, διάβασα γενικά καλά σχόλια στο διαδύκτιο. Μάλλον θα το πάρω, όμορφο γκατζετάκι δείχνει!
Ευχαριστώ για την ενημέρωση!

proinos said...

Και αφού ΝΔ έχετε την καλωσύνη να απαντάτε και σε ατομικές ερωτήσεις, ο κάτοχος PDA DELL Axim X30 με Windows mobile και μνήμη 64 ΜΒ, μπορεί να το λειτουργήσει και στο αυτοκίνητο ως GPS με λογισμικό ανεξάρτητο αγοράς hardware?

Nikos Dimou said...

proinos
δεν ξέρω αν το μηχανάκι αυτό έχει άμεση δυνατότητα GPS (εκτός από την τηλεφωνική που κοστίζει). Γενικά τα PDA δεν κάνουν για GPS αυτοκινήτου λόγω μικρής οθόνης.

Alexandros said...

Καλησπέρα

Πριν δύο βδομάδες η τηλεοραση μου κάηκε. Μία Sony Trinitron 32'' . Ακόμα δεν την έχω πάει για επισκευή. Τώρα σας γράφω και ταυτόχρονα βλέπω το παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδος από το laptop. Ας είναι καλά ο ASUS A7D που έχει ενσωματωμένη κάρτα τηλεόρασης.
Πάντως , μηχάνημα που να μην μου έχει δουλέψει δεν έχω αγοράσει ακόμα. Ίσως επειδή έχει αγοράσει σχετικά λίγα. Το ντουλάπι μου πάντως είνα γεμάτο με μηχανήματα που έχω αποσύρει.

Somebody961 said...

Νίκο, αυτά που έγραψα πιστεύω πως ευθύνονται για ένα μεγάλο ποσοστό προβλημάτων, που λόγω δουλειάς συναντώ, και αφορούν περιπτώσεις που κάτι σε ένα pc λειτουργεί σωστά και σε άλλο όχι.
Πρόσφατα, σκανερ ΗΡ λειτούργησε άψογα σε ιντελ όλα pc, ενώ σε via (δοκίμασα 2 υπ.) δεν έμπαιναν ούτε τα driver.
Δεν μπορώ να ξέρω τι από τα 2 φταίει. Το διαφορετικό chipset ή το γεγονός πως η hp δεν έλαβε υπόψιν μη ιντελ chips.
Ισως εδώ μιλάμε για άλλο ποστ, κατευθυνόμενη αγορά, δεν μπορώ να ξέρω..
Επίσης: Δεν συμπαθώ τα ..επώνυμα! Ολο ιδιομορφίες είναι! Με την ίδια λογική που προτιμώ ..κεραμιδόγατα! :)
Αλλά τι να κάνεις με λάπτοπ...
Ανέφερα ότι ανέφερα ώστε τουλάχιστον να υποφέρουμε το δυνατόν λιγότερο και ας είναι και ...εις βάρος μου επαγγελματικά! :)

Proinos: Εχεις απόλυτο δίκιο.
Δεν υποννοώ πως πρέπει όλοι να είμαστε τεχνικοί!
Αλλά!
Το έχει περιγράψει άψογα ο Ν.Δ. εδώ
το πως ο περισσότερος κόσμος που με συμβουλεύεται πράττει τελικά..
-Γιώργο, να πάρω την χ προσφορά από το ψ μαγαζί? Δίνει τηλεόραση μαζί, κάνει και ..1896 άτοκες.
-Οκ, πάμε να το δούμε.
-Καλό? Να το πάρω?
-Οχι, στα βασικά του είναι πατάτα, θά έχεις προβλήματα, άκου με.
-Την άλλη μέρα τηλέφωνο.
-Ελα να το 'στήσουμε', το πήρα!!

Η τηλεόραση δεν έπαιξε ποτέ, και ακόμα ουσιαστική δουλειά εδώ κ 5 μήνες δεν έχει κάνει. Ολο κολλήματα, μπλε οθόνες κλπ..

Ποιος φταίει λοιπόν αγαπητέ proine?
"Σειρήνες" υπάρχουν παντού..

Παρ' όλα αυτά, το θέμα έχει τόσες πτυχές και παραμέτρους που δεν τελειώνει ποτέ.

Nikos Dimou said...

Για να συνδεθούμε με παλιότερο ποστ.

Τραγωδία πρώτη: η σύνδεση PC με κινητό.

Πρώτο βραβείο: τα LG - αδύνατος ο συγχρονισμός.

Ακολουθούν τα Samsung και Motorola.

Καλύτερα από όσα έχω δοκιμάσει: Sony Ericsson

st_darwin said...

Κρόσια τα νεύρα με τέτοιες μαλακιούλες... Σας καταλαβαίνω! Εγώ εδώ και καιρό με το που περνάω τα βίντεο στο pc από την Sony βιντεοκάμερα (DCR-SR30 HDD) όταν τρέχουν τα winXP κλείνει ο explorer με την ένδειξη ότι αντιμετώπισε πρόβλημα... Ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Όταν όμως τρέχουν τα vista όλα μια χαρά! Όπως και σε σχεδόν ίδιο σύστημα (από πλευράς hardware) σε άλλο pc με winxp.
Κανένα tip? Να σπάσω την κάμερα?

andy dufresne said...

Κάποτε ο Bill Gates, χωρίς μάλλον να το πολυσκεφθεί, έκανε την εξής δήλωση:

«Αν η General Motors είχε κάνει προόδους ανάλογες με την τεχνολογία των υπολογιστών, τότε θα οδηγούσαμε όλοι αυτοκίνητα που θα στοίχιζαν 25 δολάρια και θα έκαναν 1.000 μίλια με ένα γαλόνι».

Η GM δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και απάντησε:

Aν η General Motors είχε την νοοτροπία της Microsoft, τότε το αυτοκίνητο θα ήταν ως εξής:


1. Χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο, το αυτοκίνητό σας θα τράκαρε μόνο του (crash) δυο φορές την ημέρα.

2. Κάθε φορά που θα ξαναβάφονται οι διαγραμμίσεις των δρόμων, θα πρέπει να αγοράζετε νέο αυτοκίνητο.

3. Περιστασιακά το αυτοκίνητο σας θα σβήνει χωρίς λόγο στην εθνική οδό. Θα κάνετε στην άκρη, θα κλείνετε ό,τι ανοιχτά παράθυρα είχατε, θα σβήνετε τη μηχανή, θα την ξανανάβετε, θα ξανανοίγετε τα παράθυρα και θα συνεχίζετε. Για κάποιο λόγο θα πρέπει όλο αυτό να το θεωρείτε φυσιολογικό.

4. Κάποιες φορές, ενώ εκτελείτε μια απλή μανούβρα, πχ στρίβετε αριστερά, το αυτοκίνητο θα σβήνει, θα αρνείται να ξαναπάρει μπρος και θα πρέπει να επανεγκαταστήσετε τον κινητήρα.

5. Η Macintosh θα έφτιαχνε ένα αυτοκίνητο που θα κινείτο με ηλιακή ενέργεια, θα ήταν αξιόπιστο, πέντε φορές πιο γρήγορο και δυο φορές πιο εύκολο να οδηγηθεί – αλλά θα μπορούσε να τρέξει μόνο στο 5% των δρόμων.

6. Οι ενδείξεις λαδιού, θερμοκρασίας κλπ θα είχαν αντικατασταθεί από μια και μοναδική ένδειξη: “This Car Has Performed An Illegal Operation”.

7. Ο αερόσακος πριν ανοίξει θα ρωτούσε: «Είστε βέβαιος;»

8. Κάποιες φορές, χωρίς ιδιαίτερο λόγο, το όχημα θα σας κλείδωνε απ’ έξω και δεν θα ξεμπλόκαρε, εκτός αν κρατήσετε συγχρόνως το χερούλι, το κλειδί και την κεραία.

9. Με κάθε παρουσίαση νέου μοντέλου αυτοκινήτου, θα πρέπει να μάθετε τα βασικά στοιχεία της οδήγησης από την αρχή, διότι τα νέα μοντέλα δεν δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο που δούλευαν τα παλιά.

10. Αν θέλετε να σβήσετε τον κινητήρα, θα πρέπει να πατάτε το κουμπί “Start”.

d3lta said...

Χαιρετισμούς από την πυρέσσουσα Αθήνα των σαράντα πέντε βαθμών κελσίου, αντιγράφω το επίθετο από το προηγούμενο πόστ άν και θα άρμοζε να το χρησιμοποιήσω με το εμπειρίκειο πρόθεμα, καθώς σήμερα έγινα ο ευτυχής κάτοχος της εικονιζόμενης μηροκορφής (νεολογισμός, μάλλον ατυχής).

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι καλές, θα ακολουθήσει εκτενές ρηπόρτ. Στην λειτουργία Vaio optimized (υποτίθεται ιδανικός συνδυασμός ισχύος/αποδώσεως) και εν μέσω δεκάδων αναβαθμίσεων, η μπαταρία κράτησε δυόμιση ώρες, νοτ μπαντ.

Επί του πόστ έχω να πω το εξής:

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΓΡΑΦΕΙ PINNACLE!

Την είχα πατήσει παρομοίως προ διετίας με μία δορυφορική pci κάρτα της, η οποία μου έκανε τον desktop υπολογιστή σαν την Αίγλη του Ζαππείου (την θερινή).

Η λύση ήταν μία εκπληκτική κάρτα της γερμανικής technisat, η οποία έκτοτε δουλεύει θαυμάσια, δυστυχώς αγνοώ αν έχουν και επίγειες κάρτες, αλλά είναι σφόδρα πιθανόν καθώς έχουν επίγειους ψηφιακούς δέκτες.

Οσο γιά το ντουλάπι με τα άχρηστα, προτείνω να θεσπιστεί εδώ και τώρα ο θεσμός DONTECH ANNUAL GARAGE SALE, θα κατέβω με κοντέηνερ.

Οι εν διακοπαίς καλά να περνάτε!

Zoros said...

Γενικότερα τα TV tuners είναι από τις πιο δύστροπες συσκευές που υπάρχουν, και παρουσιάζουν συχνά προβλήματα. Ίσως επειδή μπλέκουν τον αναλογικό (ακόμα...) κόσμο της TV στο απολύτως ψηφιακό περιβάλλον ενός PC.
Η εμπειρία μου λέει ότι μόνο οι συσκευές της Hauppauge (τι όνομα και αυτό... το marketing της εταιρίας πάσχει :-) είναι αξιόπιστες και trouble free. Επίσης είναι από τις λίγες που είναι απολύτως συμβατές σε περιβάλλον Vista Media Center, το οποίο και θεωρώ το μέλλον της ψηφιακής διασκέδασης για το σπίτι.

marinos said...

Δεν μπορώ να καταλάβω (συγχωρέστε με για την αφέλεια μου) για ποιο λόγο να βλέπω TV όσο ασχολούμαι με τον Y/H. Βέβαια και εμένα μου αρέσουν τα gadgets αλλά και πάλι δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί να μην ανοιξω την συμβατική TV μου και να παρακολουθήσω το "super πρόγραμμα¨ του κάθε καναλιού με τις πολύ "biased" ειδήσεις του και τα films σε πρώτη (τέταρτη και βάλε...) επαναπροβολή τους.

Nikos Dimou said...

Andy
καλό αλλά παλιό αυτό με την GM (το 95 το πρωτάκουσα).

Έκτοτε η Microsoft έχει φτιάξει πολύ πιο αξιόπιστο λογισμικό και η General Motors πάει κατά διαόλου...

Nikos Dimou said...

marinos
Πρώτα με ένα φορητό υπολογιστή μπορεί να βλέπεις ΤιΒι οπουδήποτε.

Δεύτερον μπορείς να εργάζεσαι και ταυτόχρονα σε παράθυρο να παρακολουθείς ειδήσεις ή αθλητικά.

Vagelis said...

Ο/Η titmus είπε...

Επειδή όλοι την έχουμε πατήσει με "άχρηστα" προϊόντα, ποιά είναι η γνώμη (αν υπάρχει εμπειρία) του blog για το HTC PDA-GSM Touch;

Αν δεν σας είναι ήδη γνωστό, υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον forum της qtek.gr στη δ/νση http://www.qtek.gr/forum/ όπου μπορεί να πάρει κανείς πολύ χρήσιμες πληροφορίες για προϊόντα HTC και γνώμες χρηστών τους. Έχω πάντως την εντύπωση ότι είναι 'κλειστό' forum και για να εγγραφεί κανείς πρέπει να είναι κάτοχος HTC - ζητάνε το S/N του. Δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί κανείς να διαβάσει posts χωρίς εγγραφή - αν και σαφώς θα έπρεπε!

Σχετικά με ανακύκλωση παλιών αλλά λειτουργικών συσκευών Η/Υ, περιφερειακών, κλπ, υπάρχει το Freecycle Athens, στη δ/νση: http://groups.yahoo.com/group/AthensGreeceFreecycle. Πρόκειται για το τοπικό 'παράρτημα' του freecycle network (http://freecycle.org/) που λειτουργεί στην Αθήνα. Μπορεί κανείς να στείλει ένα μήνυμα σχετικά με κάποια συσκευή (αλλά και άλλα πράγματα όπως βιβλία, περιοδικά, ρούχα ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να είναι χρήσιμο σε άλλους) και μέσω του τοπικού δικτύου freecycle group απαντάνε τα άτομα που ενδιαφέρονται. Από προσωπική εμπειρία, μου έκανε εντύπωση ότι σε post μου για έναν παλιό (αλλά λειτουργικό) HP Scanner το οποίο έχω αντικαταστήσει σήμερα με πολυμηχάνημα, δέχτηκα πάνω από 15 μηνύματα εκδήλωσης ενδιαφέροντος από άτομα που τους ήταν χρήσιμο. Μεταξύ αυτών και ένας καθηγητής που το ήθελε για τις ανάγκες του σχολείου του.

Μεταξύ άλλων όρων συμμετοχής που υπάρχουν αναλυτικότατα στο site του freecycle αναφέρω τους εξής δύο: 1. Δεν επιτρέπεται η πώληση, δηλαδή να ζητήσει κανείς χρήματα για να δώσει κάτι, 2. Το ραντεβού για να παραλάβει ο ενδιαφερόμενος τα πράγματα δίνεται σε μέρος που ορίζει το άτομο που τα δίνει, ώστε να εξυπηρετείται.

Αν κανείς έχει παλιές συσκευές που είναι αποθηκευμένες σε ντουλάπι και δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ποτέ, αλλά του 'κακοφαίνεται' και να τις πετάξει στα σκουπίδια, είναι νομίζω μια πολύ καλή λύση, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Υπάρχουν σήμερα επίσης τοπικά παραρτήματα (στην Ελλάδα) σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

athanasia said...

Kαλησπέρα!

Η δική μου οδυνηρή εμπειρία ήταν το Chessmaster 9000.

To παρήγγειλα ιντερνετικώς, το παρέλαβα και το "φόρτωσα" στον υπολογιστή του γραφείου (με κάθε τεχνική βοήθεια εκ μέρους του ευγενέστατου it μας), με τη φιλοδοξία ότι θα παίζω μερικές κινήσεις σκάκι στα διαλείμματα της δουλειάς.

Έπαιξα όχι πάνω από "μισή" παρτίδα. Με εκνεύριζαν όμως τα διάφορα παράθυρα βοήθειας που ήταν δίπλα στη σκακιέρα ("μπορείς όμως να κάνεις το α, το β, το γ, στις οποίες περιπτώσεις θα συμβεί το δ, το ε, το ζ"), καθώς δεν τους έφτανε η οπτική τους πανταχού παρουσία, αλλά είχαν και φωνή (μήπως μου ξέφευγε το οπτικόν, να υπήρχε το ακουστικόν μέρος).

Πάτησα λοιπόν τα εργαλεία που υποτίθεται απενεργοποιούσαν τις εν λόγω συμβουλές.

Στο σημείο αυτό, μάλλον το Chessmaster αισθάνθηκε προσβεβλημένο που δεν ήμουν ενθουσιασμένη με τον busybody-ισμό του, πάγωσε η οθόνη του, έβγαλε ένα σφάλμα με κάτι απίθανους κωδικούς και σιώπησε.

Έκτοτε, ήταν αδύνατο να ξαναδουλέψει κανονικά. Ο ΙΤ το ξεφόρτωσε, το ξαναφόρτωσε, έβγαζε άλλο σφάλμα. Φόρτωσε μερικές ενημερώσεις (που υποτίθεται ότι διόρθωναν bugs), το κώμα εξακολουθούσε.

Έστειλα ερώτημα τεχνικής βοήθειας όπως ζητούσε η ιστοσελίδα της εταιρίας, έστειλα και 4-5 email, με αγνόησαν κανονικά, σε κάποιο σημείο βαρέθηκα κι εγώ, και το Chessmaster έμεινε μνημείο.

Το Vista πλέον έχει σκάκι στα παιχνίδια του, οπότε το πρόβλημα λύθηκε μόνο του.

marinos said...

Κύριε Δήμου (σας διαβάζω από πολύ παλιά από το Ram)
χρησιμοποιώ Linux εδώ και πολύ καιρο, συνεπώς καταλαβένετε ότι υπάρχει ένα σοβαρό έως άπειρο time lag μεταξύ της κυκλοφορίας μιας καινούργιας συσκευής και των linux drivers της!!!

civil said...

1. Για όσους είναι διακοπές: εκεί που είστε θαρθουμε, εδώ που είμαστε θα γυρίσετε.
2. Μόλις θυμήθηκα και εγώ το πλαστικό τελάρο στην αποθήκη γεμάτο με ψηφιακά σκουπιδάκια. Ευτυχώς όχι και τόσα πολλά μιας και τα παλιά pc-περιφερειακά καταλήγουν σε σχολεία (συγκεκριμένα σε δημόσιο όπου διδάσκει η αδερφή μου).
3. Όσο είχα χρόνο και διάθεση ασχολήθηκα και εγώ με διάφορα (κυρίως software), διαβάζοντας συστηματικά RAM και ΝΔ (τρομερές συμπτώσεις προβλημάτων αντίστοιχων με την στήλη του). Τώρα υιοθέτησα το γνωστό "δουλεύει? άστο" μιας και στο σπίτι κυκλοφορεί desktop, laptop FSC AMILO PI 1505 R2 και subnotebook ΜiΤAC 486/DX4-100 μοντέλλο του 1995. Χρόνος για προβληματισμούς-πειραματισμούς ελάχιστος.
Εύχομαι πολλές δροσερές βραδιές σε όσους είναι διακοπές, με κρασάκι, καλή παρέα, ασύρματο δίκτυο για dontech και χαλασμένη κάρτα τιβις (και να λειτουργεί χαλάστε την)

civil said...

Ο/Η andy dufresne είπε...
Κάποτε ο Bill Gates, χωρίς μάλλον να το πολυσκεφθεί, έκανε την εξής δήλωση:..................
Το άλλο γνωστό: Πεθαίνει ο B. Gates (όχι δεν βιάζομαι να το δω, ανέκδοτο είναι) και πάει στον Παράδεισο λόγω Gates Foundation ή όπως αλλιώς το λένε. Βέβαια ο Θεός για να τον ταλαιπωρήσει λίγο (δεν του έτρεχαν τα vista)του δίνει laptop με windows από το πληκτρολόγιο του οποίου έλειπαν τρία πλήκτρα: alt, control, delete.

marinos said...

Σε άλλη περίπτωση θα ήταν ctrl-alt-backspace

Yosemite Sam said...

Δεύτερον μπορείς να εργάζεσαι και ταυτόχρονα σε παράθυρο να παρακολουθείς ειδήσεις ή αθλητικά.

Οι συσκευές που κάνουν streaming το τηλεοπτικό σήμα στο δίκτυο προσφέρουν και κάποιες ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες δυνατότητες που για την παραδοσιακή τηλεόραση είναι αδιανόητες.

Π.χ. εκεί που βλέπεις κάποια τηλεοπτική εκπομπή χτυπάει το τηλέφωνο.Πατάς την παύση στο πρόγραμμα που βλέπεις τηλεόραση, μιλάς στο τηλέφωνο και επιστρέφοντας μετά μισή ώρα πατάς το play και η εκπομπή συνεχίζεται απο εκει που την άφησες.Απλά την βλέπεις με μισή ώρα διαφορά φάσης.

Βλέπεις κάτι ενδιαφέρον πατάς το rewind και το ξαναβλέπεις όσες φορές θέλεις η πατάς το rec και αρχίζει να γράφει το τηλεοπτικό πρόγραμμα στο δίσκο.

Ολα αυτά τα ωραία συμβαίνουν επειδή τα προγραμματα αυτά υλοποιούν την λεγόμενη timeshift λειτουργίο που πολύ απλά σημαίνει ότι την ώρα που εμφανίζουν το τηλεοπτικό πρόγραμμα το γράφουν ταυτόχρονα προσωρινά στο δίσκο.

Και βέβαια το μόνο που χρειάζεται να εγκαταστήσεις στον φορητό είναι το software.Ολα τα υπόλοιπα λειτουργούν με τον υπάρχοντα εξοπλισμό δηλαδή την ασύρματη κάρτα δικτύου και το wifi router.

s_pablo said...

Καλησπέρα,

Μεγάλη απογοήτευση δοκίμασα κι εγώ αυτές τις μέρες στην προσπάθεια μου να εγκαταστήσω το Nokia PC Suite.

Αρχικά η εγκατάσταση ενώ ξεκινούσε καονινκά κολλούσε ανεξήγητα στο 36%.

Για να μην πολυλογώ για να μπορέσω να κάνω την εγκατάσταση τελικά, χρειάστηκε να απενεργοποιήσω το firewall και να απεγκαταστήσω το Nero 7!!!

Μετά την εγκατάσταση και ενώ το bluetooth πρόγραμμα που χρησιμοποιούσα αναγνώριζε κανονικά το κινητό μου το PC Suite δεν το έβλεπε ούτε με κυάλια.

Τελικά επιστράτευσα το κοκκαλάκι της νυχτερίδας και μια κούκλα voodoo, τα οποία σε συνδυασμό με 2-3 μετάνοιες και μια φανουρόπιτα που ήδη ψήνει η μάνα μου, καλή της ώρα, κατάφεραν να κάνουν το πρόγραμμα να δουλέψει.

Η πραγματική απογοήτευση όμως, ήταν άλλη. Και το όνομα αυτής Nokia Careline.

Όταν κάποια στιγμή αποφάσισα να καλέσω για βοήθεια, απάντησε μια γλυκιά, είμαι σίγουρός, κοπελίτσα η οποία μάλλον βλέπει την τεχνολογία σαν τον υπερσηβηρικό. Ένδιαφέρον αλλά πολύ μακρυά και κρύο βρε παιδάκι μου.

Για να φανταστείτε, όταν ρώτησα για το Nero η απάντηση που πήρα ήταν: "Το ψαράκι?"

st_darwin said...

Θαύμα-θαύμα! Λύθηκε το πρόβλημα! Αφότου έγραψα το προηγούμενο post βάλθηκα να κάνω τη νιοστή προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος! Μια από τα ίδια δλδ. Να απεγκαταστήσω την χαζή σουίτα της sony για την προβολή των video. Και αυτή τη φορά πέτυχε! Δεν κλείνει ο explorer! Και τις προηγούμενες φορές το ίδιο έκανα, αλλά...
Φαίνεται η τύχη που σας εγκατέλειψε κ. Δήμου με την κάρτα TV, ήρθε λίγο σε εμένα. Την επόμενη φορά που θα μου βγει μπλε οθόνη στα vista, θα σας ειδοποιήσω να κάνετε νέα προσπάθεια με κάρτα της Pinnacle! Stay tuned! Stay cool!

giant13 said...

Παράξενο, βλέπω πολλοί φίλοι κρατούν παλιές συσκευές. Μήπως και εξαρτήματα;
Πετώ τα πάντα αν δεν υπάρχει προοπτική γιά μελλοντική χρήση, εκτός κι αν μου θυμίζουν κάτι, όπως π.χ κάτι παλιά ΑΜ τρανζίστορς.
Κινητά, μόντεμ, κάρτες γραφικών, μνήμες, πληκτρολόγια κλπ στα σκουπίδια
Το μόνο που κράτησα, ένα επιτραπέζιο PC, πού αφού το αναβάθμισα, το δώρησα στον γιό ενός φίλου, μαθητή του Δημοτικού.
Εξαίρεση αποτελούν και τρείς φωτογραφικές μηχανές zenit, όπως και μιά πανέμορφη ρώσικη ηλεκτρονική, κομπακτ διαστάσεων, της οποίας το όνομα μου διαφεύγει και κάπου βρίσκεται χαντακωμένη.

Somebody961 said...

Πεθαίνει ο Gates και περιμένει στη ...γραμματεία.
Που θα πάω? Ρωτάει.
Να σας ξεναγήσω, προσφέρονται.

Παράδεισος.
Λίγες γριούλες να μαζεύουν χορταράκια, φασολάκια, να συζητάνε, ψαλμωδίες, κλπ.

Κόλαση.
Εκλυτη ζωή! Τα πάντα στην υπερβολή! Αντρες, γυναίκες, όλοι μαζί, όργια, τσιγαριλίκια, χαμός! Ολα δείχναν τέλεια!
Εδώ θα έρθω!

Επειτα, φωτιές ανάψαν, πάνε γυναίκες, πάνε όργια, καμίνια ανάψαν, σκέτη ...κόλαση!

Μα... τι έγινε? Αλλιώς μου τα δείξατε!

Μα αυτό που είδατε ήταν το ..demo, η διαφήμιση!!!

Somebody961 said...

Είναι απίστευτο!
ΝΔ έχεις απόλυτο δίκιο! (όπως πάντα)
Η συγκεκριμένη συσκευή (pctv 320e) βαραίνει το σύστημα λες και βάζεις 1 δισ εγγραφές σε κάποια αόρατη database!
Πολύ 'μπούγιο' βρε παιδί μου!
Ηξερα για pinnacle πως "τρώει πόρους" αλλά όχι και έτσι!

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΝΑΚΛΩ! (PINNACLE)!

Εχω την Terratec εδώ κ 3-4 χρόνια, δεν με απασχόλησε ποτέ!
'Σεμνή' εγκατάσταση, μόνον με απαραίτητα, καμμία σχέση!
Την είχε φίλος, μου την έδωσε χτες να πειραματιστώ. (στη 2η εγκατάσταση ΧΡ στο 2ο δίσκο)
Αν βγάλω άκρη θα ενημερώσω..

Nikos Dimou said...

Kαλημέρα!

Άλλη μία μέρα κάψωνα (ήδη από τις 7 το πρωί!).

Ακόμα και η θάλασσα είναι χλιαρή...

Κουράγιο!

Anonymous said...

Καλημέρα σας κε ΝΔ.,
Τα δύστροπα δεν τ' αφήνω στο Pc, πόσο μάλλον στο φορητό.
Μια κάρτα που με έχει αφήσει άφωνο με την "ευγένειά" της & την "διακριτικότητά" της είναι η -made in china- dvbworld DVB-S USB2102 usb2.0!
Άν συνηθίσεις την δέσμευση του φορητού -με το καλώδιο λόγω του πιάτου- ο υπολογιστής μετατρέπεται στο απόλυτο multimedia σύστημα. Και HD παρακαλώ!
Να ευχηθώ καλή συνέχεια στις διακοπές σας κε ΝΔ, & νάχουμε κρύα, πολλά κρύα :D γιατί καήκαμε...

svensken said...

Καλημέρα από την αναβράζουσα Θεσσαλονίκη.

Που να το ήξερα (όταν, περίπου 2 εβδομάδες πριν, έκλεινα ώρα για σήμερα στις 11.00 π.μ. στο Κ.Τ.Ε.Ο.) πως σήμερα θα έπεφτα πάνω σε μια τέτοια μέρα "Κόλαση".

Για να συμπληρωθεί δε το "υπέροχο σενάριο της απόλυτης χαράς" σήμερα χειρουργείται εδώ στην Θεσσαλονίκη (μεταμόσχευση κερατοειδούς) ένας αδελφικός φίλος από την Σερβία. Και, εννοείται, πως πρέπει μετά το Κ.Τ.Ε.Ο. να τον επισκεφθώ......

ΚΑΝΤΕ ΚΑΜΙΑ ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ!!!

mistiriO/S said...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

Ταλαιπωρία Νο.1

Lifeview FlyTV Xpress T2A2
TV-Tuner Hybrid με διπλούς δέκτες (ώστε να βλέπεις ταυτόχρονα δύο πηγές) και σε pci-express δίαυλο. Από προδιαγραφές σούπερ και την πήρα και σε τιμή ευκαιρίας. Δεν έπαιξε ποτέ ούτε σε XP ούτε σε VISTA και με καθαρές εγκαταστάσεις. Στο site της εταιρείας γράφει ρητά ότι η κάρτα παίζει στα vista. Μία φορά μόνο και δεν θυμάμαι τι ακριβώς έκανα το media center των vista την είδε αλλά έβλεπε τα δύο tuner ως ψηφιακά μόνο. Ξαφνικά σταμάτησε να τη βλέπει. Ως ύστατη λύση σκέφτηκα και ένα bios update στο m/b που παλιότερα μου είχε δώσει λύση σε πρόβλημα με τη κάρτα γραφικών (σημείωση: mb-cpu=intel και όλα τα υποσυστήματα είναι επώνυμα και ακριβά). Έχω κάνει bios update αρκετές φορές και έχω εμπειρία. Αυτή τη φορά όμως δεν δούλεψε και το mb δεν επανέρχεται με τίποτα (ούτε με αφαίρεση της μπαταρίας).
-----> ΑΓΟΡΑ καινούργιας μητρικής (ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΩ που δεν καθόμουν στα αυγά μου).


Ταλαιπωρία Νο.2

Σαν core gamer έχω περάσει εκατοντάδες ώρες παίζοντας στο pc. Μία από τις ευχάριστες εμπειρίες ήταν το RPG Neverwinter Nights. Χωρίς να θέλω να δικαιολογηθώ λόγω οικονομικής στενότητας παλαιότερα το 95% των παιχνιδιών που είχα ήταν αντιγραφένα. Όταν τον Νοέμβριο του 2006 κυκλοφόρησε το NWN 2 αποφάσισα να το αγοράσω (όπως συμβαίνει με κάτι που αξίζει και εκτιμάς). Αγοράζω τη special edition από το ΠΛΑΙΣΙΟ στα €65 αν θυμάμαι καλά με χάρτη, ομοίωμα, το πρώτο παιχνίδι μαζί και άλλα καλούδια. Το νέο παιχνίδι είναι σε 1 DVD-9 (9GB). To τοποθετώ στο πανάκριβο PLEXTOR μου (€140) το οποίο είναι και o μοναδικός οπτικός οδηγός που έχω στο pc αλλά ΔΕΝ! Δεν το διάβασε ποτέ. Μέχρι και νέα εγκατάσταση XP έκανα μήπως αλλά ΔΕΝ. Οπότε έκανα το εξής: έκανα ένα image του παιχνιδιού στο σκληρό δίσκο του αδερφού μου (το φθηνό NEC που έχει το διάβασε αμέσως), μετάφερα το image μέσω εξωτερικού σκληρού στο στο δικό μου δίσκο, έκανα mount το image με daemon tools, έκανα εγκατάσταση και μετά για να παίξω ΚΑΤΕΒΑΣΑ CRACK!!!! Πλήρωσα αυθεντικό λογισμικό και το παίζω με crack! (καλό ε;)
Όταν αργότερα για να εκτονωθώ έγραψα και ένα γράμμα στην PLEXTOR για παράπονα με παρέπεμψαν στην εταιρεία του παιχνιδιού!

Lander said...

Ανάκαθεν όταν σας διάβαζα απορούσα πώς ένας άνθρωπος που έχει εν πάσει περιπτώσει περισσότερες γνώσεις από έναν απλό χρήστη μπορεί να περνάει συνεχώς τέτοιες ταλαιπωρίες!
Οι περιπέτειές σας πάντα μου θυμίζουν έναν φίλο που επειδή ο ηλεκτρολόγος του είχε συνδέσει την λάμπα του μπάνιου πάνω στο πιεστικό που έδινε νερό στις βρύσες (ή κάπως έτσι τέλος πάντων) όταν άνοιγε μία από αυτές, άναβε το φως!
Άβυσσος η "ψυχή" των Η/Υ!

harrygrath said...

Οσο για τις διακοπες ρευματος,κανονικα ο ΓΟΚ επρεπε να επιβαλλει γεννητρια σε πολ/κιες.
Τα πλουσιοσπιτα στυλ Δημου πρεπει να βαλουν.Ακομα & εφεδρικη υδρευση με τεποζιτο στη ταρατσα. Να μη σου τη σπαει κανενα...υπουργειο ( του συνθηματος ...1,2,3..).
My home is my castle ( λενε & στο Newcastle...).

Nikos Dimou said...

lander
οι μόνοι που δεν έχουν προβλήματα στους υπολογιστές είναι εκείνοι που αγοράζουν ένα καλοστημένο μηχάνημα και το χρησιμοποιούν σταθερά και αποκλειστικά για ορισμένες χρήσεις. Από την στιγμη που θες να προσθέσεις συσκευές και να δοκιμάσεις άλλες εφαρμογές, μπαίνεις σε περιπέτειες.

Βέβαια τα προβλήματα έχουν λιγοστέψει από την εποχή που έγραφα τα πρώτα κείμενα στο RAM. Τότε (1994) σχεδόν τα πάντα ήταν ακόμα σε πειραματικό στάδιο... Τα τελευταία χρόνια η στήλη ασχολιόταν πολύ σπανιότερα με αυτά.

Nikos Dimou said...

harry
το έχω ψάξει το θέμα με τις γεννήτριες - από την στιγμή που θέλεις κάτι ισχυρό (όχι μόνο για το ψυγείο και τον υπολογιστή - αλλά και 1-2 κλιματιστικά) το κόστος πάει πολύ ψηλά και είναι ασύμφορο για 1-2 blackouts τον χρόνο.

paragrafos said...

Το ταξίδι για τις ΗΠΑ διαρκεί ώρες και ώρες. Το πρόσφατο διήρηκε δύο μέρες: είχαμε 4 ώρες καθυστέρηση εδώ στη Λάρνακα και μιάμιση μέρα στο Αμστερνταμ.

Για να απασχολούμε το παιδί, πήραμε ένα φορητό dvb pl (philips). Επαιξε μια φορά και τέλος. (το πληρώσαμε πάνω από 200 ευρώ - έχουμε όμως εγγύηση).

Ευτυχώς δεν χρειάστηκε. Το παιδί μάλλον ωρίμαστε και χάρηκε το ταξίδι και κατά τον πηγαιμό και στην επιστροφή. (Στην επιστροφή, όταν κατεβήκαμε στο Αμστερνταμ, βγήκε από το αεροπλάνο και φώναζε δεξιά και αριστερά "μπαμπά, μπαμπά"!!! Νόμιζε ότι είχαμε φτάσει Κύπρο.)

Με αγάπη

Α.

Nikos Dimou said...

paragrafos
η καλύτερη συντροφιά για ένα τέτοιο ταξίδι είναι ένα καλό φορητό, από αυτά που κρατάνε 6-8 ώρες με μία μπαταρία και το διπλό με δύο. (Ας αφήσουμε που πολλά αεροπλάνα έχουν πρίζες στην πλάτη των καθισμάτων). Μπορείς να εργαστείς, να παίξεις παιχνίδια, να δείς ταινίες από DVD - εξαίρετη παρέα και για την μητέρα και για την κόρη.

Draminos said...

Είχα ένα παλιό pc με 1000άρη επεξεργαστή και 40gb σκληρό δίσκο. Παρόλο που είναι ξεπερασμένος δουλεύει σχεδόν άψογα, ξαφνικά όμως σταμάτησε να σκανάρει ο σκάνερ hp3970. Αρχισα το ψάξιμο, δοκιμές, επεγκατάσταση και εγκατάσταση του προγράμματος σκαναρίσματος,των driver, τίποτε, τα παράτησα. Πριν λίγους μήνες πήρα καινούργιο pc με 64άρη AMD και έβαλα το σκάνερ να σκανάρει. Ολα καλά ώσπου ξαφνικά νεκρός ο σκάνερ και στο νέο μου PC. Μετά από πολλή ταλαιπωρία και νεύρα πάω στο site της hp να κατεβάσω από κει τους drivers αντί από το συνοδευτικό cd της hp.
Ετοιμος για download και με τα λίγα αγγλικά που γνωρίζω βλέπω το εξής μήνυμα στο site. Αν έχετε αναβαθμίσει τον ΙΕ6 σε ΙΕ7 πιθανόν να έχετε πρόβλημα στη λειτουργία του scaner hp 3970. Κατεβάστε και τρέξτε το τάδε πρόγραμμα για να λυθεί το πρόβλημα. Το κατέβασα το έτρεξα και δουλεύει πάλι άψογα ο σκάνερ. Σατανική τεχνολογία σου λένε μετά.
Παραλίγο να πετάξω καινούργιο σκάνερ.
Εχω και μιά κάρτα radio tv tuner της crypto και δουλεύει μια χαρά.

Nikos Dimou said...

ΤΡΑΓΩΔΙΑ οι πυρκαγιές...

δεν αντέχονται τα Δελτία Ειδήσεων!

Constantinos said...

και ο δικός μου οβολός στο θέμα ...

Δεν ξέρω αν το πρόβλημα τελικά είναι με το hardware, με το software ή το λειτουργικό. Πολλά προβλήματα και εγώ με pinnacle (δέκτες τηλεόραασης και το showcenter - media center που δέχεται streaming πολυμέσα από PC μέσω εφαρμογής της pinnacle- ).

Επειδή και εγώ είμαι αμετανόητος στην εμπλοκή σε νέες περιπέτειες, εδώ και 2 μήνες είπα να δοκιμάσω το Elgato Eye TV USB stick τηλεοπτικό δέκτη (αναλογικό και ψηφιακό) για Mac, το οποίο μοιάζει εξωτερικά σε επίπεδο πολύ "ύποπτο" με το αντίστοιχο της pinnacle, αν εξαιρέσεις το χρώμα που είναι λευκό αντί για μαύρο. Περιτό να πω ότι σε mac mini με intel core duo 1.8 GHz και 2GB RAM παίζει εξαιρετικά με ποιότητα λήψης εξαιρετική ακόμη και με την μικρή μαγνητική κεραιούλα σε λήψη αναλογικών καναλιών (ενώ υποτίθεται ότι είναι για τα ψηφιακά κανάλια μόνο). Σημειώνω ότι ο χώρος είναι ο ίδιος όπου έχουν χαθεί άπειρες ώρες ταλαιπωρίας με προηγούμενα προϊόντα pinnacle (μία εσωτερική κάρτα και αργότερα μια εξωτερική με σύνδεση usb) και όπου η λήψη, όταν το πρόγραμμα του δέκτη κατάφερνε να τρέξει, ήταν απελπιστική.

Δεν έχω καταφέρει να κάνω κάποιο "probe" στο stick για να δω αν σε σχέση με της pinnacle προέρχεται από τον ίδιο κατασκευαστή. Πάντως όπως είπα και παραπάνω η ομοιότητα είναι εξαιρετικά ύποπτη. Αν είναι όμως έτσι, τότε είναι σαφές ότι το πρόβλημα δεν είναι με την pinnacle αλλά με την πλατφόρμα που προσπαθεί να τρέξει.

Υπάρχουν άλλες εμπειρίες στην ομήγυρη, από κάρτες τηλεόρασης σε περιβάλλον mac?


Και ένα παράπλευρο θέμα, που βλέπω ότι συζητείται. - Σε ότι αφορά το HTC Touch- θα πρότεινα να το δει κανείς live και αν είναι δυνατόν να το χρησιμοποιήσει για λίγο πριν αγοράσει, γιατί βλέπω ότι έχει τον ίδιο επεξεργαστή με το δικό μου HTC S620, Texas Instruments στα 200MHz, το οποίο συγκριτικά με το προηγούμενο PDA μου ένα IPAQ hx2750 με επεξεργαστή Intel στα 624 MHz κυριολεκτικά σέρνεται (και τα 2 Windows Mobile 5, βέβαια το Touch έχει WM6 αλλά αυτό μάλλον θα χειροτερεύει την κατάσταση).

Ελπίζοντας σε μια απόσπαση του ενδιαφέροντος από τη σκληρή πραγματικότητα από τις πυρκαγιές ...

harrygrath said...

Μια μονοκατοικια - αρχοντοσπιτο που φτιαχνεται για διαρκεια ζωης 100 χρονια,χρειαζεται "ακριβα" στοιχεια,απο μονωση & γεννητρια μεχρι... πολυφωτο Σβαροφσκι.

Filomila said...

Εύχομαι οι απογοητεύσεις να έρχονται
μόνον από γκατζετάκια
(πια).

harrygrath said...

Ζητησε ο πλουσιος για τη βιλλα του γεννητρια & ο Ποντιακ μηχανικος πηγε γραμμη στο δισκαδικο.
Του αρεσε απο παλια η Van der Graaf...

Anonymous said...

Γάτε,

"ΤΡΑΓΩΔΙΑ οι πυρκαγιές...
δεν αντέχονται τα Δελτία Ειδήσεων!"

Κωμωδία με εξαιρετικά υποκριτικά ταλέντα σε όλα τα κανάλια, από τους παρουσιαστές, μέχρι τους "αρμόδιους"! Παρατήρησα, ωστόσο, ότι ο Βύρωνας δεν "γράφει" καλά στο φακό... Από εκεί και πέρα, απόλυτη απάθεια για όλα, με εξαίρεση, βέβαια, την τηλεθέαση και την δημοτικότητα. Τις έννοιες, δηλαδή, που κυβερνούν τον δημοκρατικό κόσμο!

Οχτώ(8!) ενεργά CL-415, το ένα έπεσε, το άλλο υπέστη ζημιές κατά την προσθαλάσσωση, δώδεκα(12!) ενεργά(τουλάχιστον δεν έχω ακούσει κάτι) CL-215(τα παλιά). Τα πρώτα επανδρωμένα με μόνιμους αξιωματικούς, τα δεύτερα με επίστρατους!!! Λες και έχουμε τόσα πολλά...

Αλλά και εμείς και οι γείτονες το ίδιο νταλάρες είμαστε! Μας μοίρασαν την Κύπρο, σταθήκαμε και 'μεις σαν τις κατσίκες στα δύο άκρα της γέφυρας, και μας προμηθεύουν με όλη τη σαβούρα της Lockheed. Το κάθε F-16C/D κοστίζει 18.8 εκατομμύρια δολάρια(wikipedia) και έχουμε 132, ενώ η Τουρκία 216. Αμφότεροι περιμένουμε άλλα 30 έκαστος...

Η Τουρκία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Βombardier -κατασκευάστρια εταιρεία των Canadair- δεν έχει ούτε ένα!

Ποιος χέστηκε, όμως, για τα δάση, τα F16 έχουν περισσότερο γκάζι και χαβαλέ! Αν μας τα πρήξουν και πολύ, τους τραβάμε καμιά διακοσαριά Napalms(φτιαγμένες το '55, παρελήφθησαν πέρσι φρέσκες και σπαρταριστές!), και τα κάνουμε αεροδρόμια να 'χουμε να stockάρουμε! Που ξέρεις, αύριο-μεθαύριο σε πιάνουν εταίρα οι Ρώσοι, οι Γάλλοι... Που θα τα βάλεις ρε πατριώτη τα Mirage και τα MIG, στον δρυμό;

Αίεν psoloκρατείν!

Nikos Dimou said...

Καλημέρα

Από τις 6 σηκώθηκε αέρας δυνατός (και ζεστός) τρέμω τι θα γίνει στις φωτιές.

reactor69 - δεν νομίζω πως είναι θέμα μέσων, αλλά οργάνωσης. Μέσα έχουμε αρκετά (τα περισσότερα σε αναλογία, λένε οι στατιστικές).
Ας υπήρχε έγκαιρη ειδοποίηση (με δορυφόρο) γιατί εκεί χρειάζονται τα ιπτάμενα, στην αρχή της φωτιάς.
Οι αντιπυρικές ζώνες θα βοηθούσαν.
Και πάλι όμως με αυτές τις συνθήκες καύσωνα, πυρκαγιές θα υπήρχαν - εδώ κατακαίονται άλλες πλούσιες και πιο οργανωμένες χώρες...

Lander said...

@doncat

Όπως ακριβώς το λέτε. Εδώ και μερικά χρόνια τα διαθέσιμα μέσα έχουν υπερδιπλαστιαστεί (ρωτήστε και τον Κ.Κ., από την ΠΤΗΣΗ ενημερώνομαι κι εγώ).
Το πρόβλημα είναι σίγουρα αλλού. Δεν ξέρω αν αυτό λέγεται κακός συντονισμός,μή έγκαιρη προειδοποίηση ή κάπως αλλιώς. Μήπως τελικά σε αυτή τη χώρα κρίνουμε τα πάντα με κομματικά κριτήρια;

Anonymous said...

Γάτε,

Σαφώς και τίθεται θέμα οργάνωσης, στην Ελλάδα είμαστε!

Από εκεί και πέρα, αν υπήρχε επάρκεια διαθέσιμων αεροσκαφών, δεν θα τρέχανε οι μηχανικοί όλο το βράδυ να μαζέψουν τα ασυμάζευτα για να ξανασηκωθούν όλα το πρωί. Ναι, εν συγκρίσει με χώρες όπως η Ισπανία ή ο Καναδάς, η αναλογία μπορεί να είναι υψηλή. Εκεί όμως είναι ξεκάθαρη η έννοια δάσος, οπότε αν καεί δεν θα γίνει οικόπεδο του πρώτου καταπατητή ή κατόχου τίτλου ιδιοκτησίας από τη Χούντα ή το κάθε μοναστήρι. Εκεί τα δάση καίγονται λόγω καύσωνα, όχι εν αναμονή της προεκλογικής περιόδου, που όλο και κάποια αυθαίρετα θα νομιμοποιηθούν.

Και μετά σου λένε "Κρίμα τα παλικάρια", "Είχε και μικρά παιδιά" κτλ. Κι αν ρωτήσεις "Που το βρήκες ρε το σπίτι στην κορυφή της Πεντέλης;" θ' αρχίσει τα "Ο προπάππους μου ήταν αρματωλός και αφού έδιωξε τους Τούρκους συνέχισε να βόσκει τα πρόβατά του εκεί, επειδή είχε τόσο καλές αναμνήσεις..."

Ενας λαός κακομαθημένων κωλόπαιδων είμαστε, αλλά δεν πειράζει, ό,τι κάηκε, κάηκε... Ας χτίσουμε!

antonios said...

με την ευκαιρία ανέβηκα στη μονή πεντέλης ποδηλατώντας... Τι καταπάτηση γίνεται εκεί; Στο όνομα του Θεού κιόλας...

Nikos Dimou said...

Μα η Μονή Πεντέλης είναι πρωταθλητής καταπατήσεων Έλλάδος. Πίσω της ακολουθούν δεκάδες μοναστήρια και εκκλησιαστικά ιδρύματα. Δεν έχουν το Θεό τους!

Dion.M. said...

Εχω ένα σοβαρό πρόβλημα διαβάζοντας αυτό το ποστ...

Οταν δεν μπορώ να τρέξω ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή, ποτέ δεν λέω αυτό με απογοήτευσε... Σχεδόν πάντα λέω... Τι κάνω λάθος πάλι ο μα@--ς!

Είναι πρωτοφανές ένα ηλίθιο μηχάνημα, (διότι ναί μεν είναι καταπληκτικό εργαλείο, αλλά δεν διαθέτει δική του νοημοσύνη και κάνει αυτό, για το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί μόνο), να μπορεί να με κάνει μερικές φορές, να αισθάνομαι εντελώς ηλίθιος!